Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By constantine
Gumena spravica za žene koja naprasno prekida čin silovanja hvatajući penis u oklop, premijerno će biti predstavljena na predstojećem svetskom fudbalskom šampionatu u Južnoafričkoj Republici.
Slika

Južnoafrička lekarka Sonet Elers pregledala je u dugoj karijeri na hiljade žrtava silovanja. Kada joj je jedna devojka kroz suze procedila da bi volela "da je dole imala zube”, sinula joj je ideja o "kondomu koji ujeda”.

Neobičan izum našao se na meti kritika još kada je prvi put predstavljen kao zamisao pre pet godina, ali "rejpeks” (Rapex) je sada spreman i prvih 30.000 primeraka trebalo bi da bude podeljeno besplatno na predstojećem svetskom fudbalskom šampionatu u Južnoafričkoj Republici.

Gumeni umetak nalik na kondom, žena može da stavi u sebe kao tampon kad god pretpostavi da će se naći u opasnosti. On nažalost ne sprečava penetraciju, psihički najtraumatičniji deo silovanja, ali zato naprasno zaustavlja čin, jer napadač biva "okovan” i izgreban oštrim žicama sa unutrašnje strane gumene navlake.
Slika
Bolnog oklopa ne može da se reši bez pomoći hirurga, što istovremeno garantuje da će biti prijavljen policiji. Silovatelj, takođe, ostaje obeležen za ceo život i to ne samo dosijeom, nego i trajnim malim ožiljcima.

Dr Elers je ponosna na svoj izum, ali sa raznih strana joj stižu pitanja o skrivenim opasnostima: da li će silovatelj u naletu gneva pokušati da se osveti žrtvi koja se drznula da ga povredi, da li postoji rizik od prenošenja side i hoće li neke žene pokušati da zloupotrebe kondom za ličnu osvetu.

Kad je u pitanju opasnost od prenošenja side, dr Elers na svom sajtu ističe da krv napadača ne može da se prolije iz gumene kapsule, a na primedbu kritičara da je kondom koji ujeda srednjovekovna naprava, ona odgovara:

"Srednjovekovna naprava za srednjovekovno delo. Rizik da napadač ubije žrtvu nažalost uvek postoji, kaže ona, ali 'rejpeks' može da joj kupi vreme da pobegne". Feministkinje s druge strane prigovaraju da se nikako ne može reći da "rejpeks” daje ženama moć, kako ga reklamiraju, nego ih zapravo tera da na neki način prihvate silovanje kao neminovnost i da žive u stalnom strahu.
''
Osim toga, pitanje prevencije silovanja se opet prebacuje na žene, kojima se inače prigovara da nose suviše izazovnu odeću i da se provokativno ponašaju, ističe kolumnistkinja "Gardijana”. U ovom slučaju je, smatra ona, mnogo opasnije to što se zanemaruju ključna pitanja u vezi sa silovanjem.

Prvo, stvara se mit da opasnost vreba od stranca iz mraka, iako je napadač češće osoba koju žrtva poznaje, i drugo, skreće se pažnja sa činjenice da smešno mali procenat napasnika bude osuđen, a da žrtve obično nailaze na nerazumevanje policije.

"Umesto da iskoriste svetski kup u fudbalu da skrenu pažnju na ovaj problem i preispitaju društvene razloge koji stoje u osnovi, ovim besmislenim proizvodom sve je gurnuto na stranu”, piše Lara Vilijams u "Gardijanu”.

p.s. nisu rekli da li moze u dupe da se stavi? hahahahahah
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali nije li veca verovatnoca da ce silovatelj tako osakacen da prebije i verovatno ubije zrtvu?!

Ok je ideja, ali to je daleko od dovoljne zastite...
Korisnikov avatar
By constantine
mislim da od preteranog bola nece moci nista da joj uradi....
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma ko zna koliko oni adrenalina dobijaju tokom napada... ne bih se ja kladio u to...

Uglavnom, to nikako nije dovoljna zastita, i pritom deluje zastrasujuce!
Korisnikov avatar
By inga
:misli:

A na osnovu čega žena procenjuje kritičnu situaciju?

Gleda u pasulj, zove Kleopatru ili Milana-tarot, kad zađe sunce, kad je pun mesec, svaki put kad izađe u grad, kad neko pozvoni na vrata...?

Da li postoji više veličina ili jedna - univerzalna?
Kako česta upotreba utiče na floru i faunu vagine, kao i njeno fizičko stanje?
Šta je sa devicama?

Sve u svemu, teoretski nije loša ideja, ali praktično :kakodane:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Bolje da se zrtva pravi da uziva, ima vece sance da ce napadac da se smori i ode :blenta:
Korisnikov avatar
By Rei
Lol premijerno. Odakle si iskopirao ovo? Preporuchi im da nadju novog fact-checkera :giggle:

Ovo nije novo i chak se visne ni ne zove Rapex

Rape-aXe was unveiled on August 31, 2005 in South Africa. Mass production was scheduled to begin in April 2007.[3]

Initially called RapeX, the name was changed in 2006 upon discovering that RAPEX is also an EU warning system against dangerous goods on the market.

"its on wikipedia" :giggle:
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by Rei

Lol premijerno. Odakle si iskopirao ovo? Preporuchi im da nadju novog fact-checkera :giggle:

Rape-aXe was unveiled on August 31, 2005 in South Africa. Mass production was scheduled to begin in April 2007.[3]

Initially called RapeX, the name was changed in 2006 upon discovering that RAPEX is also an EU warning system against dangerous goods on the market.

zar je bitno?:nokti:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prosecnom pederu zeljnom kite i grubog sexa ne bi bilo tesko da stvarno uziva, ali sumnjam da je to moguce kada su zene u pitanju.

Ja glasam za suzavac u obliku priveska za telefon!
To je makar uvek pri ruci.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Vecina zena se pravi da uziva i kad nije silovanje :lol: Valjda su naucile :blenta:
Korisnikov avatar
By Loni
Ovo je odlično rešenje.
Osim ako neka žena ne zloupotrebi ovo i namami nekog naivka da bi mu se osvetila :-)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ali "rejpeks"... :lol:

Mislim, da nosim kljusu u vadžajni, bila bih je svesna 99% vremena, i isto toliko bih provela umirući od smeha.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by constantine
Originally posted by Rei

zar je bitno? :nokti:
A shto ne bi bilo ?
Korisnikov avatar
By constantine

A shto ne bi bilo ?
pa mislim da nije bitno kad je izmisljen projzvod i njegovo tacno ime nego vec njegova svrha, da li je koristan, opasan po zdravlje zene i sl...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Meni je ovo jezivo utoliko što nema veze sa prevencijom.

Zamisli da, povrh, je l', standardnog užasa, još moraš da trpiš da na tebi leži neko ko urla i krivi se od bolova, pa još da ti krvari iznutra...
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by Dzelajza Rouz

Zamisli da, povrh, je l', standardnog užasa, još moraš da trpiš da na tebi leži neko ko urla i krivi se od bolova, pa još da ti krvari iznutra...
upravu si, mada ja kolko sam shvatio sa videa on kad primeti nesto(kada mu se zakaci) on ce pokusati da ga izvuce i sa sobom "poneti" condom teeth
By RuznaGlupaZla

Možda se neki od potencijalnih silovatelja zapita da li žena ima to ili ne, pa odustane od napada.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne bih se ja nešto uzdala u "zapitanost" potencijalnog silovatelja.

Meni se čini da osnovni problem ne iščezava, ako ja moram da žvaćem Orbit na dva mesta ne bih li se osećala bezbedno.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by constantine

Gumeni umetak nalik na kondom, žena može da stavi u sebe kao tampon kad god pretpostavi da će se naći u opasnosti.
meni je ovaj deo onako malo bizarno glup... :iskusenje:
By RuznaGlupaZla

Ne bih se ja nešto uzdala u "zapitanost" potencijalnog silovatelja.

Meni se čini da osnovni problem ne iščezava, ako ja moram da žvaćem Orbit na dva mesta ne bih li se osećala bezbedno.
Promocija nosi poruku:"Ako pokušate silovati, može vam se ovo desiti". Neko će se svakako zapitati.
Mnogi problemi ne mogu iščeznuti, ali se može smanjiti učestalost njihovog javljanja.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Boze me sacuvaj.
Zena automatski treba da se pomiri sa tim da ce biti silovana, namesta "oruzje" unutar sebe i ocekuje napad, pa se moli, kome god, da se spasnosne bodlje zariju u krvnika i da ga osakate i paraliziraju dovoljno, ne bi li je u suprotnom ubio. :qqlele:
Sta sa devojcicama (i zenama) koje su virgo intacta?
Zloupotrebu da ne zamisljam.
Ko odobrava da se slicne stvari nadju na slobodnom trzistu...

:zid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!