- 21 Jul 2017, 22:31
Prošlog petka išao ja na put i let mi je bio rano ujutru. Tog dana ćaletu bio rođendan, pa sam mu čestitao još pre 5 sati i onda seo u taksi i otišao na aerodrom, oko pola 7 se ukrcao na let i stigao nešto pre 9 na svoju destinaciju. Kad sam sleteo, vidim gomilu propuštenih poziva od mojih, koji su dobro znali da idem na put, i to u vreme kada su znali da ću leteti. Danas mi objašnjavaju šta se desilo.
Pošto se, je li, nisam javio sa aerodroma da sam uspešno stigao (jer ljudi obično imaju problema da dođu od Beograda do aerodroma u 5 ujutru, kad nema nikakvog saobraćaja...?!), oni su pomislili da mi se ko zna šta desilo... na primer, da me je neki narkoman lupio štanglom po glavi, uzeo mi telefone, novac i pasoš i pobegao, a mene ostavio ko zna gde. I pošto im se nisam javljao, u panici su došli do Beograda (doduše, samo iz Pančeva), do mog stana, raspitivali se u komšiluku da se možda nije desio neki nasilni napad tog jutra, tražili su tragove krvi naokolo, videli da mi je stan uredno zaključan... Na kraju je sve bilo ok, jer sam se javio kad sam sleteo.
I šta čovek na to da kaže... Koliko zdrava briga može da preraste u iracionalnu opsesiju...