Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

#2811989
Zdravo svima! :peace:

Iako vidim da je ovaj deo foruma već poprilično odumro (i sama sam ga juče otvorila po prvi put nakon neke možda 2012. godine), želela sam da eventualno prodiskutujem o ovoj temi sa nekim od ljudi iz ove (MTF) priče, obzirom da se godinama nisam ni sama zanimala u vezi iste za razliku od nekih mojih, sada već bivših drugarica od kojih u to vreme, dok smo se još družile, nažalost nisam ništa naučila.

Dakle, kakva je vaša terapija nakon operacije? Kod koga se kontrolišete? Šta vam je prepisano i kako to deluje na vas? Koje su se promene izdešavale iz godine u godinu?

Ja sam godinama išla kod Vujovićke kod koje sam donosila rezultate biohemijskih analiza, nivoa estradiola, testosterona i free testosterona, i tako sve do prošle godine. Naime, ove godine je udvostručila cenu što me je kao mušteriju odbilo tako da sam potražila novog endokrinologa.

Što se tiče moje terapije, ona je već godinama miks Cyclo-Progynove i Estrofema, ili u odnosu 1 tbl. C-P - 1 tbl. Estrofema ili 1 tbl. C-P - 2tbl. Estrofema prvih 11 dana (dakle u kombinaciji sa belim C-P tableticama) i 1 tbl. C-P - 1 tbl. Estrofema preostalih 11 dana (u kombinaciji sa crvenim tableticama). Ova druga kombinacija mi je bila prepisana u slučaju kada je doktorka smatrala da mi je potrebna pojačana terapija. Pored ovoga gore navedenog, pila sam jedno vreme i DHEA (muški polni hormon koje stvaraju nadbubrežne žlezde a koji ima uticaj na libido) i od samog početka koristim Ovestin (ili Ovesterin), kao i OeKolp kreme za suzbijanje suvoće vagine.

Što se tiče rezultata, sve je oduvek bilo u nekoj normali uprkos mojoj sveopštoj nedisciplini i neredovnom uzimanju hormona tokom godina, mada moram da se pohvalim da sam na tome dosta poradila i da sam konačno promenila navike i počela sa se ponašam odgovorno prema svom telu. :doh:

Naime, i uprkos tome, ne mogu da ne primetim kako mi se sa godinama testosteron blago povećao (ništa drastično što bi moglo dovesti do bilo kakve nelagodnosti) a estradiol oduvek nalazio na nekoj donjoj granici te famozne folikulne faze čija je referentna vrednost od 12,4 - 233,0 pg/ml. Kod mene je taj nivo estradiola uvek bio negde od 19,0 do maksimum 54,32 pg/ml, i sad, mene zanima sledeće - da li to ima ikakve veze sa libidom i kakve? Meni je libido vazda bio nikakav (da ne počinjem sad da se upoređujem sa kamenjem i drvećem, you guys get the point), pa sam odlučila da to ako je nekako moguće malo promenim, edukujem se i evo, prodiskutujem sa ljudima koji su u sličnom "sosu" o ovom konkretnom problemu i njegovom povezanošću kako sa psihom, tako i sa hormonima. :)

Da vas čujem! :tapse:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!