Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Gayzer
Odavno nisam bio na forumu, cak sam i zaboravio na njega. Ali sam sada osetio potrebu da sa ostalim forumasima podelim nesto.
Naime celog zivota sam osecao da sa mnom nesto nije u redu, ali nisam nikako mogao dokuciti sta. Onda je dosao pubertet, digo mi se na najboljeg druga i to me dovelo do zakljucka da sam gej. Polako sam se otvarao prijateljima, ali nekako, kada bih im priznao da sam gej it just didn't feel right. Razmisljao sam, razmisljao mnogo o svojim osecanjima dok jednog dana nisam obuko maminu haljinu i pogledao se u ogledalo. Osecaj je bio nezamisliv, oslobadjajuci i smirujuci. Zadrzao sam taj trenutak za sebe, i cak pokusao da ga zaobravim, ali nisam. Pre 3 meseca sam skupio hrabrosti i javio se dr Duisin u kabinetu za transtrodna stanja. Nakon prvog intervjua sam sebe pogledao u ogledalo i rekao "Da, ja sam zena".
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Jesi li mozda razmisljao o tim prijateljima, kojima je bilo neugodno kad si priznao da si gay? Jesi li mozda pomislio da kao zena mozes lakse proci kroz to, sto si na neki nacin odbacen kao gay decko. Razmisli o tome. Na zalost, poznajem osobu u mom gradu koja je sve to prosla, i jos mnogo vise, te se pokajala kad je bilo kasno. Jako malo se prica o tim osobama iz nekog razloga, i cesto se stave pod tepih. A, ima ih vise nego pretpostavljamo.
Zelin ti svu sricu.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
You go girl! Srećno! :love:

@Urbana Seljanka, I can relate - i ja sam imao kraći period kad sam sebe ubedio da sam trans jer sam podsvesno mislio da bih tako bio lakše prihvaćen i jer sam imao gomilu predrasuda o homoseksualcima. Msm, nije nemoguće. Srećom, Gayzer će imati stručnu pomoć pa će dokučiti šta jeste, šta nije.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Zlatni, poznati su mi slicni slucajevi u Skandinaviji. Poslijedice su bile kobne. Malo se o tome prica, a prelako se ljudi danas ubjede da su nesto, sto mozda uopce
nisu, a to najcesce nisu. . Ositit na tren tu slobodu ne cini muskarca automatski zenom. To je mnogo vise komplicirano. Ne zelin da budem negativna jer automatski svi daju podrsku, ali....
Korisnikov avatar
By heksagon123
Samo budi iskren pred psihologom, baš iskren da ne loviš krive stvari i živi život...uči, educiraju se, neka te takvo što ne definira što god da bilo u vezi toga a tri su moguća puta _ najteži i najgori da si trans, malo manje teži gender fluid I najbolji da si CIS u stilu koji je urbana objasnila, da misliš da je to lakši put.
...
Inače, htjela sam i ranije pisat o tome ali mi je bilo malo ispod časti iskreno- ja sam to mislila za sebe, koliko je daleko bilo neću ni pričati. Moji ni ne znaju za to ni prijatelji i bolje da ne znaju, bio je to moj mali eksperiment.... Inače izbjegavam trans tematiku u širokom luku ali moj stav je da je jedino realno ono sta vidiš u gacama- to si, bez obzira na to koliko feminiziran bio _ to je sve dopušteno, a odjeća su samo krpe...ne možeš tvrditi da kad obuces neku robu da si tada žena, teško je uopće definirati maskulinost i femininost a kamo ženu i muškarca... i da, čuvaj se, ukoliko je faza nadam se da će proći bez posljedica itd...
I da ne ispada da crnim, sretno, drž se!!
Shvatiti ćeš puno toga o sebi nakon ove životne lekcije u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By Gayzer
Hvala svima na podrsci ali i na opravdanoj zabrinutosti. Znam da je moguce da je ideja o transrodnosti samo faza i zato mi je i drago sto u Beogradu postoji tim strucnjaka koji ce mi pomoci da shvatim sta sam zaista. Iskreno, ne gajim nade da je u pitanju faza, ali bih najvise na svetu voleo da jeste jer znam koliki pakao prolaze trans osobe inace, a kamoli u Srbiji. Videcemo kako ce stvari teci :D HVALA VAM JOS JEDNOM!
Korisnikov avatar
By heksagon123
Sretno! ;-)
Kod mene je ta faza trajala dvije , tri godine , plus što mi se cijela životna priča poklopila sa ftm likovima pa je to pomalo zamrsilo stvari, no na kraju , presudilo je što previše volim svoju obitelj da me takvo što udalji od njih, što volim ljude oko sebe, i na kraju kako mi se razvila emocionalna zrelost jer sam tada išla iz dječje dobi u odraslu- shvatila sam da takvo što, da max. pojednostavim, nije ipak nužno za moju srecu.
...moj savjet je da si daš vremena i više od godinu koliko bi trajala ta neka opservacija i prouči priče de_ transition ljudi ipak, samo da vidiš da se ne bi igrom slučaja poistovjetio sa njima...
Itd... I sreća je svuda oko nas, promjena može a i ne mora donijeti sreću, sve ovisi o nama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!