- 31 Mar 2010, 18:26
Ako se to što sam zove slab muškarac, SO BE IT!
Hvala ti, Mage!
A hvala i svima ostalima koji su uzeli učešća na ovoj temi!
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopakoMa, TO SAM ŠTA SAM!
Originally posted by MageNe smatram da svi muškarci moraju biti jaki.
Marko (Mariška) kaže da je njega pol ograničavao u ponašanju, a ja smatram da je to zato što ima stereotipnu predstavu o polovima i shvata tu stvar isuviše binarno i isključivo. Tipa muškarci su takvi, a žene onakve; muškarci rade ovo, a žene ono itd.
Hteo sam samo da kažem da mislim da problem nastaje prilikom interpretacije roda/pola od strane pojedinca. Ako neki muškarac smatra da svi muškarci moraju biti jaki, a pritom je sam slab, logično je da će da počne da sumnja u svoj pol/rod.
Ne sumnjam u svoj pol.
Znam da sam muškog pola, dakle muškarac.
I znam da sam slab.
A identitet slabog muškarca mi se ne sviđa, ne osećam se dobro u takvom identitetu.
I onda kao što narkomani nezadovoljni sopstvenim životom uzmu drogu pa zamišljaju da žive neki lepši život , koji ih zadovoljava, tako i ja zamislim da nisam slab muškarac nego slaba žena, i to bude neki moj identitet koji me zadovoljava.
Verovatno bi, ako me već identitet slabog muškarca ne zadovoljava, trebalo da se potrudim da postanem jak muškarac, baš kao što bi i narkoman trebalo da ostavi drogu.
Ali kao što je narkomanu teško da ostavi drogu, tako je i meni teško da se suočim sa stvarnošću da sam to što jesam - slab muškarac - već bežim u fantazije da sam slaba žena.
Eto...
Ako se to što sam zove slab muškarac, SO BE IT!
Hvala ti, Mage!
A hvala i svima ostalima koji su uzeli učešća na ovoj temi!