Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Slika

U Australiji je prvi put u svetu priznato pravo osobi da njen pol bude označen kao "neodređen", tj. da ta osoba ne bude prepoznata ni kao muško, ni kao žensko.

Australijske vlasti su prošle sedmice izdale izvesnom/oj Nori Mej Velbi (48) iz Sidneja izvod iz matične knjige rođenih u kome u rubrici pol piše "neodređen". Nori je rođen/a kao muško, ali se u 28. godini života podvrgao/la operaciji promene pola i započeo/la hormonsku terapiju.

Pošto se život kao žena pokazao teškim, Nori je obustavio/la hormonsku terapiju i odlučio/la da postane "neutralan".

U januaru su lekari objavili da nisu u mogućnosti da utvrde Norin pol, jer on/ona nema hormonski sistem koji je tipičan za muškarce, odnosno žene.

"Koncepcije muškarca i žene mi ne dogovaraju. Zato je najjednostavnije rešenje da nemam seksualno određenje", kaže zadovoljno Nori.

GSA web
Korisnikov avatar
By Paki
Meni ovo super :)
Razbijanje binarnosti na delu... :milkacanic:
Korisnikov avatar
By deran
komentara je malo,ali su na mestu...:

-Cestitke drzavi Australiji! A mi ovakve stvari treba da gledamo i da se od civilozovanih ucimo! Gde bi nam bio kraj kada bismo dozvolili ljudima raznih da u ovoj zemlji zive slobodno i ne stide se zbog bilo cega sto oni jesu!

-Pozdravljam i podrzavam!

-đe je evropa, a đe smo mi...

-Termin "neodređen pol" se već decenijama zvanično upotrebljava (pri regrutaciji) u Brazilu.

etc
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni je ovo jadno-jadno-jadno,cuj ne odgovaraju joj..:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
e sad samo da se to malo prosiri :)

@Tungi-sta ti nije jasno? Nori ne odgovara binarna podela musko-zensko... zasto bi mu/joj trebala odgovarati?
Korisnikov avatar
By Mage
Interesantno... najizad malo razbijanje binarnosti muško/žensko. Biti samo muško ili žensko danas je tako demode :smeh:

:awesome:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Paki

U Australiji je prvi put u svetu priznato pravo osobi da njen pol bude označen kao "neodređen", tj. da ta osoba ne bude prepoznata ni kao muško, ni kao žensko.

...

Pošto se život kao žena pokazao teškim, Nori je obustavio/la hormonsku terapiju i odlučio/la da postane "neutralan".

...
Ukoliko je pol neodređen zašto onda ova rečenica ne glasi ovako:

Pošto se život kao žena pokazao teškim, Nori je obustavilo hormonsku terapiju i odlučilo da postane "neutralno".
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Kiborg

...

...

Pošto se život kao žena pokazao teškim, Nori je obustavilo hormonsku terapiju i odlučilo da postane "neutralno".
:up:

IT:lol:
Korisnikov avatar
By Paki

...

...

Pa možemo sad da razglabamo da li srednji rod u srpskome jeziku adekvatno predstavlja neodređeni/neutralni pol Nori Mej Velbi... :)
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim ono sto ti je na papiru, ne znaci da si to....
Korisnikov avatar
By KiWi
Kada sam ja išao u školu, rađeni su neki testovi seksualnosti (anonimni) i ispostavilo se da je 80 % ljudi heteroseksualno, 9 % biseksualno, 3 % homoseksualno i 8 % seksualno neopredeljenih. Na kraju su rekli da ih brine samo ovih 8% neopredeljenih, jer je to previše za naš uzrast ... I da bi do tog vremena trebalo da bude manje od 1% neopredeljenih. To ih je baš razočaralo, ne kapiram što.

Pozdravljam neopredeljenu osobu iznad :) Čestitke :D
Korisnikov avatar
By 2kune

...

...

Pa možemo sad da razglabamo da li srednji rod u srpskome jeziku adekvatno predstavlja neodređeni/neutralni pol Nori Mej Velbi... :)
Jebiga... BHS je jako patrijarhalan i neutralnofoban jezik... :zoran52:
Al to nije baš stvar za zajebanciju... Vrlo je to zajebata stvar... :cut:
Korisnikov avatar
By Sheytan
U Australiji je po prvi put u svetu priznato pravo jednoj osoba da njen pol bude zvanično označen kao "neodređen", tj. da ta osoba ne bude prepoznata ni kao muško, ni kao žensko.

Australijske vlasti su prošle sedmice izdale izvesnom/oj Nori Mej Velbi (48) iz Sidneja izvod iz matične knjige rođenih u kome u rubrici pol piše "neodređen".

Nori je rođen/a kao muško, ali se u 28. godini života podvrgao/la operaciji promene pola i započeo/la hormonsku terapiju. Pošto se život kao žena pokazao teškim, Nori je obustavio/la hormonsku terapiju i odlučio/la da postane "neutralan".

U januaru su lekari objavili da nisu u mogućnosti da utvrde Norin pol, jer on/ona nema hormonski sistem koji je tipičan za muškarce, odnosno žene.

"Koncepcije muškarca i žene mi ne dogovaraju. Zato je najjednostavnije rešenje da nemam seksualno određenje", kaže zadovoljno Nori.

''
Korisnikov avatar
By bas bleu
malo si okasnio sa citanjem novina jutros m'dear.

edit: shoo big bad bunny :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
:zakljucano:

transparentna sam
kao vladini prvaci
suvereno vladam teritorijem
samostalna drzim sve u saci
ne padam pred kolektivnom euforijom
:peva: :peva:
Korisnikov avatar
By group
smorilo me je da citam celu raspravu. ali ocigledno je da doticna osoba jeste rodjena kao pripadnik jednog pola, tj. kao muskarac.
a posledica te trenutne nedefinisanosti je rezultat nekih njegovih licnih stavova, i ponasanja.

rodjen je kao muskarac. potom se potvrgao procesu promene pola i postao zena. a potom je odustao od terapije... logicno je da je sam kriv za to, i da se ne radi ni o kakvom cudu prirode. a verujem da ima daleko vise, zapravo mnogo ljudi sa istim tim problemom, samo sto se ne oni ne eksponiraju tako javno, i ne dizu famu oko sebe i svog sexualnog identiteta.

licno nemam nista protiv tih i takvih osoba, ali me licno ni u kom smislu ne privlace, ponajmanje ne u sexualnom smislu. pogotovo sto je, barem na nasim prostorima, opste poznata situacija, ko god se podvrgne promeni pola, ima jedan jedini izbor, a to je da se bavi prostitucijom,... pa ako je to nekome krajnji cilj, onda nek ide do djavola sve.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by group

pogotovo sto je, barem na nasim prostorima, opste poznata situacija, ko god se podvrgne promeni pola, ima jedan jedini izbor, a to je da se bavi prostitucijom... pa ako je to nekome krajnji cilj, onda nek ide do djavola sve.
:seronjo:

uf.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!