Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By Ana_88
Pozdrav! Posle duzeg perioda vratila sam se na forum...Vec sam ranije objasnjavala da trenutno nisam u stanju da zapocnem tranziciju,medjutim na pamet mi je pala jedna (mozda glupa) ideja... Interesuje me da li je moguce nakon dobijanja dijagnoze otici kod endokrinologa i u dogovoru sa njim blokirati testosteron ali da se u narednom periodu ne ukljuci estrogen?To znaci da bih jedan period zivela bez hormona. Ovo pitam iz razloga sto zelim da budem finansijski samostalna u momentu kada krenem u tranziciju jer seplasim da bi mi ukinuli studije i cak izbacili iz kuce... Molim vas za pomoc i Hvala!
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by Ana_88
da bi mi ukinuli studije i cak izbacili iz kuce...
UZAS!!!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Draga Ana,

Mislim da takva opcija nije moguca. Hormoni osim sto su deo tih promena
seksualnih karakteristika, oni deluju na mnoge druge procese u telu...

Moras to pricati sa dr Svetlanom, ali mislim da se ni ona nece sloziti sa tobom,
jer, je meni jednom napomenula, da to moze da utice na zdravlje..
(imala sam neku skakljivu situaciju pa sam slicno razmisljala)

Ono sto hocu da te pitam, to je, da li si svesna da tranzicija (lecenje rodne disforije)
nije naivan proces, i da bi bilo dobro da odes kod psihijatra dr Rakica i sa njim o svemu
porazgovaras, ako vec nisi ranije. On moze da prica, a sigurno i hoce, sa tvojim
roditeljima da ih malo edukuje od tom femonemu ( da ne kazem problemu).

Znam kako se osecas, ali nemoj nista raditi sama na svoju ruku, jer moze stvarno
da bude opasno. Probaj da ovo sve pogledas sa jedne druge strane. Ja kada se
sada osvrnem iza sebe, svi moji strahovi, dileme, traume deluju smesno, jer su
produkt pre svega uticaja okoline na nas....

Za ovakvu stvar su potrebni dugi razgovori sa bliznjima, edukacija na svakom nivou.
To su dugacki periodi, godinu, dve tri.... a potrebna ti je i velika snaga i hrabrost
da to sve izneses...

... to je nasa beda, sto zivimo u neobrazovanom drustvu, pa za razliku od dijabeticara,
i nekih drugih problema, moramo, uz lecenje da se borimo za razumevanje...

(neka ti to ne bude nista cudno, jer ovde ljudi beze kad neko ima epilepticki napad,
plase se da se ne zaraze... koliko ima nepismenih, cudo je i da funkcionisemo kao
drzava)
By Ana_88
Tog odgovora sam se i plasila...Ponadala sam se da bi odgovor mogao da bude malo drugaciji... A sto se tice dr Rakica,jos uvek nisam isla kod njega, a iskreno da ti kazem,mislim da moj otac i ne bi otisao da razgovara sa njim...Jednostavno je i pored visokog obrazovanja ostao tezak konzervativac kad su u pitanju ovakvi vidovi razlicitosti. Iskreno, Andjelika, mislim da polako pocinjem da gubim ovu bitku sa samom sobom. Ostajem bez snage i volje a moj se zivot pretvara u zacarani krug koji se iznova i iznova ponavlja,a svaki novi okret je tezi od prethodnog,a izlaz jednostavno ne vidim... Sve mi se pomutilo i najradije bi da me nema...
Korisnikov avatar
By transsnatalija
ja salazm sa sa Andjelika za hormone ja sam sama pocela da uzimam hormone i antiandrogene , ali HAVAL BOGU DA SAM SUPER , i sad ove nedelje idem SA BOGA NAPRED sa sve analize krvi i hormone - [ super su mi kao kod prava zena ] , kod dr. Rakica i dr.Svetlane na preglede , a dogovorila sam da se vidim i sa dr. Miroslav Djordjvic - Miro , znaci Andjelika sta ti kaze da je to opasno da uzimas hormone na svoju ruku ali ja sam to morala jer ako nisam pocela sa hormone ubila bise jer nisam vise mogla da zivim tako , a kod nas u Makedonija seke moje niko se ne bavi stim i niko ne razume o transsziciju , ja sam bila jkod psihijatriu , ona kaze mi to kod nas nije prihvaceno kako to mi ona rekla i zato sad idem u Beograd kod strucnjake da to bud sve regularno , i slazem se sa Andjelika za nas Balkanski narod da je konervativan i to jako jer nista ne zna ali sta je tu je to je nas pakleni i mracni zivot ,kad bi bile sakate , okolina bi nas sazalivala ali to je to PUSA SVIMA .
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Ana_88
Tog odgovora sam se i plasila...Ponadala sam se da bi odgovor mogao da bude malo drugaciji... A sto se tice dr Rakica,jos uvek nisam isla kod njega, a iskreno da ti kazem,mislim da moj otac i ne bi otisao da razgovara sa njim...Jednostavno je i pored visokog obrazovanja ostao tezak konzervativac kad su u pitanju ovakvi vidovi razlicitosti. Iskreno, Andjelika, mislim da polako pocinjem da gubim ovu bitku sa samom sobom. Ostajem bez snage i volje a moj se zivot pretvara u zacarani krug koji se iznova i iznova ponavlja,a svaki novi okret je tezi od prethodnog,a izlaz jednostavno ne vidim... Sve mi se pomutilo i najradije bi da me nema...

Znas i sama koliko si jaka i sta sve mozes. Nemoj pricati gluposti, o zacaranom krugu iz kog nema izlaza. Izlaz uvek postoji, samo ga nekada ne vidimo. Postoji jedna sentenca koja kaze, da su za nas uvek otvorena neka vrata, ali mi cesto ne prolazimo kroz njih jer dugo sa zaljenjem stojimo i gledamo ona koja su se za nas zatvorila.

Moras otici kod dr. Rakica i pricati sa njim. Obavezno. To nema veze sa konzervatizmom, ima veze sa lecenjem i srecom svoga deteta, a svaki
roditelj zeli najbolje za svoje dete, samo se treba edukovati. Neko ima
kijavicu, nekoga boli oko, noga, neko ima teze probleme. Najteze je
prihvatiti da imas problem, kada prihvatis resavanje postaje lako....

Dakle, put pod noge, pa kod Rakica... Javi mi se da ti dam kontakte
ordinacije...

I nemoj mi molim te pisati te neke negativne misli, jer, veruj mi, bila
sam u mnogostruko vecem sosu od tebe, pa sam ipak prosla celim
putem i dosla do vrha....

Ti si jaka zena i takva ces ostati!
Korisnikov avatar
By transsnatalija
Evo ja juce sam bila prvi put u BEOGRAD na preglede kod pravih strucnjaka koji su jedni od najbolji u svetu i koji nas jako dobro razumu , prvo bila sam na decjoj klinici gde radi dr. hirurg urolog plasticar . dr . MIROSLAV DJORDJEVIC - MIRO i tu je bio njegov anesteziolog , a onda u 14 : 45 casova bila sam kod dr.RAKICA , i dao mi odmah dijagnoze da sam transsexualna Dg .Transsexualismus F 64.0 male - to - female , i reko mi jao kakve ljep3e grudi ias i jako su velike ,[itao me jel sam nesto stavljala kao silikone ja sam mu rekla ne to su prirodne grudi od hormone i reko mi DR.RAKIC DA MOZEM NA OPERACIJE PROMJNE SPOLA I KAD TO CU DA ODLUCIM da dodjm da mi da UPUT kod HIRURGA . onda sa dokumenta sta je napisao dr.RAKIC gde stoji da sam transsexualna otisla sam kod dr.SVETYLANE . ona kad me vidla rekla joa pa kako su ti ljepe dojke pravo oformene i velike HVALA BOGU na ultra zvuk je bilo sve super HVALA BOGU dojke su super i jako napreduku testisi su kako treba i sad trebam za 6 meseca na kontrole ali samo kod dr.SVETLANA VUJOVIC , ONDA SAM BILA SA GRUPOM KOJA JAKO DOB RO SA PUNOM PAROM RADI U BEOGRADA I KOJA SE BRINE ZA SVE NAS TRANSSGEBDER POPULACIJA U SRBIJE I NA CELOJ BALKANU VIDLA SAM SE SA SVE TIH DOBRIH LJUDI I UVECE VRATILA SAM SE NAZAD ZA MAKEDONIJE .
Korisnikov avatar
By hristina
Ja se razmisljam za hormone. Jos nisam sigurna sta da radim. Krenula bih sa tim, ali operaciju ne bi radila jer za to nisam spremna. Koliko je moguce uzimati hormone, oblikovati telo a ne raditi samu operaciju. Andjelika je objasnila da je to nemoguce
ali mi nije jasno kako je net pun T devojaka koji nisu operisane.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Hristina,

Moras otici na preglede pre svega...

... a pod dejstvom hormona vrlo verovatno je da ce ti genitalije koje sada imas
atrofirati, i da ces osetiti problem sa tim...

Necu nista ja da pametujem, postoje ljudi koji se time bave 30 godina unazad.

Ovo nije nista nepoznato, nista novo, nesto strano ili nastrano, vrlo je prirodno,
realno, postoji i resava se ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!