Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
Razmisljajuci o "love at first conversation"(sto se meni u 99% slucajeva desilo :nerd: ) postavljam temu.

(from Wikipedia)

Asexuality is a sexual orientation describing individuals who do not experience sexual attraction.

Note that asexuality is not the same as celibacy, which is the deliberate abstention from sexual activity; many asexuals do have sex,and most celibates are not asexual.

Asexuals may experience romantic attraction, or the desire for, fantasy of, or propensity towards romantic love :cvece: , often directed at people of genders falling within an affectional orientation. Many asexuals also identify as straight, gay, or bi, using the terms in a strictly affectional sense, or alternatively as hetero-, homo-, or bi-romantic. Some asexuals identify as "aromantic." A relationship between an asexual and a sexual person may or may not involve sexual activity.
Affectional orientation (or romantic orientation) is an alternative term for sexual orientation. It is based on the perspective that sexual attraction/desire is but a single component of a larger dynamic. To holders of this view, one's orientation is defined by whom one is predisposed to fall in love with, whether or not one desires that person sexually.
Lately, the predominant use of the term "sexual orientation" is considered to reduce a whole category of desires and emotions, as well as power and connection, to sex.
The term affectional orientation is also used by those who consider themselves asexual and only feel emotional and/or physical (aesthetic) attraction. The terms used for different affectional orientations are usually the same as those for sexual orientations; though "homoromantic", "biromantic," "heteroromantic," and "aromantic" have gained some popularity. Asexuals sometimes incorporate colloquial terms to describe both the romantic and sexual components of their orientation (e.g. gay-asexual, bi-asexual, and straight-asexual).

(from AVENA-Asexual Visibility and Education Network)

Attraction
Many asexual people experience attraction, but we feel no need to act out that attraction sexually. Instead we feel a desire to get to know someone, to get close to them in whatever way works best for us.

Some asexuals express intimacy through talking, maybe sharing their innermost fears and secrets or by making each other laugh. Some asexuals feel intimacy with their partners by sharing common interests and activities or by working together toward common goals.

Arousal
For some sexual arousal is a fairly regular occurrence, though it is not associated with a desire to find a sexual partner or partners. Other asexual people experience little or no arousal.

There is no litmus test to determine if someone is asexual. Asexuality is like any other identity- at its core, it’s just a word that people use to help figure themselves out.

Asexuals can be 'more than friends' or even consider their relationships 'closer than lovers'

Is it possible to be asexual as well as lesbian, gay, or bi?

Yes, it is. Asexuals do not experience sexual attraction, but some experience romantic attraction, which can be directed towards either or both sexes.
By Çâðê_DUP
E, konačno da je neko otvorio temu!

:klap:
Korisnikov avatar
By horus.
ti se mozes zaljubljivati "at first conversation", ali to ne mora znaciti da si aseksualan...
sem toga, u gay svetu se sve vrti oko sexa, jer gay ljudi (generalizujem) mahom pustaju da njihov sexualni aspekt dominira nad ostalim aspektima licnosti...
By Çâðê_DUP
Originally posted by horus.
ti se mozes zaljubljivati "at first conversation", ali to ne mora znaciti da si aseksualan...
sem toga, u gay svetu se sve vrti oko sexa, jer gay ljudi (generalizujem) mahom pustaju da njihov sexualni aspekt dominira nad ostalim aspektima licnosti...
Ja sam dosta naklonjena platonskim ljubavima i retko se zaljubljujem, ali kad se to desi, nisam aseksualna. I prilično sam intenzivna, da ne kažem otrcano, moja ljubav tad je duboka, a seks neverovatan!! :lol: Doduše, između tih rariteta zaljubljivanja, imam duge periode nekonzumiranja seksa, prosto nemam želju, ne znam da li sam ja tad aseksualna? Dakako da nisam, ja sam samo jedna od retkih koja ima seks kada je zaista zaljubljena, a da to zaista i mislim kad kažem. Dešavalo mi se par izleta, kako bih sebi nešto dokazala, nisam bila zaljubljena, a imala sam nazovi seksualne odnose, i loše sam se osećala nakon toga. Ima nas raznih :)

A slažem se sa horusom, većina jeste takva, kako gay, tako str8, ja prosto mislim da je seks precenjena stvar..znam da se mnogi neće sa mnom složiti..
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by horus.
Znam da ne mora da znaci,ali u mom slucaju je tako..zato sam i postavio temu.Kasnije cu objasniti kako sam dosao do tog zakljucka..ali evo nekih odlika:
1)ljubav na prvi razgovor
2)ljudi izvajani recima
3)povecan libido na testosteronskoj terapoiji nisam vezivao za konkretnu osobu vec dozivljavao kao svaku drugu fiziolosku potrebu.
4)Nemogucnost shvatanja "ljubavi na prvi pogled"(Pricao sam sa svojim FTM deckom o tome..i kad me je pitao da li zelim tu lepu osobu da dotaknem..odgovorio sam mu da mogu da joj se divim,iz estetskih razloga..ali ako se iza te lepote krije neprijatna licnost..ili jednostavno tu osobu ne poznajem dobro..necu osecati privlacnost)
5)Sta me je povezalo sa gore pomenutom osobom kao i prethodnim ljubavima:zajednicka interesovanja i rasprave..seduced by language..glupo mi da upotrebim termin "sexually aroused by words,knowledge"..kad pricam o aseksualnosti..
Anyway sad bi mi psiholog rekla (sto je vec rekla mojoj najboljoj drugarici) "Da li ti trazis devojku(decka) ili profesora?" :smeh:
Verovatno sam zbog toga dugo imao problema da razlikujem prijateljstvo od romanticne veze...reci daju trajnost vezi i preko njih dolazim do dodira.

Aseksualnost ne iskljucije sex..vec jednostavno ukazuje da u nasem slucaju do veze dolazi iz drugacijih pobuda..
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Angelina777

Ja sam dosta naklonjena platonskim ljubavima i retko se zaljubljujem, ali kad se to desi, nisam aseksualna. I prilično sam intenzivna, da ne kažem otrcano, moja ljubav tad je duboka, a seks neverovatan!! :lol: Doduše, između tih rariteta zaljubljivanja, imam duge periode nekonzumiranja seksa, prosto nemam želju, ne znam da li sam ja tad aseksualna? Dakako da nisam, ja sam samo jedna od retkih koja ima seks kada je zaista zaljubljena, a da to zaista i mislim kad kažem.
Moram da citiram :) Pronalazim se u nekim delovima
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Trans osoba
To sam ja trenutno , nikad imala sex nikad vezu :sudija:
Hej:) Pa to ne mora da znaci da si aseksualna osoba. Naravno aseksualnost moze biti vezana za jedan period zivota. Meni recimo cesto kazu da delujem kao svestenik ili psihijatar..zbog nacina izrazavanja,sposobnosti empatije itd.

Aseksualnost nije isto sto i celibat..moze a ne mora iskljucivati seks..zavisi od osobe..Aseksualna osoba moze biti u vezi i sa seksualnom osobom...ali kazem,ocekivanja mogu biti drugacija pa to treba uskladiti.

Takodje treba razlikovati aseksualnost od smanjene zelje za seksom usled hormonskog disbalansa ili neke bolesti.
By Trans osoba
Istina , ali mene sex ne privlaci bas
Nekako mi je sporedna stvar :auto:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja nisam aseksualna ali imam drasticno malu kolicinu zaljubljivosti, pa bi se moglo reci da sam u odnosu prema najvecem procentu ljudi aseksualna, tj. uopste ih ne vidim kao privlacne meni ni na koji nacin i skroz sam nezainteresovana. U retkim slucajevima kad se zaljubim to jeste fizicki, tada sam seksualna (pa zato ne smatram sebe aseksualnom), intezivna, borbena. Da li je sve to u nekoj konkretnoj vezi i potrebno to je drugo pitanje ;) Ali cak i tada mislim da dozivljavam stvari prilicno drugacije nego drugi ljudi, bar takav mi je utisak. I od partnera cujem da se pored mene oseca slobodno, da sam tolerantna ili da sam hladnokrvna (sto ne cujem cesto za druge ljude). Takodje, mnoge stvari koje su drugim ljudima moguce kod mene su nemoguce (ali verovatno je i u obrnutom pravcu :lol: ). Recimo ranije sam pokusavala da ako mi se neko bar malo svidi budem sa njim u vezi, ubedjivali su me da se to kao razvija ako je osoba dobra bla bla. E sad ne znam da li je zbog izuzetno niske mogucnosti zaljubljivanja ili ne znam da volim, tek kod mene se nista ne razvija. Tako da sam prestala da pravim takve kompromise da ne bih unesrecivala i sebe i drugu osobu. I kod mene seks pa cak i ljubav ispadnu sporedna stvar. Mada nije da ne bih volela da je drugacije, ali tada verovatno to ne bih bila ja...
Korisnikov avatar
By Andre87
Meni je pre mesec dana drugarica rekla(nakon sto je slusala razgovor izmedju mene i Sache..o tetrahromatiji-ljudi koji usled genetskog "poremecaja" vide detaljnije spektar boja-imaju 4 vrste cepica,umesto 3..pricali smo i o nekim protezama za slepe,koje vode signal do mozdane kore itd).."Vas dvojica zvucite kao da ste kolege sa posla" :smeh:
To je njega povredilo,iako je seksualan vezu vidi drugacije.. :jumphug:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam aseksualna kada pored mene nije izvor mog (eventualnog) uzbudjenja, zelje, strasti i ljubavi......ako ne racunamo masturbaciju :nesiguran:
Imala sam seks seksa radi, sa osobama u koje nisam bila zsaljubljena, ali mi se svo to razmenjivanje telesnih tecnosti i uopste sva ta dodirivanja koja se ne temelje na nekim drugim osnovama-ne dopadaju, ne prijaju mi pa ih izbegavam.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Zoe
Ja sam aseksualna kada pored mene nije izvor mog (eventualnog) uzbudjenja, zelje, strasti i ljubavi......ako ne racunamo masturbaciju :nesiguran:
Imala sam seks seksa radi, sa osobama u koje nisam bila zsaljubljena, ali mi se svo to razmenjivanje telesnih tecnosti i uopste sva ta dodirivanja koja se ne temelje na nekim drugim osnovama-ne dopadaju, ne prijaju mi pa ih izbegavam.

Isi slucaj.
By Ulix
Aseksualnost podrazumeva odsustvo libida, a ne odsustvo nekog ko ce da te napali u nekom periodu. U tom smislu, niko na ovoj temi nije aseksualan. :)
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Ulix
niko na ovoj temi nije aseksualan. :)
:doh: :nope:
Korisnikov avatar
By IriS
Aseksualnost podrazumeva odsustvo libida, a ne odsustvo nekog ko ce da te napali u nekom periodu. U tom smislu, niko na ovoj temi nije aseksualan. :)
:yes:
Korisnikov avatar
By sofia

Ja sam dosta naklonjena platonskim ljubavima i retko se zaljubljujem, ali kad se to desi, nisam aseksualna.

Dakako da nisam, ja sam samo jedna od retkih koja ima seks kada je zaista zaljubljena, a da to zaista i mislim kad kažem.
...tako nekako
Korisnikov avatar
By Zoe

Pa tacno tako :up:

Ja kad sam pisala, upotrebila sam namerno tu rec tako olako :yes:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Zoe

Pa tacno tako :up:

Ja kad sam pisala, upotrebila sam namerno tu rec tako olako :yes:
Libido moze biti prisutan ali poenta je sto nije vezan za konkretnu osobu.Neki aseksualci masturbiraju..neki ne.
Komplikovano je za objasnjavanje...jednostavno ne posmatras ljude na seksualan nacin i dok ti je libido visok.
Korisnikov avatar
By Andre87
Odgovori dva aseksualca sa AVEN-a..na pitanje zasto aseksualci traze partnera i zele vezu

I don't need intimate relationships to function, at all. I do, however, have them. Why? Because I experience romantic desire, and believe it or not I quite enjoy that. My romantic love is totally different from anything that I can get from or feel towards friends or family.It's not a necessity, but it's something I like having. :)
Neither is it something I actively search for - I know that in all honesty I could go my entire life 'single', quite comfortably. Same way I could go without, say, confectionary. I work fine without sweet food, but do genuinely enjoy it.
Same here. I don't need it, but it's nice to have. I love that warm, fuzzy, butterflies feeling I get in my stomach when I think of someone I like. And if I am close to them, whether it is looking at them, holding their hand, or hugging them, it makes you realize that they are there, close to you, and it's real. I think I would be happy enough to just have someone I love, who loves me, and be companions and go hiking together, travel together, watch movies together, laugh together, and all that. I guess the hugging and kissing makes it more than a friendship and that person your 'other half'.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
A zashto je ovo u transrodno, queer... forumu?
By Çâðê_DUP
Originally posted by Mr.Ja
Zato što je queer u odnosu na mainstream. Svega 1 posto ljudi na planeti je aseksualno. :serlok:
By Çâðê_DUP
Same here. I don't need it, but it's nice to have. I love that warm, fuzzy, butterflies feeling I get in my stomach when I think of someone I like. And if I am close to them, whether it is looking at them, holding their hand, or hugging them, it makes you realize that they are there, close to you, and it's real. I think I would be happy enough to just have someone I love, who loves me, and be companions and go hiking together, travel together, watch movies together, laugh together, and all that. I guess the hugging and kissing makes it more than a friendship and that person your 'other half'.
Ako bih već došla do ovog nivoa, sigurno je da bih samu sebe folirala da ne želim vezu. Imala sam situaciju ove vrste, nisam zapravo bila sigurna sve to vreme da želim seks s njom. Meni je naprosto bilo mnogo lepo s njom i uživala sam samo da je gledam i bilo mi je bitno da je ona tu. Hoću da kažem da sam prvo bila buddy s nekim, pa sam shvatila vremenom da osećam nešto mnogo više, ili da mi je ona mnogo više "buddy" nego druge "buddies" :lol: ali totalno mogu da skapiram ovo što je napisano, iako ne mogu da negiram da sam bila fizički uzbuđena zbog samih pogleda i "slučajnih" dodira. Zapravo, meni je sam seks neizvodljiv, ako neko vreme ne odživim situaciju koja je u quote opisana. Ali, nemam želju da ostanem isključivo na tome. Želim potpuno spajanje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ovo je jako dosadna diskusija.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mr.Ja
Pa pise da je ovaj forum za transrodne, interseksualne, aseksualne itd. Ja bih pre postavila pitanje zasto je samo jedna tema o tome? ;)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Vidish nisam na to obratio paznju...
Dodushe ne vidim zashto su asexualci marginalna grupa? Nije kao da su ugnjetavani ili diskriminisani...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Zvanicno nisu, ali je verovatno ogroman pritisak drustva nad njima.

Aseksualnost automatski znachi i da nemas partnera, osim ukoliko ne pronadjes aseksualnu osobu sa kojom ti je lepo.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ne znachi automatski da nemash partnera... Prochitaj uvodni post...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Zajebao sam se, priznajem. :D

Onda mi bash i nije najjasnije.

Ukoliko je aseksualnost nedostatak libida, kako onda imaju seks?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa moze se imati sex i bez libida, samo shto to znachi da ne uzivash bash u istom...
A uzivaju i u drugim stvarima ljudi koji su asexualni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!