Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

#1047810
Gaia je napisala jedan post koji me je potaknuo da razmisljam jos vise o mogucim nezeljenim efektima hormonske terapije, pa bih vas ja molio, ako imate neka takva iskustva da ih podelite ovde. znaci ne neka koja su nuzno losa, kao neki zdravstveni problemi, nego neka koji se eto vam licno nisu svidela, kao smanjen ili povecan libido npr.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
#1047849
Ne znam sta da ti kazem... sve sto mi se desava i menja
mi prija.. to sto mi je libido skresan mi je odlicno...

Znam sta tebe brine, kao i gomilu muskaraca sto brine,
a to je celavost.. i slicne stvari..

Kao sto znas, nisu svi muskarci celavi i nisu preterano maljavi,
i to ne zavisi samo od hormona, vec pre svega od genetike..

Dakle, ako su ti u porodici muski clanovi celavi, posotje
velike sanse da budes i ti.. no, opet.. sve je to razlicito..

:trep:
Korisnikov avatar
By Gaia
#1047890
Joj uoQUEERen, molim te oprosti, jer doista nije mi nikako bila namjera da te uplašim :nope: :)

Pa ipak jedna stvar koju moraš shvatiti i koju ćeš morati prihvatiti AKO se odlučiš na fizičku tranziciju i hormonsku terapiju jeste ta da hormoni IMAJU svoje učinke i protiv toga ništa ne možeš sve dok ih unosiš u svoj organizam.

E sada, glede konkretno na tvoje nedoumice i stvari oko kojih brineš moraš također znati da hormoni imaju svoje takoreći ''univerzalne'' učinke koji su konkretno i direktno ovisni od prirode samog hormona, a nakon toga imaju svoje ''suptilne ili detaljnije učinke'' koji više nemaju veze sa primarnom prirodom seksualnog hormona nego sa individualnim osobinama tvoga organizma, količinom hormona koju uzimaš (mada je ovo diskutabilno), i još konkretno tvojim genetičkim sklopom. Da bih ti pojednostavila dati ću ti jednostavn primjer jedne i druge vrste učinka hormona:

npr. univerzalni ili opći učinak estrogena je taj da podstiče rast dojki. Suptilan uticaj estrogena je (moguća) veličina dojki koju m2f osoba može doseći i što je u direktnoj vezi sa genetikom te osobe (i još nekim drugim sporednim faktorima)

Univerzalan učinak testosterona je npr. taj da on OBAVEZNO izaziva povećanu dlakavost. Koliko će jaka dlakavost će biti, koji dijelovi tijela će biti zahvaćeni i u kojoj mjeri je suptilan učinak testosterona i stvar koja ovisi od genetičkog sklopa i naravno konkretno u ovom slučaju od količine hormona koju uzimaš .

Što se tiče mene osobno, jedna od stvari koje me npr. nervira je ta da mi se je nakon što sam počela uzimati estrogene metabolizam jako smanjio, što za posljedicu imam da se dosta lako debljam i mnogo teže mršam čak i uz redovnu vježbu. Ovo je inače specifično i za biološke žene u poređenju sa muškarcima koji mnogo lakše gube na težini i lakše dobivaju na volumenu, obliku i veličini mišića upravo zbog tog specifičnog uticaja testosterona koji je prirodan ''potpaljivač''.

Druga stvar koja me nervira je taj da sam dobila i onaj specifičan ženski donji trbuščić, koji se doduše lako dovede u red sa redovnim vježbanjem donjih trbušnjih mišića, ali opet... Većina tipova ne moraju brinuti o tome :)

Pored toga malo me nervira i guza, mada sam tu ambivalentna zapravo. Od hormona su mi se povećali kukovi i guza, i lagala bih da kažem da mi to nije drago i da ne paše mom oku kada se onako sama gledam pred ogledalom, ali me užasno frustrira kada vidim lijepu, usku, zategnutu mušku guzu ili užu ''manekensku'' žensku guzu :) Ali dobro, to je valjda naprosto biološka i tjelesna razlika između muškaraca i žena, i problem ću riješiti tako da si pribavim kraj sebe jednu finu usku, zategnutu, mišićavu i po mogućnosti nešto dlakavu (mada nije obavezno) mušku guzu :lukavi: :)

Stoga kako vidiš ti suptilni učinci hormona su nešto što zapravo nikako ne možeš predvidjeti, ali uzima se da temelji na genetičkom sklopu. Međutim i taj genetički sklop je veoma kompleksna i varljiva stvar.
Npr. moj tata je potpuno ćelav na vrhu tjemena i ima baš onako lijepu rupu u promjeru nekih 10-15 cm. Ja i brat smo oduvijek jako strahovali da i mi nećemo oćelaviti kada dođemo u godine u kojima je on počeo gubiti kosu, ali eto nismo dobili i valjda su mamini geni nadjačali tatine, jer i ja i brat imamo mamin tip kose.
Druga stvar koje je zanimljiva jeste dlakavost. Moj tata je bukvalno baš medo od vrata do nogu, dok su mu noge jako slabo obrasle. Sa druge strane međutim, ja i brat smo bili jako dlakavi kao i on na gornjem dijelu tijelu (ja nešto mrvicu manje od brata), ali su nam i noge za razliku od tate bile mnogo, mnogo dlakavije.

Znači, kako vidiš sve ti je to jako individualno i tko zna po kakvom biološkom sistemu funkcioniše :)

Seksualni nagon je također nešto što se promijenilo kod mene (snizio se i nekako se preoblikovao) kao što se i smanjila mogućnost trenutne voljne erekcije (treba mi malo više vremena i emocionalnih faktora da istu postignem). U svom slučaju očekuj obavezno porast seksualnog nagona kada i ako kreneš sa testosteronima. To ne znači da ćeš biti seksuani manijak, ali da će ti se seks. nagon podići to sigurno hoće :)

Na kraju bih ti još dala i jednu stranicu koju kreiraju f2m osobe. To je zapravo neka queer trans i gender fuck f2m umjetnička stranica. Tu ćeš vidjeti mnogo (i isključivo) slika f2m transseksualnih osoba, slike njihovih tijela i moći ćeš možda steći neki osjećaj kako terapija testosteronom utiče i dobiti odgovore na pitanja koje te zanimaju :)
http://20six.fr/xxboys/cat/201406/0/_homepage_

Pored ove stranice ti savjetujem i http://www.thetransitionalmale.com/tmen.html gdje ćeš naći masu slika f2m TS osoba.

Gaia :)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
#1048055
ma nisi me ti uplasila, bio sam paranoidan i pre nego sto sam i poceo da pisem ista o tome :D

tata mi nije celav i primereno je dlakav, ali sta mene brine najvise je sto sam ja i evo sada bez T-ja dlakaviji po stomaku gornjem delu ruku od njega :D a i kosa mi nije ni ko njegova, ni ko mamina, neznamo uopste od kud su mi ti geni za dlake dosli :D

mene u stvari najvise brine da ne postanem onako neki....david hasselhoff/turcin/buck angel tip :brada: :D jer ja bi hteo da zadrzim taj neki fem deo sebe, da to bude vidljivo i bez da me neko vidi bez gaca. :D ma u svakom slucaju, znam da cu da se radujem svemu sto se dogadja jer cu onda da razmisljam "ma nije bed, tako bi izgledao i da si rodjen "normalan" ". samo sam hteo da se uverim da i drugi prihvataju to na isti nacin i da je ok :)

inace hvala na odgovoru i tim stranicama, nisma ih video do sada ali sam nalazio takve fotke i na drugim mestima. al ovde ih ima bas gomilu o.o nista, idem da gledam to da mi prodje vreme do mog telefonskog dejta sa Svetlanom ;) :D
Korisnikov avatar
By Gaia
#1048069
Ako te dlake najviše brinu i ako ih bude više nego što budeš htio uvijek ih možeš permanentno ukloniti ili razrijediti laserskom depilacijom. To je super stvar za one kojima su dlake istinski problem, a i cijene tih posega sve više opadaju tako da je dosta ugodno :)
Korisnikov avatar
By jukie
#1048162
Originally posted by Gaia
Npr. moj tata je potpuno ćelav na vrhu tjemena i ima baš onako lijepu rupu u promjeru nekih 10-15 cm.
Druga stvar koje je zanimljiva jeste dlakavost. Moj tata je bukvalno baš medo od vrata do nogu, dok su mu noge jako slabo obrasle.
Ništa ti ja ne verujem dok ne vidim fotke :shmi: :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Gaia
#1048183
Originally posted by jukie
Originally posted by Gaia
Npr. moj tata je potpuno ćelav na vrhu tjemena i ima baš onako lijepu rupu u promjeru nekih 10-15 cm.
Druga stvar koje je zanimljiva jeste dlakavost. Moj tata je bukvalno baš medo od vrata do nogu, dok su mu noge jako slabo obrasle.
Ništa ti ja ne verujem dok ne vidim fotke :shmi: :zvizdi:
Ehhh, ne da se medo slikati :wink:
Korisnikov avatar
By Zoe
#1048203
Originally posted by jukie
Originally posted by Gaia
Npr. moj tata je potpuno ćelav na vrhu tjemena i ima baš onako lijepu rupu u promjeru nekih 10-15 cm.
Druga stvar koje je zanimljiva jeste dlakavost. Moj tata je bukvalno baš medo od vrata do nogu, dok su mu noge jako slabo obrasle.
Ništa ti ja ne verujem dok ne vidim fotke :shmi: :zvizdi:


Hahahaha, Jukie, Jukie.........:mazi:
#2387914
I dakle, nakon godinu i po hormonske terapije, odrađene operacije promene pola, i godinu i mesec dana nakon iste, mogu konačno da kažem da DEFINITIVNO postoje stvari koje ceo proces menja, i koji su u krajnjem slučaju bolni za podneti, a još bolniji za prihvatiti (bar je tako u mom slučaju).

Naime, o čemu se dakle tu radi. Pored svega gore navedenog, u međuvremenu sam sredila svoj život na način na koji bi svaka transseksualna osoba to trebala uraditi.
Promenila sam sva dokumenta, mesto prebivališta, dovela liniju u red, upisala faks pod novim imenom, našla savršeno građenog i prelepog dečka od 2m i 100kg kome sam nedavno rekla istinu i koji mi je na to odgovorio "da me voli bezuslovno šta god i kakva god da sam". Naravno, naš odnos se nakon toga uopšte nije promenio, što mi je jako drago... ALI! (o da, u ovakvim postovima se uvek u nekom momentu pojavi i to "ali"...) - Strahujem da sam postala ni manje ni više nego frigidna :(

Niti se mogu napaliti, niti osetiti bilo kakvu vrstu seksualnog zadovoljstva, a o orgazmu mogu samo da sanjam... :( Ovde (http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=59452" target="_blank) sam pročitala sledeće:

"Kad žena priželjkuje partnera, ali u toku samog seksa ne doživljava nikakvo uzbuđenje, reč je o anhedoniji, a tada nema ni seksualnog uzbuđenja, ni orgazma."

...i plašim se da nisam postala taj nesrećni slučaj, i zbog toga sam na ivici da eksplodiram jer me i sama pomisao na život bez seksa i intimnosti teško šokira, i čini jako nesrećnom :'(
Sa druge strane, seksualne snove sam imala svega 2 puta za godinu dana (jedanput po povratku iz bolnice, što može biti i neka vrsta "poslednjeg zaostatka" iz prethodne seksualnosti koja je izbila na površinu, a drugi put nakon skoro pola godine. Na jednom drugom sajtu sam pročitala sledeće:

"Frigidnost može biti i posledica kompleksa manje vrednosti usađenih u mladosti. Takve su obično žene koje su nervozne, neprilagodljive i nikada nisu zadovoljne same sa sobom. Često su to i zlovoljne osobe."

...sa čime se identifikujem :( Idemo dalje. Takođe sam malo istraživala, i došla do nekih citata ljudi koji su se pokajali zbog promene pola, a ova izjava jedne od njih me je bukvalno rasplakala:

"I was a cross-dresser for all of my sexual life and had always fantasized going fem as an ultimate turn-on. Ironically, when I began hormone treatment my libido went away. However, I mistook that relief from sexual obsession for validation of my gender change. Then in the final bit of irony, after surgery my new genitals were non-orgasmic (like 80% of my TG sisters)."

Postavlja se pitanje... Da li je i moja vagina "neorgazmična", i koliko je osnovano to što osoba gore citirana iznad, tvrdi? Da sve bude još gore, sa nemanjem orgazma bih se još i pomirila nekako, ali sa seksualnom hladnoćom i nemogućnošću da osetim bilo kakvu napaljenost i u krajnjem slučaju seksualnu pa u poslednje vreme čak i emotivnu BLISKOST sa osobom koju volim, e to nisam očekivala ni u najluđim snovima :(

Opet sa ne znam ni ja koje već strane, imam jako izražem klitoris koji je osetljiv na dodir (što i treba da bude, ali je preosetljiv i previše izložen) i trebalo bi da se malo redukuje i uvuče u usmine prema planu (dugoočekivana korekcija koja nikako da se dogodi, a trebalo bi do jeseni), zatim ne vlažim ni milimetar kubni po odnosu, doduše koristim lubrikant koji OPET ne pomaže u dovoljnoj meri zbog sa jedne strane izrazite uskoće moje vagine, a sa druge strane (pre)obdarenosti mog voljenog :/ E sad,s ve ovo što sam navela ne bi trebalo da ima nikakve veze sa osećajem seksualne uzbuđenosti, zar ne? OSIM! ukoliko sve to ukupno nije uticalo na moju psihu, pa je to vremenom postao psihički problem, te mi s toga treba neki dobar psihijatar? ...Možda je i povezano sa gore navedenom činjenicom da ""Frigidnost može biti i posledica kompleksa manje vrednosti usađenih u mladosti.".

Zaista ne znam šta više da mislim... Mislila sam da je najpametnije da prvo odem do endokrinologa da vidi da to nema nekakve veze sa hormonima, a ako to ne uspe, da odem do psihijatra. Šta vi mislite o svemu ovome? Da li se još neko susretao sa sličnim problemom? Hvala unapred!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!