- 24 Mar 2008, 22:56
Zato je meni globalizacija potpuno razumljiv i potreban proces.
Originally posted by Trans osobaEh pa, sumnjam da postoji opštekulturni model (mislim, to nam realnost, jel' da, pokazuje), ali ja sam jedan od onih koji veruje da postoje neke humanističke vrednosti, koje su nam zajedničke, i koje delimo bez obzira na kulturne razlike. Znači, ako izađemo iz sopstvenih parohijalizama verovatno ćemo otkriti da i drugi ljudi iz drugih kulturnih modela dele neke osnovne opštečovečanske vrednosti, koje su samo izražene drugačijom simbolikom.
Ali postoji li opcekulturni model ?
Ozbiljno pitanje u cijelom svijetu dal itko misli kako postoji opcekulturni model
nesto sto je zajednicko svim narodima i ljudima ?
Zato je meni globalizacija potpuno razumljiv i potreban proces.

Originally posted by SunceMene nisu tukli, ali kada sam jednom, u osnovnoj školi, kupio roze majicu (odnosno, mama mi ju je kupila), onda sam dobio jedno prijateljsko objašnjenje da je majica "pederska" pa što bih je onda nosio. Zbunjen sam bio, nisam je više nosio ali ni mami nikada nisam objasnio razloge zbog čega odbijam da nosim nešto što je, eto, baš lepo.
Meni su roditelji kad sam bio mali kupili zute patike a kasnije sam zbog njih (navodno su bile zenske) dobijao batine i prozivke. Isto tako, dugo mi je trebalo da pocnem da nosim crvene stvari iz istog razloga.![]()