Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
#583111
Mini recnik

Haudi!Kao sto sam obecao,napravio sam mini recnik…nadam se da ce se I ostali transgenderi uskoro ukljuciti…

1.Odnos pol/rod
Dok se pol najcesce rodjenjem dobija I odredjuje ga prisustvo genitalija,rod je mnogo sireg, kompleksnijeg znacenja…formiranje rodnog identiteta nastavlja se I nakon rodjenja,I ne mora se poklapati sa polom. Ukoliko se psiholoski rod ne poklapa sa bioloskim javlja se rodna distrofija.
MTF(male to female)-osoba koja je rodjena sa muskim telom,ali se oseca kao zena...usled cega moze(najcesce ali ne obavezno) da se podvrgne hormonskoj terapiji I operacijama ne bi li telo prilagodila psiholoskom rodu.
FTM(female to male)-osoba koja je rodjena sa zenskim telom,ali se oseca kao muskarac…usled cega moze(ali ne mora) da se podvrgne hormonskoj terapiji I operacijama ne bi li uskladila telo sa psiholoskim rodom.
2.Razlika izmedju rodnog identiteta I seksualne orijentacije:
MTF devojka koju seksualno privlace muskarci smatra se heteroseksualnom(str8).Ukoliko je privlace zene smatra se lezbejkom.Postoji i bi varijanta.
FTM momak koga seksualno privlace devojke smatra se heteroseksualnim(str8). Ukoliko ga privlace muskarci smatra se gej muskarcem.Postoji I bi varijanta.
3.Rodni spektar
Zenski rod
Androgyne(dozivljavaju sebe kao mentalni spoj oba roda)
Muski rod
4.Polni spektar
Zenski pol
Intersex(osobe rodjene sa nedefinisanim genitalijama i odlikama oba pola)..razlikovati od androgyne osoba
Muski pol
4.Transvestitizam,cross-dressing podrazumeva nosenje odece pripisane suprotnom rodu iz ma kog razloga…mogu ali ne moraju prihvatati I ponasajne odlike suprotnog roda...nemaju zelju za hormonskim tretmanom I promenom pola…
Drag queen-osoba muskog tela koja se oblaci u zensku odecu.
Drag king-osoba zenskog tela koja se oblaci u musku odecu
Ova dva termina su cesce vezana za scenu, izvodjenje.
5.Harry-Benjaminov kriterijumi za dijagnostikovanje I tretiranje poremecaja rodnog identiteta
Namenjeni su lekarskoj ekipi koja se bavi trans problematikom.Prvo,simptomi poremecaja rodnog identiteta mogu u nekim slucajevima biti posledica prikrivenog poremecaja druge prirode..bipolarni poremecaj(manijacna depresija),granicni poremecaji licnosti..(neki psihijatar ce bolje objasniti)…koji zahtevaju poseban tretman…HB su postavili izvestan “klinicki prag”..
Tretman za osobe sa poremecajem rodnog identiteta najcesce ukljucuje:
Dijagnozu,psihoterapiju,real life test(zivot u ulozi zeljenog roda…sprecava eventualno razocarenje nakon promene pola),hormonsku terapiju, I hirurske zahvate.
Danas razlikuju se sledeci poremecaji rodnog identiteta:
Transseksualizam (F64.0)-zelja za kompletnim zivotom u ulozi suprotnog pola,pracena uskladjivanjem svog tela psiholoskom rodu preko hormonske terapije I operacija.
Transvestitizam dvostruke uloge (F64.1)-Osoba oblaci odecu suprotnog roda u zelji da privremeno ude I prihvacena kao suprotan rod…ali nema zelju za promenom pola.
Poremecaj rodnog identiteta u mladosti (F64.2)-
*za devojcice-porice zenski pol,izjavljuje da je decak…insistira da nosi iskljucivo odecu za decake,tvrdi da ce joj porasti penis,urinaciju obavlja isklucivo u stojecem polozaju,..tvrdi da ne zeli da joj grudi porastu ili se pojavi menstruacija…devojcica nije jos u pubertetu..simptomi moraju trajati najmanje 6 meseci.
*za decake-porice muski pol,zeli ili tvrdi da je devojcica
Preokupiranost stereotipnim zenskim aktivnostima,oblacenje zenske odece,ucestvovanje u igrama pripisanim devojcicama,odbijanje stereotipnih muskih igara…tvrdi d ace porasti u devojku…da su mu penis I testisi odvratni I da bi mu bilo bolje bez njih…decaku jos nije poceo pubertet..poremecaj mora trajati najmanje 6 meseci.
Ostali poremecaji rodnog identiteta(F64.8)-nije specificiran kriterijum

Dolazak kod psihijatra i njegovi zadaci….

Tacno odredjivanje dijagnoze poremecaja rodnog identiteta.Upoznavanje osobe sa opsegom mogucnosti,potencijalnim alternativama,zatim posledicama promene pola.…saradnja sa roditeljima…testiranja u saradnji sa psihologom….utvrdjivanje spremnosti osobe za pocetak hormonske terapije.

Jedan potpisan list je dovoljan za pocetak hormonske terapije..
U nekim slucajevima,usled prevelikog pritiska na mladu osobu…a ukoliko psihoterapija nije zavrsena...mogu se pripisati odredjeni supresori koji odlazu pubertet…potiskuju proizvodju estrogena I testosterona…u saradnji sa endokrinologom.

Endokrinolog I hormonska terapija

(bice nastavljeno i dopunjeno cim ugrabim vremena)
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
#583141
:hail2: svaka cast, taman sam sebi razgranicila neke stvari ;)
Korisnikov avatar
By tramp
#583318
genderqueer osoba je ona osoba koja ne oseca da pripada u tradicionalnu dvo-rodnu ili rodno binarni sistem. Kao i sa ostalim transrodnim identitetima, razlozi za genderqueer identifikaciju mogu biti razni. Termin ima vecu politicku konotaciju od bliskog mu termina androgena osoba.
Korisnikov avatar
By Hys.
#586467
Originally posted by tramp
genderqueer osoba je ona osoba koja ne oseca da pripada u tradicionalnu dvo-rodnu ili rodno binarni sistem. Kao i sa ostalim transrodnim identitetima, razlozi za genderqueer identifikaciju mogu biti razni. Termin ima vecu politicku konotaciju od bliskog mu termina androgena osoba.
hvala Ti:kiss:
Korisnikov avatar
By Andre87
#591975
Hirurski zahvati za FTM osobe
Opis: http://www.grsmontreal.com/anglais.html
UPOZORENJE:NAVEDENI LINKOVI MOGU SADRZATI FOTOGRAFIJE OD NEGATIVNOG PSIHOLOSKOG EFEKTA.
Iako se vecina ftm osoba ne opredeljuje za genitalnu hirurgiju,skoro sve obavljaju gornju(mastektomiju) tj.uklanjanje zenskih grudi i rekonstrukcija muskog oblika grudi... kao i histerektomiju sa ooforektomijom.Histerektomija predstavlja uklanjanje materice.Moze biti totalna ili parcijalna.U vecini slucajeva uz histerektomiju i jajnici bivaju odstranjeni(oophorectomy) ne bi li se odstranio izvor zenskih hormona i izbegao rizik od javljanja cista na jajnicima ili drugih poremecaja jajnika i materice(rak) usled povecane doze testosterona (zbog hormonske terapije).
Genitalna hirurgija obuhvata metaidioplastiju i faloplastiju.
Metaidioplastijom klitoris(vec produzen hormonskom terapijom) se oslobadja iz „lezista“, urinari kanal je produzen pomocu malih usnica koje su spojene..i omoguceno je mokrenje kroz vrh klitorisa koji izgleda kao manji penis.Ocuvana je senzacija.U velike usnice su naknadno ugradjeni implaniti i stvoreni su mali testisi.
Faloplastija je znatno komplikovanija(iz nekoliko stupnjeva) procedura,predstavlja rekonstrukciju penisa od presadjene koze koja se uzima sa ruke ili noge. Dobijena je duzina i zapremina penisa ali bez mogucnosti senzacije(osecaja).
Fotografije:

Gornja operacija(top surgery)
*Bilateralna mastektomija(Bilateral mastectomy)sa rekonstrukcijom bradavica
*Keyhole(izvlacenje tkiva kroz manju rupu,manji oziljci nego kod bilateralne ali manje i mogucnosti.Preporucuje se ftm momcima sa manjim grudima.
http://www.brownsteinmd.com/results.html

Donja operacija(metaidioplastija i faloplastija)
Metaidioplasty
http://www.srsmiami.com/photography-f2m.html
Phalloplasty
http://www.ftmphallo.com/Monstrey/Pics/ ... /index.htm
(recnik ce biti nastavljen...slobodno postujte predloge,kritike,..izgradimo ga zajedno)
Korisnikov avatar
By Andre87
#657669
Razlika izmedju transseksualne I transrodne(transgender) osobe

Posto se stvorila konfuzija na drugom forumu…
Transrodnost je siri pojam od transseksualnosti…mada je granica jos uvek diskutabilna. Najcesce transseksualne osobe su one osobe koje nameravaju da(ili vec jesu) uz pomoc hormonske terapije I hirurskih intervencija prilagode telo rodu. Transrodnim osobama se ponekad nazivaju I pre-operativni transseksualci ali I osobe koje ne smatraju proces transformacije neophodnim za potpun zivot u ulozi zeljenog roda. Transrodnost se ponekad smatra eufemizmom za transseksualnost, zato sto promena pola najcesce NIJE samo seksualno motivisana…u pitanju je potpun osecaj sebe sa mnogo dubljim korenima..
(recnik ce biti nastavljen)
Korisnikov avatar
By ganjarolla
#667508
:tepih:
Bože, pa to je u Hinduizmu riješeno prije 4000 godina.
:tepih:
Korisnikov avatar
By Andre87
#667595
Originally posted by ganjarolla
:tepih:
Bože, pa to je u Hinduizmu riješeno prije 4000 godina.
:tepih:
Pozdrav! Pojasni mi malo...na koga mislis?
Jedino sto je meni poznato su Hijre ili treci rod u Indiji..zapravo kastrirani muskarci koji su preuzeli ulogu svestenica ako se secam...(blisko mtf osobama)
By ribizla
#740487
mala dopuna

LGBTTIQ RECHNIK

Aut (Out)
Opisuje osobu koja se seksualno/ rodno/ polno identifikuje u javnom i/ili u profesionalnom životu.

Autirati
Čin javnog objavljivanja da je neka osoba gej, lezbejka ili biseksualna osoba.
Većina gej i lezbejske zajednice smatra da je nepristojno i protivi se tome da bilo koja osoba, osim one koja je u pitanju, odlučuje o tome kad će i kome pričati o seksualnoj orijentaciji.
Lezbejska i gej zajednica u Srbiji termin 'autirati se' takođe koristi za situacija kada sam gej ili sama lezbejka odluči nekome da priča o svojoj seksualnoj orijentaciji. Tako na primer, može da se kaže da se neka lezbejka autovala ocu, tj. da mu je rekla da je lezbejka.

Biseksualac / biseksualka /
biseksualna osoba
Osoba koju emotivno i/ili fizički privlače osobe istog i drugog pola. Biseksualna osoba ne mora da ima seksualna iskustva sa oba pola, u stvari nije neophodno da je uopšte imala seksualna iskustva da bi se definisala kao biseksualna.

Coming out / reći sebi i drugima
Reći sebi i drugima, odnosno izaći iz ćutanja o svom identitetu.
Izlaženjem iz ćutanja izlazi se iz izolacije i negiranja i objavljuje se drugima pravo na drugačiji život.

Gej
Termin koji se koristi kako bi se opisale osobe koje privlači isti pol (videti gej
muškarac, lezbejka). Ovaj termin gej i lezbejska zajednica u Srbiji koristi
isključivo za gej muškarce. Izbegavajte korišćenje termina 'homoseksualac' /
'homoseksualne osobe'.

Gej (muškarac) / gejevi
Muškarac koga fizički i/ili emotivno privlače isključivo osobe istog pola.
Izbegavajte korišćenje termina 'homoseksualac' kako biste opisali gej muškarca.

'Gej panika' odbrana
Obrazloženje nasilja ili ubistva zasnovano na tvrdnji da je žrtva flertovala
sa nasilnikom. U inostranim sudovima dešavalo se da muškarac koji je ubio gej muškarca, navodi da je bio izazvan da to uradi zato što je ovaj flertovao i seksualno mu se nabacivao, što je izazvalo paniku.
U biti, 'gej panika' odbrana krivi žrtvu za zločin iz mržnje, i sugeriše da flert sa osobom istog pola izaziva nasilan odgovor, koji čak može da izazove smrt.

Genderfobija (rodofobija)
Diskriminacija na bazi roda (rodnih uloga, izražavanja i normi) koja proističe iz neprihvatanja i negiranja prava individua na ličnu koncepciju polnog/rodnog
identiteta i izražavanja.

Interseksualna osoba
Osoba koja se rađa sa polnim i reproduktivnim organima koji nisu definisani kao izričito ženski ili muški.

Heteroseksualni muškarac /
heteroseksualna žena / heteroseksualna osoba
Osoba koju fizički i/ili emotivno privlače isključivo osobe suprotnog pola.
Heteroseksualna osoba ne mora da ima seksualna iskustva sa osobom suprotnog pola da bi se definisala kao heteroseksualna.

Heteroseksizam
Stav da je heteroseksualnost jedina validna seksualna orijentacija. Heteroseksizam se često ispoljava u formi ignorisanja lezbejki i gejeva. Na primer, brojni članci o ljubavi, parovima i odnosima koji nigde ne pominju istopolne parove.

Homoseksualac
Zastareli klinički termin za osobe koje fizički i/ili emotivno privlače isključivo osobe istog pola.
Termin je neprikladan i mnogi gejevi i lezbejke smatraju da je uvredljiv. Bolji termini su 'gej (muškarac) / gejevi' i 'lezbejka'.

Homo/bifobija
Iracionalan strah, mržnja, predrasude ili diskriminacija prema osobama koje jesu ili za koje se pretpostavlja da su homo/biseksualne orijentacije.
Homofobija i bifobija su politički termini ravni terminima: rasizam (mržnja prema osobama ne-bele rase), seksizam, mizoginija (mržnja prema ženama), ksenofobija (mržnja prema strancima), itd.

Labris
Simbol iz kritske mitologije koji predstavlja sekiru sa dva sečiva. Lezbejski pokret u SAD-u je tokom šezdesetih godina prošlog veka uzeo ovaj simbol za jedan
od svojih oznaka.

Lezbejka
Žena koju fizički i/ili emotivno privlače isključivo osobe istog pola. Izbegavajte korišćenje termina 'homoseksualke', 'homoseksualne žene', 'žene koje ne vole muškarce'... Lezbejke u Srbiji koriste termin 'lezbejke' ne 'lezbijke' kako bi identifikovale sebe, tako da je termin 'lezbejka' preporučljiviji od termina 'lezbijka'.

LGBT
Skraćenica za 'lezbejke, gej muškarce, biseksualne, transdžender' osobe.

LGBTTIQ
Skraćenica za 'lezbejke, gej muškarce, biseksualne, transrodne, transeksualne, interseksualne i queer' osobe.

Queer (kvir)
Queer je ranije u engleskom jeziku korišćen kao pogrdan naziv za ne-heteroseksualne osobe. Ovaj termin su LGBTTIQ osobe zatim preuzele kako bi opisivale same sebe. Neke osobe posebno cene ovaj termin zato što označava prkos i zato što obuhvata različitost – ne samo gejeva i lezbejki već i biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba, kao i heteroseksualne osobe koje sebe vide ili žive svoj život van hetero-patrijarhalnih normi.

Pol
Klasifikovanje na osnovu reproduktivnih organa/funkcija i genitalija na muški, ženski i interseks. Društveno prihvaćeni su samo muški i ženski pol.

Polni identitet
Individualno identifikovanje po pitanju pola i polne pripadnosti, koji ne mora zavisiti od pola koji je pripisan rođenjem.

Rod
Društveni konstrukt pola koji po definiciji određuje samo društvene uloge muškaraca i žena, to jest osoba muškog ili ženskog spola. Takođe, individualni konstrukt sopstvenog identiteta/izražavanja koji potvrđuje, negira i/ili prevazilazi društveno zadate i formirane polne i rodne uloge muškaraca i žena, kao i celu binarnu osnovu "muškog" i "ženskog".

Rodni identitet
Individualni osećaj sebe i samosvesnost kao polnog/rodnog društvenog ljudskog bića, koji ne zavisi od pola koji je pripisan rođenjem. Podrazumijeva osobni koncept/konstrukt koji može biti u skladu sa društveno propisanim definicijama
u pogledu pola/roda ili ih može negirati, prevazilaziti i menjati.

Rodno izražavanje
Vizuelna i spoljna prezentacija svake osobe koja se ogleda kroz odevanje, odevne ili telesne oznake, frizuru, ponašanje i govor tela.

Seksualna orijentacija
emocionalna i/ili fizička privlačnost ili naklonost koja može biti prema osobama istog i/ili različitog pola. Izbegavajte korišćenje uvredljivog izraza 'seksualna preferencija', koji se često koristi kako bi se impliciralo da je istopolna seksualna orijentacija nešto što se može i treba promeniti.

Seksizam
Diskriminacija i/ili stavovi, uslovi i ponašanje kroz koje se vrši promocija stereotipa i represivnih društvenih uloga i normi na bazi pola i roda.

Stil života
Termin koji se često koristi kako bi se degradirali životi gejeva i lezbejki. Izbegavajte korišćenje. Kao što ne postoji ni heteroseksualni stil života koji je jedinstven za sve, tako ne postoji ni gej stil života.

Transrodna osoba
Osoba čiji rodni identitet i/ili rodno izražavanje nije u skladu sa uvaženim (nametnutim) tradicionalnim rodnim ulogama i normama.

Transeksualna osoba
Osoba koja ima jasnu želju i nameru da promeni svoj pol, kao i osoba koja je delomično ili potpuno modifikovala (uključuje fizičku i/ili hormonalnu terapiju i operacije) svoje telo i prezentaciju, izražavajući svoj rodni i/ili polni identitet i osećaj sebe.

Transdžender
Sveobuhvatni termin koji se koristi kako bi se opisale različite osobe, ponašanja i grupacije koje imaju zajedničko delimično ili potpuno suprotstavljanje
nametnutim rodnim i polnim ulogama.
Transdžender se ne odnosi na seksualnu orijentaciju osobe.

Transfobija
Iracionalan strah, mržnja, predrasude, nasilje ili diskriminacija prema osobama koje jesu ili za koje se pretpostavlja da su transrodne.

Tranvestija /tranvestite/tranvestiti
Tranvestiti su osobe koje vole da nose odeću suprotnog pola. Tranvestija, tj preoblačenje nije povezano sa seksualnom orijentacijom. Tranvestiti/e mogu biti i
heteroseksualne i istopolno orijentisane osobe.

Trougao / crni trougao/ roze trougao
Tokom II svetskog rata nacisti su u svojim konc-logorima ružičastim trouglom obeležavali gejeve, a crnim trouglom lezbejke, Romkinje i prostitutke. Tokom II svetskom rata u nacističkim logorima pogubljeno je više desetina hiljada istopolno orijentisanih osoba.

Zastava duginih boja
Simbol jedinstva i različitosti koji se koristi širom sveta, kao obeležje mirovnog, feminističkog i LGBTTIQ pokreta.

www.labris.org.yu
Korisnikov avatar
By Andre87
#765667
Hirurski zahvati za MTF osobe

Kao ftm nisam podrobno ispitao mogucnosti za mtf sestre,izvinjavam se. Ako su potrebne ispravke,javite.

“Gornja hirurgija”
Pod dejstvom hormonske terapije za MTF-transzene(estrogen+progesteron+antiandrogen) dolazi do uvecanja grudi.Po zelji moguce je dodatno ugraditi implante.
Pod dejstvom hormonske,nece doci do znacajnijih promena u skeletu tako da postoje posebne procedure za feminizaciju lica(za isticanje obraza,usana, ravnanje predela iznad obrva…)
Poseban problem MTF devojkama predstavlja dubok muski glas koji se nece promeniti pod dejstvom zenskih hormona(kod FTM osoba ce doci do produbljivanja pod dejstvom testosterona I nece biti potrebne dodatne intervencije) tako da postoje 2 opcije:ili da kontrolise tj. navezba zenski glas(sasvim moguce!) ili da se podvrgne operaciji glasnih zica. Takodje postoji I procedura brijanja Adamove jabucice,tako da nece vise imati problema sa izgledom vrata.

“Donja hirurgija”
U donju hirurgiju svrstavamo vaginoplastiju kao I labiaplastiju,..

Vaginoplastija predstavlja konstrukciju neo-vagine. Postoje 2 tehnike: Penilna inverzija-koristi se koza penisa koji je izvrnut u vaginu. Druga tehnika je colovaginoplastija(redje se koristi).

http://www.annelawrence.com/meltzer0704.html

Hirurgu je bitno da je omogucen orgazam,vagina je dovoljno duga za penetraciju...skracuje se urinarna struktura....Labia majora pravi se od koze testisa a labia minora od koze penisa. Organizam neo-vaginu dozivljava kao ranu tako da mtf devojke nakon operacije moraju povremeno koristiti dialator(umetak u obliku penisa koji siri vaginu).
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
#765683
A kakav je feeling tokom masturbacije nakon metaidioplasty i nakon phalloplasty?
Korisnikov avatar
By Andre87
#765696
@KissQueen

Ne mogu ti reci iz iskustva,nisam stigao do operacija ali planiram uskoro.
Jos pre operacije pod dejstvom hormonske-testosterona koji podize libido itd. klitoris je izuzetno osetljiv,masturbacija je moguca. Sto se tice metaidioplastije (koliko sam se informisao) senzacija je u potpunosti ocuvana a pod dejstvom testosterona moguca je kao I kod muskarca spontana “erekcija” Kod faloplastije,nazalost senzacija je smanjena,postoji samo u korenu penisa. Mozda ce ti neko drugi,na osnovu sopstvenog iskustva bolje objasniti.
Korisnikov avatar
By venom
#765796
Originally posted by Andre87
Hirurski zahvati za MTF osobe

Organizam neo-vaginu dozivljava kao ranu tako da mtf devojke nakon operacije moraju povremeno koristiti dialator(umetak u obliku penisa koji siri vaginu).
Stavio bih jedan Mattov strip ali ne smem :blush: . Mozda se neko uvredi.
Korisnikov avatar
By Andre87
#765799
Originally posted by venom
Originally posted by Andre87
Hirurski zahvati za MTF osobe

Organizam neo-vaginu dozivljava kao ranu tako da mtf devojke nakon operacije moraju povremeno koristiti dialator(umetak u obliku penisa koji siri vaginu).
Stavio bih jedan Mattov strip ali ne smem :blush: . Mozda se neko uvredi.
Hm...Ovaj? Zasto?Lakse se zivi sa humorom :)

Slika
Korisnikov avatar
By venom
#765802
Ne taj. Pogledaj u2u.
Korisnikov avatar
By Andre87
#765807
Originally posted by venom
Ne taj. Pogledaj u2u.
Znachi... :shok: (posto strip ukljucuje i ftm) Znas da kod mene zelja za transformacijom nije seksualno motivisana...mislim da je problem nepovezanost sa sopstvenim telom.Vise imam potrebu za intimnoscu,ljubavnim gnezdom..Testosteron ce to izmeniti....ali strip.. nisi normalan.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
#765828
'Ocu i ja da vidim! :curiousitykilledthecat:
Korisnikov avatar
By venom
#765836
Originally posted by KissQueen
'Ocu i ja da vidim! :curiousitykilledthecat:
Ovo je sala. Andre,ne razmisljam tako. :venombezi:

Slika
Korisnikov avatar
By Andre87
#765839
@venom
Tebe cu :spank: Predlazem da se poruke vezane za stripove PREBACE U TEMU "TRANS MANGA STRIPOVI"
Korisnikov avatar
By djo
#766195
hmmm, pitam se nešto, kako je moguće da se rodni i polni spektar poklapaju - tri kategorije: binarni ekstremi i 'nešto između' ?...

(možda ovo pripada nekoj drugoj temi... :) )
Korisnikov avatar
By Andre87
#944463
Sad kad imamo vise mtf devojaka na forumu,mogli bismo da nastavimo mini recnik :)
@bojandjo
Ne znam...meni se najvise svidelo poredjenje da je pol=hardware a rod=software. Rod je manjim delom i drustvena tvorevina ali bitnija je psiha,osecaj,odnos prema sopstvenom telu..
Korisnikov avatar
By Zoe
#944475
Odlicno ti je ovo Andre, sad sam sve procitala :shake:
Samo nastavi.....
Korisnikov avatar
By Zvonce87
#971818
Andre, kul je sto si napravio ovu temu, treba se edukovati, ja na prvom mestu sam ti zahvalna, jer tek ulazim u sve ovo (jbg, mozda je za nekoga 20 godina krajnja granica da se krene sa promenama, al ja tek od pre nekih godinu dana pocinjem da hvatam sve konce i da kapiram sve ovo i zasto sam ovakva i sta i ko sam zapravo), tako da mi treba sva pomoc i svaki savet koji mogu da dobijem.
KISS
C U SOON ANDREY!
Korisnikov avatar
By Andre87
#971925
Originally posted by Zvonce87
Andre, kul je sto si napravio ovu temu, treba se edukovati, ja na prvom mestu sam ti zahvalna, jer tek ulazim u sve ovo (jbg, mozda je za nekoga 20 godina krajnja granica da se krene sa promenama, al ja tek od pre nekih godinu dana pocinjem da hvatam sve konce i da kapiram sve ovo i zasto sam ovakva i sta i ko sam zapravo), tako da mi treba sva pomoc i svaki savet koji mogu da dobijem.
KISS
C U SOON ANDREY!
Andjo, vidimo se sigurno posle Nove..samo da se malo oporavim.Poz za tebe i Jecu

Bilo mi dosadno...pesmica za mtf devojke..


Jos dok si u stomaku,plan ti kroje
i namecu benkicu plave boje.
A onda slede automobili i pistolji,
i niko te vise ne pita sta ti je po volji.
Upisuju te na fudbal,kosu ti seku
nema mesta za suze i plisanog zeku.
"Ti si decko", kazu,"i tako se ponasaj"
i nesvesno prave ti od detinjstva promasaj.

Uf zabagovao mi mozak,nemam trenutno ideju za dalje.. :praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Zvonce87
#974929
Hvala!Smislicu ja neku lepu pesmicu zauzvrat!
Veeeeliki poljupchic za tebe i da nam se brzo oporavish!
:hug:
By Trans osoba
#1077296
Neznam dal je totalno offtopic ali jedino na gay srbiji postoji ovako dobar kutak za trans ljude :trampolina:
Korisnikov avatar
By Andre87
#1119735
Aseksualac-osoba koja ne oseca seksualnu privlacnost.
(Moze biti a-romatnicna,hetero-romanticna,bi-romanticna,homo-romanticna.).Razlikovati od celibata.
Kutak za aseksualce
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=32767

Demiseksualac-osoba koja oseca sekundarnu seksualnu privlacnost ali ne primarnu.
Primarna seksualna privlacnost je bazirana na odmah dostupnim informacijama kao sto su izgled,miris. Sekundarna seksualna privlacnost se razvija tokom vremena I bazirana je na emocionalnoj vezi sa drugom osobom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!