Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Samo me zanima koliko nas je?

1.mtf(maletofemale):musko u zensko
11
39%
2.ftm(femaletomale):zensko u musko
17
61%
Korisnikov avatar
By Andre87
Primecujem da je u poslednje vreme povecan broj transgendera na forumu(gledam:rod). Jupi!!!
Ima I onih koji retko navracaju..pa su mi verovatno promakli. Koliko nas je ustvari?Javite se :)
ftm Andrej
Korisnikov avatar
By tramp
ja se uglavnom izjasnjavam kao gender queer mada koristim zenske zamenice i uglavnom me se percepira kao zensko ... i uglavnom nemam zivaca da se objasnjavam sa ljudima sta to znaci i kako to i od kud to i bla bla bla ...
Korisnikov avatar
By Andre87
:) Kad sam se uclanio bio sam u dilemi kod izbora roda. Ponudjene opcije (ovde na forumu) su muski,zenski,trans(a trans moze biti mtf ili ftm!!)..dvoumio sam se izmedju muski i trans(ustvari trans nije rod,zar ne?)...uzeo sam trans u nadi da cu lakse naici na nekog iz ove,cesto vrlo izolovane,grupe ljudi.Nisam pogreshio:D.Ali ne postoji opcija ftm(neupuceni cesto trans vezuju samo za mtf). Da sam uzeo muski..isto bih se ubio od objasnjavanja...
Korisnikov avatar
By jukie
Plašim se da su neki iz zezanja stavili trans... a tu stvarno svašta može da se svrsta ako postoje samo tri opcije, i to na forumu koji se ovako zove...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Plašim se da su neki iz zezanja stavili trans...
I ja :nope: Ako je tako mislim da to nije u redu... Kako Andre87 kaze verovatno ljudi zele da pronadju nekog iz te izolovane (i malobrojne pretpostavljam) grupe ljudi a ne nekog ko je to stavio iz ko zna kog motiva. Mada mislim da bi moglo da postoji bar nesto kao "ostalo", za one koji se ne osecaju ni kao muski, ni kao zenski rod a nisu ni trans.
Korisnikov avatar
By colorado
Ne znam da li sam musko ili zensko, ali nikad ne bih isao tako daleko da menjam pol tako da sam jednostavno queer.
By жњ
Originally posted by jukie
Plašim se da su neki iz zezanja stavili trans... a tu stvarno svašta može da se svrsta ako postoje samo tri opcije, i to na forumu koji se ovako zove...

znam pojedine fanove trens muzike :tea: koji vole da se transiraju i po forumu :merlinka:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ne mogu da izaberem opciju. Ne pripadam istoj populaciji. Ipak, imam lepo mišljenje o njima i trebalo bi ih biti što više. Ne samo na forumu... :up:
By dennyboy
ima nas nego tesko nalazimo ovaj sajt. i ja sam ftm ali jos uvek nisam izvrsio operaciju, nadam se da cu uskoro
Korisnikov avatar
By tramp
sta bi moglo da se napravi da bi se sajt lakse nasao?
By dennyboy
pojma nemam sta bi moglo da se uradi, ne razumem se u komp, prvi put komuniciram na ovaj nacin
Korisnikov avatar
By tramp
hm... pa kako si nas nasao? ja sad ukucala transgender i serbia na googlu i GS je drugi link ...
By dennyboy
pa rekoh li da pojma nemam o kompu i nacinima komunikacije putem neta. ali naucicu ja i to. imam dobru volju, nadam se da je za pocetak i to dovoljno. pozdrav jos jednom, citamo se za tri dana:njanjanja:
Korisnikov avatar
By anche
ja sam zensko i lezbejka. a za sve ostale identitete/orijentacije imam samo dve nadaleko cuvene reci: PODRSKA, PODRSKA!
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam zensko i biseksualna, i takodje, od mene, podrska, big tajm:lizalica:
Korisnikov avatar
By topsecret
Podrska i od mene, mada nisam jos upoznao ni jednu/og transgendera.
Korisnikov avatar
By Luba
Ja sam transgender M2F, kao podopis: queer. Potrazite peticiju OUN kojom se traze ista prava za TG populaciju kakva vaze za GLB. Bas smo minority u sexual minorities.
Sve M2F koje sam video/la do sada, ili cuo/la za njih, bile su i prostitutke. da li je to zbog velike potrebe za seksom, pa aj` da spojimo lepo i korisno, ili je zbog promene pola. U svakom slucaju skupo je biti zena, a gde je jos i depilacija, kosa, hormonska terapija. O stiklicama, tasnicama, halterima i masnicama, parfemcicima da ne govorim. Mislim da M2F nalaze daleko bolje razumevanje kod F nego kod M, mozda zbog zenstvenosti, ili sto je M vaspitanje "tvrdje". Sigurno je da nismo veca "opasnost" za drustvo od GLB, samo sto je drustvena tolerancija daleko manja.
Odgovor na pitanje u temi nece se dobiti na ovom forumu jer mislim da 8/10 krije svoj identitet zbog raznih razloga. Znaci dobijeni broj treba pomnoziti sa 5 i to bi bilo otprilike to.
Korisnikov avatar
By Val
Zena, lezbejka....tako da ovde ne mogu da glasam. :jbg:
By Çâðê_DUP
zensko do jaja, lezbejka ....do jaja :lol:

moja podrska, katkad se ni sama ne osecam ni kao musko ni kao zensko, ni kao lezbejka, bisex, ma nemam pojma, ja sam totalno queer :up:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Luba
U svakom slucaju skupo je biti zena, a gde je jos i depilacija, kosa, hormonska terapija. O stiklicama, tasnicama, halterima i masnicama, parfemcicima da ne govorim.
Da li je pravilo da se ženski identitet percipira kod m2f populacije kroz klasične vizije kako fensi žena treba da izgleda? Zašto su nužne sve te stvari, kada mnoge da ne kažem većina žena uopšte tako ne izgleda, nego su daleko relaksiranije po pitanju izražavanja ženstvenosti viđene kroz štiklice, parfemčiće i sl. "detalje". Mislim nije neko manje žena što nosi patike ili se ne šminka. Jasno mi je da je za transformaciju potrebno staviti na sebe što više obeležja koja se vezuju za žene, ali ako se pretera, a često se to dešava, barem kod tv/dq populacije, onda to ispada krajnje parodično preterano tj. neženstveno (u standardnom viđenju).
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Luba
U svakom slucaju skupo je biti zena, a gde je jos i depilacija, kosa, hormonska terapija. O stiklicama, tasnicama, halterima i masnicama, parfemcicima da ne govorim.
Da li je pravilo da se ženski identitet percipira kod m2f populacije kroz klasične vizije kako fensi žena treba da izgleda? Zašto su nužne sve te stvari, kada mnoge da ne kažem većina žena uopšte tako ne izgleda, nego su daleko relaksiranije po pitanju izražavanja ženstvenosti viđene kroz štiklice, parfemčiće i sl. "detalje". Mislim nije neko manje žena što nosi patike ili se ne šminka. Jasno mi je da je za transformaciju potrebno staviti na sebe što više obeležja koja se vezuju za žene, ali ako se pretera, a često se to dešava, barem kod tv/dq populacije, onda to ispada krajnje parodično preterano tj. neženstveno (u standardnom viđenju).
Ne treba preterivati ni u cemu. Previse upadljiva garderoba i sminka- odmah nisi passable.
Vazno je i kako se ko oseca, najvaznije. Zatim i starosna dob.
Ko da odoli da ne bude pomalo "kurvica", bar u nekom detalju.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dušan Maljković

Isto ovo sam napisala na drugoj temi i ne kontam zashto posebno mtf preteruju i karikiraju u neku ruku zenski rod. A shto se tice svih ftm koje poznajem, "malo" preteruju u shvatanju uloge mushkarca, koji kao takav ne treba da kuva i da sprema stan, jer je za to zaduzena zena! I ne samo to...:wtf:
Korisnikov avatar
By marvuk
Najveci problem u celoj ovoj prichi shto se malo toga zna o ftm i mtf osobama. Kao da je odjednom cela pricha o transseksualnim osobama izashla na videlo. Da ne pishem o tome kako sam o sebi saznao shta sam zahvaljujuci jednoj emisiji na BK slushajuci prichu postoperativnog ftm-a (apsolutno iste rechenice koje bih i ja rekao na postavljena pitanja). U pitanju je neshto shto se oseca, neshto shto je podsvesno duboko o nama. Ako se trudite da se ponashate na jedan nachin a u tome se ne pronalazite, kad tad ce iz vas proizaci ponashanje koje je odraz vas samih i to se ne mozse prikriti jer je deo vashe lichnosti. Shto se kuvanja i pranja tiche i uostalom kucnih poslova, pishe se o tome kao da ne postoji nezsan tip mushkarca ili uopshte mushkarca koji jednostavno radi te iste poslove. Normalno je da ti gajba bude chista i shto bi te iste poslove svalio na zsenu koja na primer radi po ceo dan u firmi nekog shiznutog privatnika koji joj u znak zahvalnosti za to daje mizernu platu na kraju meseca (primer).
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by marvuk
Najveci problem u celoj ovoj prichi shto se malo toga zna o ftm i mtf osobama.
Ja sam pre godinu dana gledao emisiju na Discovery-u „Neverovatne medicinske priche“..i zaista kad je prichao ftm Andy kao da sam slushao odjeke sopstvene dushe...
Vuche, mnogi i vishe znaju o trans osobama nego sto mislish.Vec godinu dana sam full-time out, osim moje drugarice iz gimnazije koja me jos uvek oslovljava po starom imenu...svi koje sam upoznao obracali su mi se javno u muskom rodu(a ja uvek kazem istinu zato sto izgledam nerazvijeno za tipa mojih godina,uostalom temelji prijateljstva su na istini i poverenju :) ) Glavna prepreka je u nama...kad ti prihvatish sebe u potpunosti,uzmes zivot u svoje ruke..a mnogi se plase odgovornosti nad sopstvenim zivotom..lakse je posle okrivljivati druge...
Ljudi se plase tvoje zbunjenosti,ako ti imas stav oni ce ga usvojiti..ne bas svi ali kod pravih ljudi „genetika nije prepreka“.
Dugo sam se plasio druzenja,jer su me i u porodici uveravali da je to izopaceno,bolesno..i onda steknes utisak da si manje vredan i zatvoris se za druge ljude jer prestanes da verujes u sebe,zaista pomislish da si opasan za druge,bolestan....
Ali sa svakim novim poznanstvom dobijao sam samopouzdanje,bio sam prihvacen...i ta misao o sopstvenoj „defektnosti“ polako bledi.....
jedino za hormonsku moram da pricekam,verovatno 5 godina dok ne zavrsim faks...znam da ce efekti testosterona biti nesto slabiji ali skola mi je na prvom mestu...molim se da mi grudi vise ne porastu...srecom imam prirodnu bradicu pa prolazim. U medjuvremenu bicu ono sto jesam....decko...sa nedovrsenim snom.

brat Andrej
Korisnikov avatar
By Val
Andrej, zashto uvek dodajesh to brat u potpis? :nerd: Zvuci nekako oporo!

A to shto se tice poznavanja ftm i mtf, mislim da sam vas tu nadmashila. I uvek, ali bash uvek sam nakon odredjenog vremena primecivala upravo ono shto sam i u gornjem postu napisala. Dok koriste zenska imena spremaju i kucu, peru, peglaju. Ali cim proces fizickih promena krene, automatski te iste zene (sad mushkarci) nemaju pojma kako se uhkljuci vesh mashina ili pegla, a o ostalom da ne pricam. Usled cega takva pojava?

Obrnuto je isti slucaj. Mtf su muzevni, zive dupli zivot. Idu na posao kao recimo Marko Markovic a uvece se krecu po klubovima kao Tetke Tetkic. Odakle tolike promene? Dakle, nije u pitanju to shto je vama u glavi nego je u pitanju razmak od nekih par sati i sve to u krug...Cas ovako cas onako...
:murkan:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam gledala emisiju u kojoj prate preobrazaj od f u m, gde osoba uzima testosteron (ofkors) i kako vreme prolazi, kako se transformise u muskarca, mozak se menja fizicki i tako nestaju neke sposobnosti a razvijaju se druge, npr.brze trci, sporije reaguje emocionalno,blabla........dakle, totalno se mozak preobrazi i sve sa njim.......:cita:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!