Originally posted by marvuk
Najveci problem u celoj ovoj prichi shto se malo toga zna o ftm i mtf osobama.
Ja sam pre godinu dana gledao emisiju na Discovery-u „Neverovatne medicinske priche“..i zaista kad je prichao ftm Andy kao da sam slushao odjeke sopstvene dushe...
Vuche, mnogi i vishe znaju o trans osobama nego sto mislish.Vec godinu dana sam full-time out, osim moje drugarice iz gimnazije koja me jos uvek oslovljava po starom imenu...svi koje sam upoznao obracali su mi se javno u muskom rodu(a ja uvek kazem istinu zato sto izgledam nerazvijeno za tipa mojih godina,uostalom temelji prijateljstva su na istini i poverenju
![:)](./images/smilies/smile.gif)
) Glavna prepreka je u nama...kad ti prihvatish sebe u potpunosti,uzmes zivot u svoje ruke..a mnogi se plase odgovornosti nad sopstvenim zivotom..lakse je posle okrivljivati druge...
Ljudi se plase tvoje zbunjenosti,ako ti imas stav oni ce ga usvojiti..ne bas svi ali kod pravih ljudi „genetika nije prepreka“.
Dugo sam se plasio druzenja,jer su me i u porodici uveravali da je to izopaceno,bolesno..i onda steknes utisak da si manje vredan i zatvoris se za druge ljude jer prestanes da verujes u sebe,zaista pomislish da si opasan za druge,bolestan....
Ali sa svakim novim poznanstvom dobijao sam samopouzdanje,bio sam prihvacen...i ta misao o sopstvenoj „defektnosti“ polako bledi.....
jedino za hormonsku moram da pricekam,verovatno 5 godina dok ne zavrsim faks...znam da ce efekti testosterona biti nesto slabiji ali skola mi je na prvom mestu...molim se da mi grudi vise ne porastu...srecom imam prirodnu bradicu pa prolazim. U medjuvremenu bicu ono sto jesam....decko...sa nedovrsenim snom.
brat Andrej