Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By polarlicht4.1
Originally posted by ...Sitnicava...
Okej, nema ništa, totalno je karakteristična i frekventna priča, Mage i ja smo, jbg, na rudimentarnom nivou, pa su nam pitanja i nedoumice identični. :roll:
Poenta onog što sam napisao da se takav "splet" ni ne može "objasniti", "pojasniti", niti išta tome slično. Zar do sada nismo imali bezbroj pokušaja objašnjenja homo-trans-kvir želje a svi pokušaji su završavali kao neki kvazi-naučni a u stvari (eksplicitno) fašistički diskurs.

Samo sam hteo da kažem da želja izmiče svakom poretku... ;)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
a vi kao da nikada niste culi za biseksualnost? zasto nekome ne bi moglo u jednom periodu da se svidja zena a u nekom drugom periodu muskarac, kojeg god pola/roda da je?....
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ne radi se o tome.

Nego se misli na cestu pojavu da osoba koju su pre tranzicije privlacili npr. iskljucivo muskarci, nakon iste pocnu da privlace iskljucivo zene, i obrnuto. Sto nije bas najlogicniji sled okolnosti i jako je neobicna pojava, priznaces. :)

To u isto vreme nije biseksualnost, a dosta je i cesto kod transrodnih osoba, koliko sam shvatila, pa su iz tog razloga Sitnicava i Mage trazili pojasnjenje tog, reci cu, paradoksalnog fenomena.

;)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
pa, hormoni rade cuda... mozda je i to neki faktor u svemu tome...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by nsBeckie

a vi kao da nikada niste culi za biseksualnost? zasto nekome ne bi moglo u jednom periodu da se svidja zena a u nekom drugom periodu muskarac, kojeg god pola/roda da je?....
Nije biseksualnost zato što su je(ga) privlačile žene pre transformacije, a posle transformacije muškarci? :alikako:

Jovana je lepo rekla: vrlo čudan fenomen ;)
Korisnikov avatar
By Macan86
trans i cd su dva skroz razlićita pojma koji nemaju skoro nikakve veze jedan s drugim...
a trans momak...hmmm sad me mrzi da ti držim lekicu ali evo wiki će da ti objasni https://en.wikipedia.org/wiki/Trans_man

ps: ja sam trans momak :pervert:
Korisnikov avatar
By Ain'tYourMamma
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762091#p2762091]Macan86 napisao:[/url]trans i cd su dva skroz razlićita pojma koji nemaju skoro nikakve veze jedan s drugim...
a trans momak...hmmm sad me mrzi da ti držim lekicu ali evo wiki će da ti objasni https://en.wikipedia.org/wiki/Trans_man

ps: ja sam trans momak :pervert:
Znam odlicno razliku izmedju toga, no worry. Stavio sam u kadar oba tipa iz razloga sto vecina ljudi ne pravi razliku po pitanju toga, a i pre svega ne verujem da moze da postoji osoba ljubav izmedju muskarca izmedju ts ili cd osobe. Molim te, ubedi me u suprotno, tj daj mi tracak nade :D
Korisnikov avatar
By Macan86
pa gle čuda trans ljudi su ljudi sa osećanjima i da naravno da može da postoji ljubav između ztans osobe i nekog ko nije trans...baš poznajem jednu trans curu koja je u poprilično dugoj i jako ozbiljnoj vezi...
i zašto bi sa trans miomcima bilo dugačije?

i zajebi sa poistovećavanjem trans i cd
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Jako teško je izgraditi neki normalan odnos između bilo koje dve osobe. Bar ukoliko je jedna od tih osoba moja malenkost :lol: ili :rida: Ne mogu da se odlučim :(
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762118#p2762118]Ain'tYourMamma napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762117#p2762117]Macan86 napisao:[/url]editovao sam...
Videh sad. Ne znam, vecina trans osoba za koje znam, naplacuju svoje odredjene usluge jel'te. Sto je odvratno. No, kod nas pretpotstavljam da je jako teko izgraditi neki normalan emotivan odnos izmedju ts osobe i 'normalne' osobe. Ne znam, samo kazem, nagadjam.
usput i vredjas, kontam nenamerno, al emancipuj se po tom pitanju pre nego sto pises.
Korisnikov avatar
By Macan86
khhhm..mali,to što si ti čuo za neki hiperseksalizovani stereotip trans osobe koja se bavi prostcijom i sad veruješ u to su većina tras osoba takve dođe isto kao kad bih ja sad vero da si ti promiskuitetan i zaražen svim mogućim seksualno prenosivim bolestima jer si gay a to se uglavnom priča o gay momcima (znam da većina forumaša to zna ali čisto da ne ispadne kao hejt da napomenem da sam gay i da to niti sam pomislio niti bih ikad pomislio)
Korisnikov avatar
By Ain'tYourMamma
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762167#p2762167]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762118#p2762118]Ain'tYourMamma napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762117#p2762117]Macan86 napisao:[/url]editovao sam...
Videh sad. Ne znam, vecina trans osoba za koje znam, naplacuju svoje odredjene usluge jel'te. Sto je odvratno. No, kod nas pretpotstavljam da je jako teko izgraditi neki normalan emotivan odnos izmedju ts osobe i 'normalne' osobe. Ne znam, samo kazem, nagadjam.
usput i vredjas, kontam nenamerno, al emancipuj se po tom pitanju pre nego sto pises.
Zasto vredjam? Samo kazem realno stanje :jakov:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
evo da ti pojasnim malo terminologiju. biti trans* znaci da nemas tradicionalni cisgender rod. tu ulazi svasta, non-gender, genderfluid, transgender, trans men, trans women etc, sve sto nije cista zena ili cist muskarac. trans (bez zvezdice) je trans zena ili trans muskarac.

i tu se prica zavrsava. to ne povlaci nikakve druge radnje, kao sto biti gej ne povlaci apsolutno nista vise od toga da te lozi isti pol.

to sta ti poznajes i ne je tvoj svet, ono sto ja poznajem je moj svet. emancipacija je izlazenje iz tog sveta u siri i sagledavanje cele slike.

reci da su svi trans ljudi kurve je isto sto i reci da se svi pederi depiliraju npr - jednostavno netacno. a u tvom slucaju i vredjanje jer grupaciju koja dozivljava najvise diskriminacije (evo i ti to radis trenutno) i najvise pati u celoj zajednici izjednacavas sa "uslugama" a ne sa zivim bicima.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Trans ljudi su kameleoni i mislim sve najbolje o njima! :smokin:
Korisnikov avatar
By Macan86
realno stanje? a ti znaš realno stanje? siguran sam u to...
i koji moj uopšte i tražiš u ovoj temi kad očigledno nit poznaješ neku trans osobu a kamo li da si se ikad muvao sa trans momkom...idi piši po tra-la-la temama i ne guraj nos u stvari o kojima nit znaš nešto nit imaš realnu predstavu o tome šta uopšte jesu.
Elem, kao prvo reci 'normalni ljudi' nisam ja prvi upotrebio. Vidi malo postove gore. Kao drugo, odlicno znam sta znaci biti trans, i nemam nista protiv toga. Sta vise, znam dosta ljudi koji su trans. Kao trece, vecina tih ljudi jesu promiskuitetni i zradjuju na taj nacin. Opet ponavljam, nije mi namera da vredjam ikoga niti to radim, samo kazem realnu situaciju iz Bga i onoga sto ja znam. Zivi vi meni bili :D
Korisnikov avatar
By Ain'tYourMamma
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2762197#p2762197]Macan86 napisao:[/url]realno stanje? a ti znaš realno stanje? siguran sam u to...
i koji moj uopšte i tražiš u ovoj temi kad očigledno nit poznaješ neku trans osobu a kamo li da si se ikad muvao sa trans momkom...idi piši po tra-la-la temama i ne guraj nos u stvari o kojima nit znaš nešto nit imaš realnu predstavu o tome šta uopšte jesu.
Eksli znam. Ne znam sto te to toliko pogadja, kada nisam nista direktno tebi uputio
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pojma nemas ti nista o ovome.

naravno da ga pogadja kad vredjas, sto sam ti i napisao gore, i objasnio zasto vredjas. budes li nastavio popices opomenu, na ovom forumu vredjanje nije dozvoljeno.
AYM, nije u redu da generalizuješ stvari.
Isto kao što si ti FEM, sad neko treba da gradi predrasude (kao npr. ja)? Aman ti čoveče, svako od nas ima sklop određenih osobina, koje te čine čovekom kakav jesi. Realna stvar je - NE SUDI O KNJIZI PO KORICAMA!!! Mnogo si potrčao sa nekim komentarima.

Usput, da napomenem: NEĆU UČESTVOVATI U DALJOJ RASPRAVI.
:sixto:
Pa gledaj, ti mene mozes da banujes, ali to nece promeniti ono sto trans osobe rade u Bgu. Konkretno pricam za Bg. Verujem da vecina vas ili bar nekolicina zna ko su npr Kristina Ferari ili Jelena Klajnsnic. Molim vas, recite mi da su svetice i necu generalizovati. Opet kazem, nisam nista loe rekao za Macana. Samo kazem da vecina tih ljudi to radi, i da je odvratno. Jer pre svega, te osobe predstavljaju taj svet. Postoji takodje i link na yt, mogu ga proslediti cisto da vidite kakav je njihov mentalni sklop. Pri tom ne mislim na sve ts osobe, podvlacim sve. Kazem samo ono sto znam, i na osnovu toga mislim da je ne moguce da postoji ljubav izmedju tih osoba, bar ne kod nas. Voleo bih jako da je drugacije. Izvinjavam se na uvredama, ako ste se osetili uvredjeno. To je samo moje misljenje, i mislim da svako od nas ima pravo da iznese svoje
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja mislim da si samo glup i bezobrazan.

svako ima pravo na misljenje, jelte :ozbiljan:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!