Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Samo me zanima koliko nas je?

1.mtf(maletofemale):musko u zensko
11
39%
2.ftm(femaletomale):zensko u musko
17
61%
By Trans osoba
Ja sam isto trans osoba
glasala bi u anketi , ali cini mi se da je zatvorena :nesiguran:
By _MARKO_
XX.XX.1992 izletela je jedna beba i zbunjena sobom rekla zdravo svete!!! F T M :misici:
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Originally posted by MIHAJLO_
XX.XX.1992 izletela je jedna beba i zbunjena sobom rekla zdravo svete!!! F T M :misici:
Dozvolicu sebi da zvucim mljackavo i reci samo ovo:

Awwwwwwwwwww, so cuteeeeeeeeeeeeeeeee :)

Tako nesto bih i ja napisala :) :hug:
Korisnikov avatar
By pthalo
ja sam negde između ftm i buč.
Korisnikov avatar
By TransTina
zelim svima da se zahvalim i drago mi je da postoji jos osoba poput mene u srbiji.ne znam u koju grupu da se svrstam,obozavam da nosim zenske krpice,da se sminkam i da se setam tako gradom.na zalost retko imam priliku za to jer me je strah kako ce okolina da reaguje,no ipak svakodnevno razmisljam kakav ce moj sledeci izlazak da bude i uvek mu se radujem unapred i zaista ne mogu da ga iscekam.veliki pozdrav od tine
By ninjasquad99
Ljudi treba mi pomoc, ako moze neko da mi se javi nekako ovde nzm ni kako se koristi ni u kojoj temi pisem. Sve u svemu imam 17 god sad u 18 uskoro i od rodjenja se osecam kao decak, od kad znam za sebe, oblacim i sisam kao musko ali se bojim reci bilo kome da ja nisam to za sta me oni smatraju. Zanima me ceo taj proces ftm, hvala unapred na odgovoru... svaki savet mi je dragocen
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
ninjasquad99 napisao:Ljudi treba mi pomoc, ako moze neko da mi se javi nekako ovde nzm ni kako se koristi ni u kojoj temi pisem. Sve u svemu imam 17 god sad u 18 uskoro i od rodjenja se osecam kao decak, od kad znam za sebe, oblacim i sisam kao musko ali se bojim reci bilo kome da ja nisam to za sta me oni smatraju. Zanima me ceo taj proces ftm, hvala unapred na odgovoru... svaki savet mi je dragocen
Drž se, Nindžo. :) Za početak je najbitnije da budeš načisto sam sa sobom i shvatiš i veruješ u to da ti ne fali ništa, da si normalan, da vrediš i da niko drugi nema pravo da zahteva/očekuje da budeš ono što nisi i radiš ono što ne voliš i što ti ne prija. Bitno je i da imaš neki sistem podrške, par prijatelja koji te neće osuđivati i sa kojima možeš iskreno da pričaš o svojim osećanjima, ili barem ovaj forum.

Konkretno što se FTM tematike tiče, ja stvarno nesum čkoluvala ništa o tome, ali nek moderator neki prebaci ovo kao zasebnu temu. Mislim da ima aktivnih korisnika ovde koji ti mogu pomoći.

Dobrodošao na forum! :volinevoli:
Korisnikov avatar
By Andre87
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2779088#p2779088]ninjasquad99 napisao:[/url]Ljudi treba mi pomoc, ako moze neko da mi se javi nekako ovde nzm ni kako se koristi ni u kojoj temi pisem. Sve u svemu imam 17 god sad u 18 uskoro i od rodjenja se osecam kao decak, od kad znam za sebe, oblacim i sisam kao musko ali se bojim reci bilo kome da ja nisam to za sta me oni smatraju. Zanima me ceo taj proces ftm, hvala unapred na odgovoru... svaki savet mi je dragocen
Mi smo vecinu relevantnih tema obradili pre nekoliko godina..Ukoliko nemas vremena da prelistas potforum..Ukratko,procedura za ftm bi trebalo da bude sledeca: posete psihijatru-seksologu-6meseci do godinu dana..zatim hormonske analize,ultrazvuk karlice,rendgenski snimak saka(procenjivanje rizika za nastanak osteoporoze),...Dominantna hormonska terapija na srpskom trzistu: Galenikin testosteron depo-intramuskularna injekcija na 14 dana..(moguce samostalno davanje van ordinacije).U inostranstvu postoje i gelovi,implanti itd..
Sto se operativnih zahvata tice,najcesce se odstranjuju grudi(vece grudi-bilateralna mastektomija,manje grudi-keyhole procedura..sa manjim oziljkom i netaknute bradavice),oblikuju bradavice,oziljci se mogu maskirati tetovazom..Pozeljno je(ne i neophodno..mada mislim da je u Srbiji neophodno radi promene pola u dokumentima) obaviti odstranjivanje materice i jajnika u prvih 5 godina nakon pocetka hormonske(dolazi do histoloskih promena)...mada ih neki FTM-ovi zadrzavaju(npr jer zele kasnije da rode dete ili praktikuju vaginalni seks(uz estrogensku kremu-vagina na testosteronu atrofira,tanji se),ili ne zele totalno da zavise od hormonske terapije(ukoliko iz nekih razloga budu prinudjeni da prekinu hormonsku..zdravstveni razlozi,bombardovanje(cim sam video 99 u tvom nicku setio sam se bombardovanja)..itd.. jajnici su ocuvani..
Nakon 3 meseca testosteronske trebalo bi da prestane menstruacija(kod nekih ranije ii kasnije) i nece se vratiti dok si na hormonskoj.
Opcije za potomstvo: Imas biolosko dete pre testosteronske terapije(nakon *duze* terapije postoji rizik od autizma kod deteta..moze ali ne mora da bude..).Zamrzavanje embriona(moras naci donora sperme).Usvajanje deteta sa partnerom.
Promena imena u dokumentima u rodno neutralno ime(Vanja,Sasha,Sava) je moguce i pre hormonske,potrebno je skupiti papire o placenim porezima,da nisi pod istragom itd...Marker za zenski pol ostaje.Nakon promene pola,menja se maticni broj i marker za pol.
Ukoliko gresim,neka me neko ispravi.....Poz brate i srecno! ;)

Opcije za donju operaciju su metoidioplastija i faloplastija.Na T-u se klitoris izduzuje..Tokom metoidioplastije se klitoris oslobadja,dodatno izduzuje,pozicionira I stavljaju se testisni implanti u labia majora.Senzitivnost je ocuvana.Tokom faloplastije penis se pravi od koze ruke i nazalost nije senzitivan.Osecaj je ocuvan samo u osnovi penisa i potice od klitorisa..Detalje ce ti bolje objasniti neko ko je bio motivisan da proceduru istrazi ili je prosao kroz nju.Seks je moguc uz pomoc proteze i na druge nacine.
Korisnikov avatar
By 李香兰
andreje, čemu dizanje 12 tema bez dodavanja ičeg novog. mislim napisaćemo ali baš 12

on topic; evo tu sam. ima nas troje. macan, ti i ja. tako već neko vreme.
Korisnikov avatar
By Andre87
李香兰 napisao:andreje, čemu dizanje 12 tema bez dodavanja ičeg novog. mislim napisaćemo ali baš 12

on topic; evo tu sam. ima nas troje. macan, ti i ja. tako već neko vreme.
Jer je potforum(koji je dostupan i maloletnicima) u poslednje vreme preplavljen oglasima(koje ne mogu da obrisem,a podsticu postavljanje novih)..ocigledno uz podrsku moderatora.
Mali procenat posetilaca ce detaljnije listati ostale strane foruma..a jos manji odluciti da se prikljuci staroj diskusiji.
Ljudi koji su van price sticu prvi utisak o trans populaciji upravo preko foruma.
Zeleo sam da ohrabrim nove clanove da pisu.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
To apsolutno.

Edit: A ček, otišao je u priči sa potforuma na novo danas... To me je zbunilo...
Korisnikov avatar
By Vega
Evo da se javim, da ne bude da nema novih (mada nisam bas nova al ne dolazim cesto).
FTM, mada pitanje dal cu ikada izvrsiti tranziciju zbog komplikovanog posla i svega, pogotovo sto rezultat celog procesa nije u potpunosti zadovoljavajuci (kao u slucaju MTF) jer medicina jos nije dotle dosla.
U svakom slucaju postaje sve teze ziveti ovako neostvareno, tako da bi bile korisne neke informacije o eventualno nekim okupljanjima trans ljudi gde covek moze malo da poprica sa ljudima, podeli iskustva i dobije podrsku.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!