[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2350852#p2350852]Synesthesia napisao:[/url] rodno se prepoznaje kao dečak (iliti - voli da kara)
Nemaš ti pojma šta je rodni identitet.
...
Ne znam ni ja toliko, ali ti još manje.
Elem. Biološki pol. Pička, kurac, sise (ne računaju se u tom slučaju muškarci sa indeksom telesne mase više od 30), menstruacija, testisi, jajnici, prevlađivanje jednog hormona nad drugim (testosteron nad progesteronom/estrogenom i obrnuto) i kombinacija polnih hromozoma (XX i XY).
Ovo ti sve dolazi u jednom setu, npr. kurac sa testisima i većom količinom testosterona, plus XY hromozomi, i to ti čini muški pol.
Ženski pol, nadam se da znaš šta onda podrazumeva.
Bilo koje odstupanje od ta dva seta (drugačiji hromozomi, istovremeno pojavljivanje oba polna organa, iako jedan ili oba nisu fukcionalni) se naziva intereseksualnošću.
Rodni identitet, tj. rod - socijalni konstrukt koji podrazumeva da se osoba mora na određeni način ponašati, oblačiti, kretati ili raditi, samo zato što ima onaj gorespomenuti set.
Duga kosa, kratka kosa, lom u zglobu, rad u rudniku, pranje suđa, štiklice, šminkanje, nakiti, karmin, cepanje drva, haljinica, brusevi, dlakavost (iako maljavost, šira ramena, mišićavost i tako te stvari se mogu nazvati još i sekundarne polne osobine, tj. rezultat hormona, ali koliko sam ja upoznat, devojke, po primarnim polnim osobinama, nisu intereskualne samo zato što imaju šira ramena, dlakavije su ili mišićavije - tj. ostaju po polu devojke).
U rodni identitet ne spada objekat seksualne požude i način seksanja, tj. jebati, bivati jeban, bičevi, strep, seks ljuljaške, leći i dići noge i ruke u vis, ili skakati po kurcu, ležati dok ti draga ne unese tvoje prepone u lice, ili da ti skačeš okolo nje.
E sada odgovori na tvoja pitanja:
Ovo stvarno je po mom nekom sećanju, vi me ispravite - pre operacije promene pola je transrodna osoba. Posle je transseksualna.
A trenutno ide najbolniji trenutak
to što tebi ne zvuči ubedljivo, da neki muškarac da je gej i voli da njihovi momci imaju dugu kosu i jače sise (?! ovo ćeš mi stvarno morati pojasniti) i to što tebe privlače ono što ti misliš kakva bi osoba trebala biti zato što ima kurac u gaćama (i testise i testosteron i blablabla), ne čini njega po definicijim manje homoseksualcem, tj. osoba jednog pola (ili roda, ili i roda i pola) koju privlači osoba istog pola (ili roda ili i roda i pola).
A ja sam strejter i volim što mi devojka (u rodnom smislu) ima tuki, pada u vodu, jer on nije strejt, tj. ne spada u heteroseksualnu, rodno-binarnu podelu. Tj. u najmanju ruku je nastran, a ako se isključivo pali na transrodne osobe, onda je transfil.