Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By ivanazuh
necu dalje ulaziti u raspravu. Jednostavno ne razumem koliko neko moze da bude plitak i bezobrazan.

S obzirom na tvoje pitanje, usudjujem se da kazem da ces biti banovanA, kada srpski jezik bude izmenjen i neke imenice dobiju zenski rod. Zasada bi trebalo da budes banovaN.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Mage
Originally posted by Galadriel

a zajednicka je rodna varijacija u odnosu na pol, cak i posle operacije varijacije pol/ rod, privlacnost prema razlicitom polu/ rodu i kompletna queer problematika, istuopanje iz modela heteronormativa gde je zastupljena sam jedna varijanta privlacnost izmedju muskog i zenskog pola.

Homoseksualnost se ne može lečiti ni menjati, dok se transrodne osobe podvrgavaju hormonskoj terapiji i hirurškim zahvatima da svoje stanje da tako kažem "ublaže" jer im nije lepo u svojoj koži.

Ne sve. Neke osobe su transrodne i nemaju potrebu za operacijom ili hormonima.
Nije ta kriva tako ostro izdeljena.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Hys.
Originally posted by Mage
Originally posted by Galadriel

a zajednicka je rodna varijacija u odnosu na pol, cak i posle operacije varijacije pol/ rod, privlacnost prema razlicitom polu/ rodu i kompletna queer problematika, istuopanje iz modela heteronormativa gde je zastupljena sam jedna varijanta privlacnost izmedju muskog i zenskog pola.

Homoseksualnost se ne može lečiti ni menjati, dok se transrodne osobe podvrgavaju hormonskoj terapiji i hirurškim zahvatima da svoje stanje da tako kažem "ublaže" jer im nije lepo u svojoj koži.

Ne sve. Neke osobe su transrodne i nemaju potrebu za operacijom ili hormonima.
Nije ta kriva tako ostro izdeljena.
upravo. a neki muskarac se operise i posle toga bude lezbejka. da mage, to bi bio moj deo odgovora. pitanje je bilo sta je zajednicko, ne sta je razlicito. :)

Originally posted by mrgud

aman ljudi!
winter, preformulisi pitanje, jer ovde se brkaju babe i zabe.
pitas zasto transrodne osobe same sebe svrstavaju u istu grupu sa, ili zasto ih vecina ljudi tu uvrscuje?
:up:
Korisnikov avatar
By mrgud
aman ljudi!
winter, preformulisi pitanje, jer ovde se brkaju babe i zabe.
pitas zasto transrodne osobe same sebe svrstavaju u istu grupu sa, ili zasto ih vecina ljudi tu uvrscuje?
Korisnikov avatar
By Mage
Da, ali opet nekako mislim da bi transrodne osobe bile srećnije da su rođene u telu suprotnog pola. Možda neki ljudi nemaju para, uslova ili živaca za operaciju i hormone?
Korisnikov avatar
By Winter
Pitala sam lepo u uvodnom postu, koja je spona izmedju homoseksualaca i transrodnih osoba
i zasto se koristi kratica LGBT .....zasto to ide skupa, kad postoji sustinska razlika......
Korisnikov avatar
By mrgud
Originally posted by Winter

Pitala sam lepo u uvodnom postu, koja je spona izmedju homoseksualaca i transrodnih osoba
i zasto se koristi kratica LGBT .....zasto to ide skupa, kad postoji sustinska razlika......
:) hvala. danas sam malo vise coskasta, pa mi ni glava ne fercera. Mada si ti veoma rogobatno srocila pitanje, tako da smo dobili paprikas ovde.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
svi smo mi pod istim Q kisobranom, i mislim da je glavni razlog sto smo stavljeni zajedno kao LGBTTIQ zato sto TTI slova sama ne bi mogla da se bore protiv citave hetero-vecine bez podrske LGB slova ;) hocu da kazem da neheteroseksualna orijentacija s jedne strane (LGB) i "netipicni" rodni identitet s druge (TTI) predstavljaju "varijacije" u dve kategorije koje jesu razlicite ali imaju i veze jedna s drugom, tako da je logicno i da LGB i TTI budu saveznici u borbi za priznavanje njihovih ljudskih prava od strane hetero vecine, saveznici u borbi protiv diskriminacije, protiv nasilja, protiv neprihvatanja i/ili izopstenosti kojoj su i LGB i TTI da tako kazem "podlozni" zbog onoga sto jesu, a pritom ni jedno ni drugo (ni nehetero orijentacija ni netipicni rodni identitet) nisu bolest, ne ugrozavaju nikoga, i ne predstavljaju nesto zbog cega bi LGBTTIQ osobe bile "manje" ljudi, tj. "manje" dostojni svih ljudskih prava koja su im inherentna bas kao i 100% strejt osobama - i LGB i TTI se bore za isto - da se njihova ljudska prava postuju, da im se prizna pravo da postoje i da se razvijaju slobodno kao bilo kom drugom coveku, jer imaju jednako pravo na to kao i strejt ljudi, jer su rodjeni jednaki i ravnopravni, jer ljudska prava vaze za sve podjednako a ne tebi manje a meni vise zato sto sam ja ovakav a ti onakav.....
Korisnikov avatar
By Mage
Još jedna stvar koja je recimo meni indikator da su homoseksualnost i transrodnost totalno različite stvari je činjenica da su neke transrodne osobe takođe i homoseksualne :)

To bi bilo kao kada bi neki tip istovremeno bio i peder i biseks ili lezbejka, što je, jel da, nemoguće :)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
pa ja nisam ni rekla da su to iste stvari, Mage, procitaj ponovo moj post - govorim o dve kategorije - seksualna orijentacija s jedne, rodni identitet s druge strane... s tim sto ima veze jedno s drugim.... a i da nema, borba je ista... borimo se za isto, pa zasto ne bismo bili saveznici u toj borbi? borimo se protiv nasilja, protiv diskriminacije, borimo se za iste stvari - za nasa ljudska prava, za toleranciju, itd. da ne ponavljam citav post, pise gore
Korisnikov avatar
By simarrgL*
mislim da svi zaboravljaju da zivimo u svetu koji je odredjen heteronormativima. u vidjenju vecine str8 ljudi npr trans muskarac hetero orijentacije je zena koja ima odnose sa drugim zenama, i ne zanima ih da zagrebu ispod povrsine.
tako da mislim da je T delimicno silom prilika dodato onom LGB
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Transeksualnost nije izbacena iz liste bolesti, vec je izbacena iz liste psihickih bolesti,
i prebacena u fizicke... jer se, defakto radi od fizickom deformitetu...

A takodje transrodnost nema veze sa seksualnom orijentacijom,
jer trans osobe mogu da budu i str8 i LGB...

U svakom slucaju razbijaju heteronormativnost na poseban nacin,
i svojim iskustvom pomazu LGB zajednici, i najcesce su nosioci prava
za LGB osobe..

Kako?

Pa... prosto... Ako je osoba, recimo u "hetero" vezi, pa se ispostavi da je transrodna,
i da mora da se leci ... to jest da prodje kroz celu terapiju, a nakon toga zeli da i dalje
ostane u vezi... sa istom osobom od ranije, sa kojom je bila u zakonskom braku, i mozda
ima i dete..

.. taj brak postaje legalan LG brak, nakon lecenja.

Osim sto svako ima pravo na zdravlje i lecenje, isto tako ima pravo i na brak,
jer brak moze biti raskinut samo od strane partnera..

Dakle nosioci ovih promena u drustvu su cesto upravo trans osobe..

Pored ovoga, nije mali broj istih koju su gay ili lezbejke
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
O Identitetima i seksualnosti smo puno diskutovali na ovom forumu,
i vise puta podvlacili spone...

Evo jos jedan detalj:

Trans osobe i LGB osobe, odrastaju veoma slicno,
u stvari imaju isto detinjstvo, pre puberteta..

Ono sto pubertet nosi, LGB ljudima odgovara,
a T ne odgovara i pravi im haos u glavi..

Tako da imaju jos jedan dodatni teret vise, recimo, u odnosu na LGB...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Jos samo da podvucem jednu paralelu......
... malo suroviju

Zasto Romi zive u Srbiji, kad nisu Srbi?

Zasto Trans osobe, imaju svoje slovo uz LGB , kad nemaju veze... sa LGB?

... najezila sam se sada....
Korisnikov avatar
By Hys.
taj rad.....

ditto za jezenje....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Winter

Gej Srbče i ova druga, ex nešto....pitanje sam postavila posve jasno ,
a ne da bi vas dve lečile svoje frustracije napadajući mene...
jerbo za takve stvari postoje piliulice, pa zemite koju s vremena na vreme.......

1. to sto sam napisala nije bila uvreda, nego cinjenicno stanje stvari. Oprostice mi Andjelika sto je ubacujem u pricu ni krivu ni duznu, ali nju cak i preko foruma apsolutno mogu da razumem, cak i kada ne delim njeno misljenje, dok sa tobom to jednostavno nije slucaj. Sta je tu konkretno uvreda?
2. Ti si ta koja vredja i ne snosi nikakve posledice. Tema ti je uvredljiva, pa moli koliko hoces. A da nemas nameru da vredjas transrodne ljude ti bi pitanje formulisala drugacije.
3. Za to sto ti imas ne postoje nikakve pilule. Ali postoji resenje. Konacno.
Korisnikov avatar
By Stripi
Uh, chickfight :love:
Bilo kako bilo, ova tema je otvorena kako bi se ponižavale trans osobe, jer, kako se one usuđuju da slučajno upadaju u istu grupu đe i Winterka, jer ona njih samtra jednostavno bolesnim osobama prema kojima ima gađenje.
Neka plati oglas u Politici ili Novoj srpskoj misli i napiše da ih se ona odriče i mirna Bosna.
Korisnikov avatar
By maka
razumem sta winter pita. ipak nije isto trans osoba i homoseksualac. trans osobe imaju fizicki defekt,a homoseksualci nemaju,pa mi po tome ne čuči da su istoj grupi. al neam nista protiv.
Korisnikov avatar
By mirth
Ne moze da ih se odrekne kad ni ona sama ne pripada nijednom od udruzenih slova, lepo napisala zena gore. Pa mi bas i nije jasno zasto je uopste interesuje sto se mi lejbelovani udruzujemo... :neznam:

nsbeckie je lepo objasnila, svaka cast na volji i strpljenju. Bliske interesne grupe + zajedno smo jaci (zakon prirode). A pored toga se bome i volimo! :love:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by nsBeckie

svi smo mi pod istim Q kisobranom, i mislim da je glavni razlog sto smo stavljeni zajedno kao LGBTTIQ zato sto TTI slova sama ne bi mogla da se bore protiv citave hetero-vecine bez podrske LGB slova ;) hocu da kazem da neheteroseksualna orijentacija s jedne strane (LGB) i "netipicni" rodni identitet s druge (TTI) predstavljaju "varijacije" u dve kategorije koje jesu razlicite ali imaju i veze jedna s drugom, tako da je logicno i da LGB i TTI budu saveznici u borbi za priznavanje njihovih ljudskih prava od strane hetero vecine, saveznici u borbi protiv diskriminacije, protiv nasilja, protiv neprihvatanja i/ili izopstenosti kojoj su i LGB i TTI da tako kazem "podlozni" zbog onoga sto jesu, a pritom ni jedno ni drugo (ni nehetero orijentacija ni netipicni rodni identitet) nisu bolest, ne ugrozavaju nikoga, i ne predstavljaju nesto zbog cega bi LGBTTIQ osobe bile "manje" ljudi, tj. "manje" dostojni svih ljudskih prava koja su im inherentna bas kao i 100% strejt osobama - i LGB i TTI se bore za isto - da se njihova ljudska prava postuju, da im se prizna pravo da postoje i da se razvijaju slobodno kao bilo kom drugom coveku, jer imaju jednako pravo na to kao i strejt ljudi, jer su rodjeni jednaki i ravnopravni, jer ljudska prava vaze za sve podjednako a ne tebi manje a meni vise zato sto sam ja ovakav a ti onakav.....
Ja samo da kažem: HVALA, BECKIE!!!

Ovo što kaže Beckie je suština!

Svaka čast, Beckie!!!
Korisnikov avatar
By bas bleu
a tek sto znaju da ubace jos jedno T... s'o ce winter da zaboli glava...
Korisnikov avatar
By bas bleu
a da zaboravimo na iq na ovom forumu... :giggle:
Korisnikov avatar
By Winter
Originally posted by Stripi

Uh, chickfight :love:
Bilo kako bilo, ova tema je otvorena kako bi se ponižavale trans osobe, jer, kako se one usuđuju da slučajno upadaju u istu grupu đe i Winterka, jer ona njih samtra jednostavno bolesnim osobama prema kojima ima gađenje.
Neka plati oglas u Politici ili Novoj srpskoj misli i napiše da ih se ona odriče i mirna Bosna.

Ova tema nije otvorena da bi se iko ponizavao, i ne znam otkud tebi i drugima
takve ideje....jednostavno pitanje u uvodnom postu, koje je iziskivalo jednostavne odgovore,
koje su pojedinci i dali , te im se zahvaljujem......a tacno sam znala kako ce neki drugi pojedinci da reaguju,
zato sam i zamolila da se niko ne uvredi....ali ocito su se uvredili upravo oni koji se gle cuda, uvrede na svaki post koji ja napisem......:roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!