svi smo mi pod istim Q kisobranom, i mislim da je glavni razlog sto smo stavljeni zajedno kao LGBTTIQ zato sto TTI slova sama ne bi mogla da se bore protiv citave hetero-vecine bez podrske LGB slova
![;)](./images/smilies/wink.gif)
hocu da kazem da neheteroseksualna orijentacija s jedne strane (LGB) i "netipicni" rodni identitet s druge (TTI) predstavljaju "varijacije" u dve kategorije koje jesu razlicite ali imaju i veze jedna s drugom, tako da je logicno i da LGB i TTI budu saveznici u borbi za priznavanje njihovih ljudskih prava od strane hetero vecine, saveznici u borbi protiv diskriminacije, protiv nasilja, protiv neprihvatanja i/ili izopstenosti kojoj su i LGB i TTI da tako kazem "podlozni" zbog onoga sto jesu, a pritom ni jedno ni drugo (ni nehetero orijentacija ni netipicni rodni identitet) nisu bolest, ne ugrozavaju nikoga, i ne predstavljaju nesto zbog cega bi LGBTTIQ osobe bile "manje" ljudi, tj. "manje" dostojni svih ljudskih prava koja su im inherentna bas kao i 100% strejt osobama - i LGB i TTI se bore za isto - da se njihova ljudska prava postuju, da im se prizna pravo da postoje i da se razvijaju slobodno kao bilo kom drugom coveku, jer imaju jednako pravo na to kao i strejt ljudi, jer su rodjeni jednaki i ravnopravni, jer ljudska prava vaze za sve podjednako a ne tebi manje a meni vise zato sto sam ja ovakav a ti onakav.....