Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By transsnatalija
Evo ja juce sam bila prvi put u BEOGRAD na preglede kod pravih strucnjaka koji su jedni od najbolji u svetu i koji nas jako dobro razumu , prvo bila sam na decjoj klinici gde radi dr. hirurg urolog plasticar . dr . MIROSLAV DJORDJEVIC - MIRO i tu je bio njegov anesteziolog , a onda u 14 : 45 casova bila sam kod dr.RAKICA , i dao mi odmah dijagnoze da sam transsexualna Dg .Transsexualismus F 64.0 male - to - female , i reko mi jao kakve ljep3e grudi ias i jako su velike ,[itao me jel sam nesto stavljala kao silikone ja sam mu rekla ne to su prirodne grudi od hormone i reko mi DR.RAKIC DA MOZEM NA OPERACIJE PROMJNE SPOLA I KAD TO CU DA ODLUCIM da dodjm da mi da UPUT kod HIRURGA . onda sa dokumenta sta je napisao dr.RAKIC gde stoji da sam transsexualna otisla sam kod dr.SVETYLANE . ona kad me vidla rekla joa pa kako su ti ljepe dojke pravo oformene i velike HVALA BOGU na ultra zvuk je bilo sve super HVALA BOGU dojke su super i jako napreduku testisi su kako treba i sad trebam za 6 meseca na kontrole ali samo kod dr.SVETLANA VUJOVIC , ONDA SAM BILA SA GRUPOM KOJA JAKO DOB RO SA PUNOM PAROM RADI U BEOGRADA I KOJA SE BRINE ZA SVE NAS TRANSSGEBDER POPULACIJA U SRBIJE I NA CELOJ BALKANU VIDLA SAM SE SA SVE TIH DOBRIH LJUDI I UVECE VRATILA SAM SE NAZAD ZA MAKEDONIJE .
Korisnikov avatar
By Delete
transsnatalija, to su jako lepe vesti. :)
Obavestavaj nas i o daljnjim aktivnostima.
Korisnikov avatar
By transsnatalija
ok hvala ti puno , bicete obavesteni na vreme za sve moje promjene .
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Draga Natalija,

Jako nam je svima drago sto si smogla snage i dosla do Beograda.
Nadam se da si zavrsila sve sto si imala od medicinski analiza i razgovora
sa lekarima...

Hvala i sto si dosla na grupu.

Budi hrabra i dalje kao sto jesi i cuvaj se.... a i bend cemo da pravimo :)

:diplomac:
Korisnikov avatar
By transsnatalija
hvala Andjelika , meni je bilo jako drago sta sam dosla na grupe i upoznala sa se sve vas moje drugarice ,jer da nisam bila kod MIRO ne bi znala da imate grupe i ne bi dosla da bi se upoznali on mi to rekao i rkao da dodjem na grupe .i da znas da sam bila jako sretna sta sam se upoznala sa sve vas , i vi ste upoznali mene , pozdravi mi KRISS I MARIANA i sve ostale SANDRA i sve druge , ja cu za sest mjeseci na kontrole u Beograda pa cu da se vidimo , amozda da i tako uletim , ali jako mi je zao sta sam morala ranije da odem od grupe jer sam morala da krenem za Macedonia , ali sta da radijm bice vremena da se opet vidimo draga moja ,i da napravimo benda transsgendera zvace se TRANSS-BEND i ce da drmamo po Beogradu veruj da bi mogle da prosperiramo , ti ces da sviras bubnjeve ja cu da sviram sajzera - aranzera i pjevacu , O K I . Kad sam bila kod dr. RAKICA on i Svetlana su bile jako odusevljene , Rakic mi napisao da U POTPUNOSTI MANIFESTUJEM REAL - LIFE -TEST ZIVOTA , i iz prve ruke mi dao dijagnoze i rekao mi i Rakic i Svetlana i Miro , da sutra mozem na operacije promjene spola jet to ja trebam da odlucim , kod Svetlana kad sam bila pogledala mi nalaze krvi bili su ok i nalaze hormone bili su mi ok kao kod prave cura HVALA BOGU ultra zvuk testisa je bio ok ali su testisi atrofeirale malo od antiandrogena , ultra zvuk dojke je bio HVALA BOGU sve kako treba nema cista i tumora i da se dojke oformile bas kako treba i da imam zlezdeno tkivo kao prava zena sta ima , kad Svetlana rekla mi da je sve u redu ja sam jako duboko udahynula i rekla HVALA BOGU DOKTORKE DA JE SVE U REDU , jer ja sam se plasila kako cu da budu dojke , dala mi HRT - hormonska terapija ali injekcije i antiandrogen znas koji antiandrogen necu sad da spominjem ime , a ja sam i prije bila na hormone ali tablete i antiandrogena kupila sam 100 ampula injekcije jer kod nas nema ih . Andjelika pozdravljam tebe i sve one koje sam upoznala u Beograda i sve one koje cu ovo da procitaju VOLIM SVE VAS Natalija . SALJEM TI SAD PORUKA NA U2U procitaj je .
Korisnikov avatar
By transsnatalija
Danas sam prvi put primila injekciju oestradiol data : 15 - 07 -2009 god. dan srede . meni je bilo straha od igle jer zadnji put sam primila injekcija 1996 godine . i prije toga oko dva puta samo u moj zivot . danas oko 40 casova ja sam dala iglu ispric i i ampula mami i rekla da mi stavi injekcije , ona kaze meni ja to tebe necu udarati , ja kazem jel nije ti zao da se tvoja kcerka muci sama pored tebe , i ja nekako ubedila mama, ONA inace je doktorka a prije faksa zavrsila srednje medicinske skole , ja sam se jako plasila od injekcije i ja joj kazem " ajde mama udaraj vec jednom, sta cekas " ona meni kaze " , ma evo dok ljekl ne protce kroz igle ipak su ove masne injekcije i polako tece ljek kroz igle , ja kazem mami ma mama ja nisam uopste osetila igla kako to stvarno nisam osetila da me mama ubodala sa igle , i bilo je super , ko zna kakve su promjene i kad se primjete posle nakon koliko stavljene injekcije kad mogu da osetim promjene od OESTRADIOLA INJEKCIJE , recite mi cekam vas .
Korisnikov avatar
By transsnatalija
evo mene da malo iskazemj svoje muke ,ja imam ckerka 12 i sina 7 godine . i zena koja me ne razume uopste i ne prihvata me kakva jesam i kaze da je sve ovo bolest i da je to neka sekta , sa zeniom smo na ratne noge ne ide nam nikako , tesko je meni najvise zbog dece , kad ih vidim i pomislim na dece uvjek zaplacem i raspara mi se srce, do sada sam protekla suze kao celo OHRITSKO EZERO , ali sta ces to je to , zivot je takav jedan jedini i surov meni je sad kao pakao kao neki mrak , tata me izbacio iz kuce kaze da bolje da umrem nego da ga stramotim njega i celu moju familiju , mama kao mama ona ne kaze nista cak i mi injekcije udarala , jednog dana kad sam trebala primiti injekcije mama meni kaze -nemogu ja vise da ti udaram injekcije jer joj jako zao i rasplakala se a i mene rasplakala i naucila me ja sama da udaram injekcije i za sad HVALA BOGU je sve uredu , ja sam sad sa decka , zivimo zajedno koji je jako ljubomoran i koji mi neda da promjenim spol , ali ja sam mu zahvalna jer kad mi bilo najteze on dao mi krov nad glavi , ali ja cu da promjnim spol u to me niko nemoze zaustaviti obecavam da cu jednog dana biti to sta jesam PRAVA CURA , jer samo tako mogu ziveti . , nadam se da i ja cu jednog dana biti sretna nasmejana , kako kazu ljudi POSLE KISE DOLAZI SUNCA.
Korisnikov avatar
By transsnatalija
evo mene jako tuzna , okrsena na milion parcenca , ne mogu vise ovako zivjeti , moj zivot je pakao , mrak koji traje vise ok veka kako se meni cini . danas su me moji najmiliji rastuzile imala sam neke probleme koji su me jako pogodile i doveli me do taj stepen da vise uopce mi se i ne zivi , ovo nije zivot ovo je najdore nesto sta dosad sam prozivela , ali to je to sta sam ja kriva sta n ije b ilo neta i neko ko se bavio sa transszicije u MANEDONIJE opa da sve ovo sam pocela jos kad sam imala oko 14 godine to su najlepse godine da se krene sa hormonska terapija ali dan danas u Makedonije niko se ne brine i ne razume oko nasi problem to je u Makedonije jako neprihvateno da si transs bolje da umres id a pobegnes nekud vani ali ostati u MK je pakao mrak , a ne sad toliko kasno , i sve mislim kako da prekinem moj ljep zivot u koji ja umesto da se radujem da cu biti to sta jesam prava cura da promjenim spol , a ja samo sam tako jako tuzna i sve vreme samo placem ja sam do sada protekla suze kao celo Ohritsko jezero , izvinujem se ako ima neke greske u tekstu jer ne vidim bas kako treba slova na tastature jer bas sad u ovom trenutku sam jako okrsena , tuzna i placem , teku mi suze po tastature . ja bi sv ovo sredila ali zao mi zbog moji andjeli moje dve dece kcerka i sin kad pomislimj na nia jako se frasplacem raspara mi se srce jer kad pomislim da prekinem moj zivot pomislijm na njima i nemam hrabrosti da to ucinim ,ali mozda cu ovih dana biti vise hrabrija i da to i uradim jek ko ne razume nas transsexual osobe ne moze nas razumeti , neznam st jos da napisem jer imam puno aza to b i trebalo puno vremena , PUNO VAS VOLI VASA NATALIJA TRANSSICA IZ SKOPLJA , MAKEDONIJE KISSS ZA SVIMJA . PUSICA.
Korisnikov avatar
By transsnatalija
da vam kazem neke stvari su se podobrile u vezi moje najmiliji moje semejstvo, HVALA BOGU , sad ne placem kao nekad za se ne urocim pa nadam se da ce da ide na BOLJE SVE VAS VOLIM KISSS.
Korisnikov avatar
By Mariška
Nataly,

pročitah danas ovu tvoju priču.

Strašno si me ganula...

Mislim, muškog sam pola i nisam na hormonima,
tako da se nisam baš rasplakao.
Ali su mi oči bile pune suza...

Jako mi je drago da ti je sada bolje!
Želim ti da smogneš snage i izdržiš!

Nije mi uopšte svejedno kako ti je.
Jer veoma, veoma si mi draga...

Grlim te!

:love:

Marko
Korisnikov avatar
By antibiotic
@pthalo: ti si chudo!
@Beogradjanin18: :lol:
@Natalija: sve najbolje!
Korisnikov avatar
By transsnatalija
evio da vam kazem i da kucnem u drvo , sad sam sa moji sa njima zivim mama , tata , zenu i moje dve jkrasne dece , zena kao da omeknula KUCAM U DRVO ptu , ptu , ptu popljukam prste , sa decka sam raskinula , jer bio jako bolnoi ljubomoran i neda mi mira sad mi je SUPER HVALA BOGU .NADAM SE SA BOGA NAPRED DA CE I DALJE BITI SVE KAKO TREBA . KISSS PUSICA.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by transsnatalija
evio da vam kazem i da kucnem u drvo , sad sam sa moji sa njima zivim mama , tata , zenu i moje dve jkrasne dece , zena kao da omeknula KUCAM U DRVO ptu , ptu , ptu popljukam prste , sa decka sam raskinula , jer bio jako bolnoi ljubomoran i neda mi mira sad mi je SUPER HVALA BOGU .NADAM SE SA BOGA NAPRED DA CE I DALJE BITI SVE KAKO TREBA . KISSS PUSICA.
:happy: :hiphip: :klap:
Korisnikov avatar
By Mariška
sta nisi stavio tvoj koment , neznam na sta sad mislis .
Drago mi je da je sve OK!!!

Da si u dobrim odnosima sa porodicom!!!
By VikiN
Zdravo svima na ovom forumu, a posebno na ovom postu. Želeo bih da se predstavim. Ja sam još kao dete bio fasciniran ženskim najlon čarapama - oduvek su me impresionirale njihova prozračnost, elastičnost i mekoća kad ih je moja mama oblačila. Kasnije, u pubertetu sam počeo i sam da ih oblačim, a kada sam otkrio samozadovoljavanje spojio sam to dvoje. U početku tome nisam pridavao nikakvu pažnju, mislio sam da je to neki pubertetski kvrc u mojoj glavi i da će proći samo od sebe. Međutim, kako je vreme prolazilo ne samo da nagon nije slabio nego je postajao sve jači i jači. Konačno sam nakon nastupa Dane International na Eurosongu 1998 smogao snage da priznam samom sebi i to poverim svome pshihoterapeutu.
By VikiN
i sta ti reko neuropsihijatar , odakle si HVALA NA ODGOVOR .
O, pa bio sam sasvim drugim povodom, ali kako su razgovori odmicali ispostavilo se da je ono zbog čega sam bio samo simptoma, a da su moje "sexual disorder" jedan od uzroka. Opisao sam sve do detalja od detinjstva pa do danas. Rečano mi je da ni do dan danas medicina nije jasno uspela da otkrije šta je to što kod neke osobe izaziva sklonost ka transvetizmu i/ili homoseksualizmu: da li je to genetski faktor, nešto urođeno što ima veze sa nasleđem i DNK, da li je to posledica nekih doživljaja iz ranog detinjstva ili odgoj, dakle psihološki faktor? Tek, posle toga otišao sam na kliniku kod dr. Save Perovića i obavio par razgovora sa jednim od njegovih asistenata-psihijatara, čak sam uradio i analizu koncentracije testosterona u krvi - bio je u granicama normale. Zaključak je da, tačno, kod mene postoji ta "parafilija" koja se manifestuje oblačenjem ženskog veša ali da to nije u tom stepenu da zahteva hiruršku intervenciju. Posle toga sam se vratio kog mog "regularnog" doktora i ispričao mu šta sam uradila. Rekao mi je da ne postoji nikakva čarobna pilula koja bi od mene napravila straight muškarca i da ću morati da se naviknem da živim sa tim.
To je bilo pre više godina. I dan-danas se zapitam da li je psihić bio u pravu.
Pozz,
Viki
pa da se javim jer nemogu da udjem u stare teme evo nova slicna stare jer sam nekoliko puta zamolila admina da mi oslobodi stavljanje slike ali nije neznam zasto ok , kako vidim da cu nestati sa foruma jer ovako necu da pisem ja ljepo pisem stavim sliku ,a sad evo niko mi ne opdovara na moje molbe do admina ok ako jos jednom nesto ne ide kao sad NESTAJEM SA PROFILA ,ja ljepo stavimmoju licnu sliku nekome to NE ODGOVARA O K I u svaki slucaj PUSICA SVIMA
. JAKO SAM OGORCENA OD SAJTA : www.gay-serbia.com
Korisnikov avatar
By transsnatalija
promenila sam ime u dokumentima . SRETNA NAM SVIMA NOVA GODINA I BOZICA.
Korisnikov avatar
By transsnatalija
na 11 - 01 ponedeljak bila sam na preg;lede kontrole u BEOGRADA kod dr. SVETLANA VUJOVIC i prof. ZORAN RAKIC o da;li su mi dokument da smem na operacije i kontrola posle operacije , ultra zvuk dojke i testise c je bio HVALA BOGU bas kako treba super . ONDA BILA SAM KOD MOJE DVE DRUGARICE i otisla sam da kupim 15 pakovanja 75 ampula OESTRADIOL . na granice kad sam usla u SRBIJA jedan policajac ja mislim da on mene zna sa neta me primetio u autobus i prisao nakon davanje pasosa i dodje kod mene kaze mozes malo da dodjes kod policije uzmi i bagas , on valjda gledao da sam ja cura da imam zensko ime ali broj koji oznacava rod nije kao kod cura nego kao kod momka i ja sam mu sve ispricala i on mene kaze BRAVO NA HRABROSTI .
Korisnikov avatar
By blabla54380
imam jedno pitanje. da li ces kad obavis poslednju operaciju znaci kad zavrsis sa celokupnom terapijom da menjas nick u samo natalija?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!