Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Ovako...Nisam siguarn da li se ova tema uklapa više ovde ili u podforum Društvo i Politika...Pa ako je ipak više za tamo slobodno je premestite...ali aj da pređem na stvar:

Tarns ljudima definitivno nije lako,ne samo u našoj zemlji nego uopšte...Ali mi nekako dejuje da je manje oprostivo kada neko ko je biološki žensko pokušava da se pretvori u muškarca nego kada neko ko je biološki muško pokušava da se pretvori u ženu.
Kada muškarac pokušava da bude žensko,on se računa kao da se spušta ispod nekog svog predviđenog mesta u društvu...Svi znamo da većina ljudi to doživljavaju kao nešto strašno i automacki ga proglašavaju za slabića...
Ali kada žensko pokušava da bude muško onda je to mnogo strašnije jer ljudi to doživlavaju ne samo kao da pokušavaš da budeš ono za šta nisi predviđen već kao da nemaš prava da sebe izravnjaš sa nekim ko bi morao da bude jači i bitniji od tebe...Naročito biološki muškarci to doživčljavaju kao pretnju...Kao nekog ko će im oduzeti njihovo mesto...
Muškarac koji želi da bude žensko je samo slabvić i kukavica a žena koja želi da bude muškarac je opaka,zla,bahata hiena koja ne zna gde joj je mesto...

...i danas sam izpizdeo! :seljache:
Korisnikov avatar
By Macan86
izgleda da se nisam dobro izrazio...Neobezharuje mene ništa od ovoga,samo me ljuti i nervira....Ma zgradilo mi se više!
Današnje iskustvo me je dovelo do toga da prekipim,ali se to godinama i godinama skupljalo i skupljalo...i nakupilo se toliko da mi dođe da našutiram nekog više(počinjem da se plašim da stvarno i hoću da našutiram nekog do kraja).Stalno neko mora da se nađe ko će da se pravi pametan i da mi govori šta ja jesam ili nisam kao da ja to ne znam...Kao da sam jebani retard koji ne zna razliku...Kao da mora neko da mi odkrije tu veliku mudrost kako je kurac jedino što pravi tu jebanu razliku i daje im pravo da mi stavljaju do znanja kako ga nemam pa bih zato trebao da budem finA i lepA i da prekinem da se guram tamo gde mi nije mesto!
A najviše od svega me nervira što mi niko ne da da se sa bilo kim zbližim jer sam ja opasan po okolinu...Nekog ću da jebem plastičnom kitom,neku ću da nabedim da ne bude više žensko... i šta ja znam šta ću još.
I preko svega toga još i jedan zatucani pop mora da sere o tome kako je bog dao ženi da bude pokorna skromna i da ona ništa ne vredi ako nije pokorna roditeljima,braći,bljižoj i daljoj rodbini i mužu kog treba da ima inače će biti promašaj ako ga slučajno nema...I ako čujete da je neko našutirao popa u istočnoj srbijei da znate da ću to da budem ja.
Korisnikov avatar
By Horcrux
Slika

Ako je nekome strasno, onda je to kurac od osobe koja se mesa u tudji zivot. Razumem frustraciju, ali sam vremenom naucio da jednostavno ne mozes dobiti svaku bitku, a neke nema poente ni voditi. Uvek ces nailaziti na nerazumevanje i prihvati to. Najlaske je biti kao svi drugi, a treba mnogo hrabrosti razlikovati se. Jebes hejtere.
Korisnikov avatar
By Maximus Prime
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2657218#p2657218]Macan86 napisao:[/url]izgleda da se nisam dobro izrazio...Neobezharuje mene ništa od ovoga,samo me ljuti i nervira....Ma zgradilo mi se više!
Današnje iskustvo me je dovelo do toga da prekipim,ali se to godinama i godinama skupljalo i skupljalo...i nakupilo se toliko da mi dođe da našutiram nekog više(počinjem da se plašim da stvarno i hoću da našutiram nekog do kraja).Stalno neko mora da se nađe ko će da se pravi pametan i da mi govori šta ja jesam ili nisam kao da ja to ne znam...Kao da sam jebani retard koji ne zna razliku...Kao da mora neko da mi odkrije tu veliku mudrost kako je kurac jedino što pravi tu jebanu razliku i daje im pravo da mi stavljaju do znanja kako ga nemam pa bih zato trebao da budem finA i lepA i da prekinem da se guram tamo gde mi nije mesto!
A najviše od svega me nervira što mi niko ne da da se sa bilo kim zbližim jer sam ja opasan po okolinu...Nekog ću da jebem plastičnom kitom,neku ću da nabedim da ne bude više žensko... i šta ja znam šta ću još.
I preko svega toga još i jedan zatucani pop mora da sere o tome kako je bog dao ženi da bude pokorna skromna i da ona ništa ne vredi ako nije pokorna roditeljima,braći,bljižoj i daljoj rodbini i mužu kog treba da ima inače će biti promašaj ako ga slučajno nema...I ako čujete da je neko našutirao popa u istočnoj srbijei da znate da ću to da budem ja.
Zatucani ljudi...lutke bez mozga...pitaj popa jel' mu to bog rekao dok su pili pivo ili na pecanju? Bolje ga veži za stolicu, pusti mu na youtube-u kako majmuni prave trojku, pa ga pitaj jel' i to bog rekao. Ili slike popa u Q7 sa zatamljenim staklima...

Zašto ljudi nose odeću, ako se rađamo goli? Zašto jedemo kuvano, ako nam je bog dao živo meso? Zašto plivamo u bazenima, ako imamo mora, reke i okeane? Zašto pijemo kokakolu ako već imamo vodu? Zašto se vozimo automobilima ako već imamo noge?

PA ZATO ŠTO NAM SE JEBENO HOĆE, ZATO ŠTO SE TAKO MOŽDA LEPŠE OSEĆAMO???!!!

Svi znamo priču o ružnom pačetu...na kraju ispade da je najlepši labud, a ceo život su mu govorili "ti si glupa patka, ti si glupa patka, ti si glupa patka...tvoje mesto je u ovoj močvari, ti moraš ovako da se ponašaš...". Paradoksalne gluposti. Apsurdistan.
By Kragi
Patrijarhat prvenstveno.
I sam sam odrastao uz samohranu majku koja je pored drustveno ustaljenih 'zenskih' poslova morala da bude i 'musko' te i da ume da promeni slavinu, ofarba ogradu, iznese namestaj iz prostorije koju kreci ili sredi drva i ugalj za grejnu sezonu. I svakako je i dalje to bilo cudnije od muskarca koji bi 'po difoltu' sve to radio plus morao da kuva, pere, pegla ...
I nije da hocu da se poredim sa tobom, nego cisto komparacije radi navodim neki primer.

Ti svojim nacinom zivota kao da pretendujes na presto (zvani muskarac) koji ti drustveno ne pripada. Homofobiju, stereotipe i predrasude necu ni da uzimam u obzir atm.
I u principu mislim da bi sve to moralo manje da te frustrira, ma kako to zvucalo, kad vec resis da udjes u ftm pricu. Ako racionalni strah ostavis po strani nista od svega toga ne bi smelo da te dotice. Verujem da je tesko ali drugacije nikud neces stici. (:
Macane, prošle su tri godine od zadnje poruke u ovoj temi, jeli ti se kako si napredovao promijenilo mišljenje u vezi ovoga? Jer meni se čini da je ovako kako ti kažeš samo ljudima na samom početku tranzicije a onima koji već jesu na T- u da je posve suprotno, jer ftm prolaze kao stopostotni muškarci poslije u očima drugih i samim time bivaju priznati od muškog čopora. Muškarci mogu izgledati kako hoće ali bit će priznati kao muškarci pa makar bili i najslabiji muškarci u povijesti...ali mtf ona samo ako je previsoka to je već prvi okidač da je zauvijek smatraju samo trans osobom ne zenom u potpunost ili ako ima čudne crte lica za ženu, krupnije mišiće itd što uglavnom jest slučaj...isto tako ftm ima tu mogućnost da postigne vizualno 100 pošto muževan izgled, dok trans žene teže jer su prije imale testosteron u sebi koji ostavlja posljedice neizbrisive na tijelo dok estrogen i progesterona gotovo da i ne uopće, odnosno ništa nerješivo.
I mislim da nije strasnije, jer mislim da je manje nasilje prema Andro ženama npr.koje lice na muškarce ili imaju te neke crte lica- ljudi pomisle da imaju 17godisnjaka ispred sebe , nego prema Andro muskarcu- on ima veći rizik da bude pretučen npr. Moje neko mišljenje, ne mora bit da je tako.... A ovo što ti veliš - a da, to je tako na početku jer ljudi misle da je žena nesposobnija sto je nonsense pa kako će onda kao biti bilo kakva " sposobnija" verzija itd. Mislim, bespotrebno je govoriti da sve mi , gotovo sve radimo sve poslove baš SVE još od malena. Evo jedino još auto nisam popravljala mada da proučim malo literaturu, znaš da bi...ali moj sogor je školovan za mehaničara pa opet ne zna popravit ništa na autu.Promaseno zanimanje, šta reći :D tako da nema pravila... Život nije crn ni bijel.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!