I dakle, nakon godinu i po hormonske terapije, odrađene operacije promene pola, i godinu i mesec dana nakon iste, mogu konačno da kažem da DEFINITIVNO postoje stvari koje ceo proces menja, i koji su u krajnjem slučaju bolni za podneti, a još bolniji za prihvatiti (bar je tako u mom slučaju).
Naime, o čemu se dakle tu radi. Pored svega gore navedenog, u međuvremenu sam sredila svoj život na način na koji bi svaka transseksualna osoba to trebala uraditi.
Promenila sam sva dokumenta, mesto prebivališta, dovela liniju u red, upisala faks pod novim imenom, našla savršeno građenog i prelepog dečka od 2m i 100kg kome sam nedavno rekla istinu i koji mi je na to odgovorio "da me voli bezuslovno šta god i kakva god da sam". Naravno, naš odnos se nakon toga uopšte nije promenio, što mi je jako drago... ALI! (o da, u ovakvim postovima se uvek u nekom momentu pojavi i to "ali"...) - Strahujem da sam postala ni manje ni više nego frigidna
Niti se mogu napaliti, niti osetiti bilo kakvu vrstu seksualnog zadovoljstva, a o orgazmu mogu samo da sanjam...
Ovde (
http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=59452" target="_blank) sam pročitala sledeće:
"Kad žena priželjkuje partnera, ali u toku samog seksa ne doživljava nikakvo uzbuđenje, reč je o anhedoniji, a tada nema ni seksualnog uzbuđenja, ni orgazma."
...i plašim se da nisam postala taj nesrećni slučaj, i zbog toga sam na ivici da eksplodiram jer me i sama pomisao na život bez seksa i intimnosti teško šokira, i čini jako nesrećnom :'(
Sa druge strane, seksualne snove sam imala svega 2 puta za godinu dana (jedanput po povratku iz bolnice, što može biti i neka vrsta "poslednjeg zaostatka" iz prethodne seksualnosti koja je izbila na površinu, a drugi put nakon skoro pola godine. Na jednom drugom sajtu sam pročitala sledeće:
"Frigidnost može biti i posledica kompleksa manje vrednosti usađenih u mladosti. Takve su obično žene koje su nervozne, neprilagodljive i nikada nisu zadovoljne same sa sobom. Često su to i zlovoljne osobe."
...sa čime se identifikujem
Idemo dalje. Takođe sam malo istraživala, i došla do nekih citata ljudi koji su se pokajali zbog promene pola, a ova izjava jedne od njih me je bukvalno rasplakala:
"I was a cross-dresser for all of my sexual life and had always fantasized going fem as an ultimate turn-on. Ironically, when I began hormone treatment my libido went away. However, I mistook that relief from sexual obsession for validation of my gender change. Then in the final bit of irony, after surgery my new genitals were non-orgasmic (like 80% of my TG sisters)."
Postavlja se pitanje... Da li je i moja vagina "neorgazmična", i koliko je osnovano to što osoba gore citirana iznad, tvrdi? Da sve bude još gore, sa nemanjem orgazma bih se još i pomirila nekako, ali sa seksualnom hladnoćom i nemogućnošću da osetim bilo kakvu napaljenost i u krajnjem slučaju seksualnu pa u poslednje vreme čak i emotivnu BLISKOST sa osobom koju volim, e to nisam očekivala ni u najluđim snovima
Opet sa ne znam ni ja koje već strane, imam jako izražem klitoris koji je osetljiv na dodir (što i treba da bude, ali je preosetljiv i previše izložen) i trebalo bi da se malo redukuje i uvuče u usmine prema planu (dugoočekivana korekcija koja nikako da se dogodi, a trebalo bi do jeseni), zatim ne vlažim ni milimetar kubni po odnosu, doduše koristim lubrikant koji OPET ne pomaže u dovoljnoj meri zbog sa jedne strane izrazite uskoće moje vagine, a sa druge strane (pre)obdarenosti mog voljenog :/ E sad,s ve ovo što sam navela ne bi trebalo da ima nikakve veze sa osećajem seksualne uzbuđenosti, zar ne? OSIM! ukoliko sve to ukupno nije uticalo na moju psihu, pa je to vremenom postao psihički problem, te mi s toga treba neki dobar psihijatar? ...Možda je i povezano sa gore navedenom činjenicom da ""Frigidnost može biti i posledica kompleksa manje vrednosti usađenih u mladosti.".
Zaista ne znam šta više da mislim... Mislila sam da je najpametnije da prvo odem do endokrinologa da vidi da to nema nekakve veze sa hormonima, a ako to ne uspe, da odem do psihijatra. Šta vi mislite o svemu ovome? Da li se još neko susretao sa sličnim problemom? Hvala unapred!