Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

[FTM] Mentalne promene na testosteronu

U prvoj godini testosteronske terapije najvise obracamo paznju na fizicke promene..Glas nam se produbljuje,masne naslage prerasporedjuju,misici postaju izrazeniji,imamo vise energije itd..Ove promene nam omogucavaju da sigurnije stupamo u socijalne interakcije i pazljivije planiramo buducnost.Zato je povecanje samopouzdanja najcesca prijavljena promena na mentalnom nivou.Da li ste primetili vi ili vama bliske osobe jos neke promene?
U mom slucaju:
*povisen prag bola...Udarci,nagnjecenja manje bole.
*donekle smanjena verbalna ekspresija,uz ocuvanu sposobnost rezonovanja
*redje oscilacije raspolozenja,takodje znacajno manje amplitude
*povisen prag plakanja..Istina,ne mogu da zaplacem kad osecam da bi bilo i potrebno(zbog odredjene situacije,svojih osecanja itd) i zdravo...Sto mi je u pocetku stvaralo probleme jer
1)dovodi osobu do pogresnog zakljucka da nisam adekvatno odreagovao
2)sam sklon infekciji sinusa i suznih kanala
*postepen pomak u interesovanjima...od konkretnih primera ka modelima(u razlicitim sferama zivota,nauci itd)
(Izrazavanje romanticne naklonosti ka odredjenoj osobi je i dalje aseksualno,kao pre T-a)
vrlo zanimljivo ja nisam trans ali imam strašno nizak prag bola i plačem oko praktično svega stalno (mislim da ću period od 22-25 pamtiti što sam ga preplakao praktično), raspoloženja ne da osciliraju nego....
a o samopouzdanju koje ni nemam da ne govorim :')
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2781821#p2781821]Speculum Columbae napisao:[/url]vrlo zanimljivo ja nisam trans ali imam strašno nizak prag bola i plačem oko praktično svega stalno (mislim da ću period od 22-25 pamtiti što sam ga preplakao praktično), raspoloženja ne da osciliraju nego....
a o samopouzdanju koje ni nemam da ne govorim :')
Na osnovu ovog sto si naveo,ne treba iskljuciti mogucnost nizeg nivoa testosterona..Medjutim,ukoliko bi analize pokazale da je testosteronska terapija pozeljna u tvom slucaju(npr.zbog necijeg predvidjanja poboljsanja kvaliteta tvog zivota)..pitanje je da li je potrebna ako su ti valovi raspolozenja i mrvljenje duse u prah upravo deo tvog identiteta?Naravno,samo ti znas odgovor..Tvoji razlozi bi svakako bili drugaciji(ne umanjujem im znacaj)..jer nisi transrodna osoba.
Nedostatak samopouzdanja je ocekivan kod samokriticnih osoba..a samokriticnost je posledica navodjenog sticanja znanja kroz knjige.Onda podsvesno negujemo odnos ucitelj-ucenik,divljenje prema "uciteljskoj" reci,nekom "visem ja kome tezimo" ali i zadrsku kad treba da zapocnemo razgovor..jer smo skloni prethodnom visedimenzionalnom sortiranju misli za odredjenu situaciju..Anticipacija nas neretko zamori pa na kraju umesto reci samo uzdahnemo i produzimo..Ovo su moja nagadjanja,jer ne poznajem te dovoljno Luka da bih se usudio da tvrdim nesto..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!