Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
FTM&gay populacija

Posto je tema” FTM,Butch,Feminizam” otvorena za diskusiju o uticaju lezbejske populacije na ftm osobe,zanima me kakav je uticaj gay okruzenja .
Iako se vecina ftm osoba izjasnjavaju kao heteroseksualne pre transformacije,nakon promene pola kod izvesnog broja ftm osoba javlja se biseksualna orijentacija. Sad ..da li je razlog sto pre promene pola ftm momci imaju strah da (kako jedan kaze)ce biti nevidljivi tj. da bi ih muski partner video kao zenu?
Neke zene bi mogle uociti muske odlike,kao I momci..ali u vezi sa zenom ftm osoba se oseca sigurnije zato sto je rodna razlika izmedju njih veca ,tako da su I sanse da ga vide onakvog kakav je u dushi,tj. muskarac vece…
Dakle,kakav je uticaj gay(pa I str8 muskog) okruzenja na ftm osobe?Da li I ono moze da drzi u zabludi takvu osobu…da pod pritiskom porodice I prijatelja mozda pomisli da je ipak str8 zena a ne ftm trans?I mozda produzi vreme utvrdjivanja dijagnoze…
Korisnikov avatar
By Paki
Najpre da zamolim sve koji će ovo čitati da imaju na umu da ovo pišem u već dobroj pospanosti, pa da mi ne zamere ako odvalim neku glupost... Ispraviću sutra, svakako, ako bude trebalo. :)

Ako ftm hetero momak iole poznaje "problematiku" gej odnosa, tačnije kapiranje dve gej osobe, informisan je o tome, onda ne bi trebalo da zbog navedenih strahova ubeđuje sebe, tj stavlja se u položaj hetero-žene (mada opet, ne postoji model po kojem se ponašaju sve gej i lezbejske osobe, po kojem doživljavaju sebe, svoj rod)...

Moj primer je svež. Uoznao sam se skoro sa marvukom, ftm dečkom. Dopao mi se fizički, još na prvi pogled. Nisam imao prilike da razgovaram sa njim to veče, jer je bio poprilično povučen i stidljiv, a i ja sam se ponašao uobičajeno za situacije kada mi se neko svidi... uvežem jezik, strahujem da ću uraditi nešto pogrešno itd. itd. Dakle, meni se marvuk dopao kao muškarac, i polno i rodno, ni jednog trenutka nisam o njemu razmišljao kao o jedinki ženskog pola niti roda...

Ne mislim da osećaj sigurnosti jedne ftm osobe u nekoj vezi zavisi od njene percepcije rodne razlike među njima (ftm osoba u vezi sa ženom), već prosto od seksualnosti te ftm osobe. Da li se može reći da među trans populacijom (ftm i mtf) postoji otprilike isti procenat homoseksualno orijentisanih osoba kao i kod ostalih ljudi? Mislim da da, mada ne raspolažem činjenicama kojima bih to potkrepio...

Razumem priču o uticaju lezbejki na ftm osobe, a to bi se verovatno moglo odnositi i na suprotno, tj. na uticaj gejeva ne mtf osobe... zar ne? Sve drugo mislim da potpada pod obaveznu temu za jedan u nizu razgovora sa psihologom, psihijatrom, kao što se to valjda uobičajeno i radi u situacijama kod dolazi do unutrašnjih konflikata... Možda i grešim, ne znam... :neznam:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
A zasto gay? Mislim kontam da ftm osobe mogu da se suzdrzavaju zbog str8 populacije, neprihvacenost i sta ti ja znam, ali zasto gay?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa verovatno zato sto je vise u tom okruzenju pa se tu pronalazi problem...
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Paki
Ako ftm hetero momak iole poznaje "problematiku" gej odnosa, tačnije kapiranje dve gej osobe, informisan je o tome, onda ne bi trebalo da zbog navedenih strahova ubeđuje sebe, tj stavlja se u položaj hetero-žene
...
Uoznao sam se skoro sa marvukom, ftm dečkom. Dopao mi se fizički, još na prvi pogled.
...
Dakle, meni se marvuk dopao kao muškarac, i polno i rodno, ni jednog trenutka nisam o njemu razmišljao kao o jedinki ženskog pola niti roda...
Mogu se sloziti da su i kod mene ljudi izvajani duhom...a rod je neka vrsta jezika,sa razlicitim dijalektima...
ftm trans ce verovatno to protumaciti kao potvrdu muskosti... :)
E sad zasto gay populacija(a ne str8 ili bi)? Upravo zbog prirode problema ftm transgendera koji nisu zapoceli transformaciju. Kod njih pakovanje nije odraz sadrzaja...ili kako je jedan napisao "Mi nismo zene koje zele da budu muskarci,vec muskarci koji su vecim delom *nevidljivi* zato sto su rodjeni u zenskom telu".Ponekad gay osoba koja je navikla na muske partnere moze se osecati neprijatno..nesigurno..kao da je sebe izdala time sto se zaljubila u osobu koja je rodjena u zenskom telu....prevazisla je telesnu "barijeru" koja je mnogo veca nego izmedju lezbejki i ftm-ova...
By OpetMacak86
Evo mene je duze vreme zbunjivala moja sexualna orjentacija i nisam bio bas siguran kako to da povezem sa tim da sebe od uvek dozivljavam kao momka.Svi,cak i neki gay prijatelji su mi govorili da mi je mnogo bolje da budem strejt cura jer tako mogu da muvam momke koji njih nikad ne bi ni pogledali...
Cak sam imao i neku fazu gde sam se cak i sam trudio da izgledam zenstvenije bas zato...
Ja sam u principu svestan toga ga izgledam poprilicno dobro kao cura...ali jednostavno to nisam ja...ne umem da objasnim taj osecaj najbolje ali ja sebe ne mogu da podnesem u takvom izdanju...i onda sam svo svoje nezadovoljstvo istrisao na te momke sa kojima sam se muvao samo da ih sto pre oteram da ne bih imao za koga da teram sebe na to...i kako kazu ponasao sam se kuckasto prema njima svaki put oni pokusavali da me tretiraju kao njihovu devojku....
Korisnikov avatar
By Andre87
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2728268#p2728268]OpetMacak86 napisao:[/url].Svi,cak i neki gay prijatelji su mi govorili da mi je mnogo bolje da budem strejt cura jer tako mogu da muvam momke koji njih nikad ne bi ni pogledali...
Cak i da ti je ovaj savet dat u najboljoj nameri..Nije pitanje izbora.Mi ne kalkulisemo da li nam se vise isplati da budemo devojke ili muskarci.Radjamo se kao muskarci sa genetskim poremecajem..Zbog toga se mirimo sa odredjenim ogranicenjima..Necemo imati 100% funkcionalni penis(nekome nije ni potreban,neko je zadovoljan i rezultatima faloplastije).Necemo moci da imamo decu sa osobom zenskog pola.Testosteronska terapija nam je neophodna da bismo prosli kroz muski pubertet koji je izostao i operacije su nam potrebne da otklonimo ginekomastiju(povecane grudi)..i produzimo mikropenis ili napravimo novi penis.Ukoliko zelimo da imamo biolosku decu kao genetski muskarci,moramo da izdrzimo 9 meseci trovanja organizma visokom dozom zenskih hormona.Shvatimo da je nase telo inkubator i da je dete zaista vredno toga.I dete mozemo imati samo sa osobom muskog pola(muskog ili zenskog roda-mtf)Seksualna orijentacija je vezana samo za seksualnu privlacnost.Problem rodnog identiteta(naglasak na IDENTITET) je mnogo slozeniji i utice na sve sfere zivota...govorimo o integritetu osobe!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2728268#p2728268]OpetMacak86 napisao:[/url]Cak sam imao i neku fazu gde sam se cak i sam trudio da izgledam zenstvenije bas zato...
Ja sam u principu svestan toga ga izgledam poprilicno dobro kao cura...ali jednostavno to nisam ja...ne umem da objasnim taj osecaj najbolje ali ja sebe ne mogu da podnesem u takvom izdanju...i onda sam svo svoje nezadovoljstvo istrisao na te momke sa kojima sam se muvao samo da ih sto pre oteram da ne bih imao za koga da teram sebe na to...i kako kazu ponasao sam se kuckasto prema njima svaki put oni pokusavali da me tretiraju kao njihovu devojku....
Napredovao si od tada..definisanjem problema si na pola puta do resenja.... Naravno u toku samoanaliziranja ne bi trebalo da zanemarujemo partnera i njegove potrebe..i sto je najvaznije moramo da budemo iskreni da bismo bili sigurni da gradimo vezu na zdravoj osnovi.Hormonska dovodi do znacajnijih fizickih promena i nije svaki partner spreman za to
Korisnikov avatar
By Vel boy
bravo Andre87! :up:
jedino što bih ja rekao umesto "I dete mozemo imati samo sa osobom muskog pola", potrebna je samo sperma, ne nikakav seksualni telesni odnos s muškarcima.

Opetmacak86, jesi li ti Macan? samo pitam. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!