Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Hys., Moderators
Originally posted by AndjelikaPotpuno si u pravu.
A mislim da ti pre svega umesto povoda, treba pRovod... mogu da se kladim u to!!!
Originally posted by WilhelminaZnam, draga, shvatam ja sve to, nisam ni mislila drugacije, vec ja vecito imam prirodnu potrebu da banalizujem odredjene stvari, tojest sustina moje gorecitirane izjave je bila da je, plasticno posmatrano, to fizicka promena polnog organa, zato sam ja i rekla to sve iznad, a naravno da shvatam da sveobuhvatno to ipak mora da se posmatra kao korekcija
Originally posted by Zvonce87Poenta onoga sto Andjelika pise je da osobu cine i njen psihicki odredjen rod, kao i onaj fizicki.
Mare je potpuno u pravu. Podrzavam termin "Prilagodjavanje....", ali svejedno je to nekakva promena i oni ti, bukvalno, fizicki menjaju polni organ i druge polne karakteristike iz muskih u zenske i obrnuto, tako da je potpuno svejedno koji termin koristis, promena je promena....
Recimo, osoba u telu muskarca je zena. Iznutra se tako oseca, sebe dozivljava kao zenu sa fizickom manom.
Tada je operacija te fizicke mane prilagodjavanje pola. Tj. psihicka zena postaje fizicka zena.
Opet, mozda negde postoji neki muskarac koji je resio iz cista mira da postane zena, tj. zeli zensko telo (iz drugih razloga, a ne zbog toga sto sebe percipira kao zenu) i onda mozemo da razgovaramo o promeni pola.
Originally posted by AndjelikaI ja patim od tog defekta.Rodjen sam kao muskarac ali sam se ceo zivot osecao kao zena.Sa tri godine nadenuo sam sebi ime Natasa,druzio sam se samo sa devojcicama,oblacio se u haljine,sminkao potpuno nesvestan da radim nesto drugacije od drugih,to sam radio sve do polaska u skolu.Vremenom to je moralo da prestane i sada Natasa zivi skrivena u meni,kako ja to volim da kazem zivi pod maskom nepoznatog muskarca....
Osobe koje se lece od ovog teskog sindroma su rodjeni muskarci i
rodjene zene, sa teskim fizickim defektom. Taj prenatalni defekt
se resava brojnim terapijama i operativnim zahvatima i na taj nacin
se ove osobe dovode u stanje balansa i normale.
Originally posted by He_Marlene
Originally posted by AndjelikaI ja patim od tog defekta.Rodjen sam kao muskarac ali sam se ceo zivot osecao kao zena.Sa tri godine nadenuo sam sebi ime Natasa,druzio sam se samo sa devojcicama,oblacio se u haljine,sminkao potpuno nesvestan da radim nesto drugacije od drugih,to sam radio sve do polaska u skolu.Vremenom to je moralo da prestane i sada Natasa zivi skrivena u meni,kako ja to volim da kazem zivi pod maskom nepoznatog muskarca....
Originally posted by AndjelikaUpravo! I bilo bi pozeljno da druge forumasICE koje su m2f oslovljavas u zenskom rodu, jer smo sve mi (ukljucujuci i tebe) u sustini zene. Ovo je nas kutak, s toga se osecaj slobodnije...
Samo da te ispravim, jer to je ono sto je veoma vazno.
Ti nisi rodjena kao musko... nego kao zena sa fizickim
defektom.. zbog kojeg te okolina percipira kao muskaraca,
a zapravo to nisi..
Originally posted by TaraPuno Vam hvala na ovom pojasnjenju.Jos sam nova u ovome pa nisam se jos navikla....Hvala Vam devojke
Originally posted by AndjelikaUpravo! I bilo bi pozeljno da druge forumasICE koje su m2f oslovljavas u zenskom rodu, jer smo sve mi (ukljucujuci i tebe) u sustini zene. Ovo je nas kutak, s toga se osecaj slobodnije...
Samo da te ispravim, jer to je ono sto je veoma vazno.
Ti nisi rodjena kao musko... nego kao zena sa fizickim
defektom.. zbog kojeg te okolina percipira kao muskaraca,
a zapravo to nisi..
Originally posted by He_MarleneProcitaj, imas puno sadrzaja na ovu temu bas u ovoj sekciji foruma,
Puno Vam hvala na ovom pojasnjenju.Jos sam nova u ovome pa nisam se jos navikla....Hvala Vam devojke
Originally posted by AndjelikaSvakako da hocu...Procitala sam vec dosta postova i objasnjavaju puno toga...
Originally posted by He_MarleneProcitaj, imas puno sadrzaja na ovu temu bas u ovoj sekciji foruma,
Puno Vam hvala na ovom pojasnjenju.Jos sam nova u ovome pa nisam se jos navikla....Hvala Vam devojke
mozda nadjes neka pojasnjenja za sebe... i olaksas sebi zivot...
Originally posted by AndjelikaZanimljivo je kako sve to nešto što ne možemo ili ne želimo razumjeti, ili to nešto što nismo mi i nama je strano, volimo tako lijepo medikalizirati. Zanimljiva je ta psihoanaliza. Bolja je o kršćanstva, za svaki kurac ima odgovor. Tko si pobogu ti da nekoga tako kvalificiraš i da dociraš?
Originally posted by AndjelikaEh, ko će polarlichta u to ubediti, Andjelika...
Da polovi ne postoje, ne bi postojali pederi i lezbejke,
jer bilo bi sve jedno u koga se zaljubljujemo... ali nije
tako... feromoni udaraju na cula, a hormoni modifikuju
nasa tela, kozu, kosu, lice, grudi, guzu, mirise, potrebe,
na drugacije nacine...
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopakoNajlakše mi je bilo da se uhvatim za ove "tercijerne odlike", mada ni one dve nisu ništa bezupitnije. Mišljenja sam da su i sami hormoni, kao i pol, društvene konstrukcije. Kako kaže Nelly Oudshoorn u "Beyond the Natural Body: An Archeology of Sex Hormones", hormoni nisu postojali sve do XIX veka (zapravo su "otkriveni" tek početkom XX veka) a i "razlika u polovima" je bila dosta drugačije koncipirana sve do XVIII veka.
Koliko se razumem, ovo oko tercijernih polnih odlika odnosi se na ulogu polnih hormona koji kao stvaraju tu neku biološku predispoziciju za određenu vrstu ponašanja.
Od antičke Grčke pa sve do XVIII veka je važio tzv. jednopolni sistem, gde "muškarci" i "žene" nisu bili ontološki drugačiji već su razlike bile isključivo skin deep (nisu ni postojali termini za vaginu i jajnike, recimo), odn. svi organi su bili zamenjivi. Tek od XVIII veka se kreće sa uvođenjem potpune i radikalne seksualne razlike. Autorka koju sam pomenuo kaže da se počelo od kostura pa da jedino oči nisu bile redefinisane u novom, binarnom sistemu. Dakle, nema više identičnosti između "muškaraca" i "žena".
U tu priču se uklapa i endokrinologija sa pratećim socijalno-darvinističkim naukom o muškarcu-dobavljaču i ženi-domaćici. Jednostavno rečeno, hormoni služe heteropatrijarhatu da opravda i utvrdi određena normativna ponašanja koji niti su univerzalno važeća za sve kulture niti večna i nepromenljiva.
Originally posted by Andjelikamislim da bas i nije dobra analogija, posto ovde MAC ne zeli da promeni "kuciste", vec samo da ne mora da se pretvara da je PC. sa druge strane, zaista je mnogo laske samo promeniti kuciste, nego reinstalirati windows (ukoliko nemate disk, a nemate), ili zametiti plocu (ako nemate rezervnu, a nemate).
Evo jednog, nazovimo ga IT primera.
Sakupite pare da kupite racunar. Imate taman dovoljno novca da kupite izvesni PC.
Odete u prodavnicu, platite, uzmete kutiju i dodjete kuci. Povezete sve kako treba,
ukljucite... kad ono...
... greskom je neko u PCjevo kuciste ubacio MAC plocu.
Prvo se zacudite, vidite da to nije bas Windows okruzenje.
... a taj MAC presrecan sto je nasao svoj dom, krene da vam pokazuje sta sve
ume i moze, ali vi ste zbunjeni i ne primecujete to, jer ste zeleli PC i Windows.
MAC otkrije da vas ne cini srecnim, i onda pocne da, teskom mukom, emulira Windows
okruzenje. Prvo je to vrlo nespretno, ali kako raste sve je bolji u tom sistemu emulacije.
A u sustini je to i dalje jedan MAC, koji postaje sve tuzniji...i tuzniji..
U jednom trenutku ceo splet rutina za emulacije pocne da se baguje, pojavljuju se silne
greske, svaki cas se resetuje...
... i onda se potrazi pomoc "servisera"
Ono sto je u tom trenutku jedino moguce, jer taj MAC sadrzi veoma veliki broj podataka
koji su vazni, i uz sve to vam je i prirastao srcu, je da prihvatite da je to MAC, i da mu
modifikujete koliko je to moguce kuciste i stavite MAC znak
... i nastavite da zivite dalje.
Originally posted by AndjelikaJe l' to upućeno meni?
Ja bih volela da probas da dajes sebi hormonsku terapiju,
bar neko vreme... da osetis sta se desava, pre svega u mozgu,
na polju emocija, percepcije.. i jos kojecega..
Promene su bas burne i ogromne... i najmanje pricam o
telesnim promenama, vec o mentalnim...
Originally posted by Andjelikamislim da nisam bio dovoljno jasan. govorio sam o heteronormativnosti u smislu zena mora da izgleda kao zena da bi bila zena. zasto zena ne moze da izgleda kao muskarac? bez obzira da li je lezbejka ili nije? da, naravno da je to zbog peace of mind, ali taj mir ima svoje ishodiste u izvesnoj heteronormativnosti. mozda je bolje reci u odredjenoj polno-rodnoj normativnosti.
Evo ovako...
ako osoba koja se leci od ovog sindroma, nije heteroseksualna,
sam ishod je dolazak na sosptveni teren.. to jest u zonu homoseksualnosti.
Da bi jedna zena, rodjena sa teskim defektom, telom muskarca, moga da
bude lezbejka... nije samo stvar kucista... Ima 1001 detalj...
Pored spoljih faktora, mirisa, koze, i samog organa, postoji nebrojeno puno
mentalnih promena, a sve one dovode u sklad... i dovode do dusevnog mira..
... ono sto je ishod ovakvog procesa, je jedna lezbejka... svoja na svome..
i to nema veze sa heteronormativima..
Originally posted by AndjelikaJa imam moj mali potprostor!!!
Svako od nas ima tacku u tom sistemu, ili mozda ravan,
ili mozda mali podprostor...
Originally posted by Andjelikaovo zvuci kao izvlacenje. sa jedne strane insistiras na promeni spoljasnjeg izgleda sa muskog na zenski, a onda kazes "izgledati kao zena je sirok pojam". ok, sirok je pojam,
sta znaci izgledati kao zena?
i sam znas da je to veoma sirok pojam..
Ta rodna skala je ogromna, i ako imamo recimo polaznu tacku,
nulu, sve levo od nje su zene, sve desno su muskarci... ali i to nije
dobra predstava
Originally posted by Andjelika
Jer nije rec o zeni koja postaje muskarac, ili o muskarcu koja postaje zena,
vec o muskarcu koji sebe dovodi u red, jer mu se mozak raspada pod silom
suprotne biohemije i zeni koja sebe dovodi u balans iz istog razloga, jer
nije u mogucstvu da nastavi da zivi dalje sa pogresnim hemijama u telu.
Kao sto se dijabetes ne bira, tako ni ovo lecenje nije stvar izbora.
Dakle pravilan termin bi bio "prilagodjenje pola"
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!