Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Luffy
Evo opet mene. Imao sam neke probleme sa netom pa nisam mogao dugo da posetim forum.
Malo sam razmisljao i hteo sam opet da vam zatrazim savet jer ste mi prosli put puno pomogli.
Do kraja meseca ili mozda pocetkom sledeceg planiram odem do Rakica za dijagnostik. E sada ne znam tacno sta treba da mogu da pocnem sa hormonima ali to hocu da odlozim za sledecu godinu kad zavrsim srednju i preselim se u beograd, jer ce promena sredine dobro doci kad pocnem sa trazicijom.
Ali onda treba da resim pored papirologije u vezi promene imena i pola na papirima i upis na fakultet.
Sad vas pitam sta je bolje da odlozim fakultet jednu godinu dok resim sve papire ili da se upisem pa posle papirologije da menjam i dokumente na fakultetu? necu da mi diploma bude na staro ime.
i ako sacekam godinu dana da li mogu da se upisem bez placanja?(naravno ako imam veliku ocenu)

stvarno nemma pojma kako sve ovo funkcionise tako da bi mi infomacije oko resavanja papirologije dobro dosle. hteo bi da izbegnem da idem u skolu u toku tranzicije, ali mi placanje fakulteta ne dolazi u obzir tako da mi stvarno trebaju informacije da znam kako sve da isplaniram.

poz svima.

EDIT:kad promenim ime i pol na papirima gde sve to vazi? na primer predpostavljam da treba da vadim novu licnu i pasos itd. ali ako sam clan na raznim mestima ili na primer kao sto rekoh vec upisan na fakultet da li treba da se ispisem pa ponovo upisem ili postoji nacin da se samo obnove te clanarine/ upisni papiri tako da novo ime bude na njima?
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam stvarno, ali mislim da je bila slicna tema prelistaj malo...

ako nema, vec ce neko strucan da dodje da odgovori :)

poz ;)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Duso draga,

Papire u Srbiji mozes da promenis tek nakon operativnog zahvata
(to nije tako u svim zemljama)

Dakle, u otpusnoj listi iz bolnice bice ti navedeno da je kod tebe uradjena
komplenta.... bla bla bla.. te da sada imas sva zakonska prava kao osoba
tog i tog pola...

i sa tim papirom odes u opstinu, i trazis zahtev za promenu dokumenata.

U Srbiji ne postoji zakon koji ovo odobrava, ali ne postoji ni zakon koji ovo sprecava,
tako da opstinski sluzbenici izlaze u susret i izdaju ti novi izvod iz maticne knjige
rodjenih (sa navodom da je postojala greska)...

Dobijas novi maticni broj, .... i onda ides redom i menjas sva dokumenta..

Ne znam na kojoj si opstini, ali u Beogradu to nije nikakav problem, posebno
na opstinama Zvezdara i Savski Venac...
Korisnikov avatar
By Luffy
Hvala puno na info Andjelika. Onda to menja sve... dobro je da sad znam sta da radim, da ne treba da cekam sa fakultetom itd. Eh ima vremena. Videcemo.
Thanks a lot na svemu! ^_^ :hug:
Korisnikov avatar
By Combo
Da bre...na svu onu hormonsku terapiju, pein kilere, intervenciju...još te čeka cimanje na šalterima.
Korisnikov avatar
By Luffy
E da zivot nije tezak, ne bi bio interesantan. Kad se sve ovo zavrsi zadovoljstvo ce biti veliko zato zato sto je borba bila teska, so it's ok.:D
Korisnikov avatar
By Combo
Vala...posle bi stvarno na dalje u životu sve trebalo da ti bude - lako!

Pozdrav i srećno!

:)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Luffy
Hvala puno na info Andjelika. Onda to menja sve... dobro je da sad znam sta da radim, da ne treba da cekam sa fakultetom itd. Eh ima vremena. Videcemo.
Thanks a lot na svemu! ^_^ :hug:
Naravno da treba da guras faks... nemoj da ti padaju neke gluposti..
Samo napred... ovo ce ici samo svojim tokom, nad tim nemas kontrolu,
(ja sam mislila da imam, pa sam se grdno presla)
By dennyboy
moram da se oglasim!!!!!!!!!!

ako planiras da predjes na fakultet i krenes sa tranzicijom, to je idealno da u medjvremenu promenis ine u neko NEUTRALNO tipa sasa, vanja itd, tako da kada krenes na faks i istovremeno sa hormonima i ljudi krenu da te percipiraju u zeljenom rodu@@@@@@@

andjo, ovo si takodje morala da napises, sestimo se iskustava koje su imali neki nama dragi ljudi zbog imena koje nije adekvatno onome kako se osoba oseca
By dennyboy
i kako je ljudi percipiraju.
pozdrav svima, ja sam dobro samo prezauzet zivotom koji zivim punim jedrima NAPOKON, pa nemam vremena da sednem ispred kompa
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!