Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Madggy
Stvarno je život odvratan svakim danom mi se sve manje i manje živi kad bi barem mogla nestati ovog trenutka ili barem postati nevidljiva.Ja sam M2F i već sam stvarno umorna od svega.
Ali sad stvarno mislim da postoji mogućnost da si nešto napravim ...
By ~ Le Saint X ~
Hej bre!
Kakva su ovo razmisljanja???
Pored ovako lepog vremena i svega lepog sto je oko tebe?
Da, znam da nekada sve izgleda bezveze i cini se da ne postoji izlaz, ali, ti si jedina koja moze promeniti stvari na bolje, zato
I PROMENI IH!
Prvo nemoj tako da razmisljash
Sta god d aje u pitanju, znaj da postoje jos nesrecniji ljudi - i to OBJEKTIVNO NESRECNIJI
koji se ipak bore u zivotu i raduju mu se...

A sto se tice tvoje transformacije...
I can assume it's hard
ali, bas zato sto si sve to prosla, ne smes sada da budes negativna

:)

ajde...

neka lepa muzika i sve ce biti u redu

:mazi:
Korisnikov avatar
By Madggy
Hvala što me pokušavaš oraspoložiti anAMORphOsé.Znam postoje ljudi koji su puno nesretniji od mene,zdravstveno sam sretna to je ok,ali iznutra propadam svakim danom.Pokušavam se boriti ali previše je toga oko mene.

DANI SU MI OVAKVI: :) :( :( :( :( :( :) :) :( :(

Ok poslušat cu tvoj savjet,ali znaš ponekad i galzba zna još više rastužit.

MERCI BEACOUP!
By ~ Le Saint X ~
Da, muzika zna jos vise rastuziti
ali nastane neka vrsta katarze posle toga

:mazi:

sve je bolje nego neki drugi metodi

de rien!
:france:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Poslusaj nekoga ko je i sam u slicnom stanju.
Ne odustaj, samo kukavice to cine.
A ti to nisi.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Madggy
Stvarno je život odvratan svakim danom mi se sve manje i manje živi kad bi barem mogla nestati ovog trenutka ili barem postati nevidljiva.Ja sam M2F i već sam stvarno umorna od svega.
Ali sad stvarno mislim da postoji mogućnost da si nešto napravim ...

neces nista napraviti, verujem da oko sebe imas dosta ljudi koji te vole i ne bi zeleli da te vise nema...

svakom zivom bicu ponekad se "smraci", prodje i taj period naravno i ides dalje...

nemoj se predavati, digni glavu i prati svoje srce i sto je najvaznije poradi na ostvarenju svojih zelja - CEPAJ! :)

e sad moram i ja da ti preporucim jedan film, ali obecaj da ces ga odgledati :D

http://www.imdb.com/title/tt0319061/

"moj optimisticni fim" :)

:kiss:
Korisnikov avatar
By Momo
Madggy, nadji neke trans drugarice/drugare pa podeli brige...videces da se svi osecamo u nekim trenucima skoro pa isto, neko manje neko vise ali uglavnom su iste price... barem moje iskustvo to govori...

skoro sam imao priliku da upoznam gomilu novih trans drugara pa smo se siti ispricali a i nasmejali svojim problemima...

trenutno i meni je dosta svega, malo sam tuzan, malo vise nervozan ali sam siguran da ce da me prodje to pa teram dalje :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Teret koji nosis nije lak, ali, kako rece jedan moj drugar, ne bi ti bio dat
da nisi u stanju da ga nosis.

To sto imas u sebi i jeste tvoja najveca vrednost, ono sto te razlikuje od drugih,
ono kako percipiras svet oko sebe, muskarce, zene, prirodu.. To je jedno neprocenjivo
bogatstvo,

... i naravno da ces se osecati lose, jer posmatras sebe kroz stereotipnu prizmu
socijalnog okruzenja, ucenja, patrijarhata, ustaljenih pravila... ali trebalo bi da ti
je do sada jasno da to na nama ne funkcionise, sta vise nas unistava.

Mi ne potpadamo pod te matrice, sablone, mi imamo potpuno drugaciju strukturu
licnosti i duse...

Voli sebe, svakim danom sve vise, jer stvarno vredis, i nosis vrednosti koje retko
ko ima i retko ko moze da razume.

Ja sam mnogo toga prosla, imala sam svakakve krize. Puno puta sam potonula,
ali sam se nekako uvek izvlacila, uvek samo promenom percepcije.

Ljubim te, budi jaka i hrabra... (znam da to vec jesi)

Andjela
Korisnikov avatar
By Madggy
Hvala vam na savjetima stvarno se nakon ovoga osjećam potpuno drugačije.Osjećam se lakše.Naravno pogledat cu filmove koje ste mi preporučili.Sad nakon ovoga imam barem malo nade da počnem razmišljati pozitivnije i percipirati svet oko sebe potpuno drugačije nego što je to bilo jučer.I ja tebe ljubim Andjela,ti ćeš uvek uspjet ostvarit svoje ciljeve zbog toga što si vrlo pozitivno,a to sam i zakljućila na temelju poruke koju si napisala.
Nakon kiše uvek dolazi sunce,što je istina. :)
Što ne ubije to te ojača .. što je isto istina.
da imaš pravo e.m.o chris crocker je najbolje rasploženje :)

Znate koji je najveci krivaz za depresiju - LJUBAV ....
i to zabranjena ljubav . ja sam napisala pjesmu za moju zabranjenu ljubav ...
čak sam je i producirala.Ponekad vidimo ljude oko sebe i mislimo kako su puno sretniji od nas.Ali to je samo naša percepcija ,to nije ono kako se oni osjećaju.Jedan moj prijatelj bio je sretno zaljubljen no meni je rekao kako se želi ubiti.TAKO DA -- OVO JE NORMALNO----MOJE RASPOLOŽENJE JE NORMALNO--DA SE TAKO NE OSJEĆAM ONDA BI TO BILO ZABRINJAVAJUĆE -- ZAR NE
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ej bre.Nemoj da se nerviras toliko..niko nije vredan.nijedan decko,nijedna dewojka..da se osecamo kao gowna zbog njih.Ako se tako osecamo,sami smo krivi.Ti molim te,pogledaj oko sebe..sigurno postoje oni kojima je stalo do tebe.A ako nema,osloni se na sebe,ulazi u sebe,i doce sve na svoje.Zivot je tako lep..moras samo ti takvim da ga nacinis :)
By Bombina
e nije lepo kazes dosta mi je svega
bolje da nemoj kriviti sebe,osecati se nasem drustvu preko krugu poznanika,moglas i da pridruzimo uz kafica,da bi smirila...tako nacini treba da se ohladiti
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Madggy
da imaš pravo e.m.o chris crocker je najbolje rasploženje :)

Znate koji je najveci krivaz za depresiju - LJUBAV ....
Oh, hvala.

Da ljubav mozda jeste krivac, ali i najbolji lek. Veruj mi. Govorim iz iskustva.;-) :pinknaocari: (see my mood)
Korisnikov avatar
By transsnatalija
cao Madggy ovako ja sam sve tvoje komentare dobro procitala kako ti pises da ti se na zivi vise zasto , ohladi se malo polako ima jos nade da se sve to popravi , i ja sam kao tebe bila jako tuzna , uvjek sam plakala po celi dan protekla sam suze koliko ima vode Ohritsko jezero , pa i pjesme su me rasplakivale cak i dan danas ali drzim se HVALA BOGU znam da nas zivot je pakleni zivot koji nemogu obican covjek to izdrziti ma mi transsice smo jako intelegentne cure i posedjujemo darbe , bar hrabrosti jer znamo da okolina ne prihvata nas bas nikako ali moramo napred ja sam kao i ti bila u frci i teskoj situacu pocela sam sama na hormone i antiandrogene jer vise nisam mogla izdrzati ovaj mracni zivot jer kod nas u Skoplja pogotovo u Macedonia tesko je biti transsexualna osoba pogotovo M2F jer ovde niko se ne bavi sa transsexualnost i niko to ne zanima , znaci meni je bilo jako tesko i dan danas mi je tesko ali sta cu SA BOGA NAPRED to nekako guram meni kaze tata bolje da umres nego da nam stavljas sram na glavi od ljude jer nas ne prihvataju prvo rodjeni roditelji a kamoli obican narod , mama me podrzuje jako i je uz mene , kao i svaka mama , i na svemu ovo sad sam zakazala za u juni preglede kod DR. RAKICA i dr. SVETLANU , nadam se da ce SA BOGA NAPRED BITI SVE OK , jer ja sam na hormone i imam zensko tjelo grudi i sve kao cura , ali se ti ne brini polako svi mi prolazimo kroz pakao kako kaze ANDJELIKA nemoj se brinuti polako da sve kockice doci ce na svoje mjesto i mene ja ANDJELIKA savjetovala da ne uzimam na svoje ruke hormone da dodjem u BEOGRADU na preglede kod strucnjake , hvala njoj ali ja nisam mogla sve to izdrzati i pocela sam sama da uzimam hormone za sada HVALA BOGU je sve OK i sad idem u BEOGRADA NA PREGLEDE , znaci nemoj se brinuti o nicega ja sam isto mislila da vise i ne zivim jer netreba mi ovaj zivot ali moze se to popraviti znas koliko puta mi je doslo kad vozim auta da pustim volana pa gde ide auto nek ide ali samu pomislu da cu jednog dana biti prava cura SA BOGA NAPRED me sacuvala u ZIVOTU , pa zato se ne brini ima ljude koji nemaji da jedu hleba pa nadaju se na bolje da im zivot nekome nije ok pa se nekako drze pobedu tu krizu , zato se i ti drzi Madggy ne brin se mi smo tu da svakome jednog drugog pomazemo kad mu je najteze da to prboli i pobedi budi OK ne brini budi JAKA , NATALIJA
Korisnikov avatar
By Ruža Lang
Magda, moraš biti malo drčnija i malo jača.
Od kukanja nema vajde.
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Srce. Ja sam par puta u zivotu zamisljala trenutke oduzimanja sopstvenog zivota, i vecinom zbog ljubavi. Ali, posle svega, shvatila sam da NISTA NIJE VREDNO MOG ZIVOTA. Zelim da zivim, da se radujem, da putujem, da se zaljubljujem, da ispijam bezgranicne kolicine kafe sa prijateljima uz beskonacne razgovore.... Svega ces se nagledati i svasta ces doziveti u zivotu, ali nista te ne sme baciti na dno, jer uvek postoji nesto cemu se radujes i zbog cega gledas napred, malena....

Ja imam 22 godine i jos nisam obavila tu tranziciju. Jednostavno nije bilo vreme za to. Bilo je precih stvari, i ocigledno sve dolazi onda kada treba. Ko zna kako bi sve bilo da sam zurila i operisala se pre 4 godine.... Bolje je da se sredis, zavrsis skolu, obezbedis se finansijski, bilo koliko, pa onda natenane. Ja sam tako uradila, i sada na miru mogu da pocnem, prvo kod Rakica a kasnije ono sto sledi. I ne brini, ne traje to dugo, odlasci kod psihijatra mogu da traju daleko krace nego sto mislis ako je tvoja volja jaka i ako on vidi da si to zaista ti. A ja mislim da jesi, ti si devojka sto posto, tako da neces imati problema nikakvih ;)

Samo gledaj napred. Mnogi ljudi su me razocarali, mnoge situacije bacale u ponor, vise puta sam razmisljala o najgorim stvarima ali sve je iza mene samo zato sto znam sta zelim i verujem u te svoje planove svim srcem.

Po svemu sto si rekla o sebi, smatram da ces brzo obaviti sve, samo budi strpljiva, to je sve sto ti treba. I kada god te neko potceni ili neka situacija dovede u stanje tuge i melanholije, ti pomisli u sebi na to da ces uskoro (nije to dugo veruj mi, vreme jako brzo tece) postati prava Ti, i da ce ti stena pasti sa srca, disaces slobodno. Strpljenje, samo strpljenje i vera u sutra.
Drzim ti palceve, samo napred, curo!

:hug:
Korisnikov avatar
By ns.happy
joj madge... ako ti nesto znaci ni meni danas nije dan... bas sam :rida: :cupakosu: :zeka:
By alexandermagic
Nisam sklon crnim mislima, niti sam ikad razmišljao o suicidu, ali ovo je divno napisano i najbolji skup savjeta tebi na ovoj temi:
Originally posted by Andjelika
Teret koji nosis nije lak, ali, kako rece jedan moj drugar, ne bi ti bio dat
da nisi u stanju da ga nosis.

To sto imas u sebi i jeste tvoja najveca vrednost, ono sto te razlikuje od drugih,
ono kako percipiras svet oko sebe, muskarce, zene, prirodu.. To je jedno neprocenjivo
bogatstvo,

... i naravno da ces se osecati lose, jer posmatras sebe kroz stereotipnu prizmu
socijalnog okruzenja, ucenja, patrijarhata, ustaljenih pravila... ali trebalo bi da ti
je do sada jasno da to na nama ne funkcionise, sta vise nas unistava.

Mi ne potpadamo pod te matrice, sablone, mi imamo potpuno drugaciju strukturu
licnosti i duse...

Voli sebe, svakim danom sve vise, jer stvarno vredis, i nosis vrednosti koje retko
ko ima i retko ko moze da razume.

Ja sam mnogo toga prosla, imala sam svakakve krize. Puno puta sam potonula,
ali sam se nekako uvek izvlacila, uvek samo promenom percepcije.

Ljubim te, budi jaka i hrabra... (znam da to vec jesi)

Andjela
Andjelika...:kiss:
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Ono sam papisala za Madggy, naravno, jer je o njoj rec ovde, zar ne, Natalija?

Ali isto zelim svima, istu srecu i ishod. Zelim da svi to obave onda kad treba, da se ispune ocekivanja svih ljudi kojima je potrebna pomoc.

(sto sam puna ljubavi danas, a :) )
Korisnikov avatar
By Madggy
Puno vam hvala svima na savjetima i ja vama želim puno sreće u daljnjim životnim preprekama.Shvatila sam da se ispaliti boriti u životu.

LJUBIM VAS SVE
MADGGY
<3
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!