Originally posted by Popeye
Originally posted by XanaX
Jes' mladi smo, ludi smo, al' je to ipak fuckin' army bez koje ne bi bilo niti njih , niti njihove budućnosti nit' države u kojoj će, ako prežive r'n'b vojni rok, fino živjeti s druge strane Zida.
ljudi prisilno unovaceni u vojsku, kako se samo usudjuju! ipak je to, jel, "fuckin' army".
Ti ne razumiješ tj. pogrešno pišeš kada govoriš o "prisili" i prisilnom novačenju. Jer tom logikom, sve je u Izraelu prisilno.
Prisilno se novači omladinu. Mislim, traje već generacijama. Netko valjda tjera Židove da žive, doseljavaju se, imaju familije u Izraelu, sve pod prisilom.
Kad bi samo palestinski ekstremisti otkrili tko je taj koji tjera izraelsku omladinu u vojsku, u naselja i sl. - čitav problem bi bio riješen.
Židovi bi mogli natrag u Rusiju i Ukrajinu, i vjerojatno ih se ne bi prisilno novačilo.
Dijete sreće, ako ne razumiješ zašto je vojska u Izraelu "fuckin' army" i što to znači, ostaj s imaginarnm flower in your hair, budući da vojska u Izraelu ima status zlatnog teleta.
Borba i rat su konstanta, a cure su mogle izabrati bilo koji od tisuće načina izražavanja vrckavosti, mladenačkog duha i antiinstitucionalizma. Jedino "plesanje", pogotovo ako se zaista dogodilo tijekom poziva i u blizini džamije, nije jedan od tih načina.
Originally posted by Popeye
I ja bih s 18 - 19 godina i u takvoj situaciji najradije plesao po ulici, doduše...
a ne, ti si zato mrtav pijan puzao po podu rupe.
licemjeran si ko katolik.
Malo si pogrešno upotrebio pojam "licemjer" u ovom slučaju,.
Nije bilo niti s 18 niti s 19, a nije niti bio toliko alkohol u pitanju, kad udaraš personalno, ekspozeom onog što znaš o meni. U "rupi" se nije dolazilo u vojnoj odori, niti je radila u blizini džamije, crkve, šula. Da su se cure obukle za izlazak, siguran sam da ima hrpa lokala kamo bi mogle izaći i ako žele, mrtve pijane puzati po podu...
To kako bih ja prošao da sam kojim slučajem pripadao generaciji koja je vodila rat (a nisam) ne znam. Jednako kao što se situacija u RH koja je ubrzo nakon Oluje ukinula vojnu obavezu ne može uspoređivati s neprestanim ratom i borbama u Izraelu i Palestini.
Dakle, malo pogrešno korištenje pojma "licemjer". Vjerojatno je to taj "novohrvatski" o kojem svi pričaju, a u duhu kojeg valjda i ti pišeš budući da si već purgerski sasvim jasno progovorio (toliko o sjećanju na "rupu" i tipa s tvrdim bosanskim naglaskom).
Ovo sve ne bih niti pisao da mi se na quoteu onaj smajli iz početnog dijela tvog posta, ne transkribira kao "seronjo". Dakle, malo provocira. No, to ne znači da ću se uvlačiti u daljnje rasprave s tobom.