Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Stripovi u dnevnoj štampi obično služe da roditelji posle čitanja imaju nešto zanimljivo da pokažu dečici.

Politika ima Hogara,
Blic - Vesele ministre,
a Večernje Novosti u novije vreme objavljuju nekog čudnog Popaja!

Umesto dijaloga dostojnog heroja, namenjenog finoj deci uvaljuju nekakav nepravilan govor.
Provincijalizam!
Dijalozi prosto smrde na prljave aluzije.

Šta se to dešava s junakom našeg detinjstva?
Ne smem da pomislim na oscilacije groba, u kom je sahranjen prvobitni autor ovog plemenitog junaka (preminuo još 1937).

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
U Večernjim Novostima stave humoresku pored in memoriam članka.

Iz Večernjih Novosti smo mogli da naučimo da je Intel najveći svetski proizvođač čipsa (i svašta još o кноњ хоњ tehnologijama)

A Popaju je i veliki Google pre neki dan posvetio mesto na početnoj stranici.

Tako da...Popaj je kralj, samo mu medij nije dorastao.

:andjela:
Korisnikov avatar
By blabla54380
popaj je zamenjen sa teletabisima, porodicnim blagom, selom koje gori a baba se ceslja, sundjer bobom, reneom i stimpijem itd.
program za decu je ravan nuli. secam se ranije je na politici bilo stalno crtaca, celo subotnje prepodne rezervisano za deciji program. pratili smo kviz super klinci. o branku kockici, kuci za mastanje i sl. da ne pricamo.

mladja deca gledaju pink kids da vide koja kurvetina se sa kim karala u holivudu, dete u 7 godina ume da prepozna koje su silikonske a koje nisu silikonske grudi; a starija deca zaradjuju kifozu, skoliozu, epilepsiju preko fejsbuka, kantera itd.

(jel smo o tome trebali ovde da pricamo? :smeh: )
Korisnikov avatar
By Loni
Radeći za RTS jedno vreme, čuo sam da su mnogi klasici crtanih filmova bili u onom delu zgrade, koji je stradao tijekom bombarduvanja.

Dakle ne krivimo o'ma moju kuću bivšu! Tih starih Popaja više nema kao i mnooogih drugih kartuna.
RTS bi morao ponovo da kupi od Amera te klasike (Tijanić ne dreši kesu ni za gore stvari) ali to više ne bi bile one stare sinhronizacije.

Ne znam da l je mit il' istina, al' postoji verovanje da su naši glumci pravili luđe sinhronizacije od originala.
Navodno su ih potpuno neformalno prevodili. Nisu angažovali prevodioca da im ispiše tekst pre nego što sednu za mikrofone, nego su direktno prevodili krajnje slobodoumno.
Tako bi Mića Tatić, Vera Čukić i ostala ekipa znali bi da uđu mrtvi pijani u studio i ne razumevajući sve engleske i ne kapirajući šta su ,,umilni'' glasići rekli improvizovali dijaloge lupetajući kome šta padne na pamet.

Tako se neka glumica ne kapirajući dobro engleski, snašla tako što je oko tri'es' puta ponovila - Ti si samo sitna riba u ovom moru plavom, u ovom moru plavom, u ovom moru plavom. O ti ribiću mlaži, si samo sitna riba u ovom moru plavom. U ovom moru plavom.
Pamti li to iko?
Korisnikov avatar
By Mars
Vera Čukić.
A Lepa Lukić.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Mars

Vera Čukić.
A Lepa Lukić.
Slovo L mi oma do Č na tastaturi. No sad ispravih.
No bio bi štos da su Lepu ubačili,
pa da sred crtaća peva - Popaje, zlato moje, ljubavi jedina...
Korisnikov avatar
By Loni
Jao sad sam pogledao.
Divan crtać.

Ipak posle gledanja sumnjam u nespremanje dijaloga unapred (bar kod ovog crtaća). Previše se ovo rimuje da bi mogli da improvizuju na licu mesta.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Loni
Dijalozi prosto smrde na prljave aluzije.
Slika
Ne mogu da verujem !!!

JA ĆU BITI KAPETAN A TI KIT. KAPETAN JAŠE KITA

Slika

Oh. my. god.
Korisnikov avatar
By Loni
Jukie ja mislim da ti kao zaštitnik naše, još uvek neiskvarene omladine treba da reaguješ.
Organizujmo peticiju protiv ovakvog Popečeta!
Korisnikov avatar
By jukie
Ipak posle gledanja sumnjam u nespremanje dijaloga unapred (bar kod ovog crtaća). Previše se ovo rimuje da bi mogli da improvizuju na licu mesta.
Znaš koji crtani ima LOŠE urađene songove DA BOLI (ništa se ne rimuje)?

Voljko i Radiša (sa tv minimax)
Slika

a crtani je dušu dao za edukativni crtani

naravno i onaj obični tekst je užasno preveden

U jednoj epizodi Voljko (dečak) se plaši da jede hranu u grčkom restoranu (jer mu je sve nepoznato) i ubeđuju ga objašnjavajući mu da je nešto na tanjiru "prizemni pileći grašak" (ground chickpeas = mlevene leblebije)
Korisnikov avatar
By Loni
Ma te nove sinhre su šitovanje in vivo.

Najgora sinhronizacija ikad napravljena je ,,Meda u velikoj plavoj kući''.

Žali bouže privlačnog medveda.
Čuje se muzika, meda nešto tiho peva na engleskom,
a sinhronitelj recituje rečenice, koje se rimuju ko Rim i Napulj.

E al' kad sam čuo - Vidimo se kasnije aligatore...
Korisnikov avatar
By jukie

Ma te nove sinhre su šitovanje in vivo.

Najgora sinhronizacija ikad napravljena je ,,Meda u velikoj plavoj kući''.

Žali bouže privlačnog medveda.
Čuje se muzika, meda nešto tiho peva na engleskom,
a sinhronitelj recituje rečenice, koje se rimuju ko Rim i Napulj.

E al' kad sam čuo - Vidimo se kasnije aligatore...
A, pa kod mene je Meda zapeo još kod "Carnivore confusion" trope
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... eConfusion

svi su vegetarijanci. Odrasli mrki medved je vegetarijanac, meče je vegetarijanac, miš je laktovegetarijanac, svinja je vegetarijanac, lemur je vegetarijanac, a vidre su NAJBOLJE: ONE NE JEDU RIBU!!!! omiljena hrana su im ŠKOLJKE zato što školjke nemaju glavu pa deci ne bude žao što ih nevaljale vidre jedu (doduše vidre jedu i mortadelu, a ona se bar delimično pravi od životinja)
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by jukie

A, pa kod mene je Meda zapeo još kod "Carnivore confusion" trope
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... eConfusion

svi su vegetarijanci. Odrasli mrki medved je vegetarijanac, meče je vegetarijanac, miš je laktovegetarijanac, svinja je vegetarijanac, lemur je vegetarijanac, a vidre su NAJBOLJE: ONE NE JEDU RIBU!!!! omiljena hrana su im ŠKOLJKE zato što školjke nemaju glavu pa deci ne bude žao što ih nevaljale vidre jedu (doduše vidre jedu i mortadelu, a ona se bar delimično pravi od životinja)
Tu nema logike.
Svinja po neogramatičkim pravilima mora biti vegetarijanka!
Korisnikov avatar
By jukie
A u jednoj epizodi medi greškom poštom stiže knjiga "skuvajte pomije na sto načina" i on čita naglas jedan od načina, i kaže "pa dobro, ne izgleda toliko loše", i posle ide da doktor Gici vrati njegov KUVAR
Korisnikov avatar
By Mahoney
a jesu li i vama dosadile price da su teletabisi skaradni, suicidalni i so gay?

meni su oni tako nezni i krhki, bas za bebe...

:beba:
Korisnikov avatar
By antibiotic

Tako se neka glumica ne kapirajući dobro engleski, snašla tako što je oko tri'es' puta ponovila - Ti si samo sitna riba u ovom moru plavom, u ovom moru plavom, u ovom moru plavom. O ti ribiću mlaži, si samo sitna riba u ovom moru plavom. U ovom moru plavom.
Pamti li to iko?
a ja sam mislio da je to ustvari deo pesme koju pevaju (u originalu), a u sinhronizaciji je samo odrecitovano onako ofrlje... kao da peva , a ustvari i ne mora...kao i u mnogim drugim crtacima...

Ali ima i gore. Poljaci se np. za sve crtane i igrane filmove imali samo jednog lika!

TV Novi Sad je oduvek imao iznenadjujuce dobro sinhronizovane crtace, bas perfektno uradjene. Uglavnom serije.
Korisnikov avatar
By CareBear
Originally posted by MarsIz Večernjih Novosti smo mogli da naučimo da je Intel najveći svetski proizvođač čipsa (i svašta još o кноњ хоњ tehnologijama)
OMG, ovo skoro da je bolje od Politikine vesti da je neznamkoji institut kupio Пи-Ци-Ар (PCR) uredjaj.

ON: Ne mislim da je ovde problem govor - Popaj originalno i jeste redneck. Ja nikako ne mogu da razumem sta je u ovom dijalogu duhovito.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Mahoney

a jesu li i vama dosadile price da su teletabisi skaradni, suicidalni i so gay?

meni su oni tako nezni i krhki, bas za bebe...

:beba:
E upravo to.
Meni je došlo da postavim grupu na fejsbuku - PODRŠKA TELETABISIMA.

Ljudi su krajnje nepravedni prema ovom crtaću.

1) Sećam se jedna moja poznanica rekla je: - Ja sam mom sinu od 5 godina zabranila to da gleda. Razlog je taj što jedan teletabis nosi žensku tašnicu i odeću. Čega je to poruka? Čega?

Ja joj objašnjavam -Alo, ti teletabisi nisu ni muška ni ženska stvorenja. Oni su robotizovane ovčice.
Pošto su androidi, dakle roboti sa ugrađenim ekranima na stomaku, oni ne mogu biti ni muško ni žensko.

Od ta četiri robota, njih trojica su se svojom voljom više pronašli u muškom identitetu, a ovaj četvrti više u ženskom.

Nigde ne piše da se bespolni roboti moraju pronaći samo u muškim identitetima?

2) Postoji teorija da je ta serija pravljena za decu ometenu u razvoju.

Nije istina! Deca ometena u razvoju nemaju posebne serije.
Oni se jedino mogu uporediti s decom od 2 ili 3 godine jer ostaju na tom nivou, ali ne postoji ništa specijalno što je samo za njih.

Teletabisi su jednsotavno pravljeni za dečicu do 4 godine starosti.
Forsirana je energija veselja umesto jake fabule i to je to.

Iza svih napada na teletabise stoje - homofobi, antienglezi (jer to je ipak engleski crtać emitovan kad je Britanija bila najomraženija, a to je bio period rata u Iraku) i kao treće napad ,,bukvalnih racionalista'', koji ne shvataju što bi umesto realnih ljudskih karaktera, neko izmišljao robotizovane ovčice.
Korisnikov avatar
By jukie

Ja joj objašnjavam -Alo, ti teletabisi nisu ni muška ni ženska stvorenja. Oni su robotizovane ovčice.
Pošto su androidi, dakle roboti sa ugrađenim ekranima na stomaku, oni ne mogu biti ni muško ni žensko.

Od ta četiri robota, njih trojica su se svojom voljom više pronašli u muškom identitetu, a ovaj četvrti više u ženskom.

Nigde ne piše da se bespolni roboti moraju pronaći samo u muškim identitetima?
E pa to ti je pogrešno objašnjenje.... Lala i Po su ženski teletabisi; Lala je toliko napadno stereotipno ženski teletabis da je strašno; buduća očajna domaćica;

Po je mala devojčica: Although many are unsure of Po's gender, or consider her to be male (possibly because of her scarlet color and tomboyish antics), she is clearly referred to as female in several episodes, such as "Dad's Portrait" (Episode 216, first broadcast 1998) and "Numbers: 2" (Episode 30). ),

Dipsi je definitivno muški teletabis (sa sve fudbalskom loptom), a problem je nastao kod Tinki-Vinkija jer nosi tašnu (i to je sve što može da se kaže o njegovom queer identitetu. Nosi tašnu). Odeću teletabisi ne nose (sem šešira)
Korisnikov avatar
By Loni
I ju Jukie pa ti im znaš i imena.
Zaista si profesionalac u pogledu poznavanja dečkih programa.
Svak irespekt. Trebaće mi tvoje znanje.

Ja se nisam toliko udubljivao u priču. Zapravo odlegao sam ih samo jednom.

No, čak i da je neki dečak uzeo tašnicu, ne vidim po čemu i taj identitet ne bi bio legitiman?
No u ovom slučaju nije stvar o tome.
Korisnikov avatar
By blabla54380
sama spica teletabisa sa onom bebom u suncu je morbidna da morbidnija ne moze biti. plasi mene kao odraslog coveka :smeh: a ne moju decu. mislim uopste nije bitno da li su musko ili zensko, ceo taj "crtani" je psiho teske kategorije.
i oni manga crtaci su isto pshio zato sto ajd sto su ruzni nego se mnogo brzo menja svetlo-tamno odnosno poput stroboskopa, to nije ydravo ni za oko ni za mozak.

a sto se tice rts-a koliko sam ja uspeo da skapiram gledajuci emisiju trezor i jednu emisiju u kome je gostovala dugogodisnja urednica decijeg programa '70 i '80 godna, gde je receno da je taj arhiv ocuvan da postoji, ali da danasnja politika decijeg programa odnosno celog rts-a ne dozvoljava onakav deciji program kakav je bio tih godina.

sve u svemu ja sam sa interneta prosle godine skinuo sa torenta kolekciju od 32 disnijeva filma, za dobar deo sam nasao titl, nesto i na hrvatskom, sto sam kasnije obradio u srpski :D

kad se zavrsi digitalizacija arhiva rts-a, verujem da ce se pojedine stvari naci u prodaji, tipa kolekcija opstanka na 16 dvd-a u lepom pakovanju.
Korisnikov avatar
By Loni
Ti imaš više dece?
Ja mislio jedno.
U jebote kad stiže i brak i decu i još da priznaš sebi da voliš i muške.
Ko da imaš preko 4 banke.

Meni je to sunce s bebećom glavom bilo preslatko.

O japanskin animama malo znaš.
Pa njih ima oko 6 000
i potpuno su različiti.
Nisu svi ko YU Go i ova sranja, koje naši otkupljuju-

Idi na sajt Anime Freak TV.
Onda idi traži po žanru anime - psihološke, istorijske, dramske.

Dobićeš poptuno smirene anime. Bez samurajskih pokreta, menjanja drečavih boja i sl.

Ja recimo Diznija ne volim.
Bolji mi je od Lunli Tjunsa, ali brate sve mi nešto na isti šablon.
- Lepa princeza, muško atleta i junak.
Jedna zloća i dva tri sporedna lika - komičara.
Sve je vrlo predvidivo.

Inače Diznija optužuju i za rasizam.

Miki i Mini su veštački belci.

Imaju crne uši (simbol kose), a samo lice im je belo.

Čemu to?

Slika

I Šilja je takav i Belka i Horacije?

A gde su takvi miševi, psi i konji u prirodi?
Ne vidim da je nekima lice različito od ušiju.

Ako su patkovi belci čemu insistiranje da to budu Miki i Mini?
Mogli su biti totalno crni ili totalno beli,

e al ne.

Dizni je hteo da oni budu simboli prosečnih Amera - belci sa tamnom kosom.
Odut belo lice i tamne uši.

Rasisitčki kompromis. Fuj.
Korisnikov avatar
By blabla54380
miki i mini su njegova kreacija. znaci kreacija. to je umetnost i ne vidim mrvu normalnosti u mozgovima onih koji ga optuzuju za rasizam. havarija koliko se danasnji covek izdrkava na temu diskriminacije, rasizma itd. uzas.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sprinter

a sto se tice rts-a koliko sam ja uspeo da skapiram gledajuci emisiju trezor i jednu emisiju u kome je gostovala dugogodisnja urednica decijeg programa '70 i '80 godna, gde je receno da je taj arhiv ocuvan da postoji, ali da danasnja politika decijeg programa odnosno celog rts-a ne dozvoljava onakav deciji program kakav je bio tih godina.
Nije to samo ovde slučaj nego i recimo u Americi gde su generacije odrastale na Ulici Sezam, a danas se te stare epizode prodaju (na DVD) sa upozorenjem da su namenjene nostalgičnim odraslima i da se nikako ne prikazuju modernoj predškolskoj deci.

Koliko sam shvatio, nisu politički korektne...
Korisnikov avatar
By m..
Omg ja ich ne razumem onaj strip.
Korisnikov avatar
By Mars
Šta li su u Ulici Sezam našli politički nekorektno...Broj crnih i žutih lutaka u kadru je bio manji od 50%?

Bezveze.

Envej...snimaju i dalje jako lepe epizode...

''
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars

Šta li su u Ulici Sezam našli politički nekorektno...Broj crnih i žutih lutaka u kadru je bio manji od 50%?
Ne to, nego "društvene vrednosti" koje su te epizode promovisale su demode, npr. mnoga čudovišta su mrzovoljna i gunđaju i viču, umesto da se samo povazdan smeškaju, jer nije lepo biti mrzovoljan; onda cookie monster se davi u kolačićima a to je nezdravo i deca ga oponašaju; onda deca imaju određene odgovornosti a ne samo "prava" kao danas, i odrasli ne skaču na svaki njihov mig
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!