Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Inspirisana fenomenalnom knjigom Isidore Bijelice “Apostoli Urbanog Beograda”, zelim da postavim ovu temu kao vas personalni izbor ljudi koje smatrate “apostolima” Bg-a. Da pojasnim termin “apostol”: dakle radi se o liku koji je koracajuci ovim velegradom ostavio autentik pecat svojim delom, radom ili bilo cime, sto ga je ucinilo imortalnim. Navescu jednog iz istoimene knjige u pitanju je Oliver Mandic ili “Kralj Beograda nocu”,kako ga je Isidora preimenovala. U knjizi se pominju takodjei Ljubomir Simunic, Vladimir Jovanovic-srpski vorhol., itd…
Dakle mozete navesti bilo koju poznatu licnost koja je po vama taj “Apostol”, koji je koliko na vas, ostavio I trag na asfaltu ovih(ne bas tako cistih ) ulica.U glavnoj zoni fejmous partimejkeri su bili Marina Svabic,Sonja Savic (pokoj joj dusi-KOJU JA OBOZAVAM I SMATRAM JE NASOM NAJBOLJOM GLUMICOM),Marija Tasovac, Vlasta Mikic…

Moj prvi “apostol” ili bolje receno apostolka, bice jedna sasvim (ne)obicna blondina, rave barbika, I jedan od vodja beogradskog Undergrounda (u koju je tajno zaljubljen complete establishment). U pitanju je suzana Vladislava Zlatanovic, ponatija kao “TAXI” ili jos poznatija kao Luna Lu. Nju mozete mrzeti, ili voleti, nema sredine. Jedna od voditeljki kultnog radija B92 I zvezda “XZ” muzickog magazine. Uzor mnogim teenagerima gay populacije pogotovu transrodno queer populacije.Tranvestiti su zeleli da budu ona, lezbejke su zelele da se bude pored nje, dok su se homuseksualci rado druzili sa njom dok je bila student.
Mezimac BG tehno scene,ACID vojvotkinja I pokretac dark & hot demokratije koja prelazi svaku granicu. Njen zivot je skandalozan, kao I ona sama.
Vamp queen osvojila je srce Beograda nakon njenih dnevnika koje je objavljivala pod nadimkom Luna Lu I postavljala “IN and OUT” modele po principima jedne trendseterke.Zivot joj tece uobicajno I skandalozno. Izborila se sa brdom traceva, istinitih ili laznih I nastavila da seta svoj mantil od PVC-a kroz grad Beograd, sa perikama,koje menja poput gacica, koje obicno (kao sto je I sama izjavila) ne nosi ! 

To be continued… Mystica Lady is BACK ! (ili :KONACNO SU MI UKLJUCILI NET)

:google:
Korisnikov avatar
By Winter
jbte koji ti je q...... oces otvoriti 1001 temu,pa da imamo sta raditi naredne 3 godine....
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Ona baba sto trazi pare za lek sestri
AAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA!!! SKROZ!! i onaj tip sto stalno ispred maxija trazi tipa 18,50 dinara :lol:
Korisnikov avatar
By Loni
Mislim da su svi ,,apostoli urbanog Beograda'' žešći foliranti na čelu sa Sarajkom Isidorom Bjelicom.

Ako je uopšte biti urban Beograđanin išta pozitivno, što je vrlo relativno, po meni bi to trebalo da bude osoba, koja je avangarda IZNUTRA, a ne spolja.

Dakle, nije mi bitno što je Oliver Mandić imao kemp imidž. Što se ofarbao 1979.godine kad to niko u Beogradu nije radio i obukao haljinu, ako je on iznutra JADAC kao što i jeste.
Homofobičan je, nacionalista i dobrovoljac Arkanove garde.

Dakle nije mi bitno što je Koja iz Discipline Kičme, naizgled urban roker, koji tvrdi kako beži od ,,seljačke muzike'', ukoliko je izjavio: - Zar ćemo dozvoliti pederima da promovišu svoj sistem vrednosti?
Ako snima pesme po tekstovima Vladije Nikolaja Velimiroviča i priča kako odmor provodi najpre što ode na nudističku Adu Bojanu, a zatim u manastir Ostrog da okaje grehe.

Naročito mi nisu urbanu u pozivinom smislu BEOGRADSKI SINDIKAT, koji su preuzeli zapadnjački žanr (hip hop) i način odevanja, a s druge strane u svojim pesmama jačaju konzervativne vrednosti (pravoslavlje vera nesalomiva, treba li da tolerišem Hrvate, hej parade? ).

Urbana apostolka nekada je bila i Slađana Milošević, ali je snimanjem pesme o Srbiji sa ruralnim motivima, snimanjem plakata ,,kosovo je Srbija'' i podržavanjem Koštuničine vlade ne bi li dobila novac za nove projekte, taj epitet izgubila.

Nikad neću opristiti B92 što je uošte emitovala tu pesmu i stavljala je kao hit dana tamo neke 2002.

Po čemu su urbani apostoli Isidora Bjelica i njen muž Pajkić?
Što ona spolja ima moderne šešire i što je proputovala svet, ali ustoličuje srpski nacionalizam?

Niko od njih.

Jedino po meni urbani apostoli bili bi oni, koji zaista kao uzori pomeraju ponašanje populacije, koja ih obožava, ka humanističkim vrednostima.
A to su:

1) Borka Pavićević - zbog odličnog programa njenog Centra za kulturnu dekontaminaciju.

2) Biljana Srbljanović - zbog toga što je glavn iscenarista serije ,,Otvorena vrata''. Seriju su pisali njih četvoro, ali je Bilja osmislila da se prvi put pravi serija o junakinji, koja nije tipična srpska domaćica, već avangardna umetnica.

3) Čeda Jovanović - zbog energije koju je oduvek imao. Još od studentskih protesta.

4) Želimir Žilnik - zbog toga što je režirao film ,,Marble Ass''.

5) Rambo Amabeus.
Iako ovaj umetnik nije rođeni Beograđanin već Bokelj iz Herceg Novog, on duhom dokazuje da jeste apostol nečeg novog.
Dopada mi se mnogo toga što radi. Naročito ono iz prvobitnih perioda.
Za razliku od drugih zvezda, nikad se nije politički prodao...

6) Cela porodica Kovač.

Kornelije Kovač - iako Subotičanin, kao odličan kompozitor
pokojna Spomenka Kovač - jer je pisala scenario za odličnu seriju ,,NEki novi klinci'' - jedna od najboljih dečjih serija kod nas, koju mogu gledati i stariji.
i Dve starije 'ćerke zbog muzičkih uspeha.

Od pokojnika bih izdvojio i Dragana Stojnića.

Od urbanih apostola Novog Sada na pamet mi padaju Đorđe Balašević i Zvonko Bogdan. (Nikako Nataša Bekvalac).
Korisnikov avatar
By antibiotic
one and only - bebi dol.
olja ivanjicki - pokoj joj dusi.
By Swanheart
uummmm Dzoni Rackovic sa svim svojim ludilom :smirk:

Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
Svi frajeri iz Kneza i Strahinjića Bana koji se ovih dana šeću i apostolkama :giggle: .. šalim se, naravno.

1) Bebi Dol - zato što žena živi onako kako joj se živi, a ne kako društvo očekuje (mada je i vrstan umetnik). U nekom širem smislu može se reći da je feministkinja (u najboljem mogućem smislu)

2) Gorica Nešović & Dragan Ilić - zato što umeju da probude Beograd. Verujem da bi stanari prestonice bili primetno nervozniji da nema osoba koje mogu da im začine jutro humorom, tolerancijom .. bez cenzure i scenarija.

stvarno ne mogu da navedem još nekog ... zar ih je tako malo?

@loni: lep spisak :D
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Ulix
Milan Mladenović
:up:

legenda
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Swanheart
uummmm Dzoni Rackovic sa svim svojim ludilom :smirk:

Slika
Dzoni. Da.
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Kakve bre Lune Lu??! :eviltrep:

Piksi u Knezu :rock: i lik sa cilindrom na Obilićevom vencu :sesir:

Duško Radović- Beograde dobro jutro! Đoko Vještica i stara ekipa Studija B.

Slažem se za Bebi dol.

Milena Dravić (i muž joj), Ružica Sokić, Radmila Živković, Rahela Ferari...

+ pola moje zgrade, neki su poznati, neki nisu
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, meni su to neki drugi ljudi, za koje kontam da vecina ni ne zna, pa nekako nema smisla navoditi..
Korisnikov avatar
By Dina
Milan Mladenovic i meni. Pa onda Gile iz Orgazma. I uopste grupe EKV i Elektricni orgazam me podsecaju na Beograd osamdesetih i ono sto je mogao da bude da nisu dosle devedesete...
Originally posted by Loni
Mislim da su svi ,,apostoli urbanog Beograda'' žešći foliranti na čelu sa Sarajkom Isidorom Bjelicom.

Ako je uopšte biti urban Beograđanin išta pozitivno, što je vrlo relativno, po meni bi to trebalo da bude osoba, koja je avangarda IZNUTRA, a ne spolja.

Dakle, nije mi bitno što je Oliver Mandić imao kemp imidž. Što se ofarbao 1979.godine kad to niko u Beogradu nije radio i obukao haljinu, ako je on iznutra JADAC kao što i jeste.

Dakle nije mi bitno što je Koja iz Discipline Kičme, naizgled urban roker, koji tvrdi kako beži od ,,seljačke muzike'', ukoliko je izjavio: - Zar ćemo dozvoliti pederima da promovišu svoj sistem vrednosti?
Ako snima pesme po tekstovima Vladije Nikolaja Velimiroviča i priča kako odmor provodi najpre što ode na nudističku Adu Bojanu, a zatim u manastir Ostrog da okaje grehe.

Naročito mi nisu urbanu u pozivinom smislu BEOGRADSKI SINDIKAT, koji su preuzeli zapadnjački žanr (hip hop) i način odevanja, a s druge strane u svojim pesmama jačaju konzervativne vrednosti (pravoslavlje vera nesalomiva, treba li da tolerišem Hrvate, hej parade? ).

Urbana apostolka nekada je bila i Slađana Milošević, ali je snimanjem pesme o Srbiji sa ruralnim motivima, snimanjem plakata ,,kosovo je Srbija'' i podržavanjem Koštuničine vlade ne bi li dobila novac za nove projekte, taj epitet izgubila.

Nikad neću opristiti B92 što je uošte emitovala tu pesmu i stavljala je kao hit dana tamo neke 2002.

Što ona spolja ima moderne šešire i što je proputovala svet, ali ustoličuje srpski nacionalizam?

Niko od njih.

...
Ovde bih se slozila sa Lonijem. Mozda jedino malo ne za Isidoru, posto je gay friendly. Takodje bih tu smestila i Sonju Savic. Nadam se da su se obozavaoci dovoljno oporavili od njene smrti da im ne nanosim dusevni bol :D ali zenu kad god sam videla na tv pricala je negativno o gayevima, gay zaveri itd. Kod njih mi je jos porazavajuce sto kao oni su neka alternativa, pomeraju granice, a onda se ispostavi da nikakve granice ne pomeraju, nego ih jos ucvrscuju... Mozda su isli po svetu ali su svud poneli svoje predrasude a i nije dovoljno sto ih imaju nego jos svoja televizijska pojavljivanja koriste da ih ispoljavaju. Od njih su mi, hajde ne mogu da kazem urbaniji, ali osobe sireg duha Indira Radic i sin Marinka Rokvica (za njega sam cula da je izjavljivao kako mu je drag prijatelj gay, te kako podrzava gayeve itd).
Korisnikov avatar
By Sunce
Zivotinje u zooloskom vrtu, vrapci, golubovi, gugutke, ribe u Savi i Dunavu, psi lutalice i macke, buba svabe, komarci, to su pravi apostoli.

Jedna i jedina, Milena Dravic. :tetka: :love: :kiss:

Slika
Korisnikov avatar
By Loni
Setio sam se još jednog. VLADA DIVLJAN.
Jes' da odavno živi u Beču, ali on je u svakom pogledu urbana legenda Beograda.

Tu bi mogli bitii Krstić i Šaper i cela ekipa ,,Idola''.

Mogao bih da stavim neke stare Beograđane kao što je Radmila Karaklajić,
zatim naravno Bebi Dol.

Od političke scene to bi bili Vesna Pešić naravno, kao i pokojni Ivan Đurić, Stambolić i Žarko Korać.

Može da prođe i Bajaga. Ne fascinira me nešto, ali je tokom 80-tih stvarno bio faca.
Korisnikov avatar
By Loni
E da...

Teofil Pančić
Petar Luković
Svetlana i Ceca Luković (Peščanik)

moram da stavim i Verana Matića i Olju Bećković.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Dina
Ovde bih se slozila sa Lonijem. Mozda jedino malo ne za Isidoru, posto je gay friendly. Takodje bih tu smestila i Sonju Savic. Nadam se da su se obozavaoci dovoljno oporavili od njene smrti da im ne nanosim dusevni bol :D ali zenu kad god sam videla na tv pricala je negativno o gayevima, gay zaveri itd.
mislim da to ima nekakve veze sa nekim njenim prijateljem koji se zarazio sa HIVom i to obznanio a nakon toga mu je puno ljudi okrenulo leđa. O tome je govorila u "Balkanskoj ulici". Bar ja povezujem to sa time.
By Hans
Ah, pa to je lako... Bebi Dol i Mustafa :D , Oliver Mandic, Milan Mladenovic, Jovan Cirilov, Sladjana Milosevic, osamdesete u Beogradu i Beograd u njima... ta vremena se ne vracaju...( u glavi mi je pesma "Miki Miki" i place mi se sada)
By Ulix
Originally posted by Hans_87
( u glavi mi je pesma "Miki Miki" i place mi se sada)
Kakva slučajnost, i meni se plače kad čujem tu pesmu. :lol:
By Hans
Originally posted by Ulix
( u glavi mi je pesma "Miki Miki" i place mi se sada)
Kakva slučajnost, i meni se plače kad čujem tu pesmu. :lol:
Slutim li ironiju ili... :D
Nisu to krokodilske suze, vec...neka nostalgija, ne znam...Sladjana je Sladjana.
I zasto, ali zasto me stalno citirash?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by antibiotic
one and only - bebi dol.
Sonja Savic..
Korisnikov avatar
By Blady
Dodajem Sladjana Milosevic
By Ulix
I zasto, ali zasto me stalno citirash?
:lol:

Evo neću više, oprosti mi ako možeš. :hamlet:

A pesma je... (sledi moj omiljeni smajli) :katemoss:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Stripi
Ovde bih se slozila sa Lonijem. Mozda jedino malo ne za Isidoru, posto je gay friendly. Takodje bih tu smestila i Sonju Savic. Nadam se da su se obozavaoci dovoljno oporavili od njene smrti da im ne nanosim dusevni bol :D ali zenu kad god sam videla na tv pricala je negativno o gayevima, gay zaveri itd.
mislim da to ima nekakve veze sa nekim njenim prijateljem koji se zarazio sa HIVom i to obznanio a nakon toga mu je puno ljudi okrenulo leđa. O tome je govorila u "Balkanskoj ulici". Bar ja povezujem to sa time.
Ivan Vdović iz grupe Šarlo Akrobata
By Hans
Originally posted by Loni

Niko od njih.

Jedino po meni urbani apostoli bili bi oni, koji zaista kao uzori pomeraju ponašanje populacije, koja ih obožava, ka humanističkim vrednostima.
A to su:

1) Borka Pavićević - zbog odličnog programa njenog Centra za kulturnu dekontaminaciju.

2) Biljana Srbljanović - zbog toga što je glavn iscenarista serije ,,Otvorena vrata''. Seriju su pisali njih četvoro, ali je Bilja osmislila da se prvi put pravi serija o junakinji, koja nije tipična srpska domaćica, već avangardna umetnica.

3) Čeda Jovanović - zbog energije koju je oduvek imao. Još od studentskih protesta.

4) Želimir Žilnik - zbog toga što je režirao film ,,Marble Ass''.

5) Rambo Amabeus.
Iako ovaj umetnik nije rođeni Beograđanin već Bokelj iz Herceg Novog, on duhom dokazuje da jeste apostol nečeg novog.
Dopada mi se mnogo toga što radi. Naročito ono iz prvobitnih perioda.
Za razliku od drugih zvezda, nikad se nije politički prodao...

6) Cela porodica Kovač.

Kornelije Kovač - iako Subotičanin, kao odličan kompozitor
pokojna Spomenka Kovač - jer je pisala scenario za odličnu seriju ,,NEki novi klinci'' - jedna od najboljih dečjih serija kod nas, koju mogu gledati i stariji.
i Dve starije 'ćerke zbog muzičkih uspeha.

Od pokojnika bih izdvojio i Dragana Stojnića.

Od urbanih apostola Novog Sada na pamet mi padaju Đorđe Balašević i Zvonko Bogdan. (Nikako Nataša Bekvalac).
Imam utisak da je tebi urban onaj ko bi ti dozvolio da paradirash Beogradom. E pa vidis, ja svoj gay identitet gradim na drugi nacin i NIKADA ne bih shetao na toj ulici gde i ti. I sve se vrti oko nekakvih prava...Ja prvi ne volim to shto je nekome drugaciji seksualni identitet karta za sve i svja na ovom svetu, ukljucujuci i zanimanje- nekome je to sto je aktivista zanimanje...Sve i da nam dozvole okupljanja, mi ne bismo znali sta bismo sa tim.
Slazem se, licemerje je izvozni srpski proizvod ali ti ljudi rade jos nesto u zivotu osim sto mrze/ne mrze homoseksualce po Beogradu. Meni nije bitno da li me voli Sladjana Milosevic ili ne, meni se dopada to sto ona radi. Kad kazem Sladjana ne mislim na Kosovo i na to sto ona MENE mrzi vec na Kairo, Amsterdam, Fantasticno putovanje, Princezu. Ti ljudi nisu priznati zato sto su mrzeli tebe i tvoja "prava".Uvek ce postojati neko ko ce te mrzeti. I na takozvanoj "sceni" postoje oni koji se mrze medjusobno.
A propos "Kosovo je Srbija". To ako se Kostunica i "Obraz" bore za Kosovo, ili jos neki "srpski" interes ne mora da znachi da mi ne smemo. Veliki broj gay ljudi misli da je urbano ako je protiv te parole, jer je povezuje sa njima a to je njihova krivica sto zbog njih oni i koji zele da odu u crkvu- ne smeju!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by E. M. O.
Originally posted by Stripi
Ivan Vdović iz grupe Šarlo Akrobata
Hm... moguce da je imala neki takav razlog. Samo meni je bilo ruzno ono sto je govorila a i ponavljala je takve svoje stavove, ne samo u toj emisiji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!