Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Ako ste primetili na trafikama je pocelo da se pojavljuje veoma interesantna kolekcija pod nazivom “100 licnosti koji su promenili svet”. Evoluciju covecanstva do danasnjeg dana obelezio je 20 vek.
Mi cemo ovde da navedemo NASU kolekciju licnosti koji su “promenili” svet ili uticali na njega. Moze da bude u pitanju neki naucnik,muzicar,glumac, politicar..Dakle sva moguca zanimanja su zastupljena,sve vrste umetnosti I ljudi iz svih mogucih oblasti. Mozete naravno ako zelite,a sto ne bi bilo lozse da ukratko napisete nesto o toj licnosti, I zasto ste izabrali bas nju?

Ovu temu cu zapoceti sa jednim piscem koji je veoma uticao na svet knjizevnosti u svakm pogledu. Herman Hese,rodjen 1877god. Mladom buntovniku,pacifisti I fenomenalnom piscu koji se uvek javno izjasnjavao protiv kako je on to nazivao “krvave besmislice”.
Nakon I Sv.rata napusta Nemacku I postaje svajcarski Drzavljavnin. Poznat po romanima “demijan” (Koji toplo preporucujem da se procita), svima poznati “stepski Vuk”, “Sidarta”, jedna od najpoeticnijih njegovih dela, “Narcis I zlatousti” I krunisanje njegovog pisanja “Igra zlatnih peril”.
Herman Hese je dobio Nobelovu nagradu za knjizevnost 1946 godine. Ziveo do 1962 godine. H.H. sam izabrala zato sto je njegov roman “Demijan”, koji sam procitala prvi put u svojoj 16 godini mnogo uticao na mene I moju licnost, promenio neke moje poglede na svet, I drasticno poljuljao moju veru u samog Boga hriscanskog (koja je ionako visila o koncu nakon majcine smrti u mojoj 14 godini).

:sunce:
Korisnikov avatar
By Li
Steven Spielberg - odrasla sam uz njegove filmove.

Stiven Spilberg (rođen 18. decembra, 1946 u Sinsinatiju, Ohajo) američki režiser.
Prvu nagradu je dobio sa 13 godina za 40-to minutni film "Escape to Nowhere" snimljen osmomilimetarskom kamerom. Sa kratkometražnim filmom "Amblin" je osvojio prvu nagradu na Festivalu u Atlanti. Taj uspeh mu je omogućio i potpisivanje prvog ugovora sa producentskom kućom Universal (Universal-MCA). Prvi veliki uspeh je postigao s filmom Ajkula (Jaws, 1975). Spilberg je jedan od najuticajnijih režisera današnjice. Dobitnik je tri Oskara i nagrade za životno delo. Za najbolju režiju i fotografiju (Šindlerova lista iz 1993.) i najbolju režiju za film (Spasavanje redova Rajana iz 1998 godine).
Filmovi Stivena Spilberga

* Indijana Džons 4 (2007)
* Minhen (2005)
* Rat svetova (2005)
* Terminal (2004)
* Uhvati me ako možeš (2002)
* Suvišni izveštaj (2002)
* A.I.: Veštačka inteligencija (2001)
* Spasavanje redova Rajana (1998) (Nagrada Akademije, Najbolji režiser)
* Izgubljeni svet: Park iz doba Jure (1997)
* Amistad (1997)
* Šindlerova lista (1993) (Nagrada Akademije, Najbolji režiser, Najbolja kamera)
* Park iz doba Jure (1993)
* Kuka (1991)
* Indijana Džons i poslednji krstaški rat (1989)
* Uvek (1989)
* Carstvo sunca (1987)
* Boja purpura (1985)
* Indijana Džons i Hram sudbine (1984)
* I. T. vanzemaljac (1982)
* Otimači izgubljenog kovčega (1981)
* 1941 (1979)
* Bliski susret treće vrste (1977)
* Ajkula (1975)
* Šugarlend ekspres (1974)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!