- 18 Apr 2006, 01:46
Konacno se dokopah najnovijeg dela Tomb Raider serijala. Posle mukotrpnog oslobadjanja 10 giga prostora koliko ova igra zahteva, i moleci se da ce igra ipak raditi na mojoj skromnoj masini, uspeo sam da vidim i to cudo. Igra se dosta razlikuje od prethodnih delova. Prvo sto se primeti je nov sistem komandi na koji ce vam trebati malo vremena da se naviknete. U TR: Angel of Darknes, postojala je podrska za misa koju ja uopste nisam koristio, medjutim TRL je skoro nemoguce igrati bez misa. Lara izgleda nikad bolje! U odnosu na prethodne delove, zaista je napravljen ogroman skok. Prvi nivo je u Boliviji gde Lara trazi neki kamencic, zaboravih kako se zove, zapravo, u pitanju je training nivo gde se upoznajete sa potezima koje je moguce izvesti i sl. (Jedna od vecih novina je magnetic grapple koji moze da se zalepi za metalne objekte i time postaje vestacka lijana). O trajanju igre je jos rano da komentarisem, igrao sam skoro sat vremena a progres prijavljuje da sam presao samo 1%. Inventar je pretpreo ogromne promene. Npr ogranicenja u broju health packova i sl. Sada je moguce nositi samo 3 HP-a. HP-ovi i oruzija se sad sakupljaju jednostavnim prelaskom preko itema. Koliko sam shvatio ne moze u isto vreme da nosi dve razlicite puske... Videh da postoji i opcija Pistol Upgrade... Pistolji naravno i sad imaju neogranicen ammo. Novina su i Check Point-ovi od kojih nastavljate igru ukoliko Lara tragicno prevremeno zavrsi svoje bivstvovanje. Toliko za sad. Nastavak sledi kako budem prolazio kroz igru
E da, za kraj:
The minimum system requirements are as follows:
OPERATING SYSTEM: Microsoft Windows 2000, XP
CPU: Pentium 3 1.0Ghz or Athlon XP Equivalent
RAM: 256MB
GRAPHICS: 100% DirectX 9.0c compatible 64 MB 3D Accelerated Card with TnL (GeForce 3Ti / Radeon 9 series)
SOUND: Microsoft Windows 2000/XP compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)
DVD-ROM: Quad-speed (4x) DVD-ROM drive
HARD DRIVE: 9.9GB free disk space
INPUT DEVICES: 100% Windows 2000/XP compatible mouse and keyboard
The recommended system requirements are as follows:
CPU: Pentium 4 3.0Ghz or Athlon XP Equivalent
RAM: 1GB
GRAPHICS: 100% DirectX 9.0c compatible 512 MB 3D Accelerated Card (Nvidia GeForce 7800 / Ati X-1800)
SOUND: Microsoft Windows 2000/XP compatible sound card (100% DirectX 9.0c compatible)
DVD-ROM: Eight-speed (8x) DVD-ROM drive or faster
E da, za kraj:
The minimum system requirements are as follows:
OPERATING SYSTEM: Microsoft Windows 2000, XP
CPU: Pentium 3 1.0Ghz or Athlon XP Equivalent
RAM: 256MB
GRAPHICS: 100% DirectX 9.0c compatible 64 MB 3D Accelerated Card with TnL (GeForce 3Ti / Radeon 9 series)
SOUND: Microsoft Windows 2000/XP compatible sound card (100% DirectX 9.0c -compatible)
DVD-ROM: Quad-speed (4x) DVD-ROM drive
INPUT DEVICES: 100% Windows 2000/XP compatible mouse and keyboard
The recommended system requirements are as follows:
CPU: Pentium 4 3.0Ghz or Athlon XP Equivalent
RAM: 1GB
GRAPHICS: 100% DirectX 9.0c compatible 512 MB 3D Accelerated Card (Nvidia GeForce 7800 / Ati X-1800)
SOUND: Microsoft Windows 2000/XP compatible sound card (100% DirectX 9.0c compatible)
DVD-ROM: Eight-speed (8x) DVD-ROM drive or faster