- 14 Jan 2008, 01:40
Poglavlje šezdeset tri - I BELIEVE I CAN FLY
- Ja idem iz zemlje, dalekog mesta
gde ima puno mleka, peciva i testa
gde je ravno, toplo i zeleno
na poljima mirise seno kosheno!'
- Duso, moras li da pevas tu groznu pesmu - upita nervozno Swanimir. Putovali su ceo dan i ova kamuflaza ga je nervirala.
Bananica podize lazne grudi i namignu mu. Kapetan se, protiv svoje bolje, nasmeshi.
- Mili moj, to je neophodno za misiju! Ako hoces, mogu da se pretvorim u matoru gataru? Sa sve cirevima i dlakavim bradavicama? -
- Nenene, dobro je i ovako - brzo primeti Swan.
Konji poleteshe kad ih je Bananica oshinuo bichem. Spijun je znao svoj posao i odavno je nabavio magicnu torbicu bez dna koja mu je fantasticno stajala sa crnim i crvenim haljinama. Dodatni plus je bio to sto je iz torbice mogao da izvuce bukvalno sve.
Ujutru je pred zaprepascenim lovcem i kapetanom istresao sarena kola sa mrsavim konjima, kao i nekoliko karmina i senku za ochi. 'Iju mene, kako sam nespretna, ja sam samo prosta mlekarica!' podvrisnuo je. Swanimir je razmisljao kako je zaista zastrasujuce sto je on u tom trenutku ZAISTA video malu mlekaricu. 'To je dar, talenat... da te ljudi vide onako kako sebe vidis' objasio je Bananica i skocio na kola krcata sirevima i pavlakom.
Sutekh se od muke prejeo pavlake i zaspao u kolima. Mucile su ga nocne more... video je VelikogZlogMedveda kako ga poliva medom (do tada je sve bilo ok jer su to cesto radili), ali umesto da ga lize bacio je na njega koshnicu punu pchela-ubica. Kraljica je vikala na njega iz mraka, video je veshticu Morganu koja mu nudi kreme na prodaju i Denija&Daliborku kako vode ljubav.
Tu se probudio s vriskom.
- Hoce li neko meni da kaze gde idemo? -
Bananica se uozbilji na trenutak - Trenutno smo u tvom kraljevstvu, lovche. Trazimo bilo koje magicno bice da nam pomogne. Tralala, ja sam mala od mlekara, nosim miris nara, suknjica mi sva vrcava! - zapeva spijun kad ih je prestigla grupa trgovaca.
Swanimir je jeo sir i pushio. Cigareta ga je smirivala, a kroz duvanski dim je mogao da vidi sve figure upetljane u zlocin. Onda mu je nesto privuklo paznju. Brzo je skocio sa kola i svojom palicom opalio sumnjivi zbun.
- AJOOOJ! - viknu zbun. - KRETENU! -
Bananica zaustavi konje, a Sutekh nape luk i strelu.
Zbun se odize od zemlje, a ispod njega se ukaza Deksijevo lice. - Sta me tuces! Imam dozvolu za sve magicne gljive! -
- Milice bre, jesmo rekli da vise ne udaras sve sto ti je sumnjivo! To je mag i travar Deksi, on nam je prijatelj!
- Swanimire, zaboravio si ko te je izlecio od peruti! - viknu Deksi i ubaci jednu magicnu gljivu u usta. - Oce neko? Dobro je za probavu, migrenu, umiruje zivce i izaziva intenzivne halucinacije. -
- Daj dve, nesto sam sav nikakav - dobaci Sutekh i skoci sa kola. - Ima li nesto jace? Mislim da mi je srce slomljeno! -
- Ehrm... fatalna ljubav? Ima pravu stvar - Deksi izvuce ogroman kolac iz svoje torbe. - Izvadim ti srce za minut, neces ni da osetis! Mozes da ga cuvas u tegli na sigurnom mestu posle, a dajem i garanciju od tri godine! -
- Ovaj... neka hvala, mislim da cu da se napijem -
Bananica parkira kola i konje nazad u torbicu. - Travaru, jesi li video mozda neko magicno bice, treba nam pomoc? -
- Ma tu je negde bila Svejedno, ali se uradila najstrashnije. Ona inace ne uzima moje preparate, ali je uzela ovaj prashak protiv mamurluka... - Deksi izvadi kesicu sa prashkom i zagleda se u sadrzaj. - SRANJE! POGRESNA KESICA! -
- Znaci delis neke prashkove sumnjivog porekla! Daj noge ovamo! -
- Swanhearte, sta smo rekli za te noge i pogresno usmereni bes!?! - viknu Bananica.
- SRANJESRANJESRANJE! Moramo da je nadjemo! Dao sam joj prasak broj 2 za regulisanje raspolozenja! -
- Pa sta, bice dobro raspolozena ceo dan - primeti Sutekh dok je gledao ruzicaste zeke koje su lovile ljubicastog lava. Glava mi je bila puna mlecne izmaglice, a video je jedan sir kako mu mashe iz kola.
- NE RAZUMETE! Ako joj ne dam protivotrov, ima da bude zauvek neraspolozena i ljuta! Jeste li videli na sta lici besna sirena!!!!-
- Na besnog vepra u sezoni parenja koji je upravo nagazio koprivu? - primeti Bananica.
- I to je tek pocetak! Brzo, moramo do najblize vodene povrsine! -
Bananica uzdahnu. - Uvek zena mora da se brine o svemu - i poce nesto da izvlaci iz torbice. - Ovo je moj magicni cilim. Molim SVE da se izuju pre nego sto stanu na njega, muka je da se cisti a praherom nikako ne mogu svu prashinu da izbacim. Ajde, ajde, brze to malo! -
- Nema potrebe, ja vec letim, zar ne vidite? - rece Sutekh
- Isuse! ODMAH DA SI DOSAO OVAMO SUTEKH! - vrisnu Bananica
Poleteli su ka jezeru Mloh Nes.