Originally posted by bothways
Originally posted by str00ja
Trinarno
Honey, kaze se Ternarno.
Ovo nisam znao, hvala na ispravci both
Originally posted by KorvinOdAmbera
Samo moram ovo da dodam:
Jeeste, mnoogo je bolje i lepše da im nalepimo etiketu poremećaja seksualnog razvoja...
edit: Nemci ih zovu i interseks i hermafroditima i dvopolcima..
Ako je Englezima uvredljivo, a Nemcima nije, šta ćemo sad?
Pa zovu ih i kod nas hermafroditi, ne kažem da je to sačuvajbože, ima i evnusi, ali hermafroditi zaista asocira na bespolnost/dvopolnost u flori i fauni. Plus na baš takvo rezonovanje naleteh u ovom članku.
I ja se samo pozvah na to da je DSD
medicinski najpravilnije, jer je to u tom slučaju prosto dijagnoza, naravno da neću da ih zovem de-es-de-ovci (jbt ko neka stranka
), a još manje da to smatram poremećajem. Ja lično ću ih zvati interseksualnima, ili prosto interseks, kao što kažem i transseksualni i transseks. Ili, za ovo drugo postoji skraćenica TG, mogla bi tako da se implementira i IS npr.
Koki, da ne misliš da se izdrkavam, meni je pojam interseksualnog inače zanimljiv baš zato jer se malo zna o njemu, a ni sam ne znam mnogo, i jer je takvih ljudi jako malo i totalno su bačeni u šezdesetpeti plan, a kao prošireno se turaju u koš seksualnih manjina.
Zato sam započeo diskusiju o njima, i iznosio neke svoje stavove, ali i činjenice. Nadam se da ne misliš da te napadah. Nisam ja u stilu da se iz inata prepucavam ni sa kim sa foruma, a posebno ne sa tobom