Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
mene je taj deo baš zbedačio. prvo se upitaš čemu tolika drama oko jedne ekskurzije i to na jadransku obalu, a onda kad devojka reče kako oni svi o tome maštaju tri godine... tuga.
:(
Korisnikov avatar
By Srklet
jos su vecina tih roditelja rudari. stedilo se mjesecima da se dijete posalje na tu ekskurziju.
Korisnikov avatar
By Mars
U jbt.

Al stvarno, onaj doček, onaj izlazak iz autobusa...ona padanja u zagrljaj. U najmanju ruku kao da su preživeli seriju terorističkih napada...

Ne znam...u moje vreme i na mojim ekskurzijama...pa da je polovini u busu kisla glova - smestili bi se svi na preostala sedišta, po petoro na jedno, i sve bi se pretvorilo u veliko zezanje (sa elementima vatačine). Sigurno niko ne bi kao Melisa sedeo na mokrom sedištu dok mu kaplje odozgo...

E, a sigurno bi po dolasku priredili takav spektakl prema kome ovo gore nije ništa. Bilo bi tu ridanja :D trauma, nedolaska sledeće nedelje u školu, niko ne bi smeo da nas pita ništa dok smo tako potreseni :D maksimalno izvukli kompenzaciju od agencije itd.

Možda to i ovi rade ;)
Korisnikov avatar
By Mars
A šta je to mešovita srednja škola?

Zato što se direktro preziva Mešanović?
Korisnikov avatar
By Madonna
ne nego su valjda 2 srednje u jednom objektu. i guess
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
to ti je jedan budalasti epitet kojim se označava da školu pohađa i muško i žensko. :lood:
Korisnikov avatar
By Madonna
pa kako to, ako se ne promeša, muški neće videti ništa osim muških, pa će da postanu peederi. i obrnuto..
Slika (<-nove :radosnice :, espešli za ovaka saznanja)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
a ne, to drugo mešanje, tj. nemešanje, odnosilo se na "dve škole pod jednim krovom". tu je pol/rod već nebitna stavka, glavno je da se ne pomeša krs' sa nekrs'. i to. :zvezdice:
Korisnikov avatar
By bas bleu
mesovita je boy/girl a ne confessionally mesovita?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Lepa Krepa

a ne, to drugo mešanje, tj. nemešanje, odnosilo se na "dve škole pod jednim krovom". tu je pol/rod već nebitna stavka, glavno je da se ne pomeša krs' sa nekrs'. i to. :zvezdice:
Ok. Drugo mi je padalo na pamet.

Ja bih nazvao drugačije ipak, možda "kombinovana, zajednička...".
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by bas bleu

si.
to je, pretpostavljam, ostalo još od one rodne segregacije u obrazovanju, kad su škole bile istospolne :evil: i imale u imenu odrednice "muška" i "za devojke", pa je sledstveno tome i mešovitost trebalo eksplicirati kad se pojavila.

ali zanimljiva je asocijacija na etničku mešovitost. mislim da bi bilo potpuno nezamislivo nazvati neku školu u bih "mešovitom" po etničkom principu (mislim, eksplicitno joj staviti taj epitet u naziv) a da se to ne doživi kao uvredljivo. što bi bilo sasvim ok i lijepo i božije, da samo nije te male neprijatne činjenice da su školski programi izdeljeni po etnonacionalnom principu, pa se onda (barem tamo gde je mešovitost takva da se ne izdvaja jedna većinska grupa) školske smene, zgrade, deca i svet as we know it dele na dva, da se slučajno ne izmešaju.
no dobro, bar ova dečica koja su imala tu sreću pregolemu da se izrode na etnički očišćenim teritorijama ne moraju da brinu o tome. njima je dobro, "drugi" su daleko, ne moraju da paze na koja vrata ulaze kad dolaze u školu i mogu sa svima opušteno da se druže u dvorištu.
:pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Mars

ali zanimljiva je asocijacija na etničku mešovitost. mislim da bi bilo potpuno nezamislivo nazvati neku školu u bih "mešovitom" po etničkom principu (mislim, eksplicitno joj staviti taj epitet u naziv) a da se to ne doživi kao uvredljivo.
...i da nije u TLN :D

''
Korisnikov avatar
By Mars
Kako lepo...

"Ja ne želim da svom trogodišnjem Svenu, koji je zaljubljen u Esmu, objašnjavam zašto odjednom moraju sjediti u odvojenim prostorijama. Niko nema pravo da ih odvaja!"
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by bas bleu

si.
to je, pretpostavljam, ostalo još od one rodne segregacije u obrazovanju, kad su škole bile istospolne :evil: i imale u imenu odrednice "muška" i "za devojke", pa je sledstveno tome i mešovitost trebalo eksplicirati kad se pojavila.

ali zanimljiva je asocijacija na etničku mešovitost. mislim da bi bilo potpuno nezamislivo nazvati neku školu u bih "mešovitom" po etničkom principu (mislim, eksplicitno joj staviti taj epitet u naziv) a da se to ne doživi kao uvredljivo. što bi bilo sasvim ok i lijepo i božije, da samo nije te male neprijatne činjenice da su školski programi izdeljeni po etnonacionalnom principu, pa se onda (barem tamo gde je mešovitost takva da se ne izdvaja jedna većinska grupa) školske smene, zgrade, deca i svet as we know it dele na dva, da se slučajno ne izmešaju.
no dobro, bar ova dečica koja su imala tu sreću pregolemu da se izrode na etnički očišćenim teritorijama ne moraju da brinu o tome. njima je dobro, "drugi" su daleko, ne moraju da paze na koja vrata ulaze kad dolaze u školu i mogu sa svima opušteno da se druže u dvorištu.
:pinknaocari:
the good old trusted why-should-we-address-the-reality-when-we-can-hold-onto-the-things-that-are-of-no-consequence-anymore policy. makes sense now.
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, ja bih htio istaknuti jos jednu stvar, koja je meni vazna u tome hocu li se smijati nekome ili ne.

ovoj djeci se, unatoc doista kriminalnom izgovoru, ne mogu smijati iz razloga koje napisah, ali sam se zato bez problema ismijavao s onom hajdi sto je imala onu neku ultrakičastu proslavu. zasto? pa ona je spizdila desetine tisuca eura na to i kad ima para da ostvaruje svoje retardirane snove i time se razmece po drustvenim mrezama, e onda je zasluzeno meta za ismijavanje.
By str00ja
Pa ja sumnjam da se iko od nas, koji se smejasmo i smejemo Melisinom dijalektu, smejao i njenoj tj. njihovoj propaloj ekskurziji. Meni je zaista žao ako im je propala ekskurzija kojoj su se toliko radovali.

Poenta je da je za mene Melisin naglasak apsolutni i vankontekstualni okidač smeha, i da bih mu se smejao i da je ona odgovarala na neku uličnu anketu, i da je recitovala pesmu, i da je držala govor na nečijoj sahrani. I moje smejanje njenom naglasku ne bi imalo apsolutno nikakve veze sa mojim razumevanjem i empatijom prema nekoj od dotičnih situacija.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by str00ja

Pa ja sumnjam da se iko od nas, koji se smejasmo i smejemo Melisinom dijalektu, smejao i njenoj tj. njihovoj propaloj ekskurziji.
slazem se. rekao bih da ljude jednostavno nije bilo briga za to.
By str00ja
Originally posted by Popeye
Originally posted by str00ja

Pa ja sumnjam da se iko od nas, koji se smejasmo i smejemo Melisinom dijalektu, smejao i njenoj tj. njihovoj propaloj ekskurziji.
slazem se. rekao bih da ljude jednostavno nije bilo briga za to.
Pa korektnije je da ih ne bude briga, nego da se smeju tome.

S druge strane, mogao se napraviti klip u drugom kontekstu, koji bi prikazao lošu materijalnu situaciju žitelja Banovića i razočaranost prekinutom ekskurzijom učenika Mješovite škole. I mogla se tome posvetiti i tema, onako na političkom, ekonomskom i sociološkom nivou. Pitam se zašto to niko nije uradio.

:maca:
Korisnikov avatar
By Srklet
ili jednostavno nije stavljen clip na youtube? :D
By str00ja
Ali, da ovaj klip nije postavljen na you tube, kako bismo mi onda uopšte došli na ideju (kao što jesmo baš na ovoj stranici ove teme) da ovi rudari jedva sastavljaju kraj s krajem i da je ekskurzija puno značila ovim učenicima? I pride razvili empatiju prema tome?
Korisnikov avatar
By Srklet
pracenjem brojnih drugih medija? :D ili se racuna samo sto je na youtubeu? :D
By str00ja
Pa i ovo sa youtubea je zapravo isečak reportaže iz vesti, koliko se da primetiti. A baš me zanima koje su novine, televizijska ili radio stanica van BiH izvestili o ovoj nemiloj situaciji, pa čak i u okviru rubrike vesti iz regiona. A sumnjam da prosečan građanin Srbije i Hrvatske prati detaljno informativni program BiH. Ako si ti Popaje mislio o ovoj situaciji u Banovićima na jesen 2010, kada se i dogodila, onda ti stvarno svaka čast :)
Korisnikov avatar
By Srklet
ja samo objasnih zasto meni nije smijesno. :angel:
By str00ja
I ja samo naglasih da je smejanje Melisinom akcentu ipak potpuno nezavisno od ekonomske i socijalne situacije u Banovićima i žalosno okončane učeničke ekskurzije, te da se može smejati prvom, uz razumevanje i saosećanje sa drugim :)
Korisnikov avatar
By Incubus
Predlažem da svi dušebrižnici plate ekskurziju Melisi i drugarima na Maldivima.
Žalosno jeste, ili žolosno :lol: ali zapamtite u svakom zlu neko dobro, ova naša zajebancija npr.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!