- 31 Jan 2015, 11:47
Kada mi se desilo ono letos sto ste svi citali, sve to mi je bilo potpuno strano, neocekivano je doslo sve.Nisam sve mogao razumeti toliko toga je bilo sve drugacije i toliko uvida odjednom.
To zlo koje sam pomenuo gore ono je nagrnulo.Svako jutro do tog jutra vozio sam se gradskim prevozom, normalno, bez neke vece guzve.
Tog jutra kada sam dosao na stanicu bila je gomila ljudi, ljudi su se gurali u autobus, pustio sam jedan, cekam drugi, ista prica, morao sam uci da ne zakasnim.Ljudi su se gurali gnjecili me a meni je kao nesto reklo da pognem glavu ponizno.Kada sam osetio granicu izasao sam iz autobusa i isao peske.
Tako je bilo danima.To stanje me pratilo ali od svukuda su se pojavljivali ljudi zeleci sukob a ja sam samo cutao.Otisao sam u crkvu isto je bilo, otisao sam da mi objasne to.Osetio sam sukob i izasao, nekoliko njih je kao po svaku cenu zelelo da stvori sukob u meni.I krenem plakati zbog njih, biti ponizan, biti niko i odem.
Stanje je sacuvano.Trazio sam coveka sa kojim mozes samo sedeti i cutati, na ulici su me saletali, svi su hteli da me uvuku u sukob.
Na kraju se to i desilo, pa sam tragao za odgovorima, zasto.
To zlo je ogromno, akumulirano i putuje kroz ljude, ono ko da napada.
Dete mi neko prislo i trazilo novac ja mu dam, pitam ga za neki autobus i posalje me u suprotnom smeru, neka zena tu pitam nju ona kaze u drugom smeru, pitam dete ono tvrdi jedno zena drugo, na kraju odem samo, dete krene zamnom, ubedjuje me ko vuce za rukav, ja otrcim.
Posle par dana iselio sam se iz tog stana, odmah iznajmio drugi, privremeno kod neke zene dok se ne vratim u svoj stan.Ta zena je bila pricalica, ali rekoh sebi ok, mogu slusati, medjutim tog drugog jutra krenula me uvlaciti u njene drame, da joj sudim, molila me da joj sudim.Ja u soku, samo odem, posle par dana me izbacila iz stana i izvredjala, samo sam pokupio stvari i izasao.
Cekao sam da se zavrsi jedan sudski spor koji mi znaci, to me je godinama opterecivalo, medjutim postalo mi nebitno i dobijem poziv za raspravu i ono sutra krenu strajkovati advokati, to se odlaze.
Neko ce reci da sam lud i paranoican ali te stvari sve idu jedna za drugom.
Jos nisam uspeo naci coveka sa kim bih cutao a bio prisutan u njegovom prisustvu.