Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by Mars

Ne.

Znate li da kada bismo na sebi imali samo odevne predmete čija reč izvorno postoji u srpkom jeziku - imali bismo na sebi samo rukavice i grudnjak.

Možda nisam lepo objasnio, spava mi se.
na koje pitanje si odgovorio NE ,Vetura? :smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Ma na FB i MIT još...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Jeste li znali da se kao napajanje rubinskog lasrera koristi bela svetlost?
Korisnikov avatar
By Burak
Ne!
A da li ste znali da na svijetu ima najmanje ljudi sa plavim očima i da se brojnost plavookih progresivno smanjuje?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne.

Jeste li znali da je kod starih slovena postojao obicaj da kada imas oca, koji ne moze da pomaze odnosno vise trosi nego sto moze da stvori, imas puno pravo da ga ubijes, i to u sumi, kamenom po glavi a ako imas musko dete koje je starije od 10 godina ono mora da gleda a moze i da ucestvuje? (valjda se zove prstenovanje taj obred, nesto tako)
Korisnikov avatar
By Mars
Ja čuh da je to prisutno i kod novijih Slovena...dedu u šumu i sekirče....

ElEm...

Jeste li znali da se Queen Elisabeth I i Queen Marry Stewart nikada nisu srele?
Korisnikov avatar
By Burak
Da!
A da li ste znali da je Tina Tarner samo umjetničko ime koje koristi gđa Ana Bulok?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne

edit: Da

Jeste li znali da je oksitocin hormon srece (tokom ograzma) i zaboravljanja :B ?
Korisnikov avatar
By Burak
Ne!
A da li ste znali da u kilogramu limuna ima više voćnog šećera nego u kg jagoda?
Korisnikov avatar
By *deni*
Nisam znao.

A da li ste znali za slučaj da je anakonda izašla iz WC šolje ?

Jedna 73-godišnja penzionerka iz poljskog grada Vroclava zaprepastila se kada je iz njene WC šolje izašla anakonda duga skoro dva metra, saopštila je policija, prenosi "Telegraf".
Zmija je podigla poklopac i pokušala da izadje iz WC šolje.
Srećom žena je brzo reagovala, zatvorila poklopac i pozvala policiju.
" Bila je veoma uplašena,ali je uspela da se snadje ",rekao je potparol policije Pavel Petrijkovski agenciji AFP.
Policajci i zaposleni u lokalnom zoološkom vrtu uspeli su da, ubrzo po dolasku u stan, uhvate zmiju.
Zvaničnici veruju da je anakonda najverovatnije pobegla,a u stan ove žene je dospela preko kanalizacionih cevi.
Zmija je trenutno smeštena u vroclavski zoo vrt, a policija je pokrenula istragu sa ciljem da pronadje njenog vlasnika.
Anakonde spadaju u najveće zmije na svetu i prosečno dostignu dužinu od 5,5 metara, a njihovo prirodno stanište su močvare i vode Južne Amerike.
:zmija:
By Orion
I've heard that one before.

Slika

:awesome:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Anhedonie
Jeste li znali da je kod starih slovena postojao obicaj da kada imas oca, koji ne moze da pomaze odnosno vise trosi nego sto moze da stvori, imas puno pravo da ga ubijes, i to u sumi, kamenom po glavi a ako imas musko dete koje je starije od 10 godina ono mora da gleda a moze i da ucestvuje? (valjda se zove prstenovanje taj obred, nesto tako)
Zar to nije lapot, koji se obavlja malim sekirčetom, a na kraju otac daje sekirče sinu i kaže: eto ti da imaš da i ti mene tako ubiješ?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by jukie
Zar to nije lapot, koji se obavlja malim sekirčetom, a na kraju otac daje sekirče sinu i kaže: eto ti da imaš da i ti mene tako ubiješ?
Pa moguce da je i to neka verzija istog obicaja na nekoj drugoj teritoriji. I danas se razlikuju obicaji po Srbiji a tad je razlika sigurno bila jos veca, veca teritorija i slabija komunikacija.
By str00ja
Originally posted by jukie
Pa moguce da je i to neka verzija istog obicaja na nekoj drugoj teritoriji. I danas se razlikuju obicaji po Srbiji a tad je razlika sigurno bila jos veca, veca teritorija i slabija komunikacija.
Lapot je relativno novija praksa (beležena čak i do I i II svetskog rata), i to baš kao tipično srpska, rasprostranjena uglavnom po istočnoj Srbiji. Često je celo selo bivalo pozvano da gleda kako sin ubija oca ili unuk dedu. Neki naučnici čak pretpostavljaju da nema tolike veze sa slovenskim nasleđem, već da potiče od sličnog običaja Rimljana.

Tako da ovo o čemu je Anhedonije pisao može, a i ne mora da bude povezano s tim. Kontam da ni Rimljani, a ni Sloveni nisu sigurno jedini narodi koji su u ona doba (a Srbi i u kasnija :giggle: ) dolazili na ideju da eliminišu seosku gerijatriju, po principu svako svoga, jer zanoveta i nije produktivna ni u kom smislu.
By str00ja
Jeste li znali da kod Eskima postoji običaj da kada putnik bude primljen kao gost u nečijoj kući (a oni su baš često putešestvovali zbog koječega), kao sastavni deo gostoprimstva dobija i pravo da, ako želi, polno opšti sa ženom domaćina?

(Međutim, ova velikodušnost ima samo takvo pokriće, jer ako se domaćinu nešto desi, gost je dužan da preuzme kompletnu brigu o pokojnikovoj ženi, deci i domaćinstvu.)
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by str00ja

Kontam da ni Rimljani, a ni Sloveni nisu sigurno jedini narodi koji su u ona doba (a Srbi i u kasnija :giggle: ) dolazili na ideju da eliminišu seosku gerijatriju, po principu svako svoga, jer zanoveta i nije produktivna ni u kom smislu.
Nemoj sad da postaješ tako ličan... :placko: Što sam ti ja jadan učinio? :deda:
Korisnikov avatar
By mish_beli
Ne. :)
Dopada mi se ova tema, jako :)

Jeste li znali da su slonovi jedine zhivotinje koje ne mogu skakati?
By Glasnik

Ja ne mogu da verujem da Kinezi nemaju reči "da" i "ne".
Iako izgleda neverovatno to je u praksi gotovo sasvim logično.

Npr.
Q: Da li si ti Srbin?
A: Srbin.

Q: Da li si žedan?
A: Žedan.

Kapiraš šablon... ;)

OT: Ne. I mislim da bi to pitanje trebalo da se dopuni sa ''kopnene'' životinje. ^^

Da li ste znali da je na teritoriji današnje Srbije rođeno 17 rimskih imperatora što Srbiju čini drugom zemljom po redu po tom broju? (Prva je, naravno, Italija.) ;)
Korisnikov avatar
By taurus
mislio sam 10

Jeste li znali da mO muva Iris?
By str00ja
Originally posted by 2kune
Originally posted by str00ja

Kontam da ni Rimljani, a ni Sloveni nisu sigurno jedini narodi koji su u ona doba (a Srbi i u kasnija :giggle: ) dolazili na ideju da eliminišu seosku gerijatriju, po principu svako svoga, jer zanoveta i nije produktivna ni u kom smislu.
Nemoj sad da postaješ tako ličan... :placko: Što sam ti ja jadan učinio? :deda:
Pa nisi mi ništa učinio... :pervert:
Zato i nisi od koristi! :sekirica: :lapot:

ont:
jbt ne! :shok: :lol:

Jeste li znali da je otvarač za konzerve izmišljen 48 godina nakon što je napravljena prva konzerva?
Korisnikov avatar
By 2kune
aaa zaaato... ako je samo to... :giggle: dođi mali, dođi... na, na... učinit će tebi čika... :pervert:

znao sam...
a jeste li znali da to JNA nikada nije saznala i da se tamo odvajkada za otvaranje konzervi koristio tupi i iskrivljeni nož za mazanje? :deda:
By str00ja
:seda kod kune u krilo i mazi ga po bradi:

pa nisam znao, al sam naslućivao.

Jeste li znali da su standardna obuća uz odeždu prethodnog Pape bile bele martinke? To je bila specijalno naručena linija za njega od brenda Dr. Martens, a bilo je naručeno i još sto pari za njegovo šire osoblje i vatikanske službenike.
Korisnikov avatar
By Burak
Ne!
A jeste li znali da se kraljica Kleopatra, prije nego je postala slavna zvala Duško Ilić?
By Glasnik
Originally posted by Glasnik88

Npr.
Q: Da li si ti Srbin?
A: Srbin.
A šta u slučaju odrečnog odgovora? Krene da nabraja zemlje članice UN dok ubode moju??
''

Evo nađoh ti Yangyang da ti pojasni, da se ja ne bih zapetljao jer nisam toliko dobar u mandarinskom. ^^

Videćeš već da postoji generalno reč koja znači negaciju i nju samo staviš ispred glagola. Dakle, nije nužno da kažeš samo Srbin, možeš da odgovoriš s rečju koja znači ''Jesam''. A ako nisi, onda staviš tu reč za negaciju i dodaš ''Jesam'' što daje ''Nisam''. :D
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Burak

Ne!
A jeste li znali da se kraljica Kleopatra, prije nego je postala slavna zvala Duško Ilić?
Nismo. Najs.

Jeste li znali da je Ernest Hemingway završio samo osnovnu školu i kurs daktilografije?
Korisnikov avatar
By mish_beli
Ne.

...Da ako kinete dok vozite 100km/h, necete nishta videti tachno 90m?
(Osim ako niste fenomen pa ne zatvarate ochi dok kijete )
Korisnikov avatar
By Mars
Kako sad pa to? Inercija, relativnost...?

Jeste li znali da svo raspoloživo zlato na planeti čini kocku stranica samo 20m? (vidim sad negde kažu 25)

@Glasnik88, hvala!
Korisnikov avatar
By *deni*
Blage veze nisam imao.

Da li ste znali da je Dragomir Bojanić Gidra, populatni Žika iz Žikine dinastije, pod pseudonimom „Antoni Gidra“ (Anthony Ghidra) u Italiji snimio desetak vesterna i akcionih filmova. Za ulogu u filmu „Balada o revolverašu“ (1967. ) režisera A. Kaltabijana dobio je i nagradu.

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!