Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
pa to je lako, nek fino priznaju istospolni brak pa ćemo mi, jadni grešnici, manje griješiti. Uostalom, nek oni, malo za pormjenu, manje opće sa djecom a više međusobno.
By J...
Originally posted by Alexandrus Magnus

A kakav bih odgovor dao? Prvo bih pojasnio probleme u prevodima, a zatim objasnio da kanoni tretiraju muzeloznistvo kao i svaku drugu hetero preljubu (po stavu Crkve, svaki sex van crkvenog braka je blud), a onda objasnio da je Bog ljubav i da nema tog greha koji nece potonuti na pucini Bozije milosti i covekoljublja...
A jel to znaci da sad taj neko vise ne sme da to radi? Ili moze ali da posle svakog seksa mora da "okaje" grehe? (samobicevanjem, postom i sl. :D )

I zar nije nezdravo ubacivati ljudima u glavu grizu savesti za stvari za koje uopste ne treba da je imaju?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by J...

A kakav bih odgovor dao? Prvo bih pojasnio probleme u prevodima, a zatim objasnio da kanoni tretiraju muzeloznistvo kao i svaku drugu hetero preljubu (po stavu Crkve, svaki sex van crkvenog braka je blud), a onda objasnio da je Bog ljubav i da nema tog greha koji nece potonuti na pucini Bozije milosti i covekoljublja...
A jel to znaci da sad taj neko vise ne sme da to radi? Ili moze ali da posle svakog seksa mora da "okaje" grehe? (samobicevanjem, postom i sl. :D )

I zar nije nezdravo ubacivati ljudima u glavu grizu savesti za stvari za koje uopste ne treba da je imaju?
Ne znam cemu sada ovakav komentar... I kako si izvukla ovakav zakljucak iz mog posta. Ja sam upravo govorio o oslobadjanju od grize savesti...
Korisnikov avatar
By Stripi
A jel to mora čoek po zakonu osjećat grižu savjesti? I šta ako ne osjeća? Jel on oma loš čoek?
By J...

Ne znam cemu sada ovakav komentar... I kako si izvukla ovakav zakljucak iz mog posta. Ja sam upravo govorio o oslobadjanju od grize savesti...
Poslednje pitanje je vise bilo uopsteno, nevezano za tvoj odgovor.

Ali me odgovori na prva dva pitanja i dalje zanimaju. :)
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by Stripi
A jel to mora čoek po zakonu osjećat grižu savjesti? I šta ako ne osjeća? Jel on oma loš čoek?
Ako ubijes nekog i ne osecas grizu savesti, da, onda si los covek... Ako pokrades nekog i ne osecas grizu savesti, da, los si covek... Ako uvredis ili ozalostis nekog svojim delom ili recju, a ne osecas grizu savesti, da, los si covek...

Ima jedna divna replika iz (jebem li ga kojeg) filma:

"S obzirom da ne verujes u pakao, iznenadices se koliko je vruce u njemu" :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Wow, how deep. Na grižnju savjesti, batofkors, Crkva ima kopirajt?
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by Stripi
Wow, how deep. Na grižnju savjesti, batofkors, Crkva ima kopirajt?
Naprotiv, vec sam rekao...

Ali to sto neverujuce tera na grizu savesti, verujuci zovu grehom, dakle stvar je u terminologiji. Svi mi imamo moralne principe, bili verujuci ili ne...
By J...
Eto u cemu je problem. Cim krenes da postavljas mnogo pitanja oznace te kao "gresnika". :happysmoke:

A onda... :obesen:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Eto u cemu je problem. Cim krenes da postavljas mnogo pitanja oznace te kao "gresnika". :happysmoke:

A onda... :obesen:
Opet ne vidim na osnovu cega si ovo zakljucila...

Rekao sam da Crkva nema monopol na grizu savesti, vec da je ona prirodna za sve, zvali mi uzrok grize savesti grehom ili ne...
By J...

Opet ne vidim na osnovu cega si ovo zakljucila...

Rekao sam da Crkva nema monopol na grizu savesti, vec da je ona prirodna za sve, zvali mi uzrok grize savesti grehom ili ne...

Na osnovu ovoga:

Ovo je ozbiljno pitanje, nije ironija.

Nisu mi jasna ta proizvoljna tumacenja religije i jedino sto je ironicno je kako mentalno zdravlje vernika zavisi od toga na kakvog ce svestenika naici, da li ce biti sirih shvatanja ili ne.
Korisnikov avatar
By Dzi
Питање:
Помаже Бог,

Мишљења сам да осми март, такозвани дан жена правосавни не треба да славе, а наш народ масовно придаје значаја томе датуму.

Реците нешто о томе.
Боро

Одговор:
Бог ти помого Боро,

Наш народ не слави само 8. март него и много других неважних "празника". Битно је да се једе, пије и весели, а каква је сврха многи и не питају. Ових дана слушам рекламе на нашим радио станицима где се организују "прославе" 8 марта по ресторанима уз богат мени и добру музику. Па онда сам себе питам о чему наш народ размишља кад у прву недељу Часног поста иде да банчи и слави нешто ко зна шта.
Највећи је проблем што многи такви раде како раде а кад им крене по злу, онда долазе и траже савет зашто им се то дешава. Кад им свештеници казу разлог и кад их посаветује они одмах имају изговор "како то раде сви" не могу да будем изван друштва.
Људи брину шта ће им друштво казати а не брину какав ће одговор од Господа добити.

8.март има сигурно неку важност за покрет жена, али сигурно није толико битан да се због њега гази Часни пост.

С поштовањем
о.Драган
Korisnikov avatar
By Stripi
8 mart je osmislio sam ženski Sotona!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!