- 21 Dec 2007, 01:37
Poglavlje šesto - SLATKA MALA
- I da li se promenilo nesto medju nama tokom godina? upitao ga je
- Ne znam, zaista ne znam...
- Ne mozes da ne znas! Ja te i dalje volim kao prvog dana. Pogledao ga je i prisao za korak blize.
- Sutekh, proslo je vise od dvadeset godina, dogovorili smo se da je ovo ludost, ne mozemo biti zajedno, jednostavno je to nemoguce...Mi NE SMEMO biti zajedno!
- Iz nase veze proizaslo je nesto prelepo, zar ti nije stalo do toga? On treba da zna istinu!
- NIKADA! Tajna mora ostati medju nama i u ovoj shumi.
- Kako si samo tvrdoglav! rekao je i poljubio ga. Poljubac je trajao kratko, ali dovoljno da obojici zaklecaju kolena.
- Ovo je ludost!
- Reci mi da ti to nije prijalo medvedicu moj!
- Ne zovi me tako!
- Znam da me volis, znam da me gotivis! Ti si moj veliki snazni medved! Reci mi da me volis!
- Volim te. rekao je tiho a potom se trgao, i razbesneo
- Znao sam! Zelim te! Ovde, u ovoj kolibi, zelim da ponovo budemo zajedno!
- Hajde, nemamo mnogo vremena...Moram da se vratim ostalim medvedima...
Zabranjena ljubav...
Tako slatka i tako opasna. Sutekh i VelikiZliMedved su pre dvadeset i tri godine zapoceli vezu za koju niko nije smeo da zna. Ipak, Sutekh je bio lovac i desna ruka kraljice Shishmish, a njegova najveca i jedina ljubav, gospodar zveri...Jedan od promenljivih...
Uvek je postojala granica u shumi. Oni koji love, i oni koji su plen. Oni su tu granicu presli i zapoceli igru sa zabranjenim vocem. Krili su se po praznim kolibama, nalazili po zapustenim mestima kraljevstva i nakon jedne burne i romanticne veceri, napravili su gresku koja sada luta sumom kao dokaz njihove strasti.
- Kako je on? upitao je medved sada u ljudskoj formi.
- Porastao je, snazan je kao ti... Zaista je prelep.
- Dobro.
Medved se pravio ravnodusnim, a istina je da je svoga sina krisom gledao...
Ipak on je bio drvoseca i mnogo puta su im se putevi susreli.
Znao je da on ne sme da mu se priblizi i kaze mu ko je. Ne bi on to razumeo.
- Voli me! Voli me kao one veceri! Uzdahivao je Sutekh.
........
A nedaleko od kolibe gde su lovac i gospodar zveri strasno obnavljali gradivo iz knjige ljubavi, jedna mala devojchica se sheta u shumi.
Vrlo posebna devojchica... koja je imala nezgodu da se rodi u pomalo priglupoj porodici. Prilikom rodjenja, babica Morgan le Fay je bila zgrozhena migoljavom kreaturom koja je upravo ispala iz stomaka majke i zavrishtala 'ZHENSKO JE' bez detaljne provere, napravivshi tako jednu od istorijskih greshaka u kraljevstvu. Od prvog dana, majka je Blentu, od miloshte Blentinu, oblachila u haljinice, pushtala joj loknice i davala lutke za igrachke. S druge strane, mala Blenta je shvatila da tako ima neometan pristup dechacima, prema kojima je osecala neobicnu naklonost i uvek je rado igrala klikere u skidanje sa njima.
Mala Blenta se trenutno sheta po shumi, noseci korpicu dzema za svoju baku Jukie. Volela je da pricha sa bakom o pchelama i cvetovima, mada joj nije bilo jasno zasto se baka neprekidno smeje dok to prica.
Uskoro je naisla na bakinu kolibicu i pokucala (blenta je bila lepo vaspitana devojcica, a i jednom prilikom je zategla baku koja se gola mazala medom i to nije bio prijatan prizor). Zachulo se shkripanje kreveta, tupi udarci i uzdasi. Blenta je znala da krevet shkripi kada baka Jukie u posetu dodje pchelar NsHappy, ali baka ipak nije imala toliko dubok uzdah.
Uznemirena zvucima, Blenta je ushla u kolibu gde je zatekla stravichan prizor.
'Medvedu
sidji sa lovca
ovo je pogreshno.'
Lovcu Sutekhu je zhivot pocheo da prolazi pred ochima. Gledao je medvede, vukove, pomahnitale jelene, chak je jednom sluchajno video krchamricu Statuselu sa podignutom suknjom... i prezhiveo... ali sada je mislio da je zhivot gotov. Kada se sazna za greh lovca i medveda, kraljica Shishmish ce ga sigurno pogubiti.
VelikiZliMedved je skochio ispred devojchice koja je chudno mirisala na dechaka i zaurlao 'ZAAAAAAAHORRRRRRDU'
Blenta se nasmejala i pipnula mu nos.
'Meda,
bash si sladak
hocesh malo dzema.'
Sutekh je pokushavao da deluje shto je moguce dostajanstvenije i ozbiljnije u polozhaju lotosovog-cveta-koji-se-otvara i rekao: 'Slatk mala devojchice, prekidash zvanichnu potragu glavnog kraljichinog lovca na medvede i krupnu divljach! Zar ne vidish da sam namamio VelikogZbogMedveda u zamku, i ti me sad prekinula u lovu!'
'Izvinite,
nisam znala
nisam znala da se to zove lov', primeti Blenta i dodade
'moja baka voli to da radi sa pchelarom.'
Sutekh i medved su se cutke pogledali. 'Slatka mala', zabrunda medved, 'koju cenu trazish da nasha tajna ostane skrivena? Da nikome nikada ne isprichash shta si videla ovde?'
Blenta se nasmejala. Od tog osmeha Sutekh se osetio kao zgazhena pogachica.
'Mislila sam,
za pochetak,
malo belog?'
Sutekh je skochio na noge i izvadio vreću iz svoje lovachke torbe. Chist shecer je bio redak medju prostim ljudima.
Medved je kratko prokomentarisao, 'Nishta bez kile belog.'