Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722825#p2722825]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722820#p2722820]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ali ne razumem zašto je to eksploatacija?
zato što imamo fundamentalno različite stavove (i osjećaje, i guess) oko toga što je seks.

probao sam više nego dovoljno seksa bez emocija da znam da mi je defoltno nezadovoljavajući (što ne znači da ga i dalje ne prakticiram :lol: ). a nisam uspio druge ljude pretvoriti u fetiše ili objekte da im u seksualnom kontekstu pristupim kao oruđima zadovoljenja.
Ali ti i tvoji stavovi ne bi bili ugroženi kada bi prostitucija bila legalna i uređena (za šta bi bilo potrebno dosta vremena i rada, jeste pomalo utopijski za trenutno stanje), ali ljudi koji doživljavaju seks 'slobodnije' (for the sake of argument) i žele da učestvuju u prostituciji su ugroženi dok god je ona kriminalizovana.
Korisnikov avatar
By Srklet
@ptica: moji stavovi oko ove teme imaju toliko "veliku" političku težinu da nisam nikad ništa više poduzeo od rasprave na forumu. ;) tako da, sigurno se ne bih aktivno protivio legalizaciji prostitucije. kenjkanje po forumu je, kao što sam u vezi drugih tema često isticao, kurac od ovce. ^^
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722829#p2722829]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722825#p2722825]Srklet napisao:[/url]a nisam uspio druge ljude pretvoriti u fetiše ili objekte da im u seksualnom kontekstu pristupim kao oruđima zadovoljenja.
a zasto smatras tako nesto za losim? postoji citav spektar emocija koje mozes da dozivis samo kroz mogucnost pretvaranja osobe/sebe u seksualno orudje.
ne mislim da je loše, samo kažem da ja to ne umijem. naravno da sam pokušao. :gotika:
iako, tko zna. ako postoji mjesto koje bi to moglo promijeniti, onda je to ovaj grad. iako na iako, to bi morala biti fundamentalna psihološka promjena u kojoj pitanje osjećaja dostojanstva više ne bi bilo centralno konstituciji moje ličnosti. ;)

Alana Bloom: [to Hannibal] I know what you're afraid of. It's not pain or solitude, it's indignity.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722801#p2722801]Srklet napisao:[/url]
sad će ti reći da zbog tvojih konzervativnih stavova treba destigmatizirati seksualni rad kako bi kupci još više profitirali od kupovanja drugih ljudskih bića.

zapravo, nikako da se dohvatimo najvažnijeg momenta cijele priče a to je zašto netko plaća za seks? jasno je zašto ljudi prodaju svoje tijelo. i mislim da to ne treba osuđivati, još manje kriminalizirati.

ali to je pola priče. treba li zauzeti jednak stav prema onome koji kupuje seks?
Naravno da ne osuđujem, štaviše, saosjećam sa njima. To je zaista posljednja slamka za koju se čovjek uhvati kako bi obezbijedio sopstvenu egzistenciju, a nerijetko i svojih bližnjih. Pade mi na pamet Dostojevski i njegova Sonja Marmeladova. :( I kad se sve to ima u vidu, da neko prodaje iz ovog ili onog razloga vlastito dostojanstvo, svoje biće, ono što je on, tjelesno i duhovno, i da neko misli tek tako da dođe i da to uzme i konzumira, onako, jer mu se prosto može, ima novac da plati, jel', e to mi je užasno. Jedni prodaju dostojanstvo iz nevolje, a ovi drugi ga uopšte nemaju. Da se ja pitam, za takve bi radio šerijat :kafa:

Čitava ta "ideja" kupovine bijedna je po kupca i sa tog nekog spoljašnjeg i sa tog nekog unutrašnjeg aspekta. Dakle, imamo taj kapitalističko-materijalistički okvir, provučen kroz patrijarhalnu hipokriziju, a imamo i onaj čisto psihološki - nesiguran sam u sebe/ niko me neće/ružan sam/žena neće da mi puši/pederišem se kad žena ode kod majke na selo/bla, bla, bla. Privid moći, kompleksi i frustracije, to su okidači. I da se ne bi morali suočiti sa vlastitim problemima, koji se na svjesnom planu ne doživljavaju kao problemi, kupci kreću linijom manjeg otpora - platiti uslugu. Na spoljašnjem planu zadovoljava se kapitalistička forma "čist račun - duga ljubav", pošto u materijalističkom svijetu nema mjesta emocijama, a na unutrašnjem planu odlaže se suočavanje sa pitanjima vlastitog identiteta. Sve u svemu, krajnji rezultat je psihijatrijski slučaj koji nikad neće postati ličnost, jer nije u stanju uspostaviti vezu sa drugim bićem, sa bićem koje te prihvata umom, dušom, srcem, tijelom, ali bez interesa, iz čiste želje i htijenja, tebe takvog kakav si, sa svim manama i vrlinama, jednokratno ili na duže staze.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ajoj Antone - Dostojevski... dostojanstvo... telesno i duhovno.... aj aj aj :drama:
Šerijat... no comment...
Predrasude i osuđivanje level malograđanski moral minus homofobija.
Ah, u materijalističkom svetu nema mesta emocijama :drama: - ma dosta više sa tim nametanjem emocija! Zašto seks mora da ide uz emocije?! Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi, vezivanje dostojanstva za seksualno ponašanje? Neki Biblija fazon?
Korisnikov avatar
By Srklet
ali kako smo u međuvremenu izignorirali otvarača topica, postajemo kao neka fakin sekta ovdje! :lol:

iskoristili smo njegov životni problem da se siti ispričamo, a nismo mu ni cipele kupili. e to je beskrupulozna eksploatacija. ^^
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722836#p2722836]ZlatnaPtica napisao:[/url]Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi, vezivanje dostojanstva za seksualno ponašanje?
vrijeđaš moje - emocije! ^^
nisam ništa od toga ustvrdio. govorio sam isključivo o svojoj psihološkoj konstituciji, bez ikakve općenitosti ili ocjenjivanja drugih.

iako, upada mi u oči fraza upražnjava seks bez emocija. the emptiness of it all? :hmm:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722835#p2722835]Anton Pavlovič napisao:[/url] ........ Da se ja pitam, za takve bi radio šerijat :kafa:
dobro sve necitirano, i ja se uglavnom slažem, ali reci mi da se šališ u vezi citiranog. jer ako si ozbiljan, pa, čovječe, po šerijatskim zemljama hetero muškarci, oženjeni ili ne, mogu sve što hoće, pa i jebavati prostitutke bez da im iko bre. čakštaviše, tamo uvijek ili najčešće samo ženske i bivaju kažnjavane pa i kad su silovane.
nisam nikakav islamofob, dapače, samo ukazujem na najgore licemjerje i nepravde koje se rade i sprovode po šerijatskim zemljama, i na otrcanost i totalnu besmislenost exjugovićke fraze "da se ja pitam, za takve bi radio šerijat"......
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722835#p2722835]Anton Pavlovič napisao:[/url]
Čitava ta "ideja" kupovine bijedna je po kupca i sa tog nekog spoljašnjeg i sa tog nekog unutrašnjeg aspekta. Dakle, imamo taj kapitalističko-materijalistički okvir, provučen kroz patrijarhalnu hipokriziju, a imamo i onaj čisto psihološki - nesiguran sam u sebe/ niko me neće/ružan sam/žena neće da mi puši/pederišem se kad žena ode kod majke na selo/bla, bla, bla. Privid moći, kompleksi i frustracije, to su okidači. I da se ne bi morali suočiti sa vlastitim problemima, koji se na svjesnom planu ne doživljavaju kao problemi, kupci kreću linijom manjeg otpora - platiti uslugu. Na spoljašnjem planu zadovoljava se kapitalistička forma "čist račun - duga ljubav", pošto u materijalističkom svijetu nema mjesta emocijama, a na unutrašnjem planu odlaže se suočavanje sa pitanjima vlastitog identiteta. Sve u svemu, krajnji rezultat je psihijatrijski slučaj koji nikad neće postati ličnost, jer nije u stanju uspostaviti vezu sa drugim bićem, sa bićem koje te prihvata umom, dušom, srcem, tijelom, ali bez interesa, iz čiste želje i htijenja, tebe takvog kakav si, sa svim manama i vrlinama, jednokratno ili na duže staze.
ovo sve da. samo postoji veliki broj najviše hetero muških kupaca koji su jednostavno sadisti i bahate psihopate. boli njih kurac i za kapitalizam još manje za analiziranje sopstvene ličnosti, njima je na umu i u duši samo što više iskoristiti, eksploatirati, poniziti, uvrijediti pa i opljačkati i ubiti prodavačicu seksualnih usluga, da mislim da bi zbog brojnih onakvih, kupce tj. mušterije tj. korisnike prostitucije trebalo ne samo nelegalizovati već krivičnopravno goniti i kažnjavati, ili bar u najmanju ruku najrigoroznije skenirati na sve moguće načine.
dosta više s tim "najstarijim zanatom na svijetu"!

p.s. da me neko ne bi slučajno nazvao konzervativnim :lol: ,
naprotiv, ja sam više pravi feminista.
prostitucija je konzervativna. ne zove se džaba najstariji zanat na svijetu......
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722787#p2722787]ZlatnaPtica napisao:[/url]Macane, jedno 3 puta sam rekao, ali mi na to konkretno nije niko odgovorio - većini ljudi sigurno nije životna želja ni da budu šoferi, rudari, građevinci i slično - nego nemaju (mnogo) izbora i moraju da prežive. Pa to nije razlog da napadamo i diskreditujemo same te profesije. Zašto je to razlog da napadamo prostituciju?
ok...izgleda da me pogrešno tumačiš( mislim da me i blady pogrešno tumači).ne napadam,ne diskriminišem,daleko od toga...jednini problem koji ustvari imam sa smom prostitucijom je to što uopšte ljudi diolaze u tu situaciju da nemogu da iskorite neki drugi svoj tlenat ili potencijal pa moraju da pribegavaju prostituisanji...nekako nije fer...(Al sam ja nerealan,ja hoću život da bude fer :zid:)
By Kragi
Anton Pavlovič"]Na kraju radnog dana i rudar, i šofer, i građevinac će skinuti tu štroku sa sebe, neko ko je osuđen da zarađuje prodavanjem "ljubavi" ne skida prljavštinu tako lako, ona se uvlači duboko, poput vlage. Zato samo kažem, ne daj Bože nikome da doživi takvu sudbinu. Naravno, najbjedniji su kupci, to su zaista mizerna bića, ako se uopšte bićima mogu nazvati.[/quote]

:roll:

Prljavstinu?
Btw, ako bi mi za ostvarenje sexualne fantazije bilo neoph
dno 10ak twinkova koje pod normalnim okolnostima ne bih mogao da okupim pa sam 'prinudjen' da platim - zasto bivam mizeran? :(
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722836#p2722836]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ajoj Antone - Dostojevski... dostojanstvo... telesno i duhovno.... aj aj aj :drama:
Šerijat... no comment...
Ah, u materijalističkom svetu nema mesta emocijama :drama: - ma dosta više sa tim nametanjem emocija! Zašto seks mora da ide uz emocije?! Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi? Neki Biblija fazon?
U čemu je problem? Čovjek je malo više od krvi i mesa. Nema to veze sa Bogom i Biblijom, već sa onim što uslijedi nakon prvog rukovanja, ono po čemu se neko pamti.
I zašto učitavaš sadržaj koji ne stoji? Gdje sam ja to napisao da osobe koje upražnjavaju seks bez emocija nemaju dostojanstva? Pa upravo iz tog razloga sam završio post sa "jednokratno ili na duže staze". To je već sloboda izbora svakog pojedinca. Plaćanje, pak, je nešto drugo, gaženjem tuđeg dostojanstva gubiš pravo i na sopstveno. :kafa:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722836#p2722836]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ajoj Antone - Dostojevski... dostojanstvo... telesno i duhovno.... aj aj aj :drama:
Šerijat... no comment...
Ah, u materijalističkom svetu nema mesta emocijama :drama: - ma dosta više sa tim nametanjem emocija! Zašto seks mora da ide uz emocije?! Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi, vezivanje dostojanstva za seksualno ponašanje? Neki Biblija fazon?
ti bi mogao imati malo više razumevanja za feminizam, ptico, u ovoj temi. ozbiljno ti kažem.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Anton Pavlovič napisao:
Šerijat... no comment...
Ah, u materijalističkom svetu nema mesta emocijama :drama: - ma dosta više sa tim nametanjem emocija! Zašto seks mora da ide uz emocije?! Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi? Neki Biblija fazon?
U čemu je problem? Čovjek je malo više od krvi i mesa. Nema to veze sa Bogom i Biblijom, već sa onim što uslijedi nakon prvog rukovanja, ono po čemu se neko pamti.
I zašto učitavaš sadržaj koji ne stoji? Gdje sam ja to napisao da osobe koje upražnjavaju seks bez emocija nemaju dostojanstva? Pa upravo iz tog razloga sam završio post sa "jednokratno ili na duže staze". To je već sloboda izbora svakog pojedinca. Plaćanje, pak, je nešto drugo, gaženjem tuđeg dostojanstva gubiš pravo i na sopstveno. :kafa:
Ići ću korak po korak i rečenicu po rečenicu jer imaš običaj da u svom beletrističkom izlaganju provučeš neke nove premise i izvrneš reči, a i zanemariš neke iznesene poente.

Problem je u tvojim predrasudama.
Nisam rekao da je čovek samo od krvi i mesa.
Ne mora da ima veze sa Biblijom, ali jako podseća.
Poistovetio si seksualno ponašanje sa dostojanstvom, te naveo da dostojanstva nemaju oni koji se bave prostitucijom ovde:
Anton Pavlovič napisao: Jedni prodaju dostojanstvo iz nevolje, a ovi drugi ga uopšte nemaju. Da se ja pitam, za takve bi radio šerijat :kafa:
Onda u prvom postu koji sam citirao opet plaćanje za seks poistovećuješ sa gaženjem tuđeg dostojanstva.

Tako da moja pitanja su i dalje na mestu:
ZlatnaPtica napisao:Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi, vezivanje dostojanstva za seksualno ponašanje? Neki Biblija fazon?
Vel Boy - elaboriraj, ne kontam?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722843#p2722843]Kragi napisao:[/url]

Prljavstinu?
dno 10ak twinkova koje pod normalnim okolnostima ne bih mogao da okupim pa sam 'prinudjen' da platim - zasto bivam mizeran? :(
Moranje kao takvo. I ne, Ptico, nema tu odbijanja, prinuđen si da prihvatiš sve "mušterije".
Probaj da ih nahvataš u nenormalnim okolnostima i nećeš biti mizeran... a i ostaće ti koji dinar u novčaniku. ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
šta ti nije jasno, draga Zlatna Ptico? čitao sam pažljivo celu temu i vidim da su fino Srklet i Anton na njegov način a i Macan pokušali da ti objasne da pored, slobodne volje pojedinca u prostituciji, postoji najčešće onaj stari tipični mizogini heteroseksistički duh prostitucije, uz to konzumeristički toliko da je ne samo ultrakapitalistički već ja bih rekao zaista robovlasničko-feudalni.

btw.,meni, a vidim i npr. Srkletu, Antonu, Macanu i većini drugih GLBTIQA ljudi, umereni ali principijelni i razumni snažni feminizam su pomogli da u sebi gajimo self esteem i dostojanstvo. stoga, teško je od nas ovakvih da očekuješ da podržavamo prostituciju.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722849#p2722849]Anton Pavlovič napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722843#p2722843]Kragi napisao:[/url]

Prljavstinu?
Moranje kao takvo. I ne, Ptico, nema tu odbijanja, prinuđen si da prihvatiš sve "mušterije".
Probaj da ih nahvataš u nenormalnim okolnostima i nećeš biti mizeran... a i ostaće ti koji dinar u novčaniku. ;)
Po petnaesti put, ja govorim o seksualnim radnicima koji nisu belo roblje niti na bilo koji način prinuđeni i izmanipulisani od strane druge osobe/osoba da se bave prostitucijom. Dakle, nisi prinuđen da prihvatiš sve mušterije.

Razlikuj samovoljnu prostituciju i prinuđenu. Prinuđena je za osudu svakako. Za osudu onih koji prinuđuju. Samovoljna nije.

Vel Boy - nisam pristalica prostitucije takvog 'duha', ali odbijam da kategorički odbacim prostituciju in general (što Anton & co. rade) zbog toga što postoji i takav oblik.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Mislim da ovde jedni pričaju o idealnim situacijama, a drugi o trenutnoj praksi u većini situacija...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Da, samo što kada pričamo o idejama, onda pričamo o idealnim situacijama, van trenutnog vremenskog okvira - šta bi bilo kad bi bilo. Šta je cilj neke ideje. Prostitucija u kojoj nema oštećenih - kao ideja nije loša. Prostitucija u trenutnoj praksi uglavnom jeste, i onda treba raditi na tome da ne bude. A da bi se radilo, treba imati ideju o idealnoj situaciji.
No to smo na pvt ti i ja već razglabali, da ne dužim. :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
otkud ja znam šta se dešava i ko trči da brže bolje postuje, tj. odgovori mi kad ja isto tako brže-bolje editujem čim vidim da trebam nešto editovati svoje postove?????
u svakom slučaju, ja imam prava editovati svoje postove kad god hoću i dok god mogu. niko ti ne brani da vidiš ponovo šta sam napisao. nema tu šta biti nefer.
By Kragi
Nije poenta u idealnim situacijama i trenutnoj praksi koliko u (moralnoj) diskreditaciji osoba koje se bave prostitucijom (a i musterija).
Mislim, skidanje prljavstine wtf ? :wtf:
Ne znam, bice da se Anton oseca cistije od Pavla pa je resio da to podeli sa nama. :sweet:
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2722848#p2722848]ZlatnaPtica napisao:
Ići ću korak po korak i rečenicu po rečenicu jer imaš običaj da u svom beletrističkom izlaganju provučeš neke nove premise i izvrneš reči, a i zanemariš neke iznesene poente.

Problem je u tvojim predrasudama.
Nisam rekao da je čovek samo od krvi i mesa.
Ne mora da ima veze sa Biblijom, ali jako podseća.
Poistovetio si seksualno ponašanje sa dostojanstvom, te naveo da dostojanstva nemaju oni koji se bave prostitucijom ovde:
Anton Pavlovič napisao: Jedni prodaju dostojanstvo iz nevolje, a ovi drugi ga uopšte nemaju. Da se ja pitam, za takve bi radio šerijat :kafa:
Onda u prvom postu koji sam citirao opet plaćanje za seks poistovećuješ sa gaženjem tuđeg dostojanstva.

Tako da moja pitanja su i dalje na mestu:
ZlatnaPtica napisao:Zašto osoba koja upražnjava seks bez emocija i/ili za novac nema dostojanstvo?! Kakvi su to stavovi, vezivanje dostojanstva za seksualno ponašanje? Neki Biblija fazon?
Kao prvo, moje "predrasude" su potkrijepljene argumentima, na koje mi ti opet ne daješ kontraargumente, već samo neuspješno "majeutički" ponavljaš "a zašto?".

Kao drugo, u vezi sa Biblijom, svako vidi ono što želi da vidi.

Kao treće, druga rečenica citiranog teksta odnosi se na one koji dostojanstvo nemaju, a ne na one koji se bave prostitucijom, koji dostojanstvo imaju, ali ga prodaju (rasprodaju). Poenta je bila da ga ovi drugi u startu nemaju. Da li se davanjem mita nekome dostojanstveno zahvaljuješ ili, pak, pospješuješ korupciju? Da li doktor primanjem mita gubi dostojanstvo ili ga nema i prije primanja onog što mu se daruje i gdje je davalac u svemu tome?

Na četvrto si više puta dobio odgovor. ;)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!