- 16 Mar 2008, 03:07
Poglavlje sedamdeset i osam - CAJANKA LUDOG SESIRDZIJE
Princ Dirrty je bio zarobljen, vristao je i pokusavao da izadje iz zatocenistva ali crna magija Kralja Ra bila je suvise jaka.
Misli su mu kao i uvek bile konfuzne. Znao je da mnogo toga ne zna i ne kapira, ali mu i dalje nije bilo jasno kako je on tu dospeo? Koji su to potezi koje je povukao dovele do ovoga trenutka.
Hteo je da se priseti u cemu je tacno pogresio da bi iz toga naucio, jer kako mu je otac rekao kada je trideset peti put udario celim telom u vrata "Sine, povuci prvo kvaku, covek se uci iz svojih makarona sa sirom i onim lepim prelivom sto pravi kuvarica Zaljubljena a to tako divno mirise..." Opet su mu misli odlutale...
Vratimo se malo u nazad...
Od plamena vatre stvorila se zenska figura i progovorila.
- Mladi prince! Svaka vam cast! Kako ste neustrasivi! - rece Angelina
- Teta iz vatre! Otkud ti ovde? -
- Dragi slatki i pametni prince, dosla sam da sklopimo dogovor...
- Jao super! Od koliko delova? Secam se da sam jednom imao neku veliku sa nekim naslikanim zivotinjama, ali nisam uspeo da sklopim, sve mi je bilo tako slicno a i falili su delovi...-
- Delovi? - upita Angelina zbunjeno
- Pa da, delovi te slicice...Mislim da sam ih mozda progutao. Ali moje misljenje je da mislim...- nastavi princ
- DIRRTY! ZACEPI! - vrisnu Angelina
- Ti si zla teta! Necu da se igram sa tobom sklapanja! - naduri se Dirrty i krenu da juri parce pepela koje je letelo iz vatre
- Prince neustrasivi, ne ljutite se na mene, ja sam samo dosla da vas zamolim da vam budem na raspolaganju. Ja sam zena na visokom polozaju i vrlo rado bih bila vas licni savetnik. Svoju lojalnost sam vam vec ukazala na balu posle onog strasnog dogadjaja...-
- Pa dobro, mozes mi biti sluga...- rece Dirrty
- /Sluga? E pa necemo taj termin mali balavce, da mi nisi potreban do sada bih te saplela u tu vatru koja gori oko tebe, ali ti si mi na moju zalost jedina sansa da ispunim svoj plan.../
Da, mhm, preferiram licni savetnik ali me mozete zvati kako zelite mladi prince. Htela sam da vam kazem da radite odlican posao i da nastavite da idete putem kojim ste krenuli, sigurna sam da ste sve blizi ubici svoga oca. Vasa tehnika paljenja koliba je zaista zadivljujuca!
/shliht, shliht, shliht, pa ovaj mali me uopste ne slusa, grrr moracu da upotrebim drugu tehniku/ -
Cim se Dirrty vratio na svoju zdrebicu Angelina je poslala plamen vatre na nju tako da se uputila upravo u onom pravcu u kojem je zelela da idu. Sve je islo po planu.
Zdrebica je jurila kroz sumu neko vreme pre nego sto je shvatila da je izvan opasnosti.
Dirrty je razmisljao koga ce sledeceg da ubije ili spali pre nego sto se vrati kod mame da joj se pohvali kako je on pametan i pravi osvetnik.
Izasli su na cistinu i ugledali kucu. Izgledala je pomalo sablasno na ovom parchetu nicije zemlje, ali je lampa i natips sa nazivom pruzao tipao, domacinski sjaj. Ispred nje je stajala sitna zena krupnih plavih ociju, bila je mirna i nasmejana.
- Prince Dirrty! Dobrodosao u krcmu Dina&Seeamen. Hajde dusice, sidji sa tog konjica, pa ce tvoja teta Dina da ti da malo hrane i sokica od koktusa. - njeni pokreti su bili blagi, spori i jezivo nezni.
Usli su u krcmu koja je bila sablasno prazna.
- Teta Fina sto ovde nema nikoga? - upita princ
- Dina dusice, zovem se Dina. Pa svi su... na odmoru... - rece sa identicnim osmehom od pre par minuta.
- A teta Lina jel vi sami vodite ovo mesto? -
- Dina dusice, ne zovem se Lina. Ne, ne nikako ne bih sama mogla da vodim ovo mesto, tu su moji prijatelji Loni i Seaman, kao i Momo i Vanillapuff ali oni sada spavaju. Upoznacete se malo kasnije. -
- U redu. Mogu li i da spavam malo ovde? Umoran sam od ubijanja teta Fina. -
- Dina, mazo, Dina. I ubijanje je los nacin da se razresi konflikt. Ja sam imala problem sa partnerom, ali sam uspela da razgovaram sa njim resim taj problem. Naravno, vecina ljudi je zla i pakosna, pa ja delujem sa jedne idealisticke pozicije o pitanju ubijanja i drzim da je ubijanje nekada neophodno, a onaj ko ubija ionako nema problema sa tim... mada nisam sigurna kako drugi misle o tome? Oh naravno dusice, moram da pitam Lonija... spavaj ti malo -
Kada je Dirrty ponovo otvorio oci, opet je ugledao Dinino lice i taj mirni, uzasno nevini pogled iz plavetnila njenih ociju.
- Mili, Seamen i moji drugari zele da te upoznaju. Loni kaze da moram da ih upoznam sa svim gostima ove krcme, a oni su jako ljubazno i prijatno drustvo. -
- Ali teta Mina, meni je mama rekla da ovde radi Statusella. Zapravo, rekla je 'boze dete, tuplji si od one male Statuselle iz Dina&Seamen krcme' pa je onda otisla i pila, i ja sam mislio da se malo igram sa tom devojcicom ako dodjem ovde! Je l ona tu, tetka Kina? -
- Dina, mazo, ime mi je Dina. Ne, ta simpaticna devojka je otisla na par dana, mislim da je na balu. Iako smatram da je obrazovanje prece od zabave, ne vidim nista lose ni u povremenom opustanju uz umerenu konzumaciju alkohola i hrane sa uzivanjem u prijatnoj muzici. Kako bas malocas rece Loni, 'bas sam nesto ukocen u zadnje vreme, moram da se malo opustim'. Mogli bi zajedno da odemo da ih upoznas? -
- Naravno! Ja volim da upoznajem druge ljude i da pricam sa njima! Uvek se trudim da iznesem svoje misljenje, mada nekada i ne! Sada ga nisam poneo sa sobom, ali tata mi je rekao da kada nemam misljenje, samo zatvorim oci i jako mislim i ono ce samo da doleti! -
Dina i mladi princ su, razmenjujuci po par recenica, polako sisli do podruma krcme. Svetlo je bilo slabo, svega nekoliko lampi koje su bacale slabasne treptaje na prostoriju sa nekoliko stolica za ljuljanje i stocicima za caj prekrivenih cipkanim stolnjacima. Dirrty je video nekoliko prilika koje su sedele, kao i solje caja ispred svake od njih.
- Ovo je Loni, moj prijatelj - rece Dina sa neznoscu u glasu koja je mogao da natera Hlevdije da se ispovraca u sred seksa od muke.
Okrenula je stolicu za ljuljanje.
- Dobro vece! Ja sam Dirrty19, drago mi je da se znamo! Mozda vam kasnije iznesem svoje misljenje o nekim stvarima, mada mozda i ne! Ako ga imam, potrudicu se da vam ga izlozim! A zasto vi mirisete tako? -
- Loni je samo malo umoran... Ovo je Seamen - mirno objasni Dina i usmeri ga ka drugom prijatelju.
- Hihihi - zakikota se princ - i vi mirisete na smoki i stare carape! Moj tata kaze da ljudi koji ne menjaju carape ne treba ni da zive! Hihihi -
- Ne, prince, ja Seamenu redovno menjam carape, mi vrlo vodimo racuna o licnoj higijeni - rece Dina i okrenu preostale dve stolice. - Ovo su Vanillapuff i Momo, moji dragi prijatelji -
- I oni se nekako cudno osecaju! A sta je ovo!? Gospodine Loni, pa vi imate nesto u kosi! -
- Dusice, Loni kaze da ne zeli da ga dodirujes po kosi... -
- Ma tetka Rina, samo da mu skinem trunchicu sa kose -
- Dina, milice, i Loni kaze da zaista nije neophodno da -
Dirrty se polako priblizavao Loniju, koji se polako ljuljao u stolici. U podrumu se culo samo slabo skripanje starog drvenog poda. - Ali ja nista nisam cuo, a smeta mi da ga gledam dok ima ovo... -
- Loni i Seamen i ostali ne voli kad ih dodiruju drugi ljudi - rece Dina dok joj je glas zadrhtao. Ispod svih tih tona mirne neznosti, jedan gram neceg mracnog se promeskoljio.
Dirrty otrese trunchicu iz Lonijeve kose. - Evo, tetka Nina, sad je sve u redu! -
Lonijeva glava pade i otkotrlja se do Dininih nogu.
Iako je Dirrty imao izvesne ogranicene sposobnosti razmisljanja, zivot u zamku, jaka hrana i redovne lekcije od roditelja u vidu majcine flashe i oceve teske tuke u svilenoj cipkanoj rukavici su od njega napravile intelektualnog dzina u odnosu na... na... Statusellu.
Trebalo mu je svega nekoliko sekundi da shvati da nesto nije u redu.
- Tetka Gina, nesto nije u redu sa vasim prijateljem Lonijem! Otpala mu je glava! - rece on i pridje Seamenu. Gurnuo ga je, i jos jedna glava se otkotrlja pod sto. - I sa ovim nesto nije u redu! -
Dina je trepnula. Onda je trepnula jos jednom. Treptaji su se nizali dok je pred njenim ocima prolazilo nesto mracno.
Neki ljudi polude od bola. Neki polude od zlocina koji su napravili, drugi skrenu usled okolnosti, treci su prosto takvi.
Ali neki ljudi polude od preterane neznosti.
Dina se polako menjala dok je Dirrty skakutao po podrumu pokusavajuci da shvati sta nije u redu sa prijateljima. Tresla se u grcu dok joj je znoj oblivao chelo. Nesvnesno je iskidala maramicu koju je uvek drzala u dzepu, a zatim je pokusala da ponudi Lonija soljom caja.
Obezglavljeno telo se samo ljuljalo.
- Znam sta nije u redu sa vasim prijateljima! - pobedonosno viknu Dirrty - Oni su mrtvi! Tetka Tina, oni su mrtvi! Vidite - rece dok je sutirao Lonijevu glavu po podu - zato mirisu na stare carape! Mrtvi su! -
Dina ispusti solju caja. Porcelan se rasprsnu i napavi pri tom tup zvuk. Kada je ponovo progovorila, njen glas je izgubio slojeve mirne neznosti i sada je ostala samo jedna linija ludila.
- TI MALI RETARDIRANI KRETENU, MOJE IME JE DINA! DINA! POGLEDAJ STA SI URADIO SA MOJIM PRIJATELJIMA! POGLEDAJ NA STA LICI LONI! LONI KAZE DA MU SE NE DOPADAS! SEAMENU SE NE SVIDJA STO MU JE OTPALA GLAVA ZBOG TEBE, TREBALI SU MI DANI DA JE NAMESTIM ONAKO KAKO ON VOLI! IDIOTE! - vristala je Dina besno dok je mehanicki dohvatila sekiru sa obliznjeg sanduka.
- Ali sta sam uradio! - viknu Dirrty. Nije voleo kad nepoznati ljudi vicu na njega - Njih to ne boli, oni su mrtvi, evo vidite - rece dok je probadao svojim macem Seamenovo telo.
- SEAMENU SE NE DOPADA TO STO RADIS!!! - viknu Dina i podize sekiru. Iznenadni grc jojo je protresao lice, a usta su joj se krivila kao da zeli nesto da kaze. - Moram prvo da pitam Lonija za savet. Da, Loni ce znati sta da radim - mrmljala je dok je trazila Lonijevu glavu.
Da je Dirrty bio dovoljno pametan, i imao vremena da razmislja, nedvosmisleno bi dosao do zakljucka da je pred njim ubilacki natrojeni manijak koji je poubijao svoje prijatelje i stavio ih u podrim da bi se igrali cajanke. Shishmish je veshala ljude i za manje stvari od toga.
Srecom, Dirrty je osetio da nesto nije u redu i poceo da se povlaci ka izlazu.
Dina je nezno stavila Lonijevu glavu na telo. - Duboko verujem da ovo mozemo da prevazidjemo, - obrati se ona glavi - sta to kazes? Da, znam da je ubijanje moralno pogresno, ali i da je nekada neophodno. - rece dok je podizala sekiru.
Okrenula se ka Dirrtyju koja je lagano isao ka stepenicama. - LONI MI JE REKAO DA TE UBIJEM. NE DOPADAS MU SE, A NI DRUGIM PRIJATELJIMA! I NIJE LEPO STO SI IM OBORIO GLAVE I REKAO DA SU MRTVI! - rece mirno dok je isla ka njemu.
Dirrty je potrcao uz stepenice, iza njega se cuo bat Dininih mahnitih koraka. Izleteo je na vrata, ocekujuci da vidi Kristinu, ali ispred krcme se nalazila samo gusta magla.
Iz prisecanja ga je prenuo smeh kralja Ra.
- Hahaha, draga zeno, pa nas mladi gost se priseca kako je dospeo ovde! Osecam oblik njegovih misli! Hahaha!- rece veselo kralj Banlanda.
- Hoces ti malo da preuzmes uzde od ovog krpelja? Ne mogu da mesam kotao i upravljam u isto vreme - rece odsutno Angelina i onda se prenu na njegove reci - Ah, mala budala! Uleteo je u moju zamku... mada, i pametniji nisu posumnjali da se u magli nalazi ulaz u Banland! -
- Da, okovi su koji su nas vezivali su uvek bili slabiji tu, na nicijoj zemlji... i prolaz je uvek bio tu, otvarajuci se u magli... tako sam doveo RacuBga -
- I ja gospodina RAYa - primeti Angelina777 i promesa kotao - Nasa mala vrata, prozor u svet... -
Usmerili su svog dzinovskog krpelja ka sredistu bitke.