Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

October 2002

Dr. Laura Schlessinger is a radio personality who dispenses advice to people who call in to her radio show. Recently, she said that, as an observant Orthodox Jew, homosexuality is an abomination according to Leviticus 18:22 and cannot be condoned under any circumstance. The following is an open letter to Dr. Laura penned by a east coast resident, which was posted on the Internet. It's funny, as well as informative:

Dear Dr. Laura:

Thank you for doing so much to educate people regarding God's Law. I have learned a great deal from your show, and try to share that knowledge with as many people as I can. When someone tries to defend the homosexual lifestyle, for example, I simply remind them that Leviticus 18:22 clearly states it to be an abomination. End of debate. I do need some advice from you, however, regarding some of the other specific laws and how to follow them:

When I burn a bull on the altar as a sacrifice, I know it creates a pleasing odor for the Lord - Lev.1:9. The problem is my neighbors. They claim the odor is not pleasing to them. Should I smite them?

I would like to sell my daughter into slavery, as sanctioned in Exodus 21:7. In this day and age, what do you think would be a fair price for her?

I know that I am allowed no contact with a woman while she is in her period of menstrual uncleanliness - Lev.15:19- 24. The problem is, how do I tell? I have tried asking, but most women take offense.

Lev. 25:44 states that I may indeed possess slaves, both male and female, provided they are purchased from neighboring nations. A friend of mine claims that this applies to Mexicans, but not Canadians. Can you clarify? Why can't I own Canadians?

I have a neighbor who insists on working on the Sabbath. Exodus 35:2 clearly states he should be put to death. Am I morally obligated to kill him myself?

A friend of mine feels that even though eating shellfish is an abomination - Lev. 11:10, it is a lesser abomination than homosexuality. I don't agree. Can you settle this?

Lev. 21:20 states that I may not approach the altar of God if I have a defect in my sight. I have to admit that I wear reading glasses. Does my vision have to be 20/20, or is there some wiggle room here?

Most of my male friends get their hair trimmed, including the hair around their temples, even though this is expressly forbidden by Lev. 19:27. How should they die?

I know from Lev. 11:6-8 that touching the skin of a dead pig makes me unclean, but may I still play football if I wear gloves?

My uncle has a farm. He violates Lev. 19:19 by planting two different crops in the same field, as does his wife by wearing garments made of two different kinds of thread (cotton/polyester blend). He also tends to curse and blaspheme a lot. Is it really necessary that we go to all the trouble of getting the whole town together to stone them? - Lev.24:10-16. Couldn't we just burn them to death at a private family affair like we do with people who sleep with their in-laws? (Lev. 20:14)

I know you have studied these things extensively, so I am confident you can help. Thank you again for reminding us that God's word is eternal and unchanging.

Your devoted fan,
Jim

:lol:

S obzirom na to da smo LGBT forum, kontam da većina (ne svi, većina) ljudi podržava vickastog nam Džima i verujem da ismejavanje religija ima podršku među LGBTem kao i bukake nad/sa zgodnom Zagrepčankom među Delijama.

U svakom slučaju, back to the point.

Koji su po vama najveći paradoksi koji se javljaju u praksi i teoriji najvećih svetskih religija?

Meni je na prvom mestu odnos raspirivanje međunacionalne mržnje vs. ljubi bližnjeg svog, koje sa sobom često vuče i stavljanje nacionalnosti ispred religijskog opredeljenja što se striktno protivi (bar hrišćanskim učenjima).

Na drugom mestu mi je odnos surovi kapitalizam vs. surovo hrišćanstvo u SAD. Nije mi janso kako su uspeli da spoje ove dve stvari u miru i harmoniji, kad meni iz hrišćanstva vrišti socijal-demokratija bez uvažavanja prava manjina (dakle, poptuna suprotnost od SAD sistema).

Podijum je vaš :burka:
Korisnikov avatar
By blenta
nije li najveci paradoks
to sto smo naucno toliko se uzdigli
da bez frke upravljamo prirodom od gro plana
do najsitnijih partikuli

ali i dalje mislimo
da neka dokona muska verzija eve ras sedi na oblaku
i voajerise koga bi mogao sledeceg da kazni
iz ljubavi

shi zo fre ni ja
ou ou
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by blenta

nije li najveci paradoks
to sto smo naucno toliko se uzdigli
da bez frke upravljamo prirodom od gro plana
do najsitnijih partikuli

ali i dalje mislimo
da neka dokona muska verzija eve ras sedi na oblaku
i voajerise koga bi mogao sledeceg da kazni
iz ljubavi

shi zo fre ni ja
ou ou
Taj ko se toliko naučno uzdigao da mu je jasno kako bez frke upravljamo prirodom od gro plana do najsitnijih partikuli (skoro), verovatno i ne veruje u Eva Rasa na nebesima.

Ili to upravljanje prirodom objašnjava kroz volju i master plan Eva Rasa, koji dobijaju svoje otelotvorenje kroz naše udarničke šake :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa najveci paradox hriscanstva je kreativno stvaranje...
Ako su na pocetku bili Adam i Eva i oni su imali decu, svi smo mi produkt incesta.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Zasto bi to morao da bude paradoks? (mislim samo na incest, bez osvrtanja na ostatak A&E price)

Ako su nasi geni mogli da evoluiraju od majmuna, mogli su verovatno i da se oporave od incesta od pre par hiljada godina.

Inace mi je samo kreativno stvaranje fascinantno. Koprcanje crkve da se prilagodi nauci i da stalno lupa zakrpe na rupe u svojim teorijama. Isus koji jase dinosaurusa je jedna od boljih slika koje sam skoro video.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Obožavam ozbiljan humor :awesome:

Kada ćemo dobiti odgovore? :hyper:

A nauka i religija nisu oprečne, da ponovim i ovde, kako je to očigledno potrebno.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Posto ne znam gde si to pisao ranije, je l' bi mogao ovde da prekopiras/ponovo napises malo vise o tome zasto mislis da nisu oprecne?

Ja smatram drugacije, ali mi je uvek interesantno da cujem i drugu stranu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Should I smite them?
:lol:
including the hair around their temples
:smeh:
but may I still play football if I wear gloves?
:sweet:

ont: mrzi me da mislim, ali već smo vid'li da je tumačenje svetog pismeta rastegljivo
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Dirrty

Generalizacije su opasna stvar.
Neznanje još opasnija.

Verovanje je mnogo širi pojam od religije.
Verovanje je potreba, religija jedan od odgovora.
Drugi odgovor može biti nauka.
Većina društvenih nauka se pritom nadovezuje na pojedina religijska učenja, makar u pokušaju njihovog pobijanja.
Da nije bilo religije, ne bi postojala ni većina nauka kakve ih danas poznajemo.
Kakav bi svet bio i nauka u njemu, ne znam.

Ne podržavam nijednu religiju, ali verujem.
Kada čovek bude saznao sve istine Univerzuma, potreba za verovanjem će verovatno nestati.
Ipak mislim da je mnogo veća verovatnoća da ćemo nestati kao vrsta pre nego što se to dogodi.

Da li je bolest potreba?
Ne bih rekao.
Korisnikov avatar
By niotkuda
@Dirrty

Hm, ovo zvuči veoma interesantno

"Verovanje je mnogo širi pojam od religije.
Verovanje je potreba, religija jedan od odgovora.
Drugi odgovor može biti nauka."

Sa druge strane, različite religije su u svojim periodima vrhunca imale različit odnos prema nauci. Najbolji grčki filozofi i matematičari su tokom Zevsove vladavine ostvarivali fenomenalne rezultate, dok su u zlatna Hristova vremena ljudi bili spaljivani zbog takvih stvari.

Anyhow, paradoks ne mora biti vezan isključivo za nauku - u obzir dolaze i uverenja, međuljudski odnosi, teorija vs. praksa i slično.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!