Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
Slika

Uploaded with ImageShack.us

s tim da mi "srednje" dve stavke nisu fiksne, pa sam ih stavila nekako..."generic"..

trenutno bi isle malo vise na levo....
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Hoće li mi samo neko objasniti zašto je stavka pol u spektru?
Ono, imam 20% penisa i 80% vagine?
Korisnikov avatar
By elektron84
A slicne su nam krivulje, emo :misli:

Ja nikad nisam ni rekla da nisam str8 :durenje:
By str00ja
Originally posted by KorvinOdAmbera

E, postoji, mada je retko, i nejasnost bioloskog pola, tipa rode se deca pa ne moze da se proceni kog su pola jer imaju oba polna organa, ili genitalije nisu dovoljno jasno izrazene. I vremenom i odrastanjem moze da se "izbistri", a i ne mora, kog su pola, pa postoje operacije itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intersex (na sredini za pol na spektrumu i pise intersex)

edit: zato nam pun naziv i jeste LGBTIQ
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by str00ja

E, postoji, mada je retko, i nejasnost bioloskog pola, tipa rode se deca pa ne moze da se proceni kog su pola jer imaju oba polna organa, ili genitalije nisu dovoljno jasno izrazene. I vremenom i odrastanjem moze da se "izbistri", a i ne mora, kog su pola, pa postoje operacije itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intersex (na sredini za pol na spektrumu i pise intersex)

Znam ja šta je interseks/hermafrodit, ali onda se treba fino napraviti jedna nepopunjena tačka levo, na sredini i desno.
A ne paleta izbora od 0 do 100%....

Moram da detaljišem. :shmi:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by jukie
Biological sex, shown on the top scale, includes external genitalia, internal reproductive structures, chromosomes, hormone levels, and secondary sex characteristics such as breasts, facial and body hair, and fat distribution. These characteristics are objective in that they can be seen and measured (with appropriate technology).
E pa cvrc, veličina grudi nije linearna muško-ženska karakteristika. Bearovi koji kipte od testosterona imaju velike grudi zbog veće količine masnoće. To jednostavno zavisi od tipa građe tela (Rodni nikada ne bi razvio nikakve grudi ali Del bi, i valjda i jeste? a ne može niko da mi kaže da je Rodni muževniji od Dela)

Ovde se misli na posedovanje grudi koje imaju funkciju dojenja, tj. sise... ;)
By str00ja

Znam ja šta je interseks/hermafrodit, ali onda se treba fino napraviti jedna nepopunjena tačka levo, na sredini i desno.
A ne paleta izbora od 0 do 100%....

Moram da detaljišem. :shmi:
Nemoj hermafrodit, to se koristi za biljke i životinje i čitah da je uvredljivo za ljude (ranije se koristilo za ljude), znači interseks.

A kontam da nisu ni svi interseks ljudi tačno na pola puta između muškog i ženskog pola, i da odaju baš pola-pola utisak. Imaš ljudi koji imaju i penis i vaginu, a da tebi to ne bi ni palo napamet, jer obučeni spolja izgledaju kao prosečna žena. Onda oni uzmu i stave se negde bliže ženi na polnom spektru, al i dalje ne u krajnosti.

I ne možemo znati koja sve odstupanja mogu nastati prilikom rođenja i u kom stepenu kada su u pitanju interseksualni ljudi.

Hoću reći, nisu penis, vagina, testisi i dojke jedini i neprikosnoveni parametri da se "procentualno" proceni pol u interseksualnih osoba (tj prilikom njihove sopstvene procene), te mislim da stoga i tu mora da postoji skala. Mislim zašto onda ne postoje tri tačke za gay/bi/str8? Ključ je u onome šta pojedinac sam proceni za sebe, a mislim da bi tu trebalo da bude što manje ograničenja.

Izvinjavam se što se razvalih po političkoj korektnosti i biologiji, ali mi se čini da su u LGBTIQ najdiskriminisaniji interseks ljudi. Pa odmah posle njih genderqueers, pa androgini, pa biseksualci, tačno kako redom idu centri svake od duži spektruma.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Penis, vagina, testisi, dojke (i hromozomi i hormoni) JESU jedini neprikosnoveni parametri u odredjivanju pola....

Neki spektar koji nije ni interseks, ni muški ni ženski pol bi ti bilo da npr. imaš penis i vaginu, da nemaš testisa i tako to. Mislim, da li to uopšte postoji? A oni slučajevi tipa, da ima vaginu, i zakržljali penis meni je ženski pol.

Sve ostalo su ti inače rodne karakteristike....

Je l može biti žena da ima dubok glas, maljavost, kratke kose i mišićava? Može.
Je l može biti muškarac koji ima nizak glas, da nije uopšte maljav, da ima dugu kosu i da nema mišića? Može.

E to su ti rodne karakteristike.

Rodno izražavanje ti je gestikulacija, spika, oblačenje i način ponašanja.

Nesto cisto sumnjam da je to uvredljivo, a i interseks mi zvuci kao vrsta seksa, a interseksualna osoba mi je predugo...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
To obučeni spolja je rodno izražavanje. :sudija:

Kako uopšte praviš paralele između seksualnosti i pola? Ti možeš meriti intenzitet seksualnih, emotivnih i svih drugih osećanja vezanih za koje osobe te privlače (te u tom širokom spektru, te mogu privlačiti osobe tog i tog pola, koji se tako i tako izražavaju, koji imaju takvu ili onakvu boju kose, viši/niži, plavi/smeđi/crni, ili bilo koja kombinacija svih tih karakteristika).

Ali ti ne možeš da odrediš stepen intenziteta penisa koji ti imaš. Mislim :wtf:

Evo ja sam odlučio i procenio za sebe da sam ženskog pola. Moja procena jeste katastrofalna i apsolutno netačna, ali eto, samo je moja i molim da to svi poštujete... :puzzle:
By str00ja
A hermaphrodite is a plant or animal that has both male and female reproductive organs. http://en.wikipedia.org/wiki/Intersex#Nomenclature

Hermaphrodite was used to describe any person incompatible with the biological gender binary, but has recently been replaced by intersex in medicine. Humans with typical reproductive organs but atypical clitoris/penis are called pseudohermaphrodites in medical literature. Pseudohermaphroditism also refers to a human possessing both the clitoris and testicles. http://en.wikipedia.org/wiki/Hermaphrod ... f_the_term

A zapravo je najispravniji medicinski naziv DSD - disorders of sex development. Meni je prva asocijacija na hermafrodit - zmije, jer smo mi njih u školi baš tako definisali, jer to i jesu.

A ja i dalje mislim da je moguće da postoji interseks pojedinac koji ipak ima izraženije muške ili ženske biološke odlike. Trinarno poimanje mi je u ovom slučaju ograničeno skoro koliko i binarno.

I šta ako je u pitanju transseks osoba koja je prošla kroz delimičnu tranziciju, pa sa sve delovima tela i hormonima obitava negde između, ali je i dalje bliža nekom od dva pola?

Ja se lično ne bih složio da nam samo biološki dati hromozomi pri rođenju određuju pol, a pritom koliko znam i tu postoje odstupanja od uobičajenog XX i XY.
Korisnikov avatar
By Madonna
znači korvin je iz lonijevog tabora :serlok:
By str00ja
Korvine, pa ovo i jeste spektrum na kome se slobodno izražavaš. To što bi tvoja izjava da si žensko kod doktora bila nebulozna, na ovim dužima bi bila skroz ok. Poenta je u odbacivanju binarnog, pa i trinarnog poimanja bilo čega. Bar sam ja tako ovaj spektrum shvatio.

Plus imati na umu zaista transseksualne i interseksualne osobe.
By str00ja

To obučeni spolja je rodno izražavanje. :sudija:

Ali ti ne možeš da odrediš stepen intenziteta penisa koji ti imaš. Mislim :wtf:

Ali da imam i penis i vaginu, možda bi mi jedno bilo za nijansu "funkcionalnije"? Mislim ne znam, trebalo bi da se pojavi neko odista interseksualan i da nam pojasni. Ali zaista je malo takvih ljudi na planeti.

A za obučen spolja, mislih u smislu da je interseks osoba obučena u šta god (nebitno dal muška ili ženska odeća) i da joj ne vidiš šta ima među nogama.
Korisnikov avatar
By bothways
Trinarno
Honey, kaze se Ternarno. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Ja se lično ne bih složio da nam samo biološki dati hromozomi pri rođenju određuju pol, a pritom koliko znam i tu postoje odstupanja od uobičajenog XX i XY.
Postoje. XXY i XYY. Tzv alfa muzijaci i zenke. Al to ti je raspad u svakom slucaju.

A i becki decaci (korvin :giggle: ) su tu negde.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

A zapravo je najispravniji medicinski naziv DSD - disorders of sex development. Meni je prva asocijacija na hermafrodit - zmije, jer smo mi njih u školi baš tako definisali, jer to i jesu.
Samo moram ovo da dodam:

Jeeste, mnoogo je bolje i lepše da im nalepimo etiketu poremećaja seksualnog razvoja... :misli:

edit: Nemci ih zovu i interseks i hermafroditima i dvopolcima..
Ako je Englezima uvredljivo, a Nemcima nije, šta ćemo sad?
By str00ja
Originally posted by bothways
Trinarno
Honey, kaze se Ternarno. :)
Ovo nisam znao, hvala na ispravci both :kiss: :)

Samo moram ovo da dodam:

Jeeste, mnoogo je bolje i lepše da im nalepimo etiketu poremećaja seksualnog razvoja... :misli:

edit: Nemci ih zovu i interseks i hermafroditima i dvopolcima..
Ako je Englezima uvredljivo, a Nemcima nije, šta ćemo sad?
Pa zovu ih i kod nas hermafroditi, ne kažem da je to sačuvajbože, ima i evnusi, ali hermafroditi zaista asocira na bespolnost/dvopolnost u flori i fauni. Plus na baš takvo rezonovanje naleteh u ovom članku.

I ja se samo pozvah na to da je DSD medicinski najpravilnije, jer je to u tom slučaju prosto dijagnoza, naravno da neću da ih zovem de-es-de-ovci (jbt ko neka stranka :lol: ), a još manje da to smatram poremećajem. Ja lično ću ih zvati interseksualnima, ili prosto interseks, kao što kažem i transseksualni i transseks. Ili, za ovo drugo postoji skraćenica TG, mogla bi tako da se implementira i IS npr.

Koki, da ne misliš da se izdrkavam, meni je pojam interseksualnog inače zanimljiv baš zato jer se malo zna o njemu, a ni sam ne znam mnogo, i jer je takvih ljudi jako malo i totalno su bačeni u šezdesetpeti plan, a kao prošireno se turaju u koš seksualnih manjina.

Zato sam započeo diskusiju o njima, i iznosio neke svoje stavove, ali i činjenice. Nadam se da ne misliš da te napadah. Nisam ja u stilu da se iz inata prepucavam ni sa kim sa foruma, a posebno ne sa tobom :kiss: :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Koki, da ne misliš da se izdrkavam, meni je pojam interseksualnog inače zanimljiv baš zato jer se malo zna o njemu, a ni sam ne znam mnogo, i jer je takvih ljudi jako malo i totalno su bačeni u šezdesetpeti plan, a kao prošireno se turaju u koš seksualnih manjina.

Zato sam započeo diskusiju o njima, i iznosio neke svoje stavove, ali i činjenice. Nadam se da ne misliš da te napadah. Nisam ja u stilu da se iz inata prepucavam ni sa kim sa foruma, a posebno ne sa tobom :kiss: :)

A vidi ga kaki je micast... :mazi:

Hajde da te ne znam, pa da razumem, da se plašiš, da ću te shvatiti pogrešno, ali ovako...

Ja mislim da si ti toliko daleko od izdrkavanja, da je izdrkavanje za tebe jedna malecna, malecna tačka na horizontu.. :mazi:

Pa i meni su interesantni, samo što nisam nažaost uopšte informisan o tematici. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!