Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Zubi u „milki“ puni bakterija!
Četvrtak - 04.02.2010
Veštački zubi koje je penzioner Radoslav Starović (78) iz Novog Beograda zagrizao sa komadićem čokolade „milka“, u njegova usta su najverovatnije dospeli iz vilice nekog od radnika fabrike koja proizvodi tu poslasticu!

Analiza dela mosta koju je za „Alo!“ obavila doktor Marija Milovanović iz stomatološke ordinacije „Pilipović“ pokazala je da su zubi stari najmanje deset godina jer je taj period potreban da bi se proces truljenja nosača završio ispadanjem krunica.
S obzirom na to da su šupljine implantata bile do vrha natabane čokoladom, dr Milovanović smatra da je slatkiš morao biti u tečnom stanju kada je tamo dospeo. Ona takođe odbacuje sumnju da se radi o deda Radetovom mostu jer bi za njegovu ugradnju morao imati i svoje zube. Podsetimo, deda Rade nas je uverio da je njegova gornja vilica potpuno prazna.
- Ukoliko se radi o bezubom pacijentu, nemoguće je da je most bio ugrađen u njegovu vilicu. Za tako nešto su neophodni nosači sa obe strane - kaže naša sagovornica. Ona dodaje da ovakvi mostovi vrlo retko ispadaju sami od sebe, ali da je moguće ukoliko su nosači istrulili.

- Za tako nešto je potrebno najmanje deset godina. Takođe, metalna nadogradnja se radi i dalje, ali je prevaziđena. I po boji bih rekla da je reč o davnom radu jer se čini da su izrađeni od akrilata. Keramika od koje se zubi poslednjih godina prave ne bi trebalo ovako da požuti - objašnjava ona i dodaje da ne treba isključiti mogućnost da je radniku u fabrici „tokom rada ispao most, a onda nije mogao da ga nađe“.
Čokoladom s neobičnim punjenjem deda Rade je ozbiljno ugrozio svoje zdravlje. Dr Milovanović kaže da je, pored brojnih zaraza, penzioner mogao da se povredi metalnim šiljkom za ugradnju koji je ostao na jednom od zuba.
- Usta nisu sterilna sredina, ali u pljuvački svega ima. U cementu u unutrašnjosti zuba su verovatno ostale bakterije. To što mi bakterije i virusi iz mojih usta ne smetaju ne znači da ne bi mogli da naprave problem nekom drugom. S druge strane, ovaj metalni šiljak je prilično veliki, pa je moglo da dođe i do povrede. Međutim, da je malo dete ovo zagrizlo, imali bismo vrlo ozbiljnu situaciju - poručuje stomatolog.

Deda Rade: Spremam tužbu

Iako srećan što neko od unuka nije zagrizao zubatu kockicu, Radoslav Starović (78) kaže da mu je povređena čast i da ozbiljno razmišlja o tužbi protiv proizvođača, kompanije „Kraft fuds“.
- Ovo što mi se dogodilo je uvreda za čoveka. Prosto nije ljudski da neko toliko ne vodi računa šta ljudima prodaje. Ne smem da pomislim šta bi bilo da je neko od dece bilo na mom mestu. Zato duboko razmišljam da pokrenem tužbu protiv njih - ogorčen je deda Rade, čiji unuci su povraćali kad su videli šta je zagrizao. Ukoliko bi sud potvrdio da su se zubi u čokoladi našli strahovitim propustom proizvođača, Starović bi na ime povrede ugleda i časti mogao da naplati i nekoliko stotina hiljada dinara. Advokati s kojima smo razgovarali podsećaju da bi oštećeni u sličnoj situaciji na zapadu dobio nekoliko miliona evra da ne bi došlo do suđenja.

„Kraft“ traži zube na pregled

Predstavnici „Kraft fudsa“ u Srbiji oglasili su se tek pošto je juče u našem listu izašao tekst o čokoladi punjenoj zubima. Međutim, juče su nam poručili da ne žele da daju nikakve izjave dok im ne dostavimo sporan uzorak.
- Ne možemo da komentarišemo nešto u šta nemamo uvid. Veoma vodimo računa o pravima potrošača, ali ukoliko nam ne dostavite uzorak, ne možemo da saznamo kako je došlo do propusta, ukoliko smo ga mi napravili. Čokolada nam je neophodna kako bismo ušli u našu redovnu proceduru koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta proizvoda i zaštitu potrošača - poručila je Milica Ivanović, brend menadžer za „milku“ u srpskom predstavništvu „Kraft fudsa“.

Izvor

:lol: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ma bre,smesno mi sta mogu..Hoce covek da se ovajdi malo:lol:
Korisnikov avatar
By deželaš
BTW, Veliša nikako da vidi našu posveticu... :(
Korisnikov avatar
By Tungi
Zaokupljen je politickim temama:D
Korisnikov avatar
By unic0rn
A znachi garant bih vrishtao kao devojchica kad bi mi se ovo desilo :regan:
Korisnikov avatar
By Tungi
...pa tu smo negde,nije bas svejedno..Ja sam se vise smejao faci koju je deda slozio,nisam uspeo da nadjem na netu,ima na naslovnici novina:lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
eh, valjda ce da se dosude na jedno 20000 evra da deda ode zbrinut na onaj svet :lol:
Korisnikov avatar
By deželaš
Mene zanima zašto taj deda nije prvo dao deci?
Zar nije čuo za ono "Da ima za vas, a za mene ako ostane?" :nono: :vatrica:
Korisnikov avatar
By deželaš
I am serious! :vatrica:

Bela kuga na vrhuncu, kriza prepolovila narod, klinci se satiru kurcem i dopom u pauzi, a on navalio na Milku pa još traži pare, đubre matoro alavo! :kopa:
Korisnikov avatar
By Tungi
"Krezava cokolada opasna po zivot!"

Steta sto nema slike,cokolada na stolu u foliji,ostale tri kocke i stavio zube pored njih:lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa jedino ako se Milka proizvodi u Indoneziji,i ako je radio na pogonu.. :lol:

Obzirom da ovaj ima 31,a zubi su stari otprilike 10 godina,tesko da bi to mogao biti taj:smeh:
Korisnikov avatar
By KiWi
Čitam pet puta i pitam se da li su njegovi zubi puni bakterija kada su zagrizli milku ili je zubima zagrizao zube koji su puni bakterija. Sve u svemu, na kraju je ispalo da je ovo drugo. Šta uradi umor od čoveka :D
Korisnikov avatar
By jukie
Znate onaj film kada su neki radnici u fabrici upali u čokoladu i skuvali se, pa je ta čokolada bila ekstra ukusna i svi su hteli samo nju, pa je vlasnik išao po grobljima i sakupljao leševe da ih stavlja u čokoladu
Korisnikov avatar
By KiWi
bljak. koji je to film?
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by jukie

Znate onaj film kada su neki radnici u fabrici upali u čokoladu i skuvali se, pa je ta čokolada bila ekstra ukusna i svi su hteli samo nju, pa je vlasnik išao po grobljima i sakupljao leševe da ih stavlja u čokoladu

Kako ja ne znam za taj film?:nesiguran:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!