Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
''

Secate se dobrih starih "Cipelica"? Crtani filmovi naseg detinjstva!!
Evo, mozete napisati , koji vam je omiljeni lik iz ovog crtanog filma, i zasto?
-Pirueta
-Carli
-Devetar cokulic
-Skituljko
-Sljapko

....itd...
Ko vam je uvek bio najsimpaticniji i zasto?
Kada ste gledali ovaj crtani film, koliko ste imali godina?
Uporedite crtace naseg detinjstva, i sadasnje crtane filmove..
Koliko su nasi crtaci bili poucni, mastoviti, zanimljiviji, i sto je najvaznije muzika iz crtaca je tada obicno bila ili klasicna muzika, koja bi improvizovala pokrete crtanih likova (uzmimo za primer Tom & Jerry- sjajno!!!)
A da ne pominjem Disney dugometrazne crtace koji su imali dusu!
(Za razliku od danasnjih! )
Eto, samo sam zelela da vas "bacim" u neku lepu proslost, probudim uspomene...Mozete u ovoj temi ostavljati crtane filmove, vase omiljene, i napisati nesto o tome sta mislite o danasnjim crtanim filmovima.zanima me kako vi gledate na to? Da li cete jednog dana, kada budete imali svoju decu,pustati im da gledaju gluposti koje se serviraju, ili cete,pak, pustati te crtane filmove koji ce im probuditi mastu, i na neki nacin delovati obrazovno na njihove male godinice!! :sweet:
Imamo tu I:
Le piaf, koji uvek ima neke svoje (LSD) "tripove" :lol: , zatim La linea,zatim cuveni "SNORKIJEVCI"!!! Uf, kako sam njih volela!!!
Pa onda cuvenog Pink Pantera, i jos brdo drugih crtanih filmova koji su obelezili nase detinjstvo! Mozete postaviti i vi neki crtani film, i napisati nesto o svom detinjstvu!
Love U ALL!
Your Eska...:love:
Korisnikov avatar
By Nexus
Ja se vaguely remember cipelica i jos nekog crtanog sa vockicama koje plesu i sta sve ne... Mislim, tada mi je to bilo zanimljivo ali opet ima i ''novijih'' crtanih koju su mi super, e.g. Lili & Stitch, Bee movie, Ice Age...
Hmmm da, jos se secam jednog crtanog sa CN-a, sada cu da vidim da li mogu da nadjem na utube...
Yup, nasao, here it is, good OLD cartoon... :usamljen:

http://www.youtube.com/watch?v=vpXM9bj-WPU

off-topic: koliko nas, actually, planira da ima decu?:shrug:
Korisnikov avatar
By m..
pirueta mi je zesce isla na nerve. volela sam samo onu neku ofucanu cipelu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Šljapko i Čarli su mi bili omiljeni. Slažem se, Pirueta me je nervirala jer je i za žensko bila previše razmažena i fem!

Šljapko - Zato što voli bare, a ja sam kao mali morao svaku baru da overim :)

Čarli - Zato što je klovn :) Obožavao sam klovnove :D

A OK mi je bio i Devetar Cokulić - Kako odoleti licu u uniformi? Šalim se .. Ne znam da li je zbog stava ili brkova, ali baš mi je bio super :)
Korisnikov avatar
By castor
Meni je Sljapko bio super, ali on je bio sporedan lik.

ahh Snorkijevci, njih sam obozavao

zaboravila si na Evokse :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
sljapko lokvic mi je bio bez premca. verovatno zato sto se sijao, pa me je asocirao na leather, ko zna. svejedno, imao je svoj svet, nije obracao paznju sta drugi misle, i uvek je bio nasmejan.
zatim, devetar cokulic. voleo sam njegovu pedantnost. ovo je bilo jako cudno posto nisam voleo vojsku. kao mali sam govorio da nikada necu ici u vojsku jer ne zelim da gulim krompir. to sam video u boljem zivotu gde je boba po kazni izgulio sleper krompira. taj strah imam i danas. mislim, od vojske, ne od krompira.
skituljka nisam voleo. dali su mu ruzan glas, bio je sav pogubljen, nepouzdan, neuredan, a ziveo je u vili. uvek sam mislio kako bi se ta vila dala lepo srediti i pretvoriti u hotel, klub, mesto gde bi zurke stalno trajale... a sve to nije moglo da se ostvari jer se ta budjava cizma uselila. :hejt:
carli - njega sam voleo. bio je tako dragqueenast. dobra dusa, zajebant, njega moras da volis. i bio je nasminkan, najvaznije od svega.
pirueta - kao i strumfeta - meni nezanimljiva potpuno.
bebac bucko mi je bio sladak, ali je bio pokretna nevolja. not my cup of tea.

inace, bio sam prvi razred kad su cipelici bili najpopularniji, secam se da sam voleo da ih crtam. to su bili moji prvi stripovi koje sam uspevao da napravim. pirueta je bila najlaksa za nacrtati. jedna elipsa, pa jos jedna, krstic od pertli i lice. :-)
Korisnikov avatar
By scout_finch
najvise sam volela skituljka i popkicu bebitj.
i devetara cokulitja, naravno.:marinac:
Korisnikov avatar
By Winter
meni je to ubedljivo najdosadniji crtani bio.....mozda jer se pojavio kad sam ja vec bila velika :paki:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by *_Eskarina Gejl_*
Secate se dobrih starih "Cipelica"? Crtani filmovi naseg detinjstva!!
Evo, mozete napisati , koji vam je omiljeni lik iz ovog crtanog filma, i zasto?Ko vam je uvek bio najsimpaticniji i zasto?
Moja simpatija je bio Milek Čizmić. Tako nežan, gugutavog glasa, uvek spreman da pomogne drugima, gusti brci, muževan stas... u jednoj sceni skine onaj uniformski šešir pa mu se vidi kosica... WOOF!

Slika

Kada ste gledali ovaj crtani film, koliko ste imali godina?
Sudeći po boldovanom u prošlom pasusu, ne baš tako malo.

Da li cete jednog dana, kada budete imali svoju decu,pustati im da gledaju gluposti koje se serviraju, ili cete,pak, pustati te crtane filmove koji ce im probuditi mastu, i na neki nacin delovati obrazovno na njihove male godinice!!

Ja moram da priznam da kada SADA gledam ondašnje crtane filmove, izgledaju kao (pre)istorijska arhiva... prejednostavna animacija. To me jako razočara... Ali ako bi se pravili rimejkovi sa modernijim animatorskim tehnikama i dodatkom nekih modernih životnih situacija (npr. korišćenje kompjutera i mobilnih) to bi bilo jako dobro... doduše svi rimejkovi koje sam gledao idu u drugu krajnost a to su nekako fizički iskrivljeni likovi i previše nagli pokreti.

Ipak i danas ima dobrih novih crtanih filmova za mlađu decu. TV minimax ih često pušta (a i na Ultri sam video nekoliko).
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KiWi

Šljapko - Zato što voli bare, a ja sam kao mali morao svaku baru da overim :)
Ja i danas kad vidim kroz prozor kako pada kiša počnem da ponavljam onu njegovu mantru "Padaj, padaj, kišice, ja ću da gazim barice"
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ns.happy

inace, bio sam prvi razred kad su cipelici bili najpopularniji, secam se da sam voleo da ih crtam. to su bili moji prvi stripovi koje sam uspevao da napravim. pirueta je bila najlaksa za nacrtati. jedna elipsa, pa jos jedna, krstic od pertli i lice. :-)
Ja mislim da sam bio drugi ili treći razred kada se pojavio album sa sličicama o Tarzanu. Tada sam naučio da crtam lava tako što sam pratio kako je na sličicama nacrtan (jedan kružić nos, dva veća kružića obrazi, dole kružić usta, itd.). Onda smo iz srpskog radili basnu "Lav, medved i lisica" pa je trebalo da je ilustrujemo. Trebalo je da vidite moje realistične lava i medveda kako jure onu grešnu lisicu koja se drznula da im drpi parče mesa. Dakle, oni trče prema gledaocu sa šapama upravljenim prema napred, a lisica se vidi skroz napred, izdužena, sa repom koji se vijori za njom, izgleda kao da protrčava između nogu gledaocu i sada će onaj lav i medved da natrče na njega. Učiteljica je samo radila ovako :iskolacen: (još je videla kako ih na času iz glave crtam bez gledanja u neku knjigu)
Korisnikov avatar
By tintily
sljapko :) ali se samog crtaca jako malo secam , nije mi bio nesto posebno zanimljiv .
Linea mi je bio i ostao omiljeni crtac jednostavno fantastican, le pjaf je ok , gustav ili kako se cvec zvao dobar isto , onda lolek i bolek hmm bio neki s krompirima koga se izgleda niko sem mene ne seca :)

onda ... onaj s bikom koji mirise cvetice , snebivljiva azdaja s odom o paperjastom oblacku - obozavam taj crtani , dusko ali samo onaj jedan u zamku kad medju silnim carobnim recima kaze i vecernje novosti ...

a dugometrazni....oni nesinhronizovani naravno i mislim da sam najcesce gledala mazu i lunju a da mi je sada gledano s ove vremenske distance lepotica i zver jedan od boljih mada mozda i mala sirena , nikad mi nisu bili lepi oni ona lepa al namucena a on princ na belom konju i sve ide manje vise glatko
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl
Originally posted by tintily

sljapko :) ali se samog crtaca jako malo secam , nije mi bio nesto posebno zanimljiv .
Linea mi je bio i ostao omiljeni crtac jednostavno fantastican, le pjaf je ok , gustav ili kako se cvec zvao dobar isto , onda lolek i bolek hmm bio neki s krompirima koga se izgleda niko sem mene ne seca :)

onda ... onaj s bikom koji mirise cvetice , snebivljiva azdaja s odom o paperjastom oblacku - obozavam taj crtani , dusko ali samo onaj jedan u zamku kad medju silnim carobnim recima kaze i vecernje novosti ...

a dugometrazni....oni nesinhronizovani naravno i mislim da sam najcesce gledala mazu i lunju a da mi je sada gledano s ove vremenske distance lepotica i zver jedan od boljih mada mozda i mala sirena , nikad mi nisu bili lepi oni ona lepa al namucena a on princ na belom konju i sve ide manje vise glatko

Krompiri!!! hahah ja ih se secam, odushevljava me zvuk tog crtaca! ekstra je! mene niko ne kapira kada kazem da su to krompiri, srodna dusho!! :)
Korisnikov avatar
By tintily
pa da to su oni sto nesto mumlaju samo i ja se secam scene kad stoje nad nekom rupom i mumlaju li mumlaju . juhuuu neko se seca crtaca nisam ga stvorila u glavi jeeeeeeee
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!