Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Elem neko koga znam se useljava u stan u kome niko nije ziveo nekih pola godine, i golubovi su se poprilicno odomacili na terasi (to je jedan veoma neopisivo posran prizor), da stvar bude gora otkrili smo i gnezdo sa dva mala goluba, koja ocigledno jos ne mogu da lete, cim nisu smugnula dok smo rgali po terasi pre nego sto smo ih primetili.

Ovi ljudi nikako ne bi da povrede te golubove, niti bi voleli da poremete te male ptiche (njihovi roditelji su negde nestali kad su nas skontali, ali su se valjda posle vratili), ali bi negde u nekoj perspektivi da koriste tu terasu i da je ociste.

Ono sto me zanima je koliko treba malom golubu da nauci da odleti i nadje drugu kucu (ako je velicine skoro kao veliki golub, ali nekako izgleda kao da je mokar), koliko oni moraju da paze da ne preplase velike golubove u toj meri da ovi odustanu od dolazenja i hrenjenja tih malih golubova, tipa da li mogu bar malo da uljude tu terasu (gnezdo je na zemlji ispod neke stolice), da li im prete neke boleshtine i slicno.
Korisnikov avatar
By smaug
Evo ti link http://www.golubovi.org/ pa pitaj. Imaju ljudi i forum i vrlo su ljubazni.
Iz mog novobeogradskog iskustva (cetrnaesti sprat) nema sanse da se miroljubivim putem resis golubova. Mi smo miroljubivost probavali godinama i odustali i nastavili da peremo srac i ne koristimo terasu (sto i nije bio najgori deo). Mnogo gadnije je bilo leti kad rano svice pa golubovi pocnu da se glasaju (gugucu?) u pet, sest, a covek bi da spaaavaaa.
Good luck.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Ono sto me zanima je koliko treba malom golubu da nauci da odleti i nadje drugu kucu (ako je velicine skoro kao veliki golub, ali nekako izgleda kao da je mokar),
Ako mladi golub već ima svo perje i ako mu je kljun* kao kod odraslog goluba a ne kao kod kondora (npr. "Lešinarko, Lešinarko moj" iz onog crtanog filma), onda će poleteti u roku od nedelju dana do deset dana. Treba da bude (skoro) jednake veličine kao odrasli golub.

(*kljun mladih golubova u gnezdu nema tzv. voskovicu odnosno neku posebnu golu kožicu u osnovi kljuna, tako da izgleda kao kljun lešinara ili dodoa. Evo ovome na slici će trebati još dosta vremena)
Slika

Evo kako voskovica treba da izgleda kod odrasle ptice, to je ovo "cere":
Slika

koliko oni moraju da paze da ne preplase velike golubove u toj meri da ovi odustanu od dolazenja i hrenjenja tih malih golubova, tipa da li mogu bar malo da uljude tu terasu (gnezdo je na zemlji ispod neke stolice),
Pa ne bi trebalo da izlaze na terasu dok su veliki golubovi tamo, a kada mladunci jednom polete, treba svaki put kad se golubovi pojave da izlaze i lupaju i galame. Moja sestra se letos oduševljavala golubovima koji su se povremeno pojavljivali na terasi dok nismo otkrili da smrad koji se mesecima osećao kroz otvoren prozor od terase nije u stvari dolazio od mrtvog goluba koji je pao u neki mali prozor iza jedne kante, tako da je mama zabranila hranjenje golubova, pričanje rečenica tipa "slatki mali golubovi" i odsustvo galame i mahanja rukama kada se ustanovi da neki golub jeste na terasi. Mene su isto budili ujutru gukanjem (i to promuklim) na prozoru, ali kada su videli da to dovodi do pojave raščupanog vukodlaka koji iskače iza zavese i proklinje im mladunce da im deca praćkama izbiju oči, prestali su da se pojavljuju.

da li im prete neke boleshtine i slicno.
Boleštine naravno prete a najgora je ptičji grip H5N1, zatim tu su psitakoza, astma i alergije na udahnuti izmet (koji je vrlo korozivan i uništava spomenike*) itd.

*Evo dela teksta sa vikipedije o Monk Parakeet-ima, vrsti papagaja:
In addition they have found a home in Brooklyn, New York, after an accidental release decades ago of what appears black-market birds[12]. Within Green-Wood Cemetery, the grounds crew initially tried to destroy the unsightly nests at the entrance gate, they no longer do so, because the presence of the parrots has reduced the number of pigeons nesting within it. The management's decision was based on a comparative chemical analysis of pigeon feces (which destroy brownstone structures) and Monk Parakeet feces (which have no ill effect). Oddly then, the Monk Parakeets are in effect preserving this historic structure.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!