Popeye napisao:HČSP, ljudino! bio sam glavni tajnik te neoustaške stranke!
a ti si ostao isti nitkov koji si i bio
i šta ćemo sad?
ljudi odrastaju, sanjaju, žive u nekakvom okruženju, neki pokušavaju mijenjati svijet, nekad i pogriješe nešto... HČSP je danas zaista nešto najružnije na političkoj sceni u Hrvatskoj, ali nije uvijek bilo tako, a možda je moglo biti i sasvim drukčije... tko to zna?! Ja se svojih grešaka ne stidim, naprotiv, kroz njih sam naučio gledati svijet u bojama, i razlikovati ljudsko biće od deklaracije, etikete, partijske knjižice, šuplje poze... za razliku od tebe, kod kojeg je ama baš sve šuplje.
HČSP je samo jedna mala naivna epizodica u mom životu, ispred i iza koje ima puno puno lipih stvari. Ali fora je u tome, da sam ja i kad sam bio u najgorem društvu radio najbolje stvari, za razliku od tebe koji se kitiš silnim aktivizmom za ljudska prava, a ni među najgorim fašistima nisam sreo biće s toliko puno najsirovije ljudske zlobe.
Gadiš mi se, razumiš? U HČSP-u ima puno boljih ljudi od tebe! Jer onaj tko ima malo mozga, taj je i malo kriv. Prema jadnom zaostalom čoviku mogu imat samilosti. Ali onaj tko zna što govori i radi, i namjerno čini zlo, e tom nema opravdanja.