Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By niotkuda
ekonomija - samo jedan predmet sa economics za poslovnog studenta ?!?! Sasvim dovoljno za prvu godinu
matematika - za menadzere jelte - Matematika na FONu je izuzetno teška, a i da, to je veoma bitan predmet za menadžere jer. verovao ili ne, najbolje evropske MBA škole najviše primaju inžinjere, ind. inžinjere i sl. zbog analitičkog razmišljanja i sveobuhvatnijeg pristupanja problemu. Iz istog razloga, miks inženjerstva i menadžmenta je najbolji uslov za dobijanje posla u konsultantskim kućama
menadzment - u srpskoj varijanti " kolac u tiganju- nemoguce" - stvarno jedan od glupljih predmeta
osnove informacionih tehnologija - ovo je mis a ovo je tastatura Sveobuhvatan prolaz kroz Office paket i osnova za informatičku podršku menadžmentu koja će doći kasnije, kao informatičko opismenjavanje
sociologija - paucina Istina. Sa druge strane, psihologija rada je veoma dobra knjiga, samo sa lošim profesorom :/
proizvodni sistemi - ni ne znam sta im je ovo I šta sad, pošto ti ne znaš išta o tome, onda je irelevantno? To je uvod u industrijski menadžment, još jedan "kalkulativni" predmet, namenjen onima koji su zainteresovani za oper. menadžment
osnove informacionih komunikacija - tele kaze mu, kompish kaze tirli tirli
marketing - paucina Haha verovatno najbolja marketing katedra u Srbiji, a verovatno i šire. Studenti koje mentorišu ti profesori su upravo bili prvoplasirani na case study takmičenju u Londonu, ostavivši iza sebe poslovne škole Kembridža, ESADE-a i unoverziteta u St. Petersburgu, i sad se spremaju za finale u Njujorku i za drugo takmičenje na UW u Sijetlu
ekonomika poslovanja - ovo je valjda marksisticki izraz za mikroeconomics ili stagod
HR - s tim da se hr u srbiji i svugde drugde silno razlikuju A kakve veze ta razlika ima direktno sa FONom? I razlikuju se mnogo ako radiš u prosečnoj firmi u Srbiji, ali ako si u nekoj jakoj stranoj firmi u BGu ili NSu, shvataš koliko se te razlike smanjuju
racunovodstvo - opet samo jedan accounting za poslovnog studenta?
(makar 2 - finansijsko i upravljacko bi bili minimum minimuma) Upravljačko računovodstvo dolazi kasnije, u 4. godini
menadzment tehnologije - ne znam sta je to. upali komp, zovi servisera kad se pokvari makina?? Još jedan loš pokušaj da banalizuješ nešto samo zbog toga što ne znaš šta je. Još jedan predmet it oblasti inž. menadžmenta koji govori o odnosu čovek-mašina (na Oksfordu imaju ćitav master na tu temu), upravljanju tehnologijom, predstavlja uvod u različite teorije odlučivanja, kao i u neke teorije liderstva
upravljanje kvalitetom - huh? u usa je to inzinjerski predmet. suumnjam da je na tom nivou za fon FON ima čitav smer Upravljanje kvalitetom
upravljanje troskovima - za njihovo dobro nadam se da je ovo cost accounting Nažalost, još jedan od glupljih predmeta
finansijski menadzment - trebao bi biti polu kvalitativan polu tehnicki
upravljanje projektima - pola kvalitativan pola tehnicki
upravljacko rac - ah evo ga, dve godine posle osnova... wtf?
teroija odlucivanja -
pr - paucina Deo Marketing katedre i jedan od najpopularnijih mastera u Srbiji. Možda po principu "jednooki čovek je car među slepima", ali i dalje je dobar za naše uslovei. Singidumov FMK ima super program iz PRa, možda najbolji
ekoloski menadzment - haha ili paucina Stvarno golo govno
upravljanje investicijama - posle jednog finance predmeta lebe mekani

I šta je sa gomilom predmeta koje si propustio?
Nije mi jasno kako si za FON i EKOF stavio jedva pola kurikuluma, ako i toliko, a za tu američku školu si stavio 30+ predmeta?

FON ima bolju poslovnu školu od Megatrenda i to će ti reći svaki poslodavac u Srbiji. U odnosu na zapadne škole je sve kod nas sranje, ali to ne znači da ne postoje razlike.

Po meni je FON daleko bolji i od EKOFa kada je u pitanju menadžment jer je mnogo praktičniji, dok se ekonomisti mnogo bakću sa teorijom i knjigama od 1000 strana, koje su kasnije teško primenjive (naravno, ne pričam o finansijama i sl. granam)

Gde je EKOF zajebao FON je MBA.

Dok je FON sklopio saradnju sa osrednjim Cleveland State-om, EKOF će sarađivati sa Texas A&M i mislim da već nešto radi sa INSEADom.
Korisnikov avatar
By blenta
pa ti mico stavi sve sto sam ja propustio
ja prepisivao sa sajta sve sto mi je palo pod oko
a da je za smer menadzment
isto sam radio za tu americku skolu

i slazem se da je matematika neophodna
i to je i bila moja poenta
a koliko je teska na fonu i megi
to je vec druga prica

poenta mog posta je da je mrtva trka dal ces se pre zaposliti kad zavrsis menadzment
na fonu ekofu ili megatrendu

edit:
da sam sutra umro ne bih znao da je fon ne samo bolji od ekofa neg i sire u regionu i svetu
:milkacanic:
Korisnikov avatar
By niotkuda
Ako ti je to jedina poenta, mic(ć)o, onda si stvarno pogrešio.
U oblasti menadžmenta, FONovci se ubedljivo nalakše zapošljavaju. To možda (verovatno :/) i nije zbog kvaliteta znanja kojeg dobijaju na faksu, već zbog poslovnih kontakata koje ostvaruju kroz studentske organizacije, takmičenja, događaje, seminare i sl.
Bar dva - tri puta godišnje HRovi, PRovi i ostale "skraćenice" iz najjačih kompanija dolaze na FON zbog saradnji sa studentima.
Korisnikov avatar
By blenta
no da ne ispadne da sam samo ja ziveo u neznaju:

sasvim dovoljno za prvu godinu - nisam posle video nista dodatno iz economics polja. business administration student bez par economics predmeta je kao kad imas vodica bez ociju

Matematika na FONu je izuzetno teška, a i da, to je veoma bitan predmet za menadžere jer. verovao ili ne, najbolje evropske MBA škole najviše primaju inžinjere, ind. inžinjere i sl. zbog analitičkog razmišljanja i sveobuhvatnijeg pristupanja problemu. Iz istog razloga, miks inženjerstva i menadžmenta je najbolji uslov za dobijanje posla u konsultantskim kućama

znam tacno kakva je mata na fonu, zato i kazem. verovao ti sine meni ili ne (koja sala komika jebote) na mba mozes da se upises i posle poljoprivrede ali moras da imas radno iskustvo u biznisu i prodjes gmat i prijavne uslove. zato svaki mba ima jedan semestar foundation kurseva koji sluzi da svi koji su dosli sa education, engineering ili kojekakvom drugom diplomom se spreme za slusanje mba predmeta. mba je vise praktican, master je vise akademski. i jos nesto cisto da se ne brukas, najbolje mba skole nisu u evropi, niti ce skoro biti. (najbolje znaci svetski poznate, eu ima par koje su poznate u celoj eu, ne svetski)

Sveobuhvatan prolaz kroz Office paket, kao informatičko opismenjavanje - dobro ajde nije ovo je mis ovo je tastatura nego je e ovo je word za njega se tipka na tastaturi

proizvodni sistemi - ni ne znam sta im je ovo I šta sad, pošto ti ne znaš išta o tome, onda je irelevantno? To je uvod u industrijski menadžment, još jedan "kalkulativni" predmet, namenjen onima koji su zainteresovani za oper. menadžment

napisah da ne znam sta se pod tim na fonu podrazumeva, nema potrebe za bljuvanjem vatre u prazno

marketing - paucina Haha verovatno najbolja marketing katedra u Srbiji, a verovatno i šire. Studenti koje mentorišu ti profesori su upravo bili prvoplasirani na case study takmičenju u Londonu, ostavivši iza sebe poslovne škole Kembridža, ESADE-a i unoverziteta u St. Petersburgu, i sad se spremaju za finale u Njujorku i za drugo takmičenje na UW u Sijetlu

dakle fon, ivy liga :)

HR - s tim da se hr u srbiji i svugde drugde silno razlikuju A kakve veze ta razlika ima direktno sa FONom? I razlikuju se mnogo ako radiš u prosečnoj firmi u Srbiji, ali ako si u nekoj jakoj stranoj firmi u BGu ili NSu, shvataš koliko se te razlike smanjuju

razlikuju se u tome sta se uci na fonu i ekofu iz hr a sta se uci negde drugde. nisam pominjao firme i zaposlenje sto je sasvim druga prica

racunovodstvo - opet samo jedan accounting za poslovnog studenta?
(makar 2 - finansijsko i upravljacko bi bili minimum minimuma) Upravljačko računovodstvo dolazi kasnije, u 4. godini

sto je samo po sebi strasno, ucis dva dela celine u razmaku od 3 godine

menadzment tehnologije - ne znam sta je to. upali komp, zovi servisera kad se pokvari makina?? Još jedan loš pokušaj da banalizuješ nešto samo zbog toga što ne znaš šta je. Još jedan predmet it oblasti inž. menadžmenta koji govori o odnosu čovek-mašina (na Oksfordu imaju ćitav master na tu temu), upravljanju tehnologijom, predstavlja uvod u različite teorije odlučivanja, kao i u neke teorije liderstva

u pravu si za jedno - da, banalizujem ono sto se uci na fonu u odnosu na oksford i svaki drugi normalan univerzitet, kao sto svi vi ostali banalizujete megatrend. poenta koju zelim postici je da niste u velikoj prednosti jer da vi svi imate osecaj da ste silno bolji od megatrenda ne bi se toliko palili oko toga no bi bili suvereni u svom izboru, no evo tebe skicis ko malo prase na klanju.

no da se vratim na tvoju "analizu". dakle dodje batica na fon i odma krene sa inzinjerskim predmetima, haos. ko sto krene sa investicijama u 4 godini posle jednog finance casa. (evo ti jedna cigla, sagradi mi kucu) i to u jednom predmetu inzinjeraj, odlucivanje, liderstvo, tarot magija i uupravljanje banjama. sve u jednom za jedan semestar za modernog menadzera :)

upravljanje kvalitetom - huh? u usa je to inzinjerski predmet. suumnjam da je na tom nivou za fon FON ima čitav smer Upravljanje kvalitetom

dobro, i?

pr - paucina Deo Marketing katedre i jedan od najpopularnijih mastera u Srbiji. Možda po principu "jednooki čovek je car među slepima", ali i dalje je dobar za naše uslovei. Singidumov FMK ima super program iz PRa, možda najbolji

bottom line
ne izlazi se sa nijednog srpskog faxa u oblasti menadzmenta sa icim primenjivim
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by niotkuda

mic(ć)o, FONovci se ubedljivo nalakše zapošljavaju. To možda (verovatno :/) i nije zbog kvaliteta znanja kojeg dobijaju na faksu, već zbog kontakata
ok
nemam sta da dodam
vidim da smo istog misljenja
Korisnikov avatar
By niotkuda
Baš lepo vadiš stvari iz konteksta.

Te kontakte oni sami naprave jer ih to i uče na faksu - značaju networkinga i praktičnog rada.

"znam tacno kakva je mata na fonu, zato i kazem. verovao ti sine meni ili ne (koja sala komika jebote) na mba mozes da se upises i posle poljoprivrede ali moras da imas radno iskustvo u biznisu i prodjes gmat i prijavne uslove. zato svaki mba ima jedan semestar foundation kurseva koji sluzi da svi koji su dosli sa education, engineering ili kojekakvom drugom diplomom se spreme za slusanje mba predmeta. mba je vise praktican, master je vise akademski. i jos nesto cisto da se ne brukas, najbolje mba skole nisu u evropi, niti ce skoro biti. (najbolje znaci svetski poznate, eu ima par koje su poznate u celoj eu, ne svetski)"

Da, naravno da to možeš. Šta više, nekad i ne oraš da imaš standardno radno iskustvo - dobar GMAT skor, super aplikacija i ubistvena pisma preporuke mogu biti dovoljna. Ja nisam rekao da se samo inžinjeri upisuju, već da najbolje prolaze i da su najtraženiji. I ne brukam se ja, već ti koji ne čitaš šta je napisano - "najbolje evropske MBA škole" nije isto što i "najbolje svetske MBA škole, koje se pritom nalaze u Evropi". Nisam siguran kakav je profil MBA studenata u SAD jer o tome nisam istraživao koliko o evropskim. I najbolje ne mora da znači svetski poznate, već najbolje rangirane po više kredibilnih izvora, kao i po raciju uloženo - dobijeno (cena programa - prosečna plata nakon završenog programa). I, kad smo već kod toga, u poslednje vreme se INSEAD, ESADE, IESE i još par britanskih škola rangiraju u top 10 u svetu, zajedno sa Harvardom, Stenfordom, Booth-om, Ross-om, Wharton-om i ostalima (par škola gore - dole, u zavisnosti od izvora)

"no evo tebe skicis ko malo prase na klanju."

Ja nisam na FONu. :)

I bolje nemoj da donosiš zaključke o ljudima tako lako, jer i tvoje ogorčeno napadanje državnih fakulteta ne odiše baš samopouzdanjem.

Ni u jednom svom postu nisam pokušao da omalovažavam Megatrend, niti bilo koji drugi privatni faks, samo sam rekao da je FON bolja poslovna škola. Megatrend je sasvim OK, čak bih ga pre preporučio nego EKOF (za sve non-finance stvari).

bottom line v2.0

Sa nekim srpskim poslovnim faksovima se bolje zapošljava, sa nekim lošije. Jesu svi sranje kada se porede sa svetskim školama, ali to ne znači da među njima ne postoji razlika.
Korisnikov avatar
By blenta
ja tvrdim da su svi domaci faxovi sa malim nijansama nedostojni zvanja obrazovnom institucijom
ne samo drzavni

moja greska, nisam procitao dobro da si napisao eu mba skole
neg sam procitao najbolje mba skole

u eu hec, st galen i insead su u redu
no ce osrednja us mba diploma biti jaca od jake eu mba diplome
(nesto o cemu bi trebao da mislis ako ces na mba )

bottom line v3.0

sudaramo se oko toga da ti poredis fon sa oksfordom
a ja poredim fon sa megatredom
pa se natezemo ko je veca budala
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
koji HEC? Paris?

edit: vidim stavio si zarez, pa kontam da ne misliš na ove dve druge škole...?
Korisnikov avatar
By niotkuda
"u eu hec, st galen i insead su u redu
no ce osrednja us mba diploma biti jaca od jake eu mba diplome
(nesto o cemu bi trebao da mislis ako ces na mba )"

Sa ovim se uopšte ne slažem i ne znam na osnovu čega si mogao da doneseš takav zaključak.
Pogledaj, npr., listu FT-a

Reći za jedan INSEAD da je "u redu u EU" je u najmanju ruku smešno.

I naravno da ne upoređujem FON sa Oksfordom, ponovo mi stavljaš reči u usta/post.
To što je jedan tim razbio na jednom takmičenju ne znači da je cela škola fenomenalna. Primer je bio vezan isključivo za kvalitet katedre za marketing i za to koliko se trude oko studenata.
Korisnikov avatar
By blenta
ne gledam liste
znam ljude sa mba u usa
znam ljude sa galena
znam ljude sa inseada
znam ih sa fona, mege i ekofa
ne znam nijednog sa hec-a

nisam rekao da je u redu za eu
no sam rekao da je u redu
jer sam isto tako rekao
da ce bilo koja osrednja, cak i losija mba diploma iz usa
biti jace cenjena nego bilo koja eu mba diploma, pa i ona sa najjacih skola za mba u eu
Korisnikov avatar
By niotkuda
A ja sam rekao da ne znam na osnovu čega si doneo takav zaključak.
Super, poznaješ ljude na tim školama. Ali da li znaš kako se posle zapošljavaju studenti tih škola i kakve plate imaju? I, uopšte, gde se zapošljavaju (na kojim kontinentima).
Pogotovo mi nije jasno ako ne gledaš liste, koje uopšte ne prave neke leve institucije, već Forbes, Financial Times i sl. i koje su napravljene na osnovu više različitih premisa.
Korisnikov avatar
By blenta
znam
i iz tog razloga znam
da ces sa US mba papirom da se zaposlis u amerikama, aziji i u EVROPI
brze i bolje nego sa eu mba papirom , pa i onim vrlo jakim

ft se stampa u eu za eu
i normalno da ce tamo da pise kako su insead imd i hec super i strava
Korisnikov avatar
By niotkuda
OK, izgleda da sve zavisi kojem izvoru ćeš pre da veruješ.

Ti se drži svojih par prijatelja, ja ću relevantnih institucija. :)

Na kraju krajeva, ja bih bio srećan i da upišem neki u top 50 - 75 u svetu, tako da mi je svejedno koji su u top 10. :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!