2kune, sve si ti mogao, da si htio, josh jucher prekjucher osvrnuti se na onu moju rechenicu o "genezi nacija u zemljama ex-Yu...." BEZ i da se direktno obracash meni citirajuci me prvi i zapochinjuci tebi tipichno kreveljenje. sve si to mogao, da si htio, tako jer dobro znash da se nas dvojica necemo moci usuglasiti u mnogo chemu!
no, namjerno si izabrao ovu vrste igre samnom. vidjet cemo- dokle!
slobodno nastavi o svemu ovom s nekim drugim, arbitrima, ja ochekujem nakon ovog shto cu napisati- da zavrshimo prichu! ok? ako ne isposhtujesh to, smatrat cu da me kapriciozno progonish i uradit cu neshto po tom pitanju!
dakleM,
Originally posted by 2kune
Da, ali zašto se to podrazumjeva? Možda zato što nacionalizam i nacija nemaju veze s vjerom?
Zašto bi se inače podrazumijevalo da kad pitaš kilo krušaka ne dobiješ jabuke?
U vrijeme, pak, kad je tekao proces formiranja nacija na prostorima zemalja ex-Yu najbrojniji su bili seljaci kmetovi koji nisu bili nosioci već žrtve nacionalizma. Sve sam to napisao i, kako vidim, ti si se složio. Zbog čega onda još uvijek podrazumijevaš da je proces formiranja nacija na prostorima exYu išao po vjeroispovijestima?
naravno da nacija (uklj. nacionalizam) nema nuzno veze s vjerom. ali, po milioniti put, na prostorima BiH (narochito BiH), Srbije i Hrvatske tako je jebeno ishlo da uglavnom jeste imalo. suhoparne chinjenice.
s onim tvojim shto sam rekao da sam se slozio, rekoh vishe da se ne rasplinjujemo u tjeranju maka na konac (ako nisam bio dovoljno jasan, evo sada jesam u kom smislu rekoh vishe da se slazem), a ne da se sasvim slazem. jeste slazem s dosta tamo tobom rechenih stvari, no ima i podosta stereotipno ukalupljenih poluistina o kojima ne bih da se rasplinjujemo u off-u off-a off-ovog off-a.
Originally posted by Vel boy
Čini se da opet računaš na podrazumijevanje jer si napisao točno ovo:’istorijska geneza formiranja nacija na prostorima zemalja ex-Yu je, nazalost ili nasrecu kakogod, ishla po tim veroispovestima.’
oh, qq, nisam rachunao da ce neki 2kune to protumachiti kao da se odnosi na Albance, Madjare, Slovence, Rome.... i koga sve ne, umjesto Srbe, Hrvate i Boshnjake..... c'm'on, dvichak, puhhhhhleaaase.
Ne opisuješ. Napisao si samo jednu rečenicu a stalno ponavljaš da opisuješ. Ja sam te zamolio da me uputiš na opis. Ali njega nema. Postoji samo jedna rečenica za koju važi ono što sam već napisao.
ja nisam na sajtu etnologije i povjesne antropologije da bi sada svaka moja rechenica bila potkovana pregrshtima znanstvenih izvora, linkova itd.... vec na gej forumu. ako moja pisanja ponekad ne zadovolje najvishe standarde strukovno-znanstvenih aspiracija, izvinjavam se. pishem ono shto znam (do sad). ako je znanost uznapredovala toliko pa je ustvrdila neke nove povjesne chinjenice, great! ja sam uvijek otvoren obnovi znanja.
ali ti dvichak NISI taj kriterij!
A to je, da izbjegnemo nesigurna podrazumijevanja, da ne možeš izražavati suprotno mišljenje istom tezom. Ako Šešelj tvrdi da postoji neki temeljni etnikum koji ima različite vjeroispovijesti, kako je tvoja teza oprečna kada tvrdi to isto. Jedina razlika tvoje i njegove teze jest u tome što Šešelj temeljni etnikum smatra srbima. Uopće nije bitno čime ga ti smatraš. Bitno je da vam teze nisu suprostavljene i kreću se u idejnim domenima vjere i jezika koje tvore naciju koja onda nacionalizmom postaje svijesna sebe, bez obzira naziva li se bošnjačkom, hrvatskom ili srpskom. Gdje ja išta tu izvrćem? Napiši jasno, nemoj da se podrazumijeva.
naprotiv. tvojim konstantnim naturanjem "nacije nemaju veze s vjerom" (shto ni ja ne sporim) zapravo izgleda da si vishe ti na shesheljevim pozicijama koji to isto tako kaze (samo "svi su Srbi"), a kod tebe 2kune, ko zna.
btw. nacionalna svjesnost uopce ne mora nacionalizmom (josh manje shovinizmom) biti uvjetovana vec datostima (i to ponajvishe jezik i teritorijalno-drzavna pripadnost, te kulturno-obichajne srodnosti, nekoj teritoriji, drzavi, tek donekle vjera) kojih je grupa svjesna, a josh vishe vanjski faktori koji chesto i predodredjuju to za drugog chak i mimo volje tog drugog.
A ne, dušo, ovog puta lažeš ti. A bogme i izvrčeš. Ali mislim da je prazan hod i prevelik offtopic da sada citiram ionako preopširnu prepisku tvoju sa Stripijem. A pogotovo da sad ulazim u tvoje forumašenje. Takav mazohizam draži mi je sa Ibrom jerbo je on ipak suvisliji od tebe i ne skaće si svaki čas u usta. A što je najvažnije, stoji izad svojih riječi i ne kani hiniti da nije napisao ono što je napisao, da nije mislio ono što misli, da se mora podrazumijevati ono što se ne zna (napisati). Kad je već zbog čitateljstva, ono ima i svoj mozak pa se dalje s ovim efemernostima ne treba gubiti vrijeme...
A ne dusho, i ovog, kao i svakog puta do sad, lazesh ti, 2kune. A bogme i izvrcesh, tipichno za tebe 2kune.
Ja ponavljam: dakle, opet Srbi i Hrvati kao ravnopravni konstitutivni narodi BiH Boshnjacima su duzni boriti se protiv svojih tj. njihovih velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalizama-shovinizama i svojih tj. njihovih religiozistichkih fundamentalizama, a Boshnjaci isto to protiv njihovih velikoboshnjachkih nacionalizama-shovinizama i religiozistichkih fundamentalizama ( samo tu i tada pominjem vehabije i fatmira alispahica-ismeta radonchica/brabonchica kao ono protiv chega se prvenstveno Boshnjaci moraju da bore ).
-dakle, vehabije i njima slichne pominjem kao samo one destruktivne elemente MEDJU Boshnjacima (NE kao da su svi Boshnjaci takvi jer srecom NISU!) protiv chega se Boshnjaci prvenstveno moraju boriti da ih ne bi vehabije i njima slichni zarazili u nedajboze vecim dimenzijama, kao shto su nazalost povelike kolichine Srba i Hrvata vec zarazeni njihovim velikonacionalizmima-shovinizmima-politikantskim-relligiozistichkim-fundamentalizmima, a protiv chega valja da se bore.
no, svakako, ja ovo jednom tebi dvichak ni ne pokushavam objasniti jer si ti lost case, jedino ovo opet objashnjavam i pishem zbog chitateljstva.
dakleM, znam ja dvichak da je tebi drazi Ibro, k'o shto je tudjmanu bio drazi smiloshevic-sheshelj umjesto Ivana Stambolica i Ante Markovica. ne trebash mi to objashnjavati, 2kune.
a, chitateljstvo nek' slobodno procjenjuje. to i govorim.
Samo ću te podsjetiti, nije problem u tome tko se protiv koga treba boriti već tko smije a tko ne smije u BiH biti konstitutivan i zašto. Po tvome, naravno, ne po onome što se podrazumijeva.
nikakav problem meni nije shto su sva tri naroda i gradjani BiH konstitutivni. to ja upravo i non-stop govorim, a NE da neko smije a neko ne smije biti konstitutivan u BiH.

pobrkao si me kao i obichno s nekim drugim.
Ako se s time ne sporiš, onda odustaješ od svoje i Elenine teze?
ja nikad ni nisam imao njenu tezu.

to se samo u tvojoj glavi javlja da jesam.
Jerbo obje ne mogu biti točne...
jerbo dakako

da nije ni tochno ni tachno da sam dijelio s njom ni tezu ni teze.
Btw, to nije za zasebnu temu, to je samo onaj opis koji ti kažeš da si napisao a nisi.
otvori temu i o tom
Već si iznio jednu tezu jednom rečenicom. Ne znam kako u toj jednostavnoj činjenici nalaziš mjesta za utvaranja vrijeđanja, izvrtanja, laganja, flejmanja...
sve si ti mogao, da si htio, josh jucher prekjucher osvrnuti se na onu moju rechenicu o "genezi nacija u zemljama ex-Yu...." BEZ i da se direktno obracash meni citirajuci me prvi i zapochinjuci tebi tipichno kreveljenje. sve si to mogao, da si htio, tako jer dobro znash da se nas dvojica necemo moci usuglasiti u mnogo chemu!
no, namjerno si izabrao ovu vrste igre samnom. vidjet cemo- dokle!
slobodno nastavi o svemu ovom s nekim drugim, arbitrima, ja ochekujem nakon ovog mog posta- da zavrshimo prichu! ok? ako ne isposhtujesh to, smatrat cu da me kapriciozno progonish i uradit cu neshto po tom pitanju!
Naravno, zanima me i što je to različito od onoga što tvrdim i koji su to izleti. Nemoj sada isto ponoviti kao sa kronologijom...
Ja odbijam komunicirati s tobom! which part don't you still understand- o d b i j!
Originally posted by 2kuneMeđutim, da si zaista razumio to što si navodno pročitao pa se onda nesporio, znao bi da je po definiciji nemoguće da vjeroispovijesti diktiraju nacionalno određenje bilo prije ili poslije ilirskog pokreta. A ovo što označavaš svojom poantom samo je niz nepotrebnih floskula kojima maskiraš svoje nerazumijevanje materije i koje su čisti offtopic. Preporučio bih ti bavljenje politikom. I to posebno na Balkanu.
to ti kazesh. a poshto ti nisi meni (a ne znam zaista kome jesi) nikakav chimbenik u zivotu, to cu ti reci- o d b i j!
Zašto? Pa Velimirović je bio učen i pismen čovjek.
pa, svakako da ga tudjmanovci-praljakovci vole.
Originally posted by 2kuneNije u pitanju ego (bar ne kod mene) nego čista logika i znanstveni pristup.
drzi to sve za sebe.
Originally posted by 2kuneS kojim se, da se podsjetimo, ne sporiš.
to bi ti htio, znam.
Originally posted by 2kuneHvala, ja ne koristim forum za floskule i lažnu koreknost iza koje se kriju sasvim suprotne stvari. Samo pišem ono što mislim. Vjerojatno to ne može biti preveć lijepo nekome tko je sasvim drugačiji od toga usprkos istom hororskopskom znaku. (Kažu da je za jarce karakteristično da ne vjeruju u hororskom
) Iako, kako vidiš, nastojim biti što finiji.
to samo paranoici i zlobnici tako govore. ja ne nastojim udovoljiti paranoicima i zlobnicima! nope! dakle, drzi to mishljenje za sebe dvichak i za tvoje istomishljenike.
Ma kakvo crno atakovanje na osobnom nivou? Čovječe, pa ti se ponašaš kao da čitav forum neprestano atakuje na tebe. Nema nikakvog antiveljinog lobija već se ti stalno sa svima svađaš. Toplo bih ti preporučio, iskreno i bez floskula te lažnih političkih i inih korektnosti, da to što prije korigiraš jer, na kraju krajeva, i sam sebe ćeš se početi kloniti.
nope! ja znam da bi ti volio da je to chitav forum i da se "ja sa svima svadjam stalno"

, no, pattern roughly desetorice antiVel-boy-evaca chijeg si chlan (mada, mislim, na usamljenichki chudachki tvojski nachin, glede tebe, dvichak) je poodavno ustanovljen. sem toga, ne zavrijedjuesh ti ni da govorim ovo opet, ti nemash prava pratiti ko se s kim "svadja" sve i da se svadja, k'o shto si tako drsko bio odbrusio kad si se ti svadjao i s moderatorkom Hys. no, mislish da si ueber-duhovit :hohoho: i zavodljiv

pa da ti se popushta??
dakleM, ja te, medjutim, josh jednom upozoravam dvichak da se prestanesh, u potpunosti prestanesh meni obracati! pa ti vidi kako cesh, dvico!