Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
ne, ja sam tebi jednom prilikom čini mi se pričao kako bih ja to zakonski regulisao... ispod 21. godine bi se sužavao raspon dozvoljene razlike u godinama. ono, 12 godina sa max 3 godine gore 2 dole, 17 godina sa 6 gore 5 dole i sl. tako da te neznatne razlike u godinama ne bi bile osuđivane.

ali neko od 40 sa tobom od 10, pa neka je i mlad otac od 22 godine, nema opravdanja sve i da si ti bio ne znam kako zreo i to jako jako želeo. i ja sam hteo da mi moji kupe sve lego kocke pa nisu.

please.. cut the crap s tim možda dete to želi.

*dakle to italik nisam precizno niošta definisao, da se ne bi neki mudroser uhvatio za neku eventualnu nelogičnost.. sve se da regulisati ako koristite mozak
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa tako i jeste regulisano. Ako si 16- onda je svako ko je sa tobom a 18+ pedofil, a ako si 16+ onda je svako ko je stariji od tebe 7 (ili 6) godina je pedofil
Korisnikov avatar
By Madonna
pa nije ako je 16 i 19 = ovaj od 19 pedofil... ja napišem potpuno drugo nešto i ti kažeš pa tako je i regulisano :facepalm:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa nije, 16 i 19 je ok al 15 i 19 nije, po zakonu, jelte.
Korisnikov avatar
By Madonna
i taj zakon je sranje, zato bih ja to drugačije regulisao, like i said
Korisnikov avatar
By Vel boy
zakon bi, da je etichki i univerzalno moralan, trebao biti da:
deca/maloletnici izmedju 12 ili 13 godina mogu konsenzualno da seksualno opshte samo iskljuchivo s vrshnjacima,
deca/maloletnici od 14-e do 17-e opet konsenz. samo iskljuchivo s vrshnjacima istog dobnog uzrasta

18-21 godishnja omladina opet konsenz. samo iskljuchivo s vrshnjacima istog dobnog uzrasta

od 21-e + opet konsenz. s kim hoce iznad 21-e.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
A po kom to moralu? Otkud ti taj moral? Zasto mislis da je to moral? Zasto je uopste "nemoralno" posmatrati maloletnike kao seksualne objekte? I sta je sa decom 12-? Oni ne smeju nista? Seksualno eksperimentisanje je sasvim zdravo ponasanje deteta i jedino "nemoralno" je ogranicavati isto.
Korisnikov avatar
By gossip
veza izmedju maloletne i punoletne je skroz ok dok nije velika razlika u godinama...kao sto je anhe naveo primer 15 i 18 godina
Korisnikov avatar
By Madonna
znači ti misliš da je ok da poslno sazrela osoba, odrastao čovek npr. posmatra dete od 10 godina koje pritom nije polno sazrelo (a ni bilo kako drugačije) kao seksualni objekat?

@ anhedonie
Korisnikov avatar
By Blady
To seksualno eksperimentisanje je zato sto su seksualna bica kao i odrasli.
Ali nisu polno sazreli.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne smatram da je nemoralno. Smatram da je rizicno.
Korisnikov avatar
By Madonna
pa da, i neka eksperimentišu sa drugom isto tako radoznalom decom, to je sve potpuno ok. ^

batali moral, da li ti je to PRIHVATLJIVO I OKEJ ili NEPRIHVATLJIVO, to te pitam. moral kao kategorija me apsolutno ne zanima, niti se slažem sa ovom velovom podelom, ja sam napisao jako okvirno samo kao ideju, na kojoj bi stručnjaci dodatno poradili kako bi se prostor za greške sveo na minimum.. i takođe svaki ''slučaj'' bi se pomatrao kao slučaj za sebe gde bi zakon ponekad mogao i da se ''razvuče''
Korisnikov avatar
By Madonna
da li je to ZDRAVO ZA RAZVOJ tog deteta? šta ti misliš? onako, nekom prostom logikom?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zakonska regulativa vezana za dobrobit deteta je rigidnija što je zemlja razvijenija... takav je tok civilizovanja i tačka.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ ovako kako si napisao, da. Odnosno slazem se sa tobom i sa posmatranjem slucaj za sebe :klap: kao sto rekoh rizicno je, ne mogu da kazem ni da je prihvatljivo ni da nije, zavisi od tih osoba. Sto je veca razlika to je stroze "ocenjivanje". Evo opet dajem sebe za primer, sa 10 sam se lozio (i fizicki i psihicki) na ortakovog caleta, koji je bio 40ish. Da su okolnosti drugacije, i da se obrise okvir "pedofilija je nemoralna" ne vidim ni jednu jedinu losu stvar u tome da udjemo u nesto
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sem što tvoji telesni otvori nisu dovoljno razvijeni da bi primili kitu odraslog muškarca, za početak...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Dirrty, sedi da se ne prestravis: nije sve u sexu! :lol:

Al stvarno, reci jednu stvar koja je mom konkretnom primeru losa a da ne sadrzi "odvratno", "fuj" itd.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Detetu možda nije, odraslom čoveku jeste podjednako bitno kao i druge strane intimnog odnosa... mada sam ja već sa 6, 7, 8 godina zamišljao penetraciju... u svakom slučaju gde ne postoji približna jednakost, postoji mogućnost zloupotrebe moći - naučno dokazano.
Korisnikov avatar
By Madonna
psihički seksualno polno i svakako nerazvijeno biće je nespremno za takav odnos ma koliko ti bio ubeđen i osećao da si tad to bio. ma koliko ti to želeo tad.

nije prohvatljivo iz istog razloga iz koga su nekrofilija, zoofilija neprihvatljive a to je da nema svesnog pristanka druge osobe. dakle osobe (ovo naglašavam zbog nekro, zoo i sličnih parafilija)
dete nije odrasla osoba, dakle nema ravnopravnosti u odnosu... to je iskorišćavanje.

drti rekao isto :setnja:
Korisnikov avatar
By Vel boy
joj, Anhe, jooooj.

podrshka postovima MDNA i Dirrty-ja! :ozbiljan:

edit: iako se MDNA nije slozio s mojom kategorizacijom dobnih uzrasta, bez obzira, MDNA i Dirrty su rekli poente!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!