Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

smaug napisao: Moj drug Bruce ima pet godina i majstor je za razjebavanje onih ciji su argumenti nista drugo do logicke greske.
On samo pogleda prisutne i kaze: This is my favourite...this is "Have you stopped beating your wife?". I onda se baci na razmontiravanje gluposti.
Mi se trudimo da mu skrenemo paznju i na red herring opciju ali njemu se to ne dopada zbog porekla izraza. Osetljiv mali...

Olaksavajuca okolnost u citiranom slucaju je sto Bruce ne zna srpski, a ja sam lenja.
:lol:
Није то толико лош поредак уз праве људе/човека.
Неко ко је поштен, интелигентан, учен и свестран може боље да извуче земљу из беде него петнаест странки које једна другу, у јавности пљују, а иза кулиса раде једна са другом како би што боље и што више крали.

Е, сад. Највећи проблем са тим је наћи поштеног, паметног човека... Некога без тиранских и диктаторских аспирација. Некога ко види даље од своје гузице....
speedygonsales napisao:Није то толико лош поредак уз праве људе/човека.
na stranu sve ostalo, valjda vidiš u čemu je problem. a na sopstvenoj koži smo barem osetili koliko je zdravo kada se sve svodi na jednu autoritativnu ličnost.
@speedy: power corrupts. absolute power corrupts absolutely. ;)

zapravo je zastrasujuce zivjeti u drustvu u kojem normalno funkcioniranje ovisi o pameti, postenju i sposobnosti samo jedne osobe. koliko god ona divna i genijalna bila. i jednako je zastrasujuce imati milijune gradjana koji ne znaju misliti za sebe, koji cekaju da im netko odozgo kaze sta da misle, cemu da se raduju, a cega da se plase. tako se radi s ovcama, a ne s ljudima.

uostalom, da zivimo u drustvu u kojem ja odredjujem sta i kako treba, vidio bi ti sta bi ti bilo nakon iznosenja takvih stavova o abortusu. :freddy:
The Misfit napisao:
speedygonsales napisao:Није то толико лош поредак уз праве људе/човека.
na stranu sve ostalo, valjda vidiš u čemu je problem. a na sopstvenoj koži smo barem osetili koliko je zdravo kada se sve svodi na jednu autoritativnu ličnost.
Да, видим. Ми смо, просто, лоше изабрали...
Popeye napisao:uostalom, da zivimo u drustvu u kojem ja odredjujem sta i kako treba, vidio bi ti sta bi ti bilo nakon iznosenja takvih stavova o abortusu.
Заборавих да додам толеранцију као квалитет који би требало да задовољи један тоталитарац. Ти, дакле, не испуњаваш услове! :)

Изузимајући тоталитаризам као практично, малтене немогућ систем најбољи други је - технократија. То убрзава индивидуални просперитет сваке привредне и научне гране! Када оне ојачају и стандард скочи све остало долази само од себе...
Korisnikov avatar
By speedygonsales
The Misfit napisao:spidi, grab your dick and double click:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dystopia
http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World

sve to što pričaš nije ništa novo. vrli novi svet u šake, pa se javi. naći ćeš delove koji se obraćaju upravo ovome o čemu govoriš.
Е, немам сада времена, одох да спавам, идем до града касније али ћу сигурно прочитати. Занимљиво је... :)
А и књигу ћу пронаћи, ионако ми треба нешто необавезно за читање.
speedygonsales napisao: Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава. Ако већ не буде породица које би их усвојиле (премда их има доста) онда држава треба на себе да преузме ту одговорност.

A 'nezdravu?' :wtf:
Galadriel napisao:
speedygonsales napisao: Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава. Ако већ не буде породица које би их усвојиле (премда их има доста) онда држава треба на себе да преузме ту одговорност.

A 'nezdravu?' :wtf:
Зависи у ком смислу нездраву. Ја сам за абортус деце са обимним малформацијама, менталним ретардацијама са коефицијентом интелекта испод 50 и појединим, тешким, неизлечивим, наследним болестима.
Они живе агонално и кратко, ови са менталним ретардацијама нису свесни себе и, углавном, падају на терет државе.
Али, било би на родитељима да одлуче, наравно!
Korisnikov avatar
By Misfit
spidi, ishodište svega ovoga što si napisao jeste da ti smatraš da je praktično razmišljanje samo po sebi vrlina. a to je velika greška.
speedygonsales napisao:
Заборавих да додам толеранцију као квалитет који би требало да задовољи један тоталитарац. Ти, дакле, не испуњаваш услове! :)

a kako ti to ispoljavas toleranciju
svodeci zene na saksije bez prava da kazu ne

i smrtnim kaznama pa posle toga jos recikliranjem ubijeh tela

edit:
nisam ni ovo bas shvatio kako ne"tipicnu" decu treba abortirati
jer padaju na teret drzave
a sa druge strane drzava treba da zabrani abortuse
i preuzme odgovornost za odgajanje sve nezeljene dece
Korisnikov avatar
By starky
speedygonsales napisao: Нисам за то да се било коме намеће одгајање деце јер сматрам да здраву, нежељену децу може да одгаја и држава.
pa odgaja ih,zovu se 'huligani'.
Korisnikov avatar
By starky
Anhedonie napisao:u pravu je. nemojte svi odjednom da ga pljujete. stanimo u red, pa nismo seljaci da svi odjednom vicemo!

:lol:
KiWi napisao:

Na Tajlandu svaka porodica u proseku ima desetoro dece. Ukoliko porodica ispuni neke uslove (ne znam tačno koje) država će im pomoći u odgajanju te dece (finansijski, godišnje). Problem je u tome što ako jedna porodica na Tajlandu ima desetoro dece, svi članovi te porodice će biti na ivici izgladnjivanja i hrana će im biti luksuz. Ukoliko im država da novac, oni će za par godina izroditi još troje-četvoro dece i opet će svi živeti na ivici izgladnjivanja.

nije tacno...ovo kao da je palma preveo neŠ thai:)

ont.
Incubus napisao::pucaodsmeha:

:smeh:

:drama:
prvo ovo
speedygonsales napisao:
Зависи у ком смислу нездраву. Ја сам за абортус деце са обимним малформацијама, менталним ретардацијама са коефицијентом интелекта испод 50 и појединим, тешким, неизлечивим, наследним болестима.
Они живе агонално и кратко, ови са менталним ретардацијама нису свесни себе и, углавном, падају на терет државе.
Али, било би на родитељима да одлуче, наравно!

pa se vraćam na ovo
speedygonsales napisao: Прво, и најважније, зато што људски живот ценим изнад свега! Дакле, какав год и од кога год да је, дар је и не сме се траћити! Чудо је што уопште постојимо да би се сада играли Бога и одлучивали ко ће да живи а ко да умре само зато што имамо могућности.
zbrkano do zla boga...

i kad smo kod boga,moram da pitam-spidi,da li ti je u porodici neko svešteno lice?

ne mogu da odolim utisku da jeste...
blenta napisao:
speedygonsales napisao:

a kako ti to ispoljavas toleranciju
svodeci zene na saksije bez prava da kazu ne

i smrtnim kaznama pa posle toga jos recikliranjem ubijeh tela

edit:
nisam ni ovo bas shvatio kako ne"tipicnu" decu treba abortirati
jer padaju na teret drzave
a sa druge strane drzava treba da zabrani abortuse
i preuzme odgovornost za odgajanje sve nezeljene dece
Ја нисам ни рекао да испуњавам услове нити бих се ја латио тог посла!

Овде ћу и Дерану да одговорим, мрзи ме да цитирам.
Јесте то, у конвенционалном смислу те речи, лицемерно од мене (то што тврдим да децу са тешким манама треба абортирати) али, колико год то, сада, патетично или, можда, неискрено звучало, мени је њих жао.
Дакле, живе до друге, треће године или живе двадесет година а да не показују знаке интелигентне свести. Они не кусе живот или живе и то мало у агонији.
Мада, то је веома дебатовано етичко питање и моје мишљење је на том пољу врло лабаво. Дакле, можда се и промени са новим знањима, схватањима али из оно мало искуства рада са том децом, што сам извукао то је да они врло ретко имају породицу која им пружа топлину, пажњу и безрезервну љубав а живот им је и без тога веома тежак, да не кажем агоналан.

Не могу о њима да разговарам. Просто, то је врло сива зона етике и, иако сам рекао шта овлаш, о томе, мислим, ипак бих остао, на даље, уздржан по том питању јер се фокусирам на већину - здраву децу.

EDIT: Нико ми у породици, ни ближој ни даљој, није свештено лице! -.-
smaug napisao:
Moj drug Bruce ima pet godina i majstor je za razjebavanje onih ciji su argumenti nista drugo do logicke greske.
On samo pogleda prisutne i kaze: This is my favourite...this is "Have you stopped beating your wife?". I onda se baci na razmontiravanje gluposti.
Mi se trudimo da mu skrenemo paznju i na red herring opciju ali njemu se to ne dopada zbog porekla izraza. Osetljiv mali...

Olaksavajuca okolnost u citiranom slucaju je sto Bruce ne zna srpski, a ja sam lenja.
Ja mnogo volim filmove Brucea LaBrucea. :love: Čak ga i na Twitteru pratim.
Korisnikov avatar
By Misfit
radi me burbon trenutno. preterao sam. odoh u krpe. :)
By Hans
The Misfit napisao:radi me burbon trenutno. preterao sam. odoh u krpe. :)
Možda bi IPAK trebalo da promeniš psihijatra, gurua, soulmatea, šta god. Kažu da pomaže :sigh:

Srećno i laku noć!
By Hans
The Misfit napisao:nemam ja pare za to. :D
Evo, pridodao sam, guru, soulmate, hetairos...šta god. Nekad novac nije neophodan.

Osim za ŠKOLARINE!!!! Bwahahahaahaaaaaaa!!!! :krezavi:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ja sam za tu neku vrstu kontrole... populacije. U smislu, što bi neki ovde rekli - izigravanja Boga. Jeste da svaka pravila (npr. kao kod humane eutanazije) dozvoljavaju i izvesnu dozu kobnih kršenja, ali selekcija fetusa/beba u ovakvim slučajevima bi bila kao kod terminalnih bolesnika u slučaju eutanazije.

Jer, ja smatram prirodnu selekciju nepogrešivom, a kada je ljudska vrsta u pitanju, ona ne postoji zaista predugo. Uz razvoj nauke i tehnologije, kroz par godina, ćemo nažalost doći do tačke u kojoj niko nikada neće biti klinički mrtav, niti pokopan. Na isti način na koji se teški bolesnici održavaju fiziološki živima po dvadesetak godina, uvek će postojati ljudi sa "etičkim pravom" da na isti način održavaju svog supružnika, mamu, ili deku, za naredna pokoljenja. Ma daj.

Kad je ptić previše slab da bi jeo i funkcionisao u gnezdu, posle par dana ptica, ne samo da ga ne hrani, već ga i izgura iz gnezda. Jer nema 5 kubika aparature za održavanje u životu...

I koliko god neko bio "etičar" punim glasom (oni kojima je žao "tih i takvih"..), niko ne želi, prvo samom sebi, toliko i takvo maltretiranje/mučenje u životu.
Podržavam zamisao da se sva začeta, zdrava deca, rode. Žena ne bi mogla da rodi/iznese trudnoću, jedino u slučajevima kada bi to ugrozilo njeno sopstveno psihičko ili fizičko opšte zdravlje.
:alexis:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!