- 13 Jan 2011, 02:55
work done:D so, where were we...
a moze li onda netko doci i reci "a zasto fakat ne bi maknuli 'gay' iz 'gay-serbia', jer ce tako biti jos lakse"? moze, a siguran sam da netko i hoce.
i doista, tako ce biti jos laksi (osim da ljudi valjda vise nece uopce znati kako da dodju do sajta
) prvi korak i minimum, toliko lagan da potpuno izostaje svijest da prvi koraci i osnovni ljudski minimumi uopce nisu lake stvari, nego su bome teške, ponekad strasno teske, ali ih ipak treba napraviti.
hocu reci, koliko nisko treba postaviti letvicu? toliko nisko da nitko nikad nece morati barem malo skociti? what's the point then...
nemoj mi reci da nisi svjestan svih onih koji se plase biti vidjeni u "kompromitirajucem" drustvu, koji automatski prelaze na sapat kada izgovaraju 'gay' (ili koriste šifre), koji preziru feminizirane itd. sve to su manifestacije autohomofobije usmjerena prema van i prema drugima, a ne samo prema samom sebi.
+ podsjetio me prijatelj veceras na jednu temeljnu istinu: tko hoće, nađe način. tko neće, nađe izgovor.
jedino sto mene iznenadjuje jest da izgovor moze biti: "necu, vidi se logo!"
Originally posted by Bananamoze.
Moze li taj prvi korak, minimum da bude gej sajt, najpre bez loga?
a moze li onda netko doci i reci "a zasto fakat ne bi maknuli 'gay' iz 'gay-serbia', jer ce tako biti jos lakse"? moze, a siguran sam da netko i hoce.
i doista, tako ce biti jos laksi (osim da ljudi valjda vise nece uopce znati kako da dodju do sajta

hocu reci, koliko nisko treba postaviti letvicu? toliko nisko da nitko nikad nece morati barem malo skociti? what's the point then...

Sto se tice authomofobije, ona je odnos prema sebi samom (svojoj seksualnosti) pre svega..tesko se mogu s time sloziti, jer se autohomofobija itekako manifestira u odnosu i stavu prema drugim ljudima.
nemoj mi reci da nisi svjestan svih onih koji se plase biti vidjeni u "kompromitirajucem" drustvu, koji automatski prelaze na sapat kada izgovaraju 'gay' (ili koriste šifre), koji preziru feminizirane itd. sve to su manifestacije autohomofobije usmjerena prema van i prema drugima, a ne samo prema samom sebi.
Na stranu ona, zamislimo npr. situaciju nekoga u izuzetno homofobicnoj porodici, a zeli da se poveze sa gej ljudima online, da porazgovara. Ili nekoga ko ima pristup netu npr. samo iz nekog net-kafea koji vrvi od ljudi. Mozda se ukidanjem opcije potencijalno frustrira necija zelja da bude ovde sa nama. Slazem se da ova tema o logou, iako je naizgled sitan primer, govori o izmeni jednog generalnog stava prema posetiocima...meni se cini da je za svakoga bolji stav 'you can do it', as in prezivjeti sitni logo ovog sajta.
+ podsjetio me prijatelj veceras na jednu temeljnu istinu: tko hoće, nađe način. tko neće, nađe izgovor.
jedino sto mene iznenadjuje jest da izgovor moze biti: "necu, vidi se logo!"