Galateja napisao:Znam da se šališ, ali si me sad podsetio na tu nakaradnu 'argumentaciju'. Kako, bre, neko ima prava da u ime nacije zahteva od mene da rađam decu?! Hej! Nije to samo rodiš i kraj. Treba tu biti odgovoran roditelj, menjati planove, priuštiti detetu dostojanstven život... Kad šopingujem po hipermarketima vidim da je najskuplja hrana i oprema za bebe. I onda se neko nađe pamtan i frlja se sintagmom 'bela kuga'. Drugo, ako ja ne želim da rodim to je moja stvar. Potpuno! I nema dalje diskusije. Tačka!
Slažem se, jako je težak i odgovoran posao podizati decu. Ali ne vrvi li ovaj forum od želja aktivista i aktivista u pokušaju da se napreduje u gay zajednici pa da se i jednog dana dođe do usvajanja dece? Nažalost, ljudi koji o tome misle nisu sposobni ni sebe da prevaspitaju a kamoli da budu nečiji roditelji jer su pola života bacili na dokazivanje i hvalisanje i sva njihova misija se završava u tom trenutku kada nijedna glava nije razbijena na Prajdu i onda oni slobodno mogu da se 'urade' jer su 'nešto' postigli.
Meni je samo teško da prihvatim da neko planira kraj nečijeg života i pre njegovog nastanka. Jednostavno, meni 'pamet' koja počiva na 'slobodi žene da odlučuje' apsolutno gubi bitku pred ljudskim osećajem gnušanja prema abortusu.
Toliko ste postali besni u svoj toj količini potrebe za nekakvom slobodom, odlučivanjem, mišljenjem da se čovek stvarno zapita da li vi to stvarno mislite i da li možete biti takve zveri ili to govorite jer NGOs to zahtevaju od vas.
Razumem Tungija, Popeyea, olgu...To su sve osobe zatrovane raznim teorijama, jer danas 'pamet' znači raspolagati isključivo tim znanjima u gay zajednici jer oni žele da nas spakuju tako da svi budemo kao Štrumfovi a neko jednostavno neće da paradira ali oni to ne shvataju. Opterećeni su etiketiranjem ljudi u životu i konstantom potrebom da se ljudi nazovu nekim imenom kako bi se lakše klasifikovali i kako bi se s njima lakše izašlo na kraj, te tako tokom svoje 'borbe' neretko pokazuju koliko su zaista nehumani.
O bilo čemu oni imaju stavove, čak i tamo gde nije bilo ni 'u' od umetnosti kao onda na izložbi prištinskih umetnika u Beogradu oni će reći da je to sloboda.
Za ljude koji su HIV pozitivni će reći kako ih ne treba izbegavati i ja se slažem ali će u isto vreme napadati one koji sa takvima ne žele da budu u vezi.
Jer to je diskriminacija.
Osećaju ogromnu ostrašćenost prema ljudima koji neće na Pride jer im život ne traje od Pride do Pridea i novog broja magazina o queer teorijama. Uložili su dosta u svoje obrazovanje o tome, neki su čak i studirali rodne teorije i sl. i očekuju indirektno priznanje za sve to.
Zašto onda marljivi studenti nemaju pravo da se osećaju dobro jer ne žele da protestuju a vi ih i zbog toga napadate jer to je nesolidarnost. Zašto mi to sve miriše na termin utilitaristička svinja?
Šta hoćete, da srušimo ceo Beogradski univerzitet i uspostavimo sasvim novi sistem studija kako biste vi onda mogli malo duže da duvate i ne radite ono što ste upisali da studirate jer eto 'sistem je loš'? Nope, struktura mora da se menja ali vrlina ostaje i dalje. Ne očekujte da će se iko sažaliti na vaš nemar i lenjost i zbog toga menjati strukturu. Naš problem je KORUPCIJA a ne školarine. Kad se sredi pitanje korpucije, školarine će biti apsolutno manje.
Tržište rada, potreba za zaradom, kvalitet života...kad mislite da počnete da mislite o tome? Da budete večiti student Pravnog i onda da se žalite na vlast?
Mogli smo mi svi tako, mi koji ne tražimo prečice u životu. Ali smo se s vremenom navikli na maksimu 'idi tamo gde je bolje ako ti ovde ne valja'. Ja ne mogu otići preko ako ovde nemam nešto završeno. A to, kakav god sistem bio, nemam nameru da radim sa 29 godina u guzici.
To su mahom ljudi koji su dežurni policajci foruma, čekaju u zasedi, ne interesuje ih vaša prošlost, problemi i slično. Oni su kao wannabe sekta a istovremeno daleko su od elitne masonerije što kane da budu. Kako biste bili njima blizu, neophodno je da rušite pred sobom samo i svojim 'JA'. Ne zanima vas budućnost, sada i u ovom trenutku mora to i to!
Moj vam je savet sledeći: Nemojte koristiti forum za projekcije ličnih profesija i zanimanja kao nešto što mora biti opšteprihvaćeno. Neki ljudi vaših godina znanja i informisanosti objavljuju radove i stiču ugled u toj oblasti. Probajte da budete kao oni. Lako je napasti speedygonsalesa koji dečko govori verovatno iz srca a ne iz brošure nevladine organizacije ali to samo malo teže provlači kroz katalizator 'razumevanja' ,'tolerancije' i 'solidarnosti' koju vi ovde promovišete.
Forum je postao vrlo pogano mesto. Vrrrrrrrlo.